Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nem sok értelmet latom víz hűtéses tuninghoz a drágább lapokat. Nitro alá elkel az tuti.
Kicsit azért bosszantó ,hogy egy felső kategóriás cuccnál nem tudtak megoldani a melegedést.
Raktam egy ventit a vrm föle, de viccesen néz ki.
Ivyhez képest ez alom melegedés szempontjából. -
KAMELOT
titán
Ahhoz képest, hogy egy olcsó lap jól húzható a proci.
Ivy ahogy előttem írták melegszik tuningnál. Oda kell a kemény vízhűtés.
Itt simán megy léghűtéssel. Ha a házad oldalára tennél egy 24-es ventit 700rpm-el akkor az segítene a házban -5 fokot lehet többet is. Valamint a VRM-re is kapcsolj rá egy ventit.
-
tomic
addikt
KAMELOT Köszönöm.
Kellemesen működik ez a proci. Nincsenek olyan magas melegedések itt, mint Ivy-nél adódott, ugyan azon ghz-n.
Az alaplap is eddig elég felhasználó barátként használható.Egy valamit kivéve. Az Ivy rendszer a be kapcsolást követően (ház gombjának megnyomása) sokkal hamarabb állt fel a rendszer. De ez nem számottevő probléma azért.Még valami ,hogy az alaplap hőmérséklete itt felkúszik 47 fokra! Ami picit sok.
Egyenlőre ennyi az észre vételem. -
tomic
addikt
A választás az Msi GD45(8D) -ra esett. Eddig minden ok. Tuningot majd hétvégén próbálok.
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Elérkezett a vásárlás ideje, ezert kérnek megint egy kis segítséget.
Msi GD45. Msi GD45(8D), vagy Gigabyte UD3 közül kéne választanom.
Melyiket szerintetek?
Proci most egy 3820 lesz benne ,de később tervezek egy K -t.Köszi.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tom_tol
üzenetére
Mert benchmarkra a 16GB felesleges. És amúgy is, a 4GB-os moduloktól milyen tuningpotenciált vársz? Az elvárás a gond, nem az, hogy RipjawsX vagy Dominator GT Platinum...
És persze a nem megfelelően megválasztott tuningalany.
Amúgy az off pedig jogos, mert ez nem az LGA2011 topikra tartozik (nagyobb mértékben), hanem a RAM-os topikok valamelyikére (jobban, mint az LGA2011 topikra).
HGyu
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
SimonYana
üzenetére
valóban nem nagyon olvasol ilyen témákról szabadidődben
a dominator gtx2 - 3 a maga kategóriájában világelső, a dominator gt 1866 c7 2000 c7 is a szinte verhetetlen modulok közé tartozott, csak mostanában divat a corsairnél ez az 1866 c9 platinumhoz meg vengeance ramokhoz hasonlók ömlesztésekülcsín az van rajtuk bőven, belbecs meg hát khm, nem sok

-
SimonYana
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Az Én haverom!

A 3930K és a R4F a 16Gb rammal itt van nálam !
Itt vannak az elmúlt párnap tesztjei , ha érdekel valakit!
Nézzétek meg azt a Dominatort ! Olyat még nem is láttatok! -
KAMELOT
titán
Ez az elvetemeült egyén kicsoda? Nem ismeritek?

3930K 7950 Crossfire 2560x1600 -
SimonYana
addikt
Uraim!
Bedobtam egy GTX680-at a gépembe , de fing utca két szám az eredmény. Ennyit még az 580 is tudott. Valami nem frankó szerintem. Valakinek van valami ötlete vagy megoldása? Mert az olvastam hogy X79 és Sandy E.-nél a PCI-e 3.0 nem frankó.
Előre is köszönöm!
-
subaruwrc
félisten
-
04ahgy
nagyúr
válasz
tom_tol
üzenetére
Hmmm. Majdnem ugyanannyi, mérési határon belül több (amúgy van, amiben a trichannel 0,5%-kal jobban adja, egy percig se csüggedj). A Vantage meg nem érzékeny rá, hány channel.
Ez esetben kérlek, minden eddigi akadékoskodásom tekintsd tárgytalannak! A tesztelésért külön köszönet jár.

HGyu
-
Tidus
addikt
Gondoltam kipróbálom ismét a Sandyt a tegnap kiadott új 1404 R4E Bios-al.
Cinebench 4700 MHz
Cinebench 4800 MHz
Cinebench 4900MHz
Viszont 4900-nél döbbenetesen alacsony a pontszám, Egyelőre lövésem sincs hogy miért. A Bios beállításokat probálom majd finomítani, gondolom túlfesz, v. alulfesz okozhatja. De nagy eltérésre nem gyanakszom mert a Cinebench egyből fagyna.
Valaki esetleg ötlet, tapasztalat?
Egyébbként az 5000MHz-t nem próbáltam, folyt. köv.
OnAir teszt volt, és nagyon meleg ma, azt mutatja a CoreTemp is. -
subaruwrc
félisten
G.Skill powa
-
MPowerPH
félisten
Dehogy... Itt egy kit pl, ez tökéletesen fog benne működni quad -ban. PH-n találsz olcsóbban is. A lényeg, hogy ugyan olyan modulok legyenek. Tehát vehetsz egy fajtából 2db 2x4GB-s csomagot is, azzal is menni fog a quad ch.
-
dime27
őstag
Ki hol szerzett be a 2011-es konfigjához jóféle quad channel memokat gondolok itt Mushkinra vagy Gskillre,mert Ősembert nem annyira tudom utolérni ismimnek meg kéne ram is a konfigjába...Csak külföldről tudtatok beszerezni?!
-
MPowerPH
félisten
Az aktív hűtés igen zavaró tud lenni. De elvileg kell legyen olyan opció, ahol le lehet kapcsolni a pch fan-t.
04ahgy: Azt is érdemes lenne odaírni, hogy miért.
Szvsz egy belépő szintű X79-es lap VRM -e nem alkalmas extrém magas feszültségen táplálni egy 6 magos SB-E-t. Vagyis mehet, de abból csúnya dolgok születhetnek. -
04ahgy
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Háklis a RAM órajelre. Az UD7 pedig a már leírtakkal rendelkezik, a tünet jelentkezik, ezek ellenére mondom ezt. Nitróval jól megy. Léggel meg elég bőven a 4,8-4,9GHz.
De ez nem jelenti, hogy el kell őket felejteni, a limit ismert, ennek tudatában kell vásárolni. Én meg akkor azt mondhatnám, hogy az ASUS lapjait felejtse el, mert inefficientek (kevesebb pontot adnak azonos órajelen Vantage és 3DMark 11 CPU tesztben).
HGyu
-
-
dime27
őstag
Sziasztok!
Ideális LGA-2011-es alaplapot 70k-ig tudtok mondani gyorsba egyik ismimnek kellene?! Köszi előre is!

-
MPowerPH
félisten
válasz
i are robot
üzenetére
Először azt kérdezd meg, hogy biztosan tudják e raktárról hozni. Ha nem, akkor várni kell rá, és C2-es lesz.
-
i are robot
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok boltban 3930K-ból már csak C2-es steppinges van, vagy bele lehet futni C1-be is? Konkrétan itt néztem, hogy gyanúsan olcsó, írtam is nekik emailt, de nem méltóztattak válaszolni.

Lehet egyáltalán ezt előre tudni, vagy nagykerek vegyesen szállítják, és ahogy esik úgy puffan alapon, ami jut, olyan lesz?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lényeg a VRM hűtése. Víz hűtést az IVY-hez írtam. LGA2011 alá elég a minőségi CPU Cooler. NOCTUA és társai.

Ez a fesz már inkább 0 fok alatti állapotra való.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

rup1u5