Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
TonTomika
aktív tag
válasz
pana0017 #38531 üzenetére
Semmi gond nincsen vele, csak sokan nem szeretik használni a Google-t.
Van egy kedvenc számod, ezt egy ingyenes audioszerkesztővel megvágod, (max 30mp lehet a csengőhang), ezt az mp3-at behúzod az iTunes-ba, lekonvertálod AAC-be, átnevezed a .m4a kiterjesztést .m4r-re, visszahúzod az iTunes-ba és már fel is szinkronizálhatod a készülékedre. Ha ennyire sem akarod bonyolítani, magát a zene vágását iTunes-ban is el lehet végezni, valamint elméletileg vannak már direkt ilyen célprogramok, amikkel tudsz csengőhangot gyártani iPhone-ra.
-
TonTomika
aktív tag
válasz
pana0017 #38525 üzenetére
Eszerint a leírás szerint szinkronizálja a képeket is. A zenéket akkor tudod stream-elni a felhőből, ha megvásároltad azokat az iTunes Music Store-ban, illetve majd ha itthon is bevezetik a Match szolgáltatást és authorizálod a rippelt audió lemezeidet.
A dokumentumokhoz meg kell vásárolni az Pages - Numbers - Keynote alkalmazásokat az App Store-ból, de szerintem ezt nem lehet kihasználni, mivel ez ugye alapvetően az iWork-el van szinkronban, az pedig Windowson nem elérhető. Viszont ha minden igaz, hamarosan jön a Microsoft Office iOS verziója is, amiben nyilván lesz SkyDrive integráció, tehát a dokumentumaidat is szinkronban tarthatod, illetve addig is ott a Dropbox.
-
TonTomika
aktív tag
válasz
pana0017 #38520 üzenetére
Ha jól tudom, nagyjából ezt úgy kell elképzelni, mint az Androidnál a root-ot.
Megnyílnak előtted a gyári förmwer korlátai, telepíthetsz olyan alkalmazásokat, amiket az Apple gyárilag nem engedélyez valamilyen okból kifolyólag. Konkrét cikket nem tudok adni, mert nem vagyok érdekelt a jailbreak-ben, de itt a topikban is sok hasznos infót találhatsz, valamint az http://iphoneclub.hu honlapon vannak hosszabb terjedelmű, kezdőknek szóló cikkek.
A személyes véleményem, hogy felesleges feltörni a készüléket. Ha a szoftver moddingolásában "éled ki magadat" akkor én azt javaslom, hogy maradj az Androidnál, mivel azt kb erre találták ki. Én azt látom, hogy gyakorlatilag a jb megszünteti az iPhone egyik legnagyobb előnyét, a kényelmet. Nem mindegy, hogy pl hogyan frissíted a telefont. Adott esetben néhány program egész érdekes anomáliákat okoz, pont tegnap volt egy gyanús eset, hogy a fórumtársunk telefonja valamilyen okból kifolyólat elküldött pár emelt díjas SMS-t, ami ugye nem egy kellemes dolog. Nos, mivel a rendszer alapvetően zárt, minden az App Store-ba felkerülő programot komolyan ellenőriznek ilyen eset nem történhet meg.
Érteni egyébként én is értek hozzá és érthetnék jobban is, de amióta OS X-et, valamint iOS-t használok, nincsen kedvem túrni a rendszereket, csak használni szeretem. Túrom inkább helyette a jQuery-ket meg a .php fájlokat, mert az a pénz szempontjából kifizetődőbb.
Az iCloud-ot iOS 5-öt futtató készülék nélkül nem tudod kihasználni, viszont Windows-al kompatibilis, szóval fogod tudni használni.
[ Szerkesztve ]
-
TonTomika
aktív tag
válasz
pana0017 #38504 üzenetére
A kérdésed második felére:
Regisztrálsz egy iTunes ID-t, megadod az elektronikus bankkártya adatait, (kártyaszám, lejárat, ellenőrző kód) és igen, ennyi.
Veszel egy fizetős appot, ki van írva az ára, felhívja a figyelmedet, hogy ez fizetős, biztosan meg akarod-e venni, elkéri az Apple ID-d jelszavát, letölti, majd levonja a számládról az összeget és kapsz róla e-mailben egy számlát, ahonnan adott esetben reklamálni is lehet.
Azt nem tudom pontosan, hogy mi alapján határozza meg az árfolyamot, nekem a hétvégén egy 0,79 eurocentes app-nál a KHB 230 Ft-ot vont le.
Az első felére:
Nem volt még androidos készülékem, de: ha nem jailbreak-elsz, akkor tuti biztonságos. JB-hez nem árt érteni egy kicsit. Kényelmes, ami a telefonoddal kompatibilis app az működik is, nagyon jók az iTunes szolgáltatása, valamint remek dolog az iCloud is. Van még millió érv, de a többit majd leírja más, aki jobban ért az Androidhoz. -
manchester85
veterán
válasz
pana0017 #38220 üzenetére
Szia!
A videók többsége már html5-ben van kódolva, nem lesz velük gondod. Egyébként 80 centért megvehető a Puffin böngésző, ami viszi a flasht.
Bluetooth-on nem tudsz fájlt küldeni, de szerintem az egy teljesen elavult fájlmegosztási módszer, számos más lehetőség van fájlok küldözgetésére. (email, kép-videómegosztók, stb)
Youtube-ra is van kliens, tökéletesen működik, illetve a beágyazottat is viszi a böngésző. A rendszer visszaállítása pofonegyszerű, 3 kattintásos művelet, a jailbreakkel nyitottabbá teheted a rendszert olyan alkalmazásokkal, amikre az Apple gyárilag nem adott engedélyt.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
pana0017 #28377 üzenetére
A sirivel, illetve valamivel gyorsabb is. Szerintem nem éri meg ezt az árkülönbözetet. Viszont ha szolgáltatónál a 16 meg 32 gigás változatok árait vesszük alapul az i4-nél, akkor mindenképp a 4S a jobb vétel. Nyilván csomagfüggő, mekkora az árdifferencia, de ha nálad konkrétan 50k, akkor szerintem nem éri meg. Aztán persze a "megéri" mindenkinél mást jelent.
-
Ragnar95
félisten
válasz
pana0017 #27497 üzenetére
Néhány felhasználónál előjön az akku probléma,de ha ez lesz az első iPhone-od, akkor kisebb a valószínűsége, mivel ugye ezt alkalmazások összeakadása okozza és esetleg a flash hiányozhat,de az ugye mostantól egyik mobilban sem lesz.
Sensationnél gyorsabb, egyáltalán nincsenek lagok, sokkal stabilabb, minden kiegészítővel kompatibilis, míg a Sensation az átírt driverek miatt néhány bluetooth headsettel és kihangosítóval pl. nem; jobb a kamerája és ugye maga az iOS....[ Szerkesztve ]
-
b4zsi-
őstag
válasz
pana0017 #27497 üzenetére
Szerintem ezt ebbe a topicba írd!
[link]Amúgy a nagy különbség a hatalmas kijelző. Neked kell eldöntened melyik op rendszert preferálod jobban illetve mire szeretnéd használni...!!! Mindkettő mellett vannak pozitívumok és negatívumok....
Én Android helyett Iphone 4-t vettem főképp azért, mert gyors és megbízható rendszert szerettem volna amit nem kell buherálni különböző romokkal...[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- RAM topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...