Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iOS alkalmazások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
válasz
rybka3ctg
üzenetére
Nálam remekül üzemelnek a G.Skill-ek.
(#1598) cyberkind: Én a sajátoméból indulok ki, a G.Skill gyári oldalán jelezve vannak az ajánlott alaplapok. Tekintsd meg a linket.
De az alaplapom gyári oldalán az ajánlott memóriák listájában ia benne vannak a ramjaim.
Tehát ha mind a két lista stimmel mint laikusnak, akkor gond nem lehet. Mivel nálam jelen esetben nincs is. -
rybka3ctg
tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Venegance Az jó de szerintem RED legyen !!
[ehhez mit szólsz?? atom tuti és húzható vígan!! és nem drágább!!] -
cyberkind
félisten
válasz
rybka3ctg
üzenetére
De nem tudtam megszokni, anno volt ilyen gamer lapom, de sehogy se tudtam megszokni és húzni a procit hogy stabil legyen, így eladtam és vettem gigabyte-ot amihez értek !
Ramot milyet ajánlánátok 4x4 Gb-ot, de olyat ami befér a Noctau NH-D14-es hűtőtől !
Köszönöm válaszotok !

-
tomic
addikt
válasz
cyberkind
üzenetére
Én anno ugyan dilemmában voltam. Pontosabban én először 3750K-t vettem,majd utána váltottam 3820-ra.(pusztán kíváncsiságból)
Én is csak játékra használom.
A helyedben 3820-at vennék, ha nem fontos a fogyasztás,és nem használod ki a beépített grafikus vezérlőt.
3820, egy ASUS P9X79, vagy egy MSI X79A-GD45(8D) lappal,4x4 GB rammal. -
Tidus
addikt
válasz
cyberkind
üzenetére
Két teljesen más platform.
A Sandy 3820-at nyúzhatod húzhatod, ez tükröződik az árban is. Erre a platformra(X79) idén várhatók az Ivy E proceszorok is.
Az Ivy 3770K melegedős, és nem éppen tuning barát.
De ha játék akkor 3820 (X79) ---> Asus R.o.G. -
tomic
addikt
Rampage lapoknál, a házhoz való kis takaró lemezt be lehet külön valahonnan szerezni?
-
rybka3ctg
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
igen atom stabil!! Sok különös észrevételem van a tesztekkel kapcsolatban
pl: ami linx stabil az Houdini 3 pro x64 alatt összeomlik engine match-ban
Nem tudom miért de én a sakk motorokkal tesztelek és ha azzal stabil akkor minden mással is az
Különbség annyi csak hogy még egy intel burn teszt szinte 20 másodperc alatt melegiti k a procit pl 85C re a sakkmotor 15-20 perc alatt annyival jobb egy 20x 3 perces engine match hogy ha azt túléli akkor mindent kibír nincs olyan teszt ami jobban terhelné
Nap 24 órájában játszik a gépem Playchess szerveren tehát mondhatom hogy stabil intel burn meg sem kottyant neki 8gb rammal -
d.beni
aktív tag
sziasztok!
a procinál a turbo mod mire jo ha be van kapcsolva?
köszi előre is! -
MPowerPH
félisten
válasz
czakof1946
üzenetére
Semmi extra nem kell hozzá, 16GB ram(4x4Gb), ami teljesen alap ennél a konfignál. Egy nagy SSD kell még, min 240GB-s. Vagy SSD raid, bár szerintem fölösleges, ha a 240 nem elég, elérhető nagyobb is.
Volt itt a fórumon egy szimulátor mániás emberke, sajnos ki lett tiltva, ő tudott volna mesélni erről. -
czakof1946
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Ehhez a fórumhoz irányítottak.
A következő a téma:
Intel Core i7-3930K 3.2GHz LGA2011 processzor köré szeretnék egy gépet összerakni, rakatni.
Repülő szimulátorhoz kellene. Nem is maga a program követeli meg a nagy teljesítményt, hanem a több 100 gb kiegészítő mozgatása.
A gépet csak erre használnám. Nem lenne rajta semmi más program. Egy 46"-os led tv lenne a monitora.
Jelenleg egy sima gépen megy a program, de nem az igazi. Szaggat, ha már sok scenery van feltéve.
Ha rossz fórumba írtam volna, akkor elnézést!
Kösz -
d.beni
aktív tag
sziasztok!
lefrissitettem egy ideje a formulám biosát, és most akarom belőni a tuningot...
azt vettem észre hogy 125-ös blck mellett nem engedi 37-es szorzó alá tenni cpu szorzot...
csak akkor engedi ha a turbot kikapcsolom...
a régi biossal ez nem volt..
és most is nem is tudom hogyan löjjem be a tuningot..
mert igy hogy 37-es a szorzo (4625mhz) linx alatt valamiért a gflops 50körül mozog pedig 1.4v feszt adtam a procinak,
valakinek valami ötlete hogy mit löjjek be a tuninghoz? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Szintetikus tesztekkel nem tudod megmondani egy processzorról, hogy stabil.
Lehet LinX alatt órák után sem hibázik de elindítasz egy videó konvertálást és kifagy a gép.
Én azt mondanám LinX, aztán 3Dmark Vantage, 3Dmark11 és játék. Ha ezek után sem fagyott ki, akkor lehet hogy stabil
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Skacok. Mivel teszteljem a CPU t és mennyit kell járassam az adott programot, hogy azt mondhassam, na ez most már tényleg stabil.
Köszönöm válaszotok!
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Mit is kell belőni, hogy visszavegye az órajelet, ha nincs használatban a gép?
Köszi a segítséget!
-
tomic
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igazad van. Nem csináltam ilyet. De nem is szándékozom.
De mint mondtam ,ha egyszer sikerült találni, akkor miért ne sikerülhetne másodszor is. Optimizmus!!! Főleg ha nagy a cél.
De tényleg . 20-30 példányból lehet ilyet találni?
Arra procidra emlékszem. Drukkoltam neked. -
MPowerPH
félisten
Látom ilyet még nem csináltál... Tudod mi pénz leválogatni egy procit? Vagy ha nem pénz, akkor meg nagyon kell hogy szeressen valamelyik nagykeres, hogy kezedbe adjon 20 db-ot. Ez sajna nem volt WR-es, ellenben a 980X anno az lett... Sajna egy user error miatt elköszönt mindegyik, nem is tudták pótolni.
"De az is lehet ,hogy csak beállítási probléma miatt nem ment."
Olyan nincs, mindegyik ugyan olyan beállításon fut.
-
tomic
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
De amit az életben megtanultam: Nincs lehetetten!!!
Válogatottnak válogatott volt., de wr-t nem döntött. Vagy? Akkor meg van esély találni még 1 ilyet.
De az is lehet ,hogy csak beállítási probléma miatt nem ment.
De még egyszer mondom, nem a ROG tudását akarom lebecsülni!!! -
MPowerPH
félisten
Csak azért, mert azzal a lappal nem tudja stabilra beállítani. És azt azért megjegyezném, hogy én quad ch-ban használtam, míg motion dual-al. A kettő között van különbség, IMC-n nincs akkora terhelés, így nyer némi órajel többletet.
"A tudatomban Csak az szerepel, hogy van rá garim!!! beállított fesz, és a többi maszlag engem hidegen hagy."
Engem nem, főleg ha van egy válogatott procim, amit lehetetlen pótolni.
-
tomic
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Miért is nem?
Ha stabil volt a beállítása akkor miért ne használhatná ott?
A tudatomban Csak az szerepel, hogy van rá garim!!! A beállított fesz, és a többi maszlag engem hidegen hagy. Ha elfüstöl ,vissza küldöm és cserélik (legalább is itt
).
Mint fentebb írtam, elfogadom a ROG teljesítményét , és alá is írom.
-
Andrew_31
Modder
Beléptem a klubba.
i7-3820 és Asrock extreme3 lappal.
Össze is raktam tegnap. Egyenlőre 4300-ig jutottam.
FSB-t nem igazán sikerült feltornázni.
Ha valaki tud ebben tanácsot adni azt megköszönöm.
Tegnap láttam ,hogy erre a hűtőt nem fogom rárakni a S775-ös lefogatóval mint az I7-2600K-ra.
Hűtő egy Scythe Rasetsu.
Nem volt mit tenni kimentem a garázsba és CNC marógépemen csináltam egy lefogató keretet.

-
tomic
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Fentebb van említve egy kb hasonló játék deszka eredménye, Motion_Blur fórumtárstól. Gondolom ott is megy az 5-5.2ghz abban a lapban is a 6 magos. Otthoni koca tuninghoz miért is nem elég?
Elhiszem , és látom is ,hogy a wr eredményekhez kell a Rampage! De otthonra,max ha elfogult vagy és azt a plusz pénzt nem tudod értelmesebb dologra költeni.
-
MPowerPH
félisten
Mikorra várható az Ivy-E megjelenése? Egyenesbe jöttem, így újra összerakhatok valami komolyabb kombot, de már nem akarom az SB-E -t erőltetni(megveszem egy vagyonért, pár hónap múlva meg zuttyan az ára, mert kijön az új 6 magos), az Ivy meg csak kupaktalanítás után használható.
tomic: Azért az egy 4 magos proci, szvsz a 6 maghoz már nem elég ilyen játék deszka.
Ne keverjük össze a két kategóriát. -
Nem publikáltak tul sok eredményt...
De a Top10-ben ott van a lap,ami inkább procifüggő ott szerintem. -
Motion_Blur
félisten
Lap témához: nekem egy ASRock Extreme3 lapom van, ami az absz. nulla ebben a kategóriában.
4.8GHz-et mégis tudja 1.4V alatt, mindennapos használatra 4.2-n megy valami nevetségesen alacsony fesszel. -
Sziasztok!
Mivel a proci tuningjával kapcsolatos,ezért itt kérdeznék.

Nem tudom ki milyen alaplapot használ...
Asus P9X79 lap mennyire elég a proci (esetleg memória) tuningolásához ? -
Steady74
addikt
Sziasztok,
Szeretnék kérni Asus R4F+3930 hoz tuning beállításokat, cél a 4-4,2 GHz+bekapcsolt energiatakarékos funkicók, ha nem kell, ne tekerjen feleslegesen.
Köszi előre is

-
04ahgy
nagyúr
válasz
peterm711
üzenetére
Érdekesnek találom, ugyanakkor semmin nem lepődök meg. A további ezzel kapcsolatos eszmecsere viszont akkor ne a CPU, hanem inkább az alaplap topikjába kerüljön, mégis csak jobb helye van ott, mert engem az MSi X79MA-GD45-tel pl. nem érint, és a GIGABYTE X79-UD7-tel sem.
HGyu
-
peterm711
aktív tag
Nem hiszem hogy a táppal lenne gond, ezt már újkorában is csinálta (csak már nem emlékeztem rá), akkor fogadott ez a tény mikor biost akartam frissiteni tuning előtt. Pendrie be és megfagyott a bios, mondom mi van? Rákérdeztem jones965 kollégánál, hogy neki is voltak e ilyen gondjai, és azt mondta, hogy neki is ugyanezt csinálja, ezért ő kénytelen volt win alól frissíteni. Végül megpróbáltam az ősrégi pendrive-ommal ami csak 512MB-os és azzal gond nélkül működött, arról frissitettem a biost is. Szóval a galiba itt a pendrive-ok és az alaplap körül van szerintem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
peterm711
üzenetére
Hmmm. Anno Gigabyte GA-MA770T-UD3P-nél tapasztaltam ilyet. Minél több USB volt bedugva, annál nehezebben indult.
A tápod készenléti köre biztosan nem gyengélkedhet? Ennek megállapítására a Valami baja van a tápomnak!? topikot javaslom.
HGyu
-
peterm711
aktív tag
Srácok, gond van a gépemmel. Tegnap nem volt semmi baj, lekapcsoltam este, ma jövök haza melóból és nem idul. Bekapcsolom, a monitor feléled és megakad a ROG logo-nál, volt már cmos reset is de nem segitett, biosba sem enged be. Valami ötlet?
64-es debug kódot mutat a lap.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
i are robot
üzenetére
Egy leszabályzott 8cm-es venti elég. Nem kell süvítenie, a lényeg csak az, hogy ne álljon a levegő ott meg. Meghálálja a lap!
HGyu
-
i are robot
senior tag
Én nem sokat buzgerálom a gépet, egyszer összeraktam, és azóta csak használom, munkára van, szóval nem tuningolgatom szénné, meg nitróval sem öntöm nyakon szombat esténként.

Na de mekkora venti, meg mekkora légáram kő neki, elég egy 4-6 centis, vagy valami nagyobbat toljak rá? Mondjuk nyilván nem egy hajszárítót akarok hallgatni naphosszat, azért gondolom egy nagyobb, lassabb, de halkabb jól jön, csak úgy kb-ra sincs fogalmam, milyen hűtési igény van itten. Meg még az sem tiszta, hogy milyen irányba toljam a levegőt. Bár lehet hogy ezzel inkább valami házhűtős topikhoz fordulok, végülis oda tartozik. Na csak gondoltam megkérdezem előbb itt, ki hogyan oldja meg, ha már ennyire ajánlott az X79-nek a VRM hűtés.

-
MPowerPH
félisten
válasz
i are robot
üzenetére
Többség asztalon használta, vétek az ilyet házba rakni.
De igen, postásgumi a legideálisabb megoldás. -
04ahgy
nagyúr
válasz
i are robot
üzenetére
Nekem az X79 konfigom tesztpadon kerül csak bekapcsolásra, így odatámasztom csak. Szerintem az adatlapodon levő nagy Noctuán biztos találsz rögzítési helyet a VRM-et légáramoltató ventinek.

A postásgumit szeretjük ám!

HGyu
-
i are robot
senior tag
Sziasztok!
VRM hűtés ügyében kérdezném, hogy házba épített konfig esetén milyen megoldást javasoltok? Hova és mekkora ventit érdemes tenni, és merre irányítsam, rá magára a VRM-re, vagy mondjuk úgy, hogy elölről a ház hátulja felé fújja a levegőt, vagy a CPU hűtő felé, hogy az vigye ki a házból? Gyakorlatilag átnéztem az egész topikot, de nem nagyon találtam így erre kielégítő választ. Van erre valami elegáns megoldás amúgy, vagy csak simán postás gumival lógassam oda, oszt jónapot?

-
SSJmeszes
senior tag
Nos sikerült egyébként elérnem normál hővel a @4,8Ghz t 1,415V al.

De nem is ezért írtam, csak egy kis fejlemény aki várta a 8 magos SBE t!
"
Az Intel 2011-ben piacra dobott Sandy Bridge-E sorozatú processzorai, amelyek LGA-2011-es processzorfoglalatba illeszkednek, 32 nm-es csíkszélességgel készülnek. Noha a processzorok ugyanarra a lapkára épülnek, mint Xeon E5-ös sorozatú társaik, az asztali szegmensbe szánt modelleknél mégsem érhető el az összes fizikailag rendelkezésre álló processzormag, illetve gyorsítótár. Maga a Sandy Bridge-E lapka fizikailag 8 processzormagot és 20 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz, ám ezekből az asztali szegmensbe szánt Core i7-es processzorok esetében csak maximum 6 processzormag, illetve maximum 15 MB-nyi harmadszintű gyorsítótár érhető el, szemben a Xeon E5-ös sorozat tagjaival, amelyeknél találkozhatunk 8 processzormagot és 20 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárat kínáló modellel.A jelek szerint ez a gyakorlat a jövőben is megmarad, azaz a jövőre érkező Ivy Bridge-E alapú asztali Core i7-es processzorok – amelyek továbbra is LGA-2011-es CPU foglalatba illeszkednek majd – szintén maximum 15 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral, illetve maximum hat processzormaggal rendelkezhetnek. Ez lehet, hogy sokak számára rossz hír, viszont jó hír, hogy az új processzorok BIOS frissítés után használhatóak lesznek a jelenleg is forgalomban lévő X79-es alaplapokkal.
Maguk az Ivy Bridge-E processzorok PCI Express 3.0-s szabvány köré épülő PCI Express vezérlővel érkeznek és elődeikhez képes magasabb teljesítményt kínálnak, azaz órajelenként több művelet elvégzésére lesznek képesek. Az új központi egységek magasabb órajelen üzemelnek majd, mint elődeik, sőt, magasabb órajelen üzemelő memóriamodulokat is támogatni fognak. Az Ivy Bridge-E alapú LGA-2011-es processzorok természetesen 22 nm-es csíkszélességgel készülnek majd.
Az újdonságok megjelenésére a jelenlegi tervek szerint a következő év harmadik negyedévében kerülhet sor.
"
-
SSJmeszes
senior tag
-
04ahgy
nagyúr
-
SSJmeszes
senior tag
Ez a nagy tuningosoknak szól.
Ti is szoftveresen szoktátok tuningolni a CPU -t?
Hogy ne kelljen ki be lépkedni BIOS és Windows közt?
Gondolok itt az AI Suite II tuningolásra. Teljesen megbízható a dolog? -
rybka3ctg
tag
azért egy topp léghűtőt rommá vág 9 fok a difi mert van egy Nh-D14 em is
tehát ez nem valakinek a tesztje ez saját tapasztalat az a tuti
És valóban nagyon sokat számít egy jó víz mert amit csináltam [vízhűtés topicban van] bármelyik itteni vízhűtést megveri ez 100% ez gépészet nem játék hűtés!!
Egyetlen gond vele mozgathatatlan a 600T ház ha végigolvasod rájössz miért
-
rybka3ctg
tag
Nos futtattam párszor a srác által linkelt tesztet (pontosan ugyanazt) nos 3 fok különbséggel dolgozik a kettő Illetve 1 fok a két hőmérséklet figyelő közt is van igaz csak 2 magnál volt diferencia.
Egyébként még annyit hogy az a teszt lassabban is melegíti fel jóval mint a Burn teszt bár majdnem megegyeznek a hőmérsékletek de azzal a tesztel és azzal a figyelővel a lemagasabb értéket elérő mag is 2 fokkal hűvösebb ::::..
tehát max érték így 86C lett -
tomic
addikt
válasz
rybka3ctg
üzenetére
Sajna ma már nincs idom tesztelgetni,de ha lesz rakok fel neked képet. Azon a beállításon kéred ahogy te is csináltad?
Igen ,(rendes) vízhűtésem van. Biztos sokat számít az is. Ha jól tudom a tied egy topp léghűtővel ér fel. (de ez nem 100%)
A steppingget én is néztem anno, mivel itt 2 fele van megjelölve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Motorola edge 70 Gadget Grey 512GB 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gratulálok!
Lapozz lejjebb, hogy mit ment ugyan az a Rampage -ben, és megkapod a választ.

tehát max érték így 86C lett
rup1u5