Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz AtHoS #3505 üzenetére

    "Annyit írok csak, hogy: közbeszerzési eljárás"

    Közbeszerzésben meg főleg a legolcsóbbtól is olcsóbban szerzik be, majd lekönyvelik a legdrágább árat neki, ahol be lehet szerezni. Mindezt természetesen teljesen legálisan és feddhetetlenül, hiszen miért vásárolnának akár az edigitalban, amikor épp tegnap jegyezték be Kiss Pista, felcsúti vállalkozó GSM boltját ahol 10%-kal drágábban is meg lehet venni. Holnap pedig ez a GSM bolt csődeljárással meg is szűnik. ;] Szóval rossz példa volt.

    Egyébként meg azért nem javasolt ilyen helyeken megvenni, mert egy elismert boltban nem valószínű, hogy átvernek. Ellenben egy zuggsm-ben előfordulhatnak a következő trükkök (a teljesség igénye nélkül, előfordulási gyakorisági sorrendben):
    - Nem kapsz rá normális garanciát, csak 12 hónapot, azt is mondjuk csak x országban (ami nem Magyarország) használhatod fel.
    - Refurbished terméket kapsz újként feltüntetve.
    - Gyári tartozékok nélkül kapod meg, buborékfóliában.
    - Nincs gyárilag magyar menü. Rosszabb esetben angol sem, hanem valami más nyelv és kapásból újrahúzással kezdheted.
    - Előbbihez kapcsolódva: Gyárilag bütykölve van az OS és el van rajta helyezve pár kémprogram.
    - Az egész készülék hamisított, kisebb (pl. csak belső memória kevesebb, kijelző szabad szemmel észrevehetően gyengébb, stb.) vagy nagyobb (az egész egy dzsunka ótvarság egy valódinak tűnő burkolatban) mértékben. A hamisítványok minősége is eltérhet egymástól. Van, amit csak a leghülyébb nem szúr ki, van amit csak szoftveres méréssel (benchmarkok, stb.) lehet kiszúrni és van, amit még úgy se biztos (lásd: olcsó 64+ GB-os pendrive-ok esetét, mikor át van írva a chip, tehát még akkorának is látod, mint amekkorának kellene, hogy legyen, csak éppen mikor ténylegesen megtöltöd adatokkal dobál hibaüzeneteket. Rosszabb esetben még azt sem, csak az adatok sérülnek folyamatosan). Nem tudom, hogy kijelzőnél el tudják-e ugyanezt sütni, de az emberi szem kb. 300ppi felett nem lát különbséget. Szóval ha itt is megoldják, hogy FullHD-nek/QHD-nek mutassa a rendszer a megjelenítőt, akkor azt is nehéz lesz kiszúrni.

    Ezt még megspékelhetik azzal, hogy mondjuk minden ötödik vagy tizedik termékkel trükköznek csak, így akár az értékelésüket is vállalható szinten tartják sokáig.

Új hozzászólás Aktív témák