- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Tzoltan21 #6348 üzenetére
És ez még a max 120w-os CPU fogyasztást sem érte el! Egy húzott 1650 V2 ennél többet kér.
System stability test-nél minden pipát szedj ki és csak az FPU-t hagyd bent! Meg fogsz lepődni a hőfokokon!
Persze játékok alatt ez korántsem ilyen vészes de nálam GTA5 alatt a VRM1 rendre 96 fok körül tanyázott hiába tettem fölé ventit.Kellett rá az a borda.
-
rup1u5
Topikgazda
válasz
Tzoltan21 #6344 üzenetére
1680 V2-vel sajnos nincs jóban az Asrock X79 Extreme4 pedig benne van a támogatott procik listájában. Próbáltam de még a default órajeleit sem tudta belőni a lap, nemhogy tuningolni.
Mind a 8 mag 3.0GHz-re állt be. Szerintem a VRM nem tudta mit csináljon annyi maggal.
Ezért váltottam lapot egy kicsit combosabbra.
1650 V2 kell neked!
Én így használtam abban a lapban.
De ilyet is tudott teszt erejéig.
20K-ból megpróbálnék alkudni pár ezrest. 4.2 simaliba! Semmit nem kell bűvészkedni érte, csak felpöccented a szorzót 42-re és kész.Bizony a VRM1 a probléma ennél a lapnál. Az van a lap fonákján.
Nálam is így nézett ki borda nélkül.
Aztán a borda segített: [link] [link] [link] [link]De a gyári, CPU oldali VRM bordával is össze lehet hozni.
Szenvedtem vele egy darabig mire megtaláltam a jó megoldást és hogy hol a fenében is van az a VRM1.
Még Asrock tech supportnak is írtam, hogy mondják már meg merre keressem. (persze sose jött válasz) Aztán kézrátéttel meg lett.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Tzoltan21 #6341 üzenetére
4930k-val jól jársz...vagy egy Xeon E5-1650v2-vel, ez mellé mehet a REG ECC ram is, a 4930k nem biztos hogy viszi...
4 GHZ magasságában elé volt neki egy Wraith Prism RGB AMD top-flow hűtő is, 4,3-4,4 GHZ esetén inkább már kell egy Dark Rock Pro 2/3/4 kaliberű hűtő... nekem megfogta a CM Nepton 140XL AIO is, de et esetben célszerű aktív légáramlást biztosítani a CPU socket körül ekkora OC-nál. -
rup1u5
Topikgazda
válasz
Tzoltan21 #6337 üzenetére
Jobban járnál, igen. Viszont a hűtést komolyabbra kéne cserélni ha 4930k-t vagy E5-1650 V2-t szeretnél tuningolni abban a lapban. Jól kiismertem azt a lapot, 1650, 1650 V2-t hajtottam benne 4.5GHz-en. A VRM hűtése sajnos pocsék. Az alaplap fonákján lévő mosfet-ekre nem is tettek bordát így az már egy moderált 4.3Ghz-es tuningnál is 90 fok fölé megy játékok alatt.
Én anno megbordáztam és rögtön 20 fokkal hűvösebb lett.
Nálam épített víz van szóval ha 6 magos Xeon-t vagy i7-et akarsz tuningolni abban a lapban akkor kell egy jó CPU léghűtő ami lehetőleg lefele is fúj a VRM bordára és a lap hátoldalára is elkél egy borda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged