- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Bekékült a Pixel 10a
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNNIA1920
őstag
-
McBJani
tag
Akkor azt mondjátok, hogy a ramokat hagyjam alapon, ameddig a proci nincs stabilan húzva, de nálam mi az alap?
1066Mhz-es kingmax , most 4x266-on megy 2V-al 6.6.6.18-on...
Minden normálon van a fesznél kivéve a GTLREF-nél, ott 0.67V
Nem hagyhatom normálon
A mostani beállításaimat feljebb olvashatjátok és ha a szorzót még egy féllel feljebb veszem, már a 3DMark06-nál is újraindul a gép...
Érdemes lenne az EIST kikapcsolni? -
McBJani
tag
3. Persze, nem is akarok Ram tuningot. Fent is írtam, hogy 3,33x333MHz. Tehát ezt hagyom a 1110MHz-en, mert elvileg ennyit tud... (Kilőve)
4. A hőmérsékletet majd meglátom mennyi lesz... (Kilőve)
5. Akkor a voltot nyugodtan állíthatom 1,2-re, mert 6-os szorzónál sem lesz semmi baja a procinak?
6. Az R.G.B-t és a P.E-t hagyom is... (Kilőve)
A 24/7 üzemet az arányra értetted?
Tehát még maradt az egyes, kettes és az ötös kérdés
-
Red Rebcs
tag
A helyzet az hogy 3dmarkoknak lényegében teljesen mindegy volt, hogy az 5200 intel
az 2.5 GHz vagy 3,3 GHz megy mivel a pontszámok nem változtak érdemben.A feszültséggel meg hiába játszok, lévén a régi 8800 gts még legelső chip es tehát ebben
nem hiszem lenne valami normális órajel szabályozás és 130 W os a kártya, így ez határolja be a gép fogyasztását.Zöld gépnek ott van a full integrált egymagos lefojtott sempron.
-
TeeBee73
veterán
Nem hinném. Az előzőt is csak egy teszt erejéig küldtem meg ennyire, 24/7-re 3.33GHz-re volt belőve BIOS 1.275V-on. Amikor beraktam a deszkába, simán elindult ez is a fenti értékeken. (Elfelejtettem Load Defaults-ot nyomni procicsere előtt...
)
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy az R0-ás steppingnek mi a vége.
MOD: Most még nincs időm tesztelgetni, melózok ezerrel... Majd estére megnézem mit bír...

-
törölt tag
Jah, 1.216V a valós fesz terhelés alatt. Én eddig csak az alapórajelnél néztem meg, mi a minimum fesz, 0.976V-ig jutottam, majd nézem tovább is.

diagram: Régebben az MSI olcsóbb lapjai nem voltak tuningbarátok, de azért akadtak jobb darabok is.
Alapfeszen a 3,3 szokott menni, látod, nekem a 3,5 is megvan. 
bolcsodal: Hát, ez az tüskés felfogató engem is alaposan megtréfált. Az egyik véletlen benyomódott, így nem ment a helyére, legszívesebben csavarosra moddolnám valahogyan.

-
diagram
csendes tag
fagy53: Akkor valószínűleg az én lapom (MSI K8N Neo4 F) tett keresztbe, mert nálam nem volt hajlandó többet menni. Fesz emeléssel is csak 2.4-et tudott (max), de baromira melegedett és instabil volt. Ezért egyeztem ki vele 2.3-ban. Ennek ellenére meg voltam vele elégedve, csak mostanában kezdtem érezni, hogy itt az ideje a váltának.
bolcsodal: Így belegondolva, tényleg elhamarkodott volt a kijelentésem. Nekem csak AMD-s tapasztalataim vannak ezzel a tipussal.
Köszönöm, megfogadom a tanácsod és veszek egy lefogató keretet.
-
Tuja1
aktív tag
Na ennél szebben én sem fogalmazhattam volna
annyit azért hozzátennék, ehhez a mondathoz : ".45V az adható max feszültség, amelynél nem szabad tönkremennie, de tartós használata folyamatos, magas hőfoknál degradációhoz vezethet."Tehát itt azért már elkél a jó hűtés, és a 70C° az már számomra a határ.

-
-
vzsryl
nagyúr
A képen látom, hogy 10x300-hoz 1,2V társul, a 9x333-hoz meg 1,216V. Az mondjuk igaz, hogy ez terheletlen állapotban van, de gondolom terhelve is hasonló a helyzet.
(#7090) promisz: Ha sokat megy a géped, akkor bizony ez a minimális fesz is jelenthet pár Ft-ot. Nem tudom mennyit, csak írtam egy tippet.
-
szasanyi
félisten
HA a CPU Voltage kevesebb mint 1.2800V el sem indul! Persze 266x12,5esetében igaz ez, mást nem próbáltam. Azért, mert nem akarom a szorzót módosítani, ez lenne nekem az ideális. Ezek a beállított értékek, a többi AUTO :
FSB Freq : 266
PCIE Freq : 100
FSB Strap to NorthBridge: 266
DRAM Freq : DDR-800CPU Spread Spectrum : Disabled
PCIE Spread Spectrum : DisabledCPU Voltage 1.28000
Load-Line Calibration : DisabledÉs itt csak megy, de nem stabilitás tesztelt a rendszer. Ez sztem egyáltalán nem jó VID ide, FPO oda.

-
Márton
nagyúr
Igen, biztos tudná a proci is a 3gigát, de épp ezért cserélnék
mert a lapom sztem nem tud szorzót állítani.
legalábbis nem láttam még ilyen opciót a biosban.
280-as fsb-vel még bebootol az xp, de már vmi IDE eszközt nem tud elinditani
egyébként az eist mennyire veszi le a szorzót a 12,5-ről? nem találtam infót
-
-
NFree
addikt
A 333 as fsb bírnija kell mivel szinte alap freki , s csak a cpu-nak kell némi plussz , szerintem ha bírja a 333-at azon használjátok, az északi híd meg csak ne melegedjen ennyitől ez nem 500+fsb.
Én pont ezért szerettem ezt a kis procit mivel nem kellett a tuning miatt semmit gyilkolni, szinte csak a cpu vcore-n múlott az egész tuning a többi beállítás meg normál
-
Szega!
Szerintem az már megvan.
Nem hinném, hogy feszültségben érdemi különbség lenne a 12.5x266 és a 10x333 között.Amúgy alapon a teljesítménye megegyezett az ez előtti procimmal. E6550.
Az 1333FSB és 4MB cache volt, meg 2333MHz. az a 170MHz pluszba pont elkeni a magasabb FSB és nagyobb CACHE nyújtotta elönyt!Király kis proci ez, kérem!

És a sok naiv meg megveszi a E8400-et, és egy büdös %-ot nem húz rajta, pedig ha tudná, hogy azt a teljesítmény negyedannyié...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Dave™
nagyúr
az idle azért ennyi, mert itt csak az egyik mag ment, néha felugrik nekem is a duplájára amikor bekapcsol a másik is, gondolom más programok futnak a háttérben (csak skype, opera), meg más az oprendszer (win7). A másikat passzolom, próbáld ki, de a terhelés mértéke sem mindegy fogyasztás szempontjából, 100% és 100% között is van különbség, nálam az IBT izzasztja meg legjobban, a prime némileg kevésbé fogyaszt

-
Speed®
titán
Erről írtam én is a sajátommal kapcsolatban nemrégiben..
Szintén 3.5GHz az értelmes határ, felette már aránytalan.
De nem panaszkodom, bőven-bőven elég bármire
-
kriszbon
őstag
Hát az már elég szép, ahhoz képest hogy az intel max 1.3625-öt ír neki, és elhiszem hogy sokat evett, de gondolom azért melegedett is rendesen terhelés alatt
Én mondjuk ennyivel biztos nem küldeném meg az enyémet 1-200Mhz-ért! Ennyit a Prescottomnak adtam, mikor a 4-et stabilizálni akartam teszthez, de nem ment már úgy sem, 1.39v-on viszont ment 3.82-őt stabilan 
-
Mankó
veterán
Akkor mindennapi használatra bőven elég lesz a 10*333as órajel. Sajnos a ram így csak 888on tud menni, ahhoz is 15-5-5-5ös időzítés kell.
Az IBT akkor jó lesz stabilitásteszthez? Most néztem tényleg 1.1750es a VIDje a procinak.
Így bőven elég lesz a biosból adott 1.225 a 3.3 Ghz-hez. (Így majdnem olyan lesz, mint egy E8600os
)
A memcsin meg próbálok még finomítani, max auto-n fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- Új OEM INTEL XEON E-1241V3/E-1270V3
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L540 - i5-4GEN I 16GB I 500SSD I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Viszont másban erősebb (5V,3.3V,W), így talán jó lesz. Vagy az van, amit utóbb is írtál.
![[B]Tehát a fenti második kérdésemre is várom még a válszt...[/B] 3. Persze, nem is akarok Ram tuningot. Fent is írtam, hogy 3,33x333MHz. Tehát ezt hagyom a 1110MHz-en, mert elvileg ennyit tud... [B](Kilőve)[/B] 4. A hőmérsékletet majd meglátom mennyi lesz... [B](Kilőve)[/B] [B]5. Akkor a voltot nyugodtan állíthatom 1,2-re, mert 6-os szorzónál sem lesz semmi baja a procinak?[/B] 6. Az R.G.B-t és a P.E-t hagyom is... [B](Kilőve)[/B] [B]A 24/7 üzem az arányt jelenti? Maradt az első, második és az ötödik kérdés[/B] :) [B]Tehát a fenti második kérdésemre is várom még a válszt...[/B] 3. Persze, nem is akarok Ram tuningot. Fent is írtam, hogy 3,33x333MHz. Tehát ezt hagyom a 1110MHz-en, mert elvileg ennyit tud... [B](Kilőve)[/B] 4. A hőmérsékletet majd meglátom mennyi lesz... [B](Kilőve)[/B] [B]5. Akkor a voltot nyugodtan állíthatom 1,2-re, mert 6-os szorzónál sem lesz semmi baja a procinak?[/B] 6. Az R.G.B-t és a P.E-t hagyom is... [B](Kilőve)[/B] [B]A 24/7 üzem az arányt jelenti? Maradt az első, második és az ötödik kérdés[/B] :)](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2009-12/29/175471_i5yvbeytmcc8fdwo_core_temp.jpg/800)

Most az E5200-am, alapfeszen 3,5-ön megy, eddig stabilan, semmi sem dobta ki.
gratulálok. a felbontásos dolgot pedig kipróbálom.

,aztán visszaállt 60-62-re.