Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rent
senior tag
Ipad Pro 2017, 256gb Wifi, Istyle vásárlás 2018. november.
Észrevettem az enyémen is, hogy előjött egy úgynevezett Light Bleeding hiba (képernyő bal szélén a háttérvilágítás bevilágít több ponton). A hibára rákeresve feljött egy macrumors fórum, ahol 124 bejegyzésből nem volt nehéz leszűrnöm, hogy elég sok készüléket érint a probléma.Tegnap az apple ügyfélszolgálatát felhívtam, először rám akarták verni, hogy letelt az 1 év garim tavaly novemberben, de adnak szívesen kontaktot ahol javítják, viszont saját költségemre.
Mondtam, hogy köszönöm, de az Isamurai oldalán is látom, hogy egy kijelzőcsere kb. 140 ezer Ft. Amíg tartóba raktak (többször egyeztetett a call centeres a kollégáival), megtaláltam a neten, hogy magánszemély és vállalkozás esetén létezik az 1 éven felül még egy év szavatossági idő. Felolvastam a Call Centeresnek, majd megint egy hosszas várakozás után (egyeztetve egy másik osztállyal) elismerte, hogy létezik valóban ilyen (amennyiben magánszemélyként vásároltam, de ezt nem mondta a beszélgetés elején) és az Istyle-hoz irányított, hogy rajtuk keresztül adjam le és megoldják a problémámat térítésmentesen.Az Istyle ügyfélszolgálata telefonon annyit mondott, hogy ha az apple ezt mondta, akkor így van, Ő ezt sajnos nem tudja (miért is tudná, az apple, vagy egy prémium reseller elsőre, hisz nem az ügyfelekért, hanem azok pénzéért vannak). Az Istyle oldalán kértem a mai napra időpontot, bevittem, átvették a készüléket (doboz, kiegészítők maradtak nálam), majd tájékoztattak, hogy 5 munkanapon belül megkapom az újat, értesítenek, ha mehetek érte.
Kérdésemre (mennyi garit, szavatossági időt kapok) azt a választ kaptam, hogy 90 nap jótállást és 1 év szavatossági időt az értesítőtől számítva (amikor kiküldik az emailt, hogy mehetek érte).
Ezután ezt a kérdést emailben feltettem az istyle szervizes ügyfélszolgálatának is, ahol ugyanerről tájékoztattak (1év), majd válaszoltam és meghivatkoztam az EU hivatalos oldalán Magyarországra vonatkozó jótállás azon részét, miszerint:
"A javított/kicserélt termékek esetében újraindul a szavatossági időszak?
Igen, új kétéves szavatossági időszak veszi kezdetét a termék cseréjekor. Javítás esetén az új alkatrészekre szintén új kétéves szavatosság vonatkozik. A javítás idejére a szavatossági időszak fel van függesztve."
Egyébként megtaláltam ezen részt a fogyasztóvédelem oldalán is, melyből idézve:
"Az új Ptk. főszabálya szerint a jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el. Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén azonban a szavatossági idő hosszabb: a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el."
majd folytatva lejjebb: "A dolognak a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik."
Válaszuk után természetesen majd leírom az Ő álláspontjukat is.
Bocsánat a hosszú posztomért, de ne hagyjátok magatokat megvezetni, ha csak 1 személy is hasonló cipőben jár és ez segített Neki, már megérte begépelnem.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android játékok topikja
- E-roller topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- reMarkable 2
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest