- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
P3TR!CK
senior tag
válasz
Atlantis #7840 üzenetére
Jó, tudom, igazad van, csak most annyira "kopasz" a telefon. Megszoktam, hogy szabadon turkálhatok benne / témázhatom. Igazán nem is a "tört" játékok hiányoznak, hanem az SBSettings. Na, azt már nagyon megszoktam, hogy csak elhúzom az újjam fenn, és ott van minden fontos kapcsoló 1 helyen.
-
majom2
senior tag
válasz
Atlantis #7424 üzenetére
az ms szoftverei (outlook) is képesek lementeni a kontaktokat/naptárat. tehát ez nem veszhet el.
Az itunes könyváradat mindenképpen vidd át!!! lehet anélkül is, de sokkal nehezebb. mielőtt rádugod a telót, lépj be az itunes-ba az account-oddal és autentkálj!én nem ezzel kezdtem, és egyből elkezdett törölni a nyavajás. más kérdés h utána természetesen mindent újra ingyen megkaptam. ha üres lesz a névjegyzék+naptár, a telóról fel fogod tudni tölteni, nem fogja letörölni.
ugyanakkor:
- tudsz a telóról nagyon részletes backupot itunes-al is csinálni (névjegyzék+naptár included természetesen)
- van ez a mobileme.com, ami elvileg valami hasonlóra szolgál (phonebackup). nem ismerem, de van 60 napos free trial szóval 1 próbát lehet h megér.na, sok szerencsét
-
Ulkesh
őstag
válasz
Atlantis #7414 üzenetére
"Az ember általában azért rak új rendszert, mert másik gépe lesz, azon meg úgysem ugyanott vannak az elérési utak, mint a régin. "
Az Apple alapvetően nem Windows-ra fejleszt, OSX-en meg elegendő az iTunes mappát átvinni az új rendszerre és authorizálni a gépet, utána gond nélkül szinkronizál a készülékkel.
Elvileg, ha nem váltasz partíciót a telepítésnél, akkor Windows alatt sem kéne változni az elérési útvonalaknak.---
Ha félted az adataidat és jailbreak-elt a készüléked, akkor a Library mappát mentsd le a készülékről. Ebben van az összes fontos adatod (névjegyzék, naptár, jegyzetfüzet, SMS stb.). Gond esetén csak a hiányzó adatbázist kell visszamásolni és 777-es jogot adni neki.
----
A névjegyzék védelmére meg érdemes telepíteni az ingyenes Contacts Sync alkalmazást, amivel a netre lehet szinkronizálni a névjegyzéket és bármikor, bárhol vissza lehet vele hozni, ha gubanc történne.
-
rolcsibácsi
őstag
-
macikos
addikt
válasz
Atlantis #7414 üzenetére
Persze olyat is lehet csinálni, hogy kitörlöd az összes zenét az iTunesból és utána újra betallózod. Én ezt azért nem szeretem, mert nem 100%, hogy utána mindent megtalálok, ugyanis nálam a zenék 600 millió helyen vannak a gépen
Tehát nem olyan vészes, és lehet egyszerűbben is csinálni. Én azt írtam le, hogy lehet teljesen ugyanolyanra visszavarázsolni az iTunes-t, mint az újratelepítés előtt.
Azt, hogy a Backup hány darabban van, nem tudom, de úgy emlékszem, hogy több fájl van több mappában.
Az átlag amerikai, főleg a Mac használók nem szoktak nagyon sűrűn rendszert újrarakni, meg biztos van ott valami Migration Tool szerűség, ami a zenéket, képeket is visszi a beállításokkal együtt az új rendszerre.
Abban viszont egyetértünk, hogy lehetne ez egyszerűbb is...
MOD: Közben utánanéztem, állítólag itt vannak a Backup fájljai: C:\Documents and Settings\USERNAME\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup
Most nem az asztali gépnél vagyok, amin az iTunes van, így én nem tudom megnézni. -
macikos
addikt
válasz
Atlantis #7406 üzenetére
Szívni akkor fogsz, ha áthelyezed a fájlokat. Én egyszer így kaptam majdnem idegbajt, megváltozott a meghajtók sorrendje újratelapítés után én meg valamiért nem akartam megváltoztatni a meghajtó betüjelét, ezért az iTunesban egyenként kellett betallóznom egy halom fájlt...
Tehát ami fontos, hogy az újratelepítés előtt kell csinálni egybiztonsági másolatot az iTunesban lévő képekről, zenékről, lejátszási listákról, stb, ezt az Export Libraryvel lehet megtenni. A másik fontos pedig amit mondtam, hogy utána ugyanolyan könyvtárszerkezet szerint tegyük vissza a fájlokat. Az alkalmazások a Dokumentumok/Zene/iTunes/Applications mappában vannak.
Ott van még, a Backup, ami a telefonról készül minden szinkronizálásnál
Ebben vannak a telefonszámok, SMS-ek, amik elég kényes dolgok. Ha tehát letöröljük a gépet akkor csinálhatjuk azt, hogy kimentjük az összes iTunes mappát is (bár szerintem ez hosszadalmas, lehet nem is fog utána működni, stb) és amikor újraraktuk a Windowst, iTunest, stb. akkor felülírjuk vele az új iTunes fájlokat. Itt viszont arra kell figyelni, hogy a Documents and Settings, LocalSettings,stb. almappákból is ki kell menteni iTunesos könyvtárakat.
Egy másik lehetőség, hogy átvigyük a Backupot a gépre, hogy amíg újrarakjuk a Windows-t, nem bazirgáljuk a telefonunkat, nehogy baja legyen, amikor kész, akkor meg leszinkronizáljuk az iTunesszal, ami megcsinálja magának a biztonsági mentést. Persze a zenék, képek, videók, alkalmazások attól még ugyanúgy kellenek itt is a megfelelő mappákba. Itt csak a rejtett iTunes mappáktól lehet eltekinteni.
-
válasz
Atlantis #6606 üzenetére
Ez volt a tippem.
Csak a szót nem hallottam még sose.
Itt egy igen kimerítő teszt ilyen programokról.Csapi: A Midomi állítólag ilyen. Volt egy másik is, de nem emlékszem a nevére
-
majom2
senior tag
válasz
Atlantis #6525 üzenetére
a Fetch alapvetően jó ha be van kapcsolva (automatikusan ellenőrzi a leveleidet). a legjobb átírni az APN-t aztán kész... habár mobilnet egy ilyen készüléknél alap sztem
Macikos:
A location services (helyzetmeghatározás) mi a rákot akar a neten? ez biztos h használja a netet? -
cilo9
aktív tag
válasz
Atlantis #6517 üzenetére
A kéz beállítást már megtaláltam, de az eredeti problémámon nem segített. Most, hogy a zenei részt nulláról újra rendeztem, úgyfest az itunes-ban rendben vannak. Azt nem tiszta még, ha későbbiekben csak egy adott albumot akarok a telóra tenni, akkor azt hogy fogom, de majd rájövök. Most örülök, hogy van egy kis muzsika a telón!
-
-
Clone_73
csendes tag
válasz
Atlantis #6465 üzenetére
Atlantis a hangzásról és zene hallgatásrol meg annyit, hogy kell venni egy rendes fülhallgatót (lehetőleg agyba dugósat ha bírja a füled) és kész.
Itt van egy: http://hardverapro.hu/apro/vadiuj_bontatlan_fekete_sennheiser_cx-500_hangeroszabalyzoval/hsz_1-50.htmlÉn majdnem összepipiltem magam....
-
válasz
Atlantis #6465 üzenetére
Arra is készülj fel, hogy ha megszokod, más telefont nem akarsz majd. Legalábbis, akinek van, az nagyon ragaszkodik hozzá. Én egyszer váltottam iphone-ról másra, 1 hétig sem bírtam, újra vettem egy iphone-t. Hozzáteszem, előtte 2 havonta váltogattam a telefonjaimat.
Az iTunes meg nem gond, van 2 ipod is a "családban". (Csak azért írtam, mert valaki emiatt utálja). -
C^^
őstag
válasz
Atlantis #6465 üzenetére
A hangzáson még esetleg sokat javíthat egy normális füles. (A gyári elég csapnivaló, erre készülj fel.
)
A szövegbevitelnél pedig ugye kikapcsoltad az autokorrekciót? Tudom, hülye kérdés, de esetleg amiatt is érezheted, hogy félreütsz. (Itt el van magyarázva 2:42-től.) Egyébként pedig szerintem pár nap alatt meg fogod szokni.
-
válasz
Atlantis #6462 üzenetére
Zene szintjén biztos el fog vérezni, még az ipod classiccal szemben is elvérzik (leteszteltem), de van akinek ez elég.
Jól érzékeli az az érintést, csak Te számítasz másra ilyenkor, nekem pl, van egy pici bőrkeményedésem a hüvelykujjamon, és amiatt az előbb ér oda a képernyőhöz, aztán meg kellett szokni a dolgot
3.0-ás FW-ben lesz fektetett bill. ott már a "nagyujjúak" is ritkán fognak téveszteni.
-
majom2
senior tag
válasz
Atlantis #6130 üzenetére
3G bejelentés: jun 9
us, eu jul 11
nálunk aug 22.sztem van rá esély h mi is megkapjuk most az első hullámban, mert tavaly lehet h a készülék bevezetése miatt csúszott ennyit... persze ez csak találgatás
egyébként sztem az ikon400 egy nagyon jó csomag, ugyh asszem hamarosan 1x év után otthagyom a pannont -
Parosz
tag
válasz
Atlantis #3266 üzenetére
Atlantis:
Vegyél Te is egyet, hogy ne gyere mindíg dühbe, ha valaki megvédi ezt a telót joggal. Vagy ha nem akarsz ilyet vagy sajnálod rá a pénzt, akkor ne rontsd már el a tulajok örömét, kösziMás: Ezt olvastátok?
Magyar származásó srác, aki a Trism nevű játékot készítette és 5 dollárárt árulta a Store-ban 2hónap alatt 250 000 dollárt, azaz 50millót keresett a játékkal.. hmm
Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XPEnology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- További aktív témák...
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld újszerű, hivatalos garanciás, dobozos
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest