Hirdetés
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
d.beni
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
Megkeresed alapórajelen azt a max. feszt, amin stabil, és a hűtésed megbirkózik vele. IBT, Linx, Prime95 segít ebben és a RealTemp.
Beállítod ezt a feszt a BIOS-ban, aztán átállítod szintén a BIOS-ban 125-ös strapre a BCLK-t, és a szorzót 35-re.
Tesztelsz, és szépen, egyesével emeled a szorzót, ha stabil.Más beállítás nem kell.
HGyu
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
valaki esetleg tud küldeni 3820-hoz 4,5ghz körüli tuning beállitásokat?
vagy segiteni benne hogy konkrétan miket kell beállitatni hozzá?
köszi előre is! -
SSJmeszes
senior tag

Konkrétabban én erre gondoltam. Ezt tomic linkelte ide be!
-
mindfreak
őstag
Hello
Az lenne a kérdésem hogy mi a gyárilag ajánlott maximum Vcore a Sandy Bridge-E processzoroknak?
Neten találtam Guideot, ami szerint léghütéssel 1,4-1,45V körül. Ez mennyire helytálló? -
C64
őstag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha kölcsön adod a CPU-d, akkor megmondom meddig lehet felrakni. Ha nem, akkor csak annyit mondok, hogy 4400MHz (eddig "raktad fel" mostanáig) és 5730,9MHz közt (ennyi a mostani világrekord, és nem sok esélyt látok arra, hogy a tied épp jobban menjen ennél).
Ha amúgy nem alapon használod a rendszert, és jobban izgulsz a pénzre, mint a fekete Core i7 matricára, akkor úgy egy 80-100 ropit spórolhattál volna. Mert a 3930K-k a 3MB-tal kevesebb cache miatt átlagban jobban tuningolhatók.
HGyu
-
törölt tag
Hi!
Most lettem boldog tulajdonosa az sb rendszernek,és teljesen kínai!
3960x -nek mi tuning határa? 4,4ghz-en meg,y a szorzot tettem fel 44-re és semmi máshoz nem nyultam! Tökéletesen megy. Vízzel van hűtve,és 4db vga-t hajt meg,szal szeretném a maximumot kihozni belőle!
Meddig lehet felrakni 24/7-hez? -
-
putti
aktív tag
Nem vágom a dolgot, de gondolom csak vicc volt, nyilván fordítva kellene lennie és a valóságban úgy is van.
Leginkább a CPU PLL és VTT feszültségek értékei érdekelnének. Utánaolvasgatás után állítottam ezeket be neki, csak nem tudom hogy ez sok vagy jó vagy kevés.
Most először raktam össze ilyen konfigot és próbálgatom. Amúgy vízhűtés van hozzá.
-
putti
aktív tag
Ezeket a beállitásokat használom az i3930k procimhoz, egy asus rampage 4 gene alaplappal :
Van olyan beállitás ami esetleg rossz lenne, vagy valaminek túl sok lenne a fesz?
Köszi mindenkinek a helpet!
-
Alt4Ir
tag
ÁAAAA Bocsesz elnéztem....
-
Alt4Ir
tag
Udvozlet az uraknak, holgyeknek.

Matol ismet a Sandyseket erositenem.
Rogton lenne egy kerdesem, az normalis , hogy egy 2600k alapon 41 Gflopsot er el Linx alatt? Mert en nehol 100 folotti ertekeket lattam. -
cut
aktív tag
Köszi az infokat.

Ma még csak összeraktam a gépet. Holnap este tesztelek...
De tetszik.

Látom neked is Corsair H80 od van. Vélemény?
-
N_A_S
veterán
meddig akarod húzni?
4500-nek indulj neki mondjuk 125-ös BCLK-val, ehhez nem sok mindent kell állítgatni, szorzó értelemszerűen 36, feszültségek közül a VTT, meg a System Agent legyen 1.2V, meg a ramokat nem árt kézzel belőni, meg a CPU feszt ofkorsz
Ha LINX-el is akarsz tesztelni akkor szerintem 1333-as ramokkal kezd, és mondjuk 10-20 kör múlva ha már a procit már nagyjából stabilnak ítéled utána kezdj a ramokkal foglalkozni.
-
cut
aktív tag
hi urak!
Egy kis segítséget kérnék. A mai naptol én is lga2011 es felhasználó lettem...

Igaz, nyitásnak egy "gyengébb" 3820 procival kezdek...
A kérdésem a következő: Miben más a tunig, mint a 1366 és 1155nél? Van valami extra dolog(beállitás)?
A kicsikét egy Asus X79 PRO lapban fogom hajtani és egy vizhűtés megy rá.
A válaszokat előre is köszi...
Ha esetleg valakinek van ilyen proci, akkor küldhetne beállitási paramétereket vagy estleg képet.

üdv: Cut
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez attól függ mire használod a gépet.
Normál otthoni használatra (Internet, játék, benchmark) tökéletesen elég. Ha nagy méretű képeket (30 Mpixel) szerkesztesz vagy videót konvertálsz, akkor talán lenne értelme 16GB-nak.
Más kérdés, ha nem számít a pénz. Akkor már értelme sincs a kérdésnek, mindenből a legnagyobbat bele.
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
3820 mellé elég 8gb ram?
vagy érdemes beruházni egy 16gb os quad kit re?köszi!
-
SimonYana
addikt
Sajna a legtöbben a kinézetet előrébb soroljuk , mint a kihasználtságot!
Én is kipróbálok mindent , de teljesen felesleges. Szerintem egy GTX680-at kihajt vígan egy 2500K kicsit felrántva , de nekünk az sem elég! Ilyenek vagyunk Mi!
-
d.beni
aktív tag
sziasztok!
Lenne egy kérdésem. 3820 mellé akarok alaplapot és 2db közül kéne választanom.
- MSI Big Bang Xpower II
- ASUS Rampage IV Formula Battlefield 3 EditionÁrban ugyanaz mind a kettő.
Ki melyiket ajánlja?Köszi előre is!
-
Gerisz
addikt
Érdemesebb komolyabb lapot venni ha egyébként a plusz tulajdonságaira nincs szükségem.
Ezek szerint lehet azt is, hogy a G.Skill megy CL7-ben a másik meg CL9-ben?Hűteni mennyire kell? Ha kap huzatot elég, mert nekem 600rpm körül még elfogadható, fölötte ne nagyon kelljen.
-
N_A_S
veterán
Ok, elvégre te vagy a szakértő..
A felét nem is értem annak amit mondasz, meg másnapos is vagyok... 
A Giga leírásában ez szerepel:
For optimum performance, when installing one memory module, we recommend that you install it in the DDR3_1 socket. When installing two memory modules, we recommend that you install them in the DDR3_1 and DDR3_2 sockets.
Ezt tovább gondolva vontam le azt a következtetést, hogy 4 ramot is úgy érdemes bepakolni, hogy az egyik fajta a CPU-hoz közelebb eső, a másik pedig a CPU-tól távolabb eső slotokban legyenek. Úgy emlékszem mintha az ASUS kézikönyvében is ezt írták volna. A közelebb- távolabb viszonyulásban nem vagyok biztos, R4E-nél a piros slotokkal kell kezdni ha jól emlékszem, és külön felhívják rá a figyelmet hogy szimmetrikusan legyenek pakolva.
-
04ahgy
nagyúr
Mivaaa? Nagyon rosszul tudod. Az X79-UD3-on négy slot van. DDR3_1 és DDR3_3 a CPU egyik, a DDR3_2 és DDR3_4 a CPU másik oldalán vannak. Egyik oldali az egyik, másik oldali a másik memóriavezérlőhöz kapcsolódik. Ergo két különböző RAM-ot egy memóriavezérlőre aggatva nem tud single channelt létrehozni (1 slot/channel miatt). A RAM-jai eltérő paraméterei miatt meg épp az instabilitás növekedne. Arról nem is beszélve, hogy így nem tudja kihasználni a két memóriavezérlő külön paraméterezésének lehetőségét.
Arról nem beszélve, hogy a távolabb levő slotok hozzávezetéseinek nagyobb járulékos parazita kapacitásának és induktivitásának köszönhetően a jelalak letisztultabb lesz, és a RAM OC stabilabb. Nem véletlenül írja rá több gyártó, hogy a külső slotokat használja előbb.
De neked, vízzel tuningolgatni mindegy, hogy hova teszed a RAM-ot, mert elenyésző az eltérés. Mind slotpozíciót, mind memóriavezérlő-használatot tekintve.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
- i7-3820.
- A VRM-et majd hűtsd ventivel, ez minden LGA2011 lapra igaz, az X79-UD3-ra is.
Be lehet rakni, a két memóriavezérlő a CPU-ban egymástól teljesen függetlenül konfigurálható. Két egyforma RAM az egyik oldalon, a másik kettő meg a túloldalon.
- Lehet kérni tőlük, tudtommal lefogatót.HGyu
-
SimonYana
addikt
Ment a válasz!

Csak hogy mások is tudják a véleményem!
Corsair H100 Cooler
Se nem lég se nem víz. -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Most tervezgetek új gépet.
3770K vagy 3820 közül a 3820 felé jobban húz a szívem.
UD3 lapot néztem hozzá a Gigával eddig bajom nem volt. a 2500K alatt Asrock Extreme4 van azt többet nem veszek
Be lehet úgy rakni a ramokat, hogy van két G.Skill 2x2-es 1600Mhz ECO-m és 2x4-es Vengeance White 1600-as Kit-em, azok mennének bele.
A D14 menne a procira, ha ad hozzá a Noctua felfogatót. -
radi8tor
MODERÁTOR
Én ilyen hűtőt fogok hozzá venni: Noctua NH-D14 SE2011
-
cut
aktív tag
Hij, urak!
2011 es foglalathoz milyen hűtőt érdemes venni? (lég)
Válaszokat előre is köszi...
Cut
ui: vagy van egy Prolimatech Megahalmes hűtőm. Estleg lehet hozzá átalakítot kapni?
-
N_A_S
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
jó kis ramok, színben is illenek a lapodhoz

-
N_A_S
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem rendben van a Gflops, én is hasonlókat mértem. 6mag + HT, ugye a HT az minidg visszavesz egy kicsit a GFlopsokból. Amúgy nincs kizárva hogy a LINX bugos. 4500-ön pár perc múlva nálam mindig visszavette 3600-ra a procit, pedig a 80fokot nem lépte túl, tehát szvsz a throttling kizárható.
Érdekes mert a 3820-asnál nincs vele probléma.
szerk.: a CPU Scoreok stimmelnek. 11-be még dobna ha még 2 ramot bele tudnál pattintani.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Digitális multiméternek hihetsz csak a VRM kimeneten mérve!
HGyu
-
Motion_Blur
félisten
Srácok, kéne egy kis help!
Miért ilyen kevés a Gflops? Milyen fesz értékeknek hihetek? A hőmérsékletből ítélve valszeg az 1.2V, de a Core Temp és a HWInfo is hibás adatokat írna ki? BIOS-ban 1.2V-ot állítottam be, Level 1-es LLC-vel...
Vantage-ban 41K-t dob CPU Score-ra, szal ott szerintem jó a teljesítmény.
-
N_A_S
veterán
i7 3820 @ 4750 @ 1,415V LINX teszt
Amiben igazán kellemeset csalódtam az a ramok. Ahhoz képest hogy kb 10K HUF volt a 4x2GB egész szépen muzsikálnak. Gyári 1600-as ADATA Gaming V2.0, amik 2000Mhz-en mennek 1,6V CL10 1T-be QuadChannelben, de volt már olyan kitem is korábban ugyanebből a szériából ami 2133-at tudott 9-10-9-27 -tel 1.55V-on. Szerintem ajánlott vétel

-
SimonYana
addikt
Mondjuk egy ilyen!
Lehet kisebb radi is , de nem árt egy tripla minimum. -
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Most vettünk a hardverkerbe egy 3960X-et, kiderült hogy C1-es steppes. Mi hátrány származhat ebből? 2db GTX690 van mellette. Rendesen tudja ez a verzió a PCI-E 3.0-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jövedelem
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

32Gb ram miatt mennyire növelted a memvezérlő feszültségét?

(3820)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

rup1u5