-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rybka3ctg
tag
válasz
MPowerPH #1572 üzenetére
igen atom stabil!! Sok különös észrevételem van a tesztekkel kapcsolatban
pl: ami linx stabil az Houdini 3 pro x64 alatt összeomlik engine match-ban
Nem tudom miért de én a sakk motorokkal tesztelek és ha azzal stabil akkor minden mással is az
Különbség annyi csak hogy még egy intel burn teszt szinte 20 másodperc alatt melegiti k a procit pl 85C re a sakkmotor 15-20 perc alatt annyival jobb egy 20x 3 perces engine match hogy ha azt túléli akkor mindent kibír nincs olyan teszt ami jobban terhelné
Nap 24 órájában játszik a gépem Playchess szerveren tehát mondhatom hogy stabil intel burn meg sem kottyant neki 8gb rammal -
tomic
addikt
válasz
MPowerPH #1557 üzenetére
Igazad van. Nem csináltam ilyet. De nem is szándékozom.
De mint mondtam ,ha egyszer sikerült találni, akkor miért ne sikerülhetne másodszor is. Optimizmus!!! Főleg ha nagy a cél.
De tényleg . 20-30 példányból lehet ilyet találni?
Arra procidra emlékszem. Drukkoltam neked. -
tomic
addikt
válasz
MPowerPH #1555 üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
De amit az életben megtanultam: Nincs lehetetten!!!
Válogatottnak válogatott volt., de wr-t nem döntött. Vagy? Akkor meg van esély találni még 1 ilyet.
De az is lehet ,hogy csak beállítási probléma miatt nem ment.
De még egyszer mondom, nem a ROG tudását akarom lebecsülni!!! -
tomic
addikt
válasz
MPowerPH #1553 üzenetére
Miért is nem?
Ha stabil volt a beállítása akkor miért ne használhatná ott?
A tudatomban Csak az szerepel, hogy van rá garim!!! A beállított fesz, és a többi maszlag engem hidegen hagy. Ha elfüstöl ,vissza küldöm és cserélik (legalább is itt).
Mint fentebb írtam, elfogadom a ROG teljesítményét , és alá is írom. -
tomic
addikt
válasz
MPowerPH #1544 üzenetére
Fentebb van említve egy kb hasonló játék deszka eredménye, Motion_Blur fórumtárstól. Gondolom ott is megy az 5-5.2ghz abban a lapban is a 6 magos. Otthoni koca tuninghoz miért is nem elég?
Elhiszem , és látom is ,hogy a wr eredményekhez kell a Rampage! De otthonra,max ha elfogult vagy és azt a plusz pénzt nem tudod értelmesebb dologra költeni. -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #1176 üzenetére
mivel ez nem sima sb proci, amit már párszor elmondtam, a nagy hőtermelés miatt valóban szinte lehetetlen léggel az 5300 mhz, persze lehet olyan szituáció, hogy mondjuk egy hűvös napon, bazinagy hűtővel, 2 magra lebutítva, elcsíphető egy valid 5300-on de gondolom nem ilyenre gondolt a kolléga
a legjobb procink megy 5200 at léggel két magra, és az nitro alatt 5500 as..a másik mókás ami elhangzott, az 1.55v 6ghz ..
ilyen fesz / órajelet maximum egy amd proci képes elérni, nitrogén alatt
pl toyone x2 555-e 1.53v tal validál 6100 at ... de ezeknél az inteleknél már a tranzisztorok felépítéséből adódóan a 6ghz is nagyon nagyon ritka, nem még közepesnek mondható 1.55v feszen .. -
04ahgy
nagyúr
válasz
MPowerPH #1017 üzenetére
Háklis a RAM órajelre. Az UD7 pedig a már leírtakkal rendelkezik, a tünet jelentkezik, ezek ellenére mondom ezt. Nitróval jól megy. Léggel meg elég bőven a 4,8-4,9GHz.
De ez nem jelenti, hogy el kell őket felejteni, a limit ismert, ennek tudatában kell vásárolni. Én meg akkor azt mondhatnám, hogy az ASUS lapjait felejtse el, mert inefficientek (kevesebb pontot adnak azonos órajelen Vantage és 3DMark 11 CPU tesztben).
HGyu
-
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #981 üzenetére
H80 + klíma, klíma nélkül olyan 90-95 fok lenne magonként Linx alatt. Lehet megy kevesebb fesszel is, de most egyelőre így használom, eddig stabil. Lement egy 50 runos Linx is, ezt már csak a ramok miatt is lefutattam mert eddig sehogy nem akart stabil lenni 2000mhz-es ramokkal a rendszer, most viszont jónak tűnik.
-
MegalodonS
őstag
válasz
MPowerPH #820 üzenetére
Haat nem tudom
Azert mi az amitol ez beszaggatna?? A regi rendszeremmel is ment eleg sokaig na ez nagysagrendekkel komolyabb.
Az egyetlen dolog ami kihatja az a sakk,na abban erezheto az ereje,meg a redszer gyorsasaga.Megverni nem igazan kell,mar a dontetlen is jo ha megvan
(#821) Tidus
Most oszinten mire csereljem le?? En most nem akarok egy ideig kolten erre.Max ha 8 magos proci jon majd ki.Azt viszont nem tudom kezeli e,az X79.
Mennyire nem vagyok mar kepben -
MegalodonS
őstag
válasz
MPowerPH #815 üzenetére
Azert a te cuccod egy kicsit dragabb,igy minosegibb is.En mar nem koltok ilyenre,sajnalom ra a penzt,meg minek??
Nekem boven eleg ez a teljesitmeny is,nem hiszem hogy annyira kihasznalnam.Abban igazad van a jo deszka kell ala.En szandekosan ezt a kategoriat celoztam be.
5 ev mulva meg ugy is lecserelem mert kb semmit sem fog erni sem az enyem sem a tied
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH #817 üzenetére
Ivy. Hát igen, az a 22nano igen csak be van zsúfolva.
Nagyon penge kombónak kell rá kijönni, hogy ezt lecseréljem. Amúgy még eszembe sem jutott ezen gondolkodni, viszont 3960x-en spekulálgatok néha, de pre-tesztes darabot igen csak nehéz belőle beszerezni.
Mert ha már amennyibe kerül, legalább neve legyen a gyereknek. -
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH #815 üzenetére
Két hónapja van meg a kombó(lap,proci). De házban még nálam sem ment, a hűtés és a mérések miatt.
Még sem adtad el a cuccodat?MegalodonS (#792): A VRM hűtést szívleld meg!
-
subaruwrc
félisten
-
peterm711
aktív tag
válasz
MPowerPH #574 üzenetére
LLC High, nem tervezem 24/7 igy használni, csak egy teszt erejéig. 24/4-re olyan 4,5 GHz-et gondoltam, csak hat az idő kitapasztalni, finomitani, az meg nincs. Jelenleg alapon használom, játék alá tökéletesen megfelel.
Csak azért kérdeztem a melegedésre, mert ez az első vizes rendszerem, nem volt még vele tapasztalatom, hogy hogy viselkedik egy megrántott 130W-os proci társaságában. -
N_A_S
veterán
válasz
MPowerPH #522 üzenetére
1.005 bios, a beállításkora csak nagy vonalakban emlékszem, most nincs előttem a gép:
energia takarékos szarságok off
vttk 1.1V
sysagent 1.1V
pll 1.75V
100 bclk
100 strap
cpu current cap 180%
1000khz cpu freq
vc MOS 10V control
over protection mindenhol disabledspeedstep disabled
cpu + pcie spread spectrum disabled
mem 1.5V fő 4 időzítés @ 2T, többi automod: ja és a power ctrl asszem AUTO
-
Djroberto
tag
válasz
MPowerPH #511 üzenetére
ha megmondod mi az akkor igen.
Ezt múlt héten csináltam a 2db X5690-el szintén ES természetesen egy Tyan szerver lapban.
Szerintem ez a Rampage Formula IV nem tudja kihozni azt ami ezekben rejlik.
Ha megnézed a dupla processzor eredményét,akkor igen csak durva lehet 2db E5-2680 eredménye egy dual socket lapban.
Ha valakinek van infója honnan lehet 2011 dual socketet beszerezni,kérem ossza meg velem. EVGA pl.
-
Djroberto
tag
válasz
MPowerPH #503 üzenetére
6 proci különböző megnézése után feltűnt ezzel a programmal,hogy mind a 6-nak más lett az eredménye,azzal összefüggésben hogy mennyi idő telt el a bekapcsolás után ,mennyire pörgött fel a ventillátor és milyen hőfokon lehetett.
1-2 pont eltérés is volt a full beállás után úgymond és a rögtön winfows felfutása után.
Igaz 1366 2 sockettel.
De igazad van,ez mindenképpen fura. Ez az eredmény igen érdekes.
Ti jobban tudjátok mi történhetett.
jelenleg én meg nem tudok windowst telepiteni a 2011 rendszerre. valamilyen hibát ír ki mindig. agyilag fáradt vagyok hozzá.
-
Djroberto
tag
válasz
MPowerPH #501 üzenetére
A cpu-z ben nagyok sokszor láttam bugot a sok proci tesztelésnél.
Sokszor még azt sem sikerül behatárolnia hogy milyen cpu van a gépben.
Ergo X5690-et procit X5677-nek vélt felfedezni. Everestben pedig rendben volt.szerintem fesznél sem mérvadó hogy mit ír ki,ott is láttam már alapon bugot.
-
Tidus
addikt
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH #459 üzenetére
Szóval.
Az összeszerelés után én is szívtam néhány órát, mivel előzőleg nem telepítettem egy szűz Win 7-et, aztán meg a biossal. De sikerült stabillá tenni.
Ma délelőtt Bios szöszmöszt tartottam, és kezd egyre barátságosabb lenni, a kezdeti nehézségek után.
Újdonság volt az értékek számszerinti megadása minden érték külön mentése, na és a bootolás.
Komolyabb ereddményeket egyelőre nem erőltettem, mert léghűtésemre rásegít a lakás fűtése is. A teraszra pedig nem volt kedvem ki cuccolni.
Egy problémát viszont nem tudtam megoldani, csináltam egy Validot, de mint látszik a nevem, lemaradt róla. Ezért meg akartam csinálni mégegyszer, ami ment is volna de a CPUz, és a CoreTemp is visszaált 1583MHz kőrnyékére. Lehet hogy nevetséges de jó néhány órát eltöltöttem ezzel a problémával amit nem tudtam megoldani.
Szóval hol és hogyan lehet beállítani a Biost hogy állandóan a valós értékeket mutassa. -
Djroberto
tag
válasz
MPowerPH #478 üzenetére
Nézd meg kérlek a 444. hozzászólást, mondjuk ha valaki elmondaná hogyan kell képet feltölteni ide,akkor jobban menne. PLS.
2db X5690 xeon csinált 17.65 pontot azon a progin ami a felhúzott 3960X produkált 15.45-öt ha jól emlékszem.
Jelenleg a gépben egy Rampage formula IV-ben 1db E5-2680 ES proci megy.
Szerintem ez nem szorszózáras, ma megnézem a tuningot,csak nincsenek jó memóriám,sima 1333-as Kingston.EVGA 2 socketes lapban,szerintem maga a lap nem tudja a tuningot,max valami kis csekélyt,de túl sok info még nincsen róla.
-
Djroberto
tag
válasz
MPowerPH #462 üzenetére
Szét tudnám hasítani annak a fejét aki kitalálta ezt a zalman hűtőt,senkinek sem ajánlom.
1: ha betekered az összes cuccot,mielőtt még a hűtőt ráhelyezted volna a procira,a procit nem tudod kivenni,mert nem tud kinyílni a kis leszorító.
2: olyan szinten nincsen hely,hogy kb 5 perc becsavarni 2db lefogató csavart a végén.
3: amikor mindez kész,mivel csak 2 csavar fogja 2 ponton,így lehet mozgatni a hűtőt is,nem 100% fix.mindezt csak az tetézi ,hogy a középső ventillátor hozzáért a lamellához,pedig zsír új volt.
így kb 3-szor vettem ki kompletten az alaplapot és tettem vissza.Csalódás számomra ez a Zalman.
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH #459 üzenetére
A ramokra várok, a Hardverkernél azt mondták , ma átvehetem. A gép is össze van szerelve, a hűtő felfogatást is megoldottam.
Viszont délután megyek dolgozni, nem kéne de behívtak,.
Ráadásul az öcsém felhívott, hogy tegnap este véletlenül leejtettea C.F.-ből az egyik Giga 5830-as VGA-mat, szóltam neki hozza vissza. Természetesen R.I.P.
.
Kölcsön adtam neki még összeáll az X79. Jelenleg egy AMD K6 II. retrón nyomulok.
Amint tudok jelentkezem. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MPowerPH #433 üzenetére
Jól odavág a 4GHz-re húzott i7-980X-emnek.
-
matteo_szg
őstag
válasz
MPowerPH #423 üzenetére
Hmm, elnézést, azt hiszem ez téves.
Most újra rákerestem, és pl. az EFI alapú BIOS-szal rendelkező Intel alaplapoknál a 28-as kód a Testing Memory-t jelenti.
Ez sem 100 %-os válasz tehát. Ha nem sikerül megoldani a problémát, írjatok nekem hétfőn, és megkérdem a tajvani technikai kapcsolattartóm.
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH #411 üzenetére
Bakker, én sem tudtam volna nyugodtan aludni.
CPU alaplapi tápkábelek rendben?
BIOS-nak kezdésből Clear CMOS
Megpróbálnám indítás után a GO BUTTON-t, majd nyomák neki egy Q RESET-et.
Hasolítsd az összeszerelésedet a felhasználói könyvben írtakhoz.Ha bejelentkezik olyan ember is akinek működik a gépe, az valószínűleg több ötletet tud adni, mást nem akkor megadja az ő alaplapi paramétereit
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH #406 üzenetére
Ez az összeszerelés mizéria még várat rám is. A G.Skill ramokra várok.
Ez a 28-as post code a felhasználói könyvben sem szerepel.
Szedd szét, majd rakd vissza újra az alkatrészeket, proci(lábak?), ram, vga, kábelek.
Én még AMD-vel jártam így, aztán az újbóli szerelés után jó lett. -
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #363 üzenetére
tenkjú my friend
nem válogatott
tegnap kezdtünk el ismerkedni, hwboton fpo alapján kikerestem rá hogy kb mit mehet
ez jobban teljesít imc terén mindenképp.
bclk proci + lap függő, elvileg 155-t kéne mennie de még nem jöttem rá hogyan. egyszer közel voltam hozzá, de nem akarta beadni, igazából sok gyakorlati haszna nemtudom van e de jól néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Path of Exile (ARPG)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nintendo Wii U
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Villanyszerelés
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest