- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fanti
addikt
Na, feszemelés ide vagy oda, ma megint egyszer nem indúlt a gépezet......
Megmérgesedtem!Következőket csináltam :
1. Nincs mit vesztenem alapon szétszedtem a gépet, clear cmos, utána 1600Mhz-re és mellé a gyári 9-9-9-24, CR2, 1.5v-ra beállítottam, és láss csodát bebootol, win7 feláll, játékok mennek, Prime95 Blend dettó.....
Ezek szerint a gyárilag 1333Mhz-es 9-9-9-24 1.5volt Kingston memók mennek mindenféle hókuszpókusz nélkül 1600Mhz-en ugyanilyen beállítások mellett???????
Lehetséges ez?
És jó 15 perc blend teszt után is csak langyoskák voltak a ramcsipek.........2. Visszatettem a gyári 1333Mhz-re, majd gép kikapcs, és kivettem a memókat és más sorrendben visszaraktam, közben jól megropogtattam őket ahogy bepattintottam a helyükre, hogy az esetleges kontakthibát kizárjam.
3. Újra befrissítettem a BIOS-t. A legújabb volt fönt (F11), de ismét letöltöttem és beflesseltem, hátha.......
Majd bekapcs, load optimized default, és utána szépen besetupoltam ahogy kell.4. Tesztelek most.
-
-
fanti
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy miután 8GB-ról 16GB-ra bővítettem a memóriát egy érdekes de bosszantó jelenséget tapasztalok. (ja, a memóriák teljesen egyformák!)
Kiszámíthatatlan időközönként olyat csinál a gépem, hogy bekapcsoláskor felpörögnek a ventik és a vinyók, de nem csippan be a gépezet, nincsen error beep sem meg kép sem hanem hallom ahogy a vinyók inicializálása után reseteli magát és ujra indítja magát a gép és ez megy végtelenítve.
Azután vagy 6-8 ki és bekapcsolást követően egyszer csak becsippan a gép és be tudok menni a biosába, ahol a
"Te system has experienced boot failures becasue of overclocking or changes of voltage"
üzenet fogad, pedig nem tuningolok semmit!De van úgy hogy egy hétig sem fordul elő, pedig egy hét alatt van vagy 8-10 gépbekapcsolás.
Munka közben sosem fagy meg, atomstabil mindennel!
Memtest, Prime95 blend, IBT, LinX is teljesen oké!Csak ez a néha előforduló fenntebb felvázolt bekapcsolási mizéria zavar.
Szerintetek mi lehet a hiba?
Próbálkozzak feszemeléssel a memóriánál és/vagy a QPI/vtt résznél?
Ez segíthet?
Mert a memóriák a gyári 1.5 voltot kapják, lehet az a kevés?Vagy milyen ötletetek lenne?
Köszönöm előre is!
-
fanti
addikt
válasz
Lucifer6280 #8510 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, kipróbálom hdd-k nélkül is.
Van egy ssd-m, meg 3 db samsung vinyóm, lehet döglődik az egyik?
De attól még bejönne a bios nem?
És kiírná hogy valami hdd error nem?De se kép se hang, még egy nyamvadt error beep sem.
Kissé érdekes az esetem.
Mikor megjött a második 8 gigás memókitem, akkor még 4-5 napot működött jól a gép, utána kezdte el ezt a szarakodást hogy bekapcsoláskor véletlenszerűen nem csippan be a speaker, semmi sem jön be a képernyőre sem, hanem hallom a vinyók inicializálódását, és utána ez történik végtelen ciklusban.
Próbáltam már az alap 1.5 voltról 1.55-re emelni a memória feszt de nem segített.
Gondoltam lehet hogy még kéne nekik fesz, de alapból 1.5 voltosak és tök egyforma mind a két 8 gigás kit.
Vagy próbáljam még ki az 1.6 voltot? Esetleg 1.65?
Vagy esetleg a proci memóriavezérlőjének egy pici feszt? Ha igen mennyit? -
fanti
addikt
Sziasztok Srácok!
SOS segítség kellene nekem!
Az aláírásomban szereplő config vacakolgat. Gyakran van az, hogy bekapcsoláskor nem csippant be, hanem újra a merevlemezeket kezdi tesztelni végtelen ciklusban.
Sem boot screen, sem error beep, sem semmi más, a moncsin no signal felirat.2 db Kingston KVR1333D3N9K2/8 kitem van benne és valszeg valami fesz? lehet kevés?
Minden fesz auto-n van.
Minek adhatok plusz feszt és mennyit?
QPI/VTT?
ICH?
RAM?A kitek 1.5 voltosak.
De ez kb.minden 5. bekapcsoláskor van így, amúgy bebootol rendben.
Kérlek TITEKET segítsetek!
Köszi előre is!
Üdv!
-
fanti
addikt
válasz
mindfreak #6408 üzenetére
A maghőket nézed? Aida/Everest/CoreTemp/RealTemp? Mindegyik ilyen magas maghőket mér?
Mert ezek a progik közvetlen a CPU-ban lévő termálszenzorokat olvassák ki, nem az alaplap mérésére támaszkodnak (ami sokszor valótlan, vagy nagyon eltérő).
De az tuti, hogy azzal a hűtőddel nem lehet ekkora maghő terhelés alatt sem!
Járj utána mindenképpen.Esetleg egy BIOS load optimized defaultot nyomni és utána is mérni.
-
fanti
addikt
válasz
nickwaren #6321 üzenetére
Igen, a memó sávszél az egy fontos dolog, de ha utánaolvasol, akkor látni fogod, hogy pl. egy DDR3-1333 memória jóval kisebb értékeket produkál Aida/Everest memóbenchmark alatt mint pl. egy 1866-os, de alkalmazások alatt ez nemigen jön elő.
Én még PhenomII X4 955BE koromban pár hónapja olvastam egy cikket ahol azt taglalták, hogy ha egy 1333-as memóriakit nem megy 1333-as beállítással, akkor használjuk nyugodtan 1066-os ként, és alkalmazástesztekkel támasztották alá, hogy 1-1.5% volt a legnagyobb eltérés.
Úgyhogy fontos a gyors memória meg a nagy memsávszél, de nem annyira mintsem azt sokan gondolják.
-
fanti
addikt
válasz
dokee78 #6253 üzenetére
Én is azzal hűtöm az i7 870-est.
Tuning nincs mert alapon is baromi erősnek tartom a processzort.
Így bő fél óra Prime95 Blend alatt az AIDA 55 fokos maghőket méricskél maximum és 18 fokos a szoba ahol a gépezet van.
Úgyhogy elég a CM TX3 és még egy laza tuningot is elvinne ha kellene.Mondjuk én nem a gyári pasztát használtam, hanem AC MX2 pasztát, de ez max 3-4 fokot jelenthet.
Most meg netezés alatt 2% prociterhelés mellett 18-24 fokosak a magok az AIDA szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Home server / házi szerver építése
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Linux kezdőknek
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged