- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sisco2
tag
Valószínűleg rendszer és szabályozási logika eredménye, ami az EU-s jogszabályok és az IB belső működése miatt következik be. Kitöltöd a CLP Suitability Questionnaire-t, az IB rendszere azonnal kiértékeli, és ha elégségesnek találja a válaszokat, ideiglenesen engedélyezi az ilyen termékekhez való hozzáférést.
Ez viszont még nem jelenti azt, hogy manuális háttérellenőrzés is megtörtént, az csak később jön. Néhány napon belül háttér-ellenőrzés fut le a compliance-osztály vagy egy második, automatizált szabályellenőrző rendszer újra lefuttatja az ellenőrzést, és ez alapján: pl. visszavonhatja az engedélyt, ha az EU-s szabályozás (pl. PRIIPs vagy MiFID II) tiltja a hozzáférést az adott termékkategóriához a lakóhely vagy profil alapján esetleg nem konzisztens a profilod a kategória kockázati szintjével stb. -
Sisco2
tag
Szerintetek meglehet venni minden gond nélkül BRK.B -t IBIE -nél TBSZ -re annak tudatában hogy nincs kettős adóztatást elkerülő egyezmény usa és mo. között?
BRK.B nem fizet osztalékot, így az osztalékadó levonás nem lép fel (ez lenne az elsődleges probléma egy hiányzó egyezménynél) de milyen adózási következményei lehetnek késöbb még így is hogy TBSZ -en van? Talán annak kicsi az esélye hogy USA kitalálja a jövőben hogy árfolyamnyereség-adót vezet be külföldiekre..Berkshire Hathaway, Inc. BRK.B
Van aki tart BRK.B -t? -
Sisco2
tag
-
Sisco2
tag
Arany ETF -hez (4GLD) milyen jogosultság kell, sima alap ETF & CFD elég?
Vagy kell külön commodities -re is? -
Sisco2
tag
Hol van ilyen ahonnan a SWIFT forint utalás Írországba ingyenes?
Nézegettem CIB, ERSTE még a nullás csomagokat is de mindenhol horror.
(Raifft nem néztem, az nem játszik egyelőre de majd megnézem, akkor ujra tervezés ha ott van ilyen csomag)Már bedobtam folyoszamla topikba is.
-
Sisco2
tag
válasz
UberMutant #530 üzenetére
Erre csatlakoznék.
Mi lesz 2025. februártól előre láthatólag a költséghatékony módja magyar bankszámláról a forint bejuttatásának IBIE -re?
Teljesen elvesztem már a bankok kondíciós listáiban, ha külföldre utalok forintot akkor SEPA, SWIFT (tudom GIRO az belföldi) mit kell nézzek a kondiciós listában. Ha jól látom nagyon magas százalékos, és maximum költségei vannak CIB, ERSTE ill. bármelyik banknál a külföldi HUF utalásnak.
Lehet marad a Wise mint legoptimálisabb út még annak ellenére is hogy 0,45% -os díjat számolnak fel majd februártól?
Tudom 50.000 HUF-ig ingyenes, de azt most engedjük el hogy 50e -es utalásokkal...köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó GAMER Konfig Ryzen 7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX3070 8GB!
- Ryzen 5 PC //Ryzen 5 5600X -- B550 -- 16GB 3200MHz -- RTX 2060 6GB // CSERE IS!
- Synology DS118 Seagate Iron Wolf (14TB)
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. (VAGY 2TB.) SSD. Digital Edition Kiváló Esztétikai állapot.
- Teljesen új 6,4TB Samsung SSD-k
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest