- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
Egyébként csomó anyag van fent IBKR-ről a honlapon, van demo/test/paper account is, stb. Érdemes ezeket megnézni. IBKR elég egyértelmű és logikus, de tényleg összetett rendszer, egy beutalás meg kb a legegyszerűbb művelet. Nem bántásból, de gyorsan elvérzel, ha ez sem megy.
-
nort_on
senior tag
Nem túl bonyolult, YT kereső IBKR Deposit Funds.
-
nort_on
senior tag
válasz
banderasz77 #2107 üzenetére
Nincs.
-
nort_on
senior tag
válasz
banderasz77 #2001 üzenetére
Külön kezeli, van külön HUF, USD meg EUR pénzszámla is, (elvileg) csak az ilyen 5 EUR alatti aprókat vált automatikusan a base currency-re (TBSZ esetén HUF, és nem is módosítható).
-
nort_on
senior tag
válasz
banderasz77 #1966 üzenetére
És az minek neked?
USD-ben lehet kereskedni, a rendszer automatikusan átváltja majd az euródat vételkor (vagy utána).
-
nort_on
senior tag
De ennek mi értelme? Max, ha beutalsz forintot, átváltod, és kiutalod (havi 1 ingyenes) az EUR-t mert máshol akarod befektetni.
Ha IBKR és TBSZ a cél, akkor a TBSZ-re vezesd át a forintot és ott válts, így az a kb 800 Ft lejön a 2000 forint havidíjból. Normál számlán nincs ez a "kedvezmény".
-
nort_on
senior tag
Nem kell off, ez a saját topikja.
Az egyik egy alap, kezdőknek való alkalmazás, a másikban meg kb mindent személyre tudsz szabni, én ezt használom.
Biztos több különbség is van, egy valamit nem tud az IBKR mobile, amit a GlobalTrader igen, ez a swap. 2 bármit tudsz adni/venni, anélkül, hogy FIAT-ba mennél.
-
-
nort_on
senior tag
válasz
UberMutant #1596 üzenetére
4 van, nem? 2 mobil app van.
-
nort_on
senior tag
válasz
royal828 #1590 üzenetére
Nem igazán értem ezt a nyűglődést (mármint nem rád értem, többeknél eljött már ez a téma), milliószor ki lett már számolva, de akkor még egyszer a bézik matek.
IBKR fix havi TBSZ díj 2000 HUF. Ezt mindenképpen fizeted.
Ez 0.05% díjjal számolva 4M HUF, ennyit tudsz havonta ETF vásárlásra költeni. Ennyit vagy többet fektetsz be havonta?
$2 (kb 800 HUF) a váltás díja, marad kb 1200 HUF a TBSZ díjból, ennyiből 2.4M HUF ETF-et lehet venni. Ennyit vagy többet fektetsz be havonta?
Ha 2.4M vagy 4M forintot fektetsz be havonta, akkor a 800 HUF kb semmi.
Ha meg kevesebbet (feltételezem), akkor meg úgyis fizeted a fix 2 ezret, szóval akkor meg azért mindegy.
Szívesen.
-
nort_on
senior tag
válasz
AeSDé Team #1541 üzenetére
Én mindig előre váltok, az a kb 800 forint bőven belefér a 2000 forint havidíjba, és így 100% el tudom költeni, nincs elhatárolás és kétszeri (háromszori) vásárlás. Sokkal tisztábbak a tranzakciók. Settlement csúszásba még nem ütköztem, beutalás után 1-2 órán belül mindig el tudtam költeni a pénzt. De kinek mi.
-
nort_on
senior tag
1. Minden devizára külön (pénz)számla van, így forintra/centre pontosan tudni fogod, hogy mid van.
2. IBKR adja a legjobb árfolyamot, szinte középárfolyamot, felesleges és drágább is bármin keresztül utalni/váltani. Forintot beutalsz, átvezeted TBSZ és ott váltasz. Fix 2 dollár díja van.
-
nort_on
senior tag
válasz
karotnyelt10 #1533 üzenetére
1. Teljes transzfer után.
2. ERSTE-ből tudod kinyerni. Riportok és/vagy PDF email értesítők.
3. Csak az első, 25 ezer forintnál nagyobb értékű utalásról kell, azzal aktiválódik a TBSZ.
-
nort_on
senior tag
Itt nagyon "népszerű" a GETTEX, de én sima default SmartRouting-ot használok, 99% XETRA/IBIS-en teljesül, 0.05% vagy ha nagyon kicsi az összeg (valami maradék cash), akkor 1.25 (1.28) min díjon. Ez a 3 euró nem tudom honnan jött. És a linkelt oldalon 10-15 ajánlatig ott vannak az orderek valós időben.
Deviza váltást sem bonyolítom túl, sima EUR.HUF ticker, semmit nem állítok, TBSZ-en megveszem aztán már durrantom is el.
Mindent mobilon, weben/desktopon nem is tudom mikor léptem be. Riportokat is mobilon töltöm le. Nem kell ezt túlbonyolítani.
-
nort_on
senior tag
válasz
Simulacrum #1399 üzenetére
Jól. Időrendben van, ahogy nyitottad őket.
-
nort_on
senior tag
MoneyManager
Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.realbyteapps.moneyaAndroid(Free):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.realbyteapps.moneymanagerfreeios PRO:
https://itunes.apple.com/app/id395153197ios NEXT:
https://itunes.apple.com/app/id564730202 -
nort_on
senior tag
válasz
Moleman #1345 üzenetére
Nem arról van szó, én is beírom PP-be
, mert azért b..ssza a szemem, ha nem stimmel az egyenleg, csak már nem érdekel, hogy miért váltogatja így össze-vissza.
PP egyébként az egyik legjobb tracker befektetésekre, sokan használjuk itt. Pénzügyekre meg Money Manager alkalmazást használok, ez is manuális.
-
nort_on
senior tag
Talán az eredetileg IBCE felhasználók most IBIE transzfer után ING-t kaptak. Asszony eredetileg is IBIE volt, neki rafi van. Nekem gyors, neki lassú. De ha mindegy, hogy melyikre utaltuk, akkor hajrá, toljátok az ING-re.
-
nort_on
senior tag
válasz
tototos #1178 üzenetére
Előre leváltod a forintot TBSZ-en, HUF>EUR>ETF. És nem darabszámot adok meg, hanem euró összeget az ETF vásárlásnál. Aztán van az a kis számológép (lent jobbra), azzal lehet ellenőrizni, hogy mennyi lesz a tranzakció után (ETF, pénz forintban, stb). Pl mai vételnél 263 forint maradt. Ez az app-ban.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #1104 üzenetére
Valamire kellett neki fedezet, azért váltott. Vagy csak úgy. Nekem is vannak ilyen 1-2 forintos váltások...
Google fordító be van kapcsolva és a dátum formátum nem tetszik neki. Ha
b@sszaszúrja a szemed kapcsold ki. -
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #934 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagyon néznék, inkább csak az algoritmus miatt kell, hogy téged "védjenek".
Meg a saját popójukat, hogy ők tényleg mindent megtettek, nehogy a tapasztalatlan júzerek elveszítsék a pénzüket.
VBTC meg BTCE ticker-re keress rá, hogy oda mit ír ki.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #932 üzenetére
Annual-t meg likvidet is tedd feljebb.
Meg lehet kell neki egy kis idő mire "frissíti". Ha holnap sem megy, mondjuk EU tőzsdék zárva (mit akarsz venni, milyen BTC ETF? USA ETF-et nem tudsz), akkor ügyfélszolgálat, hogy miért nem megy.
-
nort_on
senior tag
válasz
Blaymoira #930 üzenetére
+1 ide, werszomjas kicsit "szépíteni" kell a jelenlegi helyzeten.
-
nort_on
senior tag
BF link (vagy weboldal), itt meg regisztráció után 3 kiválasztott ticker-re látsz asszem 10 vagy 15 mélységű könyvet.
#894 pont ezért jó az BF oldal, látod, hogy kik milyen mennyiséggel vannak alattad/feletted. Igen, ahogy írod, több száz k-nál már nagyon nem mindegy, hogy mennyi a spread. Mondjuk én ilyen mennyiséget több adagban szoktam, mert (pillanatnyi időre) tényleg el tudja vinni az árfolyamot.
Sok manuális order van, de van egy csomó bot is, ami kb 0.1 mp alatt alád rakja az árat
, de általában nem nagy mennyiséggel.
-
nort_on
senior tag
EUR.HUF buy order, aztán limiten beadod, hogy mennyiért akarsz venni. De ahogy fent elhangzott, érdemes valami alap anyagot átnézni. YT-on van ERSTE, de IBKR-nek is van csomó videója. Meg lehet először (a videók után) nem 50k ajánlatot kellene beadni, hanem mondjuk 2-3 ezret.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #758 üzenetére
Árfolyamok (tickerek):
EUR.USD
EUR.HUF
USD.HUF -
nort_on
senior tag
válasz
Simulacrum #747 üzenetére
Én jelenteném. Abból baj nem lehet.
-
nort_on
senior tag
válasz
UberMutant #738 üzenetére
Ez így elég logikus és egyszerű eljárás. Köszi, hogy áthoztad.
Kíváncsi leszek az itteni tapasztalatokra is.
-
nort_on
senior tag
Nem fog levonni többször minimum díjat. Arányosan osztja el az egész order-re. Pl van hogy 50 darab az 49 + 1 darabként teljesül, akkor az 1 darabra nem von le 1.25 eurót, hanem a teljes díj 1/50-ed részét, pl 0.3-at. No para, nem fog átb@szni a rendszer.
Először nekem is fura volt, én is csak pislogtam, hogy wtf.
-
nort_on
senior tag
Per hó, független, hogy hány számlád van. Fontos, hogy lekereskedhető, a TBSZ-en végzett tranzakciókra érvényes.
Szóval, ha volt 1000 forint kereskedési díjad, akkor csak 2000 forint díjad lesz, nem 2000+1000.
Egyébként erősen ajánlott elolvasni a topikot, nagyon sok infó van itt. Nyilván segítünk.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #668 üzenetére
Nincs, nyitáson és transzferen kívül nem kell nekik jelenteni semmit.
-
nort_on
senior tag
Nekem volt EUR számlám, oda átvezettem és bankkártyával feltöltöttem Revolut-ra, onnan meg beutaltam IBKR-be. Bocs, hogy állandóan én, de kevés olyan dolog van, amit az elmúlt 3 évben ne csináltam volna.. Lol...
Azt kell még kiszámolni, hogy direkt utalás ERSTE EUR szla > IBKR mennyi lenne, ha nincs ide bankkártyád (számlákhoz hozzá tudod rendelni a kártyád, lehet van ennek is díja, vagy egy virtuális kártya az EUR-hoz).llletve, ha egyéként is van 2024 TBSZ-ed (és arra akarod ezt a pénzt), akkor oda átvezetni és a TBSZ transzfer kapcsán átvinni ezt is, mint cash. Ennek is van díja, kb deviza utalás kondíció, asszem.
-
nort_on
senior tag
Ráadásul nem is mondják meg mi a limit. Én anno 3 bankból 5 kártyával toltam át egy "kis" pénzt így. Rafi szívatott rendesen, pár próbálkozás után hívtak, hogy látják szeretnék feltölteni pénzt Revolut-ra. Mondom igen, állítsanak a limiten? Mondom már megoldottam, CIB és ERSTE jó volt (AFR, prémium számlák miatt ingyen és gyorsan tologattam köztük a pénzt), de így is 2-3 nap volt. IBKR TBSZ előtti időkben volt, de jó hogy megcsinálták 2023-ban!
És amint volt transzfer, vittem is át oda mindent. Húúú de jó érzés volt!
-
nort_on
senior tag
werszomjas Emailben ott kell legyen, jelszavas PDF... Good luck...
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #626 üzenetére
Na, látod, meg is van a válasz.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #624 üzenetére
Ki kell számolni melyik éri meg jobban. Milyen devizák vannak? HUF, USD meg EUR is? Mármint a részvények eladásából. Minek akarsz devizát váltani ERSTE-n? Szerintem, ha nem sokkal drágább, én ezt az ERSTE eladás, EUR/USD utalást választanám.
-
nort_on
senior tag
válasz
t.roby90 #614 üzenetére
Vagy arra gondolsz, hogy az össz portfólió PnL-ben 1-1 elem hány százalékot adot hozzá?
TCr ez csak az adott ETF önmagára (tőkére) vetített %-ot mutatja.
Igazából mélyebb portfólió elemzésre a Portfolio Performace alkalmazás való (desktop és mobil app is van, utóbbi korlátozott lehetőségekkel), van saját topikja is itt.
-
nort_on
senior tag
válasz
Oppenheimer #583 üzenetére
Azt írja.
Ez érdekes lesz, hogy hogyan kezeli, beleolvad a 2024-be vagy 2024 (2019)-ként fut tovább.
-
nort_on
senior tag
Biztos akarod sz...tni magad ezzel?
Mennyi lenne az utalási díj? Biztos van valami maximum összeg.
Szerintem előzetes utalási regisztráció nélkül is be lehet utalni, csak akkor nem látod a beutalások állapotát az IBKR-ben. Meg így követni is lehetetlen lesz, hogy a 200-ból akkor melyik nem ért be, ha probléma lenne.
-
-
nort_on
senior tag
-
nort_on
senior tag
válasz
Travelos #372 üzenetére
Igen, többféle deviza is lehet, ilyen 4-5e forintnak megfelelő összeget már nem vált át automatikusan. Azt, hogy melyikből vonja (mi a prioritás), passz, pedig volt olyan, hogy euró, dollár és forint is volt rajta, sőt olyan is, hogy mindet felhasználta egy ügyletben.
Gondolom a tranzakció devizája az első, aztán amiből legtöbb van. Vagy a számla (HUF) devizája a második és harmadik a legtöbb nem HUF.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest