- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
Topikgazda
Logikus. Erre nem is gondoltam. Köszi
Tudnék most venni egy E5-1650 SR0KZ nagyon jó áron. A spec alapján ez egy C2 stepping lenne ha nem tévedek. Geza60 kolléga hajt egy ilyet és az ővé ugyan úgy lock-mentes mint az én 1620-am. Erősen birizgálja a fantáziámat ez a proci. Volt dolgod esetleg 1650-el?
-
rup1u5
Topikgazda
-
Úgyfent köazi a vàlast.Öcsém szerzett egy p9x79-et.Beleraktam próbàra.Ott van lehetőség a gyàri asus programmal automatikus tuningra.Az 4.6Ghz-et hozotz ki.Stabilitàs tesztet is végzett.De ott az alaplap nem a szorzóval hanem a bclk-val jàtszott.Ha visszarakom az asrock x79extreme4-be beàlítsam azokat az értékeket amiket az asus beàllított?Gondolom hogy az stabil így.Egyszer se fagyott.
-
Szia.A 3930k nak mekkora feszt lehet adni?Mostmàr rendesen hűtve van.1.39v zeljesen stabil 4.7Ghz-en.De 4.8- on a windows bekrepàl.Prime95 1óràs futtatàs utàn a real tempel kiolbasva a hőfokokat a következők.a kupak 54fokos.A magok 72fokosak.Ezek jó értékek?És mégegyszer köszi a sok segítséget.
-
Bocsànat.Nem tudttam mi a szokàs.Majd vàltoztatok.Csak nem nagyon volt időm ìrni.Csak valamit muszàj volt írnom hogy reagàljak hogy köszönöm.És ez volt a legegyszerűbb formàja.Úgyhogy mégegyszer bocs.Ja és lenne még egy kérdésem hàtha tudsz segíteni van egy Corsair Hydro Series H100 compact vízhűtő eladó.Azt érdemes lenne megvenni az i73930k-hoz amit tuningolni szeretnék.Előre is köszi.
- -
-
-
rup1u5
Topikgazda
Nem tudok most sajnos screenshotot lőni mert van pár ezer kilométer köztem és a gép között.
Ez a régi CPU-Z shotom van róla itt a topikban 40-es szorzóval.
43-ra álltam be, 45-el még prime-oltam azt tudom de ott már hibázott és úgy emlékszem, hogy néztem egy gyors 46-ot is. Azt olvastam, hogy a max szorzó ami ezeknek adható az a 45. További, hosszabb tesztekre sajnos nem volt időm mikor otthon voltam ezért nem is tudtam stabilan belőni 4.5Ghz-re.Egy gyors guglizással most ezt találtam:
Novemberben fogok tudni megint foglalkozni a géppel kicsit, remélhetőleg.
-
rup1u5
Topikgazda
Pontosan ez az egyik oka ami miatt inkább léghűtés felé mennék. Nem szeretném ha megrekedne a meleg levegő a vrm-ek környékén, mert hosszú évekre tervezek ezzel a lappal.
(#2797) Asbee
Igen. Ez volt az első gondolatom, hiszen a 2. PCI-E is 16x-os, csak attól tartok, hogy mi van ha rám jön az 5 perc és kitalálom később, hogy SLI-t akarok....meg hátha az mégis lassúbb valamivel mert hát távolabb van fizikailag a cpu-tól.
Ahogy elnézem DX12-vel amúgy is értelmét veszti lassan az SLI, úgyhogy mehetne a VGA a 2. slotba és kaphatna a CPU egy kama cross-t. Tetszik, hogy lefele fúj.Júniusig még van időm gondolkodni.
Minden tanácsot tapasztalatot köszönök! -
-
zimi1991
aktív tag
Az kellemes...
Érdekes módon játék tesztekben sosem maradt le ennyire...
Érdekes módom sokan a xeonokat is játékra hírdetik akkor ők hamisat állítanak?
Nem lehet hogy szimplán csak az előtte lévő maxmimus lap miatt erősebb volt?
Lényegében csak a quad memória miatt néztem ki magamnak ezt a platformot. -
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
-
-
Syz
senior tag
-
BlackSoft
addikt
Értem. Én legjobban azért paráztam, mert 85 fokra van beállítva a vészleállítás a BIOS-ban
84-nél ezért gyorsan betettem egy ventit, mielőtt lőttek volna a rendernek
1,360-at ír az AIDA64, és 1,368-ra szokta az LLC felvinni. Az már nem sok szerintem. +0,008V...
Ha lesz majd rendes vizem, akkor nem lesznek a hővel gondok. Csak úgy alapból nem szeretem, ha valami a gépemben 100fok körül megy, még akkor sem, ha nem árt neki.
(#2553) KAMELOT: Na jó, azért az túlzás, hogy mindent be kell állítani.
Viszont sok mindent nem hagyunk auto-n...LLC-t kapásból kapcsold be, adj neki valami közepes értéket. CPU fesz lehet kicsit magas, vegyél vissza.
Mennyik a VTT-k, VCCSA? Azokat is be kellene lőni... -
helkis
veterán
tapasztalatból mondom, hogy pl stabilra belövök egy órajel, fesz kombót winben, pl 1.3v 4.5ghz, restart, vagy off/on után nem akart bebootolni a vas, pedig ennyire lett minden állítva biosban is.. ha emeltem a fesz-en akkor minden további nélkül bootolt és ment is minden, nem kellett állítanom semmit, de érdekes mód kb 2tized voltal alacsonyabb feszen is ok volt a proci, (próbáltam a bootup-vcore/vccsa-t is (emelve 2tizedet)) akkor is rendben volt minden.. energiatündérek nélkül ezt a kb 2tizedet nem tudtam megspórolni, tapasztalataim alapján..
-
Nálam még csak most van így.
Én mindig tutira mentem és jól bevált tuningramokat vettem.Igen meglepődtem,mert egy 1333 C9 ramtól nem feltétlenül vártam el,hogy egyáltalán elinduljon 1900-on. Ráadásul ez abszolut mezei ram(-nak néz ki).
Egyébként 1.5V-os.Igen láttam a bisoban,hogy elég komolyan lehet állitgatni külön a ramokat.
#2308 fatal1ty1984 : Én inkább arra gondoltam,hogy vmi található a biosban amitől menne a memória 2133 vagy felette,ha huzom a procit.
-
laca000
őstag
..apropos of Dolores.. Az MSI GD65 X79a nevezetű, nem éppen fapados alaplap elvérzett, akármekkora feszültség mellett, már 4.5Ghz-en is a 3930k mellett, a fölött még csak el sem indult, meg sem moccant.
Hozzáteszem, az az alaplap is hibátlan, mielőtt válaszként, még bármiféle anomáliára vagy hozzá nem értésre utaló "baráti" üzenetet kapnék.
A Sabertooth egyelőre boldogan viszi a 4.8Ghz-et(aztán próbálom fölötte is).
Ez vajon mitől lehet? -
WaterWawe
őstag
Mikor meglett a 3930k az első alaplapom egy Asrock X79 Extreme 4-es lap volt. A processzort 4.4GHz-en sem tudtam stabillá tenni. Ezután a Rampage IV Extreme-ben 4.6GHz atomstabil volt 1.35V-on. Az én tapasztalatom: X79-es processzorok esetén igen is fontos hogy jó alaplap legyen alatta.
Kolléga megkérte hogy akinek van ilyen alaplap és proci kombója az írja le hogy mennyire tudta tuningolni, én ezt osztottam meg. Ez nem garancia arra hogy az övé is így fog menni, gondolom ezt ő is tudja.
-
Asbee
veterán
Már rendeződtek a az anyagiak, úgyhogy bűnözhetsz.
Kíváncsiság, később mehet bele erősebb proci, 1155-ből most úgy elég volt. 2 dolog között gondolkodtam, hogy a kupakolt 3770k-t használom tovább kupak nélkül vagy x79. Utóbbi lett. Egyenlőre 4820k marad aztán nyáron lehet feljebb lépek.
Eredetileg 60k-ig kerestem lapot és amúgy ud3-at néztem ki meg az MSI GD45-öt, amikor ezt megtaláltam aprón. Asrockot nem akartam. Gigával mindig is elégedett voltam.
-
BlackSoft
addikt
AMD-ket nem tudom, sosem volt AMD-m (hazudok, 486DX4-em az volt) és nem is lesz
s1366-ot ne nézzük, mert már nincs piacon. 1155-ös és 2011-es lapokról is olvastam baromi sokat, hogy amennyire drága, és jól néz ki, meg "gamer" annyira nem megy bennük a tuning.
Nekem csak 1156-os lapjaim voltak, ami régen volt, de ott is 3-ból csak 1-ben tudtam tuningolni.
-
BlackSoft
addikt
Akkor viszont bocsánat
Mondjuk én ennek a helytelen információnak a tudatában úgy értelmeztem, hogy "fullos", hogy elérhető a 8 mag...
De amúgy attól, hogy a SB-E esetében átvágott 2 mag van, és úgy jön ki a 6 mag, tudomásom szerint semmi hátránya nincs technológia szempontból szemben a natív 6 maggal.
-
batman777
aktív tag
Megpróbáltam, 110Mhz-es BCLK/PCIE frekit birja a lap és a proci. 40x110Mhz-en szépen ment.
Ezalapján 43x110Mhz lenne a proci vége, de már 4600Mhz-en is kellene a vizhűtés, mert léggel terhelés alatt nagyon melegszenek a magok. 25-30 fok a hőmérséklet esés, amint megszűnik a terhelés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- ZIDOO médialejátszók
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XPEnology
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged