- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Czmorek #6625 üzenetére
Ezt a jelenséget nem biztos, hogy sérülés okozza. Milyen ramokról van szó?
Én jártam így 4db mezei 8 gigás modullal. CPU-Z-ben látszott de task managerben csak a fele volt meg. -
-
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Czmorek #6598 üzenetére
Lassan láncra fűzheted a 1680V2-idet.
Ez lenne az? -
-
válasz
Czmorek #6582 üzenetére
A víz miatt olyan fényes, azóta már nem ilyen
#6583 jokeph: Sajna a kókányolt (de egyébként hatásos) vízhűtésredszerem pont a proci résznél kezdett el kicsit ereszteni, és hát befolyt a socketbe, meg kicsit köre. Onnan jöttem rá, hogy valami nem okés hogy kb semmi nem akart működni, két ram slot már nem is látta a ramokat, kékhalál, stb
Nem próbáltam meg még beindítani, majd holnap sort kerítek rá. De semmi égés vagy ilyenek nem található sehol (azon csodálkozom mondjuk, hogy nem szólt el
).
A kivett CPU pedig így nézett ki! -
-
5leteseN
senior tag
válasz
Czmorek #6565 üzenetére
Jó dolgokra vevő vagyok: az mire jó?
A HP 350 g8 BIOS felismeri?Azt néztem, hogy még kicsit kisebb összteljesítménye elllenére is a 2673v2 lenne a legjobb, az előddel egyező 125W-os TDP-je miatt.
Van esetleg ilyened?
A 90/97v2-es áraid?
Ezeket itt lehet, vagy privát üzenetben? -
5leteseN
senior tag
válasz
Czmorek #6560 üzenetére
Igazán nem a 2690 v2 az érdekes, mert "túl sok" a cpu-mag, hanem ami kevesebb magos, nagyobb frekivel.
Ezért is írtam, hogy 2690v2 számítási-teljesítménye kellene, de kevesebb maggal.
A jelenlegi 2640v1 körüli, vagy kevéssel több TDP-vel, hogy tudjon maradni az eredeti hűtés : 115W, ha jól emlékszem.Van ilyened?
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Czmorek #6471 üzenetére
Szép lett! Mivel sikerült így leszedni a nikkelt?
A 1680 V2 lockmentes! -
kutyarigo
csendes tag
válasz
Czmorek #6384 üzenetére
Azért van, hogy támassza a tömböt.
Tehettek volna oda egy keskeny bordát is, ami csak a feteket hűti, de az nem lenne elég morci. A tekercsek a power plane-hez kapcsolódva önmagukban is hűtőbordaként viselkednek, ártani nem árt neki. A képeken a thermal pad sem ér végig, így igazából 3 tekercs nincs hűtve.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Czmorek #6384 üzenetére
Jó kérdés.
Ez az első lap, ahol ilyet látok, az összes lapomon a tekercseken nincs direct hűtőborda.
Ettől függetlenül persze a légáramlat azoknak sem árt meg ha van.
Direktben bordával hűteni a mögöttük lévő mosfet-eket/driver IC-ket szokták az izmosabb lapokon, belépőszinten még azt se (a terhelés nem indokolja).Nem s2011, de combos a VRM (van ilyen lapom):
Vasárnap megnézem az X79 Extreme 9-nél mi hogyan néz ki VRM ügyben.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Czmorek #6377 üzenetére
Én jelenleg is az egyik retro tesztkonfigról írok.
DFI Lanparty LP UT NF3 ULTRA-D + AMD Athlon 64 3500+ (s939, 1c/1t!) + 2*1 GB DDR1 400 + HIS Radeon 7500 64 MB 128 bit AGP! + MAXTOR DiamondMax Plus 9 80 GB IDE HDD.
Monitor - ez kilóg a sorból, Samsung Syncmaster 205 BW - 22"-on 1680*1050 natív felbontással.
Kisebb felbontáson persze virgoncabb, de így szép a kép.
Netkapcsolat USB 2.0-ás TPLink wifi stickkel (54 Mbit)
Böngésző: MyPalNyilván más a felhasználói "élmény", de működik.
Ebből is világos, hogy az volt/van/lesz, szoftveresen lehetetlenítik el a népet.
Bármely átlagos s775-ös dual-core rendszer 2/3/4 GB rammal sikítva megy ehhez képest XP SP 3 alatt.Az s2011v1 meg ezekhez képest is űrrakéta (amúgy, van XP/XP64 supportjuk is).
Ami játék eddig ment (és nem full online), az ezután is menni fog.
Szóval, na.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Czmorek #6171 üzenetére
NIncs ezzel baj.
A G.Skill-t azért szeressem, mert (leszámítva ezt az egy esetet eddig) mindenhol tette a dolgát.DDR2/DDR3/DDR4 esetében is.
És kb. minden lapom/procim megette őket.
A 4 db 2 GB 2133CL10-es ramjaimat olyan lapba kellene kipróbálnom, ami bizton támogatja ezt az órajelet a CPU-val együtt, mert így nem egyértelmű hogy a lap karcsú (nem lehetne), a CPU IMC-je gyengélkedik - rációs lehetőség vagy a ramok vacakolnak ténylegesen.
s775-be esélytelen sajna, XMP nincs, ekkora OC-t meg nem tud egyik s775-ös lapom sem X3360-es XEON-al. Lehet, hogy inkább az E3120-as XEON-al vagy a C2D E8500-al kellene próbálkoznom.ezek mennek 4 GHZ felett is, az E8500 megfutotta stabilan a 4,4 GHZ-et is X38-as Asus P5E3 Deluxe lapban, talán kijön vele ekkora órajel, már ha bírja az IMC a lapon (1900-at még bírta).
RX 550-es VGA-t cserélem RX 480-ra, érezhetően laggol a játékom (SC2 multiplayer) coop módban (1v1-ben okés még, médium grafikával), hiába megy 40-140 FPS között, nem olyan "smooth" valahogy.
-
aty-73
aktív tag
válasz
Czmorek #6133 üzenetére
Egyébiránt most egy SLI-n gondolkodom, de nem tudom mennyire lenne jó 5let, mondjuk egy RTX 2070 Super / 2070 Ti SLI!?
[Remusz911]
Küsz, kollega! -
jokeph
nagyúr
válasz
Czmorek #6139 üzenetére
Az első képnél gondoltam, abból hogy egy db 8 pin EPS csati van rajta. Lentebbi képeken látom a dupla 8 pin EPS-t.
(#6142) MasterDeeJay: Szerintem is inkább a lap lehetett az oka. E5-1620v1 és 1620v2-vel is ment 1866 CL13-on (gyári paraméterek) a Micron REG ECC ram a kínai Q67-es E5 3.2 s1 lapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Asztalos klub
- OTP Bank topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged