Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
Ha jól emlékszem: Beállítások - Kisegítő lehetőségek - Billentyűzetek - Teljes elérés billentyűzettel legyen kikapcsolva.
Vagy itt alatta a Parancsok menüben átrakod például option+cmd+nyíl-ra -
SharpSA
veterán
válasz
Dreadloord
üzenetére
Írd be a cégnév után, vagy ahol van elég hely. Külön mező nincs.
Másik kérdés: Azt be lehet állítani, hogy mentett jelszó megadáskor ne kelljen mindig ujjlenyomattal is megerősítenem?
Face ID és jelkódnál lehet kikapcsolni.
-
SharpSA
veterán
válasz
Adee_91
üzenetére
Neked lehet, hogy nem hiányzik, de például nekem már sokszor jól jött, mert a képernyőn nem volt lehetőség visszalépni, csak az ESC segített (például az előbb is, amikor felajánl egy szót és hogy azt ne írja be ahelyett, amit írtam, az ESC gombbal lehet megtenni). Nekem meg a folyamatos nagybetűre nincs szükségem.
-
SharpSA
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Normál 18mm-es lapokkal terveztem. Aztán a végén kiírtam mindegyik méretét és levágattam. Otthon meg lamellával és ragasztóval fogattam össze az egészet.
Az app nem kimondottan bútor tervezésre való, de erre is használható. -
SharpSA
veterán
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Egyszer kipróbáltam még korábban, nem győzőtt meg a működése és menet közben derült ki számomra, hogy webes alkalmazásokat futtat több-kevesebb sikerrel. Vissza is kértem az összeget.
Most mi a helyzet ezzel a programmal? -
SharpSA
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Nekem egy normál USB to LAN átalakítóm van, még anno egy Windows-os laptophoz használtam. Van USB A to USB-C fordítóm, ezek segítségével vezetékes hálózatra is tudok csatlakozni, de ahogy R a y is írta, vannak olyan USB-C hubok, amelyek működnek iPad-del is és van rajtuk LAN port.
-
SharpSA
veterán
válasz
ittakary
üzenetére
Teljesen jól használható billentyűzettel az iPad, én 99,9%-ban a saját billentyűzetével használom és még ha néha kicsit másként is, de akár laptopot is tud helyettesíteni. Még kábeles nettel is lehet vele routert üzembehelyezni. Szóval én nem értek egyet veled, hogy csőd, meg használhatatlan.
-
SharpSA
veterán
A minihez miért nem csinálnak billentyűzetet? Tök jó kis kütyü lenne úgy.
-
SharpSA
veterán
válasz
ricogsm
üzenetére
Uno Calculator
Például... Mindenre van megoldás.Vagy egyszer fizetős:
The Calculator -
SharpSA
veterán
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
Erre nekem is van egy hasonló kérdésem:
Melyik a befutó?
Kia EV6
Kia eNiro
Kia Picanto
Szerinted erre a kérdésre ki tud érdemben felelni? Senki. Ahogy a tiedre sem.
Befutó mire? Mihez kell, mire lesz használva?Hasonló kérdés még ez: ajánlatok nekem jó appot! Mely papok ajánlottak?
-
SharpSA
veterán
válasz
HardRic
üzenetére
"csak kellene állandóan megjelenített bezárás gomb a tabokra és egy all tabs view gomb"
Na pont az előbbi nem kell, mert ahol van, már többször véletlenül bezártam azt a fület. Az a jó, ha először ki kell jelölni azt a fület és akkor lehet csak bezárni. Sok megnyitott fül esetén azon eléggé kicsik lesznek és könnyebb mellényomni. Utóbbi meg már van.
-
SharpSA
veterán
válasz
Divinity
üzenetére
Gyengébb fény mellett pont nem jó nekem a sötét háttéren a fehér betű, mert a szöveg "beleég" a retinámba és ha máshová nézek, akkor is látom a szöveget. Pedig automatán, kis kijelző fényerővel olvasok. Nekem ezért nem jó a sötét mód. Nappal meg ahogy írod, kb vakulni lehet vele, csak a szöveget látni nem nagyon, főleg hogy sok szöveg nem fehéren van, hanem például kékkel, lásd telefon app...
-
-
SharpSA
veterán
válasz
HardRic
üzenetére
Nem szoktam belenagyítani, de ha mégis, akkor kétszer kell csippenteni, egeret meg nem használok, csak a billentyűzeten levő tapipadot…
Akkor neked marad a kétsoros elrendezés, amit én is használok. Ugyanúgy eltűnik mindkettő lefelé görgetéskor, így nekem jó a 2 soros. -
SharpSA
veterán
válasz
milkabrams
üzenetére
uBlock Origin kiegészítővel
-
SharpSA
veterán
válasz
eddie1978
üzenetére
Türelemmel javítva az ilyeneket idővel megtanulja. Ettől függetlenül én nem használom a gyárit, mert a húzással írással sokkal gyorsabban lehet írni például a Swiftkey-jel vagy Gboard-dal. Én előbbit használom, mert Androidon is azt használtam jó sokáig és ezért már elég sok szót ismer, de még mindig van mit tanulnia a magyar ragozott szavakból...
-
SharpSA
veterán
Igen, eddig nem is jött össze a dolog az iPad-en valamilyen szoftverrel, viszont az online Excel tudja. Elmented a OneDrive-ra a CSV-t, majd böngészőben az online OneDrive-ban megnyitod és akkor az át is alakítja táblázattá. Lehet vele tovább dolgozni.
-
SharpSA
veterán
Akinek van billentyűzete az iPadhez: CMD nyomvatartására jóval több és részletesebb billentyűparancs segítség jön elő.
-
SharpSA
veterán
válasz
jófejsrác
üzenetére
Én meg 99%-ban fekvő módban használom, de mindenképpen lenne még bőven hely egy sornak-oszlopnak, ahogy iPhone-on is és utóbbin még a 3x3 mappa ikonok helyett bőven elférne a 3x4 is. Ezeket a tökegyszerűdolgokat valamiért nem akarják belerakni. Simán lehetne egy homescreen beállítás menü, ahol mindenki kedvére állíthatna ilyen egyszerű dolgokat, de nem, azért sem csinálják meg…
-
SharpSA
veterán
iOS 15-ön a balról behúzható részen a felső 3 widgetet nem engedi törölni és elmozdítani sem… Nálatok hogy van ez?
-
SharpSA
veterán
Ezt az új Safarit nagyon szokni kell… Nekem például az is furcsa, hogy az eddigi balról jobbra sorrendben levő füleket megfordította…
-
SharpSA
veterán
Jól látom, hogy az új 11-es iPad Pro a tavalyi billentyűzettel és tollal is használható?
-
SharpSA
veterán
-
SharpSA
veterán
válasz
moleculez
üzenetére
Éppen ma néztem meg a YT Premium Family árát a YT oldalán és meglepődtem.
Korábban az Apple áruházában pár hónapig használtuk, ahol ugyebár 3.590 Ft/hó a díj. Aztán mivel annyira nem fontos, átálltam inkább reklám bokkolóra.
Ugyanez a csomag a YT oldalán 2.690 Ft/hó. Azért 900 Ft/hó plusz díj a semmiért, az már különbség... -
SharpSA
veterán
válasz
Kukucska12
üzenetére
"valaki úgyis fel fog jelenteni, amint meglátja, hogy friss újonc vagyok, hiszen ez Magyarország."
Már bocsánat, de milyen ... hozzáállás ez? Miért? Honnan? Magadból indulsz ki?

Ha tényleg így gondolkozol, akkor lehet így lesz, de ez csak rajtad múlik, hogy mit vonzol be magadnak...
Na és engem például totál hidegen hagy, hogy kinek milyen "rangja" van itt."Benne van évek óta, csak nem magyarul."
Igen, ez így van, de magyar kellene nekem, nekünk.
-
SharpSA
veterán
válasz
Kukucska12
üzenetére
"mert a véralmások kicsinálnak így is bárkit, aki kritikusan fogalmaz. "
Nem találkoztam még itt eddig ilyen hozzáállással, szerintem kultúrált stílussal bárki leírhatja a véleményét. Aki meg nem hajlandó a másik véleményét elfogadni, illetve 1-2 jó tanáccsal nem tud vagy nem akar hozzászólni, az inkább hallgasson.
-
SharpSA
veterán
Na a Siri nálam síri csendben van, sosem használtam, nem bohóckodok vele. Az Apple Musicnak tetszik az XY állomása rész. Ha már kellő mennyiségű zenét bejelöltem és ugye az elején adtam neki pár támpontot, akkor sokkal jobban adja a nekem tetszőket, mint a Spotify. Amúgy meg kinek a pap...lan...

-
SharpSA
veterán
Köszönöm! Akkor most már ezt is tudom.
Egyékbént ha már Pro: a YouTube zene mennyire más, mint a Spotify, illetve Apple Music?
Az AM nekem bejött a Spotify után, mert például ébresztéshez is be lehet állítani, ha azt kinyomom, akkor automatikusan induljon el egy lista és jó zenéket ad. A Spotify meg sokat ismételt és erre nem lehet beállítani. -
SharpSA
veterán
Hmmm... Nekem tavalyi Pro van és azt kell mondjam, hogy alig pár dolog kivételével mindenre tudom használni laptop helyett munkára is, persze néhol valamelyest körülményesebben. Pl.: router üzembehelyezés, vezetékes hálózat beállítás, táblázatok, árajánlatok, számlázás, nyomtatás, wordpress telepítés, stb.
Nálam minden külső, USB-C-s eszközt felismert eddig és jól működik velük.
Torrentre már régóta Synology NAS-t használok, meg persze meg jó pár más dologra is, nagyon régen elengedtem a PC-s torrentezést és szerintem nagyon jól tettem. A NAS-t bárhonnan elérhetem, távolról is lehet indítani letöltést, stb. Nem is értem miért akarnak táblagépen torrentezni, nem erre van kitalálva...
A desktop módot nem értem, melyik lenne az?
Lezárt képernyőn, azaz kb alvó módban sehol sem működik a youtube lejátszás, nem tudom a pro esetén mi a helyzet, de aki jobban tudja, majd megírja.
A töltést nem értem, remélem a gyári kábellel és töltővel töltöd, bár nálam egy ilyen töltővel és ha jól emlékszem Samsung USB-C - USB-C kábellel töltöm és elég gyorsan töltöm.

Azt nem mondom, hogy tökéletes eszköz, mert olyan nincs, de azért elég jól használható, csendes és kellemesen gyors eszköz. Volt androidos és windowsos táblgépem billentyűzettel, sőt utóbbi még megvan, el kellene adni, de mindkét rendszer több helyen akadozós, lassú, kínlódás volt használni. Itt meg van némi kompromisszum, vagy más megközelítést igényel az adott dolog, cserébe folyamatos a használat.
-
SharpSA
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Telefonhívás fogadása és indítása Macen, iPaden vagy iPod touchon
Csak így lehet telefonálni iPad-en és Mac-en. -
SharpSA
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Bármelyikkel lehet, ha van iPhone-od...
-
SharpSA
veterán
válasz
FerencF
üzenetére
A google billentyűzet hibájához semmi köze az apple-nek. Nekem is telepítve volt korábban, de voltak problémák, ezért (is) én a swiftvkey-t használom, azzal minden rendben működik. És mivel droidon is ezt használtam és működik a tanultak szinkronizálása, ezért már elég sokat tud így nálam, sok magyar ragozott szót ismer, mert megtanulta. A gyári billentyűzet nekem sem tetszik, sokkal körülményesebb használni. Ha legalább a csúsztatott írás benne lenne, már sokkal jobb lenne...
Talán egy teljes újraindítás is segíthet neked, ha még azt nem tetted meg. -
SharpSA
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
Honnan került elő és miért pihent eddig?
-
SharpSA
veterán
válasz
telefonmágus
üzenetére
Nálam nem volt ilyen képernyő...
-
SharpSA
veterán
IPad-re keresek olyan appot, amivel lehet tervezni méretekkel bútort, beépített polcot, vakablak beépítést, stb. Ceruza van.
Mit tudtok erre ajánlani? -
-
SharpSA
veterán
válasz
üzenetére
Nem. Megvolt, illetve még meg is van, pihen az asztalon, meg kellene hirdetni. Ez egy sim kártyás Lenovo D330, kb hasonló, mint amit linkeltél (bár én olyan külön kitámasztós csodát semmiképpen nem vennék). N5000, 64GB emmc... Dög lassú több helyen is. Nem tudom az N5030 mennyivel más, csodát nem látok benne. iPad Pro 11 2020-at használok a D330 helyett, mert az USB-C csatlakozónak köszönhetően szinte mindent meg tudok csinálni vele, amit kell és jóval gyorsabb.
-
SharpSA
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Ha ritkán kell, akkor persze felesleges. Én például elég sokat használom, sokkal jobb rajta gépelni, mint a képernyőt kaparászni ekkora méretben és a touchpad is hasznos sok helyen. Arról nem is beszélve, hogy a képernyő billentyűzet mennyi mindent kitakar.
Persze én munkára is használom, nem csak szórakozásra, kikapcsolódásra. -
SharpSA
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Nem kell felhő. USB-C-s iPad kezeli a külső tárakat. Pendrive, M.2 foglalatos külső SSD (nekem 500GB van benne), hangkára, ethernet átalakító, stb. Viszont én ajánlom hozzá a saját billentyűzetét, mert egyrészt tartja is a készüléket, másrészt sokkal jobb a gépelési élmény. Bár ott van a diktálási lehetőség is, amely fényévekkel jobb, mint androidon. iTunes nem igazán kell, én sem használom. A fájlokba bármit lehet másolni akárhonnan és onnan azokat meg lehet nézni, le lehet játszani, stb. Csak a belső tárhely lehet korlát, bár ahogy írtam a külső tárhely is lazán megoldható.
-
SharpSA
veterán
válasz
norbertoth
üzenetére
Nem vettem észre ilyet.
-
SharpSA
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Valóban lehetnek kompromisszumok, de én nagyon nem bántam meg, hogy iPad Pro-t vettem Magic Keyboarddal. Volt droidos készülékem bőven, tab is, de sajnos mindig voltak problémák, akadozások, pedig elvileg a csúcs kategórák közül választottam.
Most meg az USB-C-nek is köszönhetően szinte egy teljes értékű készülékem van, amivel többek között rotuert is üzembe tudok helyezni LAN kábellel. -
SharpSA
veterán
Nekem is ilyen billentyűzet van a pro alatt, szeretem. Szerintem a trehányság miatt hullhat darabokra egyeseknél. Például a rendszertelen, nagyon kevés kézmosás által tudnak szétmálni a műanyagok. Sajnos nagyon sok ember nem mos rendszeresen kezet, ezt kézfogásnál is lehet érezni. Emiatt nem is szívesen fogok kezet, de ugyebár illik...
Ugyanígy a külső részeknél fontos, hogy mivel, hogyan ér össze. Lehet vigyázni rá, hogy hosszú távon rendben legyen, de azért nem kell hímes tojásként kezelni. -
SharpSA
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Ugyan miért haragudnék és ki mondta, írta, hogy ne rakj rá tokot? És fikázni sem fogok és nem is bántottál meg. Ugyan mivel is tetted volna ezt?
Csupán egy kérdést tettem fel, hogy miért, így most már tudom, hogy neked miért.
Az meg szintén a Te dolgod, ahogy értelmezted az írásom. Semmiről sem akartalak lebeszélni, a saját álláspontom írtam le. Azt sem írtam, hogy ez a tökéletes. Ha nem is mindenkinek, de sokaknak más-más az.
Egyébként háton fekve a magic keyboarddal is lehet gépelni és nem kell tartani a készüléket.
A paperlike-ot én is néztem, de aztán üveg mellett döntöttem, mert azt már ismertem és az előbbiről eléggé vegyes a vélemény. -
SharpSA
veterán
válasz
Parson
üzenetére
Minek rá tok? Nekem ilyen billentyűzetem van, nem értem toknak hiányát. Vettem egy sima tokot is, ha netán billentyűzet nélkül használnám, de nem nagyon használom anélkül, mert ölben is kényelmesebb a billentyűzettel használni, mint kézben tartani.
Néha olvasáshoz leveszem a billentyűzetről az iPad-et, ha álló módban olvasok, de akkor sem érzem, hogy kellene tok.
Összecsukva meg eléggé masszív az egész, hogy tok kelljen rá.
Üvegfóliát viszont raktam a készülékre, az szerintem hasznos dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gitáros topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Diablo IV
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad 11 128GB Wifi Kék Hibátlan/2026.12.21.Apple Gar./Akku 100%/p4661
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest