- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toomy
senior tag
Sziasztok!
Van egy i7 5820K-s processzorom amit még 3éve használtam.
Eladtam a lapot és a proci a fiókba került.
Most eladtam azt is de a vevő azt mondja hogy nem működik.
Tudna esetleg segíteni valaki Bp-en akinek odaadhatom 1 hétre kipróbálni egy lapban? -
Toomy
senior tag
Csak összejött...
A 1155-ös lap után, ez a bios a halálba kerget, teljesen el lehet ebben már veszni. -
Toomy
senior tag
ASUS X99-A USB/3.1 lapomba vettem egy zsír új bontatlan Samsung PM981 512GB m2 ssd-t kell valamit biosba állítgatni hogy lássam, mert egyelőre nem találja a gép?
-
Toomy
senior tag
válasz
F e Z o #5813 üzenetére
Mivel hűtöd a processzort?
Én MUGEN 1-el és 1800rpm-es Be-quit venti van rátéve. Igencsak nyaldossák a magok a 75-80 fokos hőmérsékletet ha rá van eresztve a prime95.
Lehet hogy 10-12év távlatából már illene lecserélnem a MUGEN1-et. Egy jó pár rendszeremet kiszolgálta már a 775-ös platformtól kezdve.
De játékok alatt mivel nem nagy a processzorhasználat. 60-65 fokosak csak. Viszont a házam nem valami nagy és hiába van benne 4-5db 12cm .es venti nem szellőzik rendesen. Így inkább le van kapva az oldallap és asztali ventivel hűtöm, mert a vrm azért felkúszik 75fok körüli hőmérsékletre. Persze csak játékok alatt. -
Toomy
senior tag
(OFF)Szegény ember VRM hűtése.(/OFF)
Orthos mikor rá volt eresztve volt hogy 95fokra is felkúszott és leállítva meg 74 foknál nem ment lejjebb.
Így tesztek alatt is max. 60 fokos.
Úgy gondolom jobb a békesség.
Lehet az 5820k-ra jobb lenne inkább egy vízhűtés. Bár nem hajtom agyon(4ghz@1,115v) de a mugen1-azért kevésnek bizonyul. Bár most ezzel az asztali ventivel megtámogatva 75 fok fölé nem mennek a mag hőmérsékletek. -
Toomy
senior tag
-
Toomy
senior tag
Végre rájöttem, hogy az ASUS X99-A/ASB-3.1 lapom indításnál miért kezd mindig bios menüvel. Volt benne egy ventilátor ami kezdésnél 450rpm-en forgott és az nem tetszett neki. Nagyon bonyolult ezeknek a lapoknak a bios-a. Kicsit visszasírom a 1155-ös konfigot.
-
Toomy
senior tag
Engedélyezve van minden mégsem veszi le. De folyamatosan bújom a fórumokat és videókat 1x majdcsak meglesz.
A másik kérdés, hogy szabad az 5820k-s procit prime95-el teljesen leterhelni? Mert amit láttam youtube-os videót ott csak aida stress teszt volt ráeresztve és hát természetesen az nem fűti annyira a processzort. -
Toomy
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5793 üzenetére
Köszi, ezek alapján most megpróbálom.
-
Toomy
senior tag
Sziasztok.
Egy 5820k-t használok 1,1V-al 4Ghz-en.
Biosban melyik az a funkció ami terhelés nélkül visszaveszi ezt a feszültséget,
hogy alapjáraton ne kapjon 1.1V-ot?
Idáig 1155-ös rendszerem volt majdnem 10 évig annak már minden csínnyát bínnyát kitanultam,
ezzel még csak ismerkedem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest