- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
teglasatesz #3905 üzenetére
Milyen fesszel szeretnél 5 GHz-et? Azért ezek elég komoly elvárások.
-
brumi1024
veterán
Nem pont erre gondoltam, csak most sokaknak megtetszettek a sokmagos Xeonok, aztán ha esetleg váltanának rá elképzelhető, hogy lennének meglepetések, mert nem nyújtja azt, amit az olcsóbb 4-6-8 magosok tesznek magasabb órajelen. Fejlesztői szempontból nem egyértelmű és alapértelmezett, hogy az algoritmus kihasznál minden számára elérhető feldolgozószálat. Persze ha valaki Cinebenchre venné az oké.
-
brumi1024
veterán
válasz
nullpoint #1413 üzenetére
Én inkább azt vallom, hogy arra tesztelj, amire használnád. Az itthon vásárolt autóknál sem érdekel túlzottan, hogy a gyári hűtés bírja-e az adott teljesítményt 48 fokban, csúcsra járatva, mert nem fogom ilyen körülmények között használni.
Persze ha valaki Mersenne prímkutatásban szeretne segíteni, akkor tesztelje ki arra a prociját, de a 24 órás prime95-öt én nem szorgalmazom.
-
brumi1024
veterán
válasz
akoska07 #1362 üzenetére
Komolyan azon megy a "poénkodás" (amibe mondjuk került egy elég csúnya megjegyzés is...), hogy kinek mit mondanak a lapjáról? Vagy hogy kinek milyen feszültségen fut le a prociján a Cinebench? Ezek közül egyik sem olyan dolog, amiért sokat lehet tenni, vagy nagy erénynek számítana, végső soron a proci (és a többi komponens) gyártási tökéletlenségei határozzák ezt meg.
Ha azon menne a vita, hogy ki írt egy hatékonyabb algoritmust, ami azonos hardveren gyorsabb, vagy azonos teljesítményhez kevesebb erőforrást igényel, akkor oké, abban van személyes érdem, de egy kvázi ismeretlenül boltból megvásárolt terméknél...
akoska07, az első mondattal mi lett?
-
brumi1024
veterán
válasz
#Morcosmedve #1260 üzenetére
Azokat nem ismerem, nem mertem semmit mondani róluk, Liqmaxom és Tritonom volt. Tényleg a te vizes terved hogy áll? Jó a vizesbe is, ne itt offoljunk, bár legalább pörög a topik, pár hete még elég csendes volt.
-
brumi1024
veterán
És ezen a magfeszen csak a Cinebenchet futtattad, vagy valami komolyabbat is?
(#1205) woros: A tuning itt is inkább procifüggő, de a 4.5 nem elképzelhetetlen elvárás, persze attól függően, hogy milyen feszültségen szeretnéd ezt elérni. Az X99-A-val nálam már kopp-kopp semmi probléma.
Sokan fogják itt ajánlani a SOC Championt, itthon viszont nem nagyon beszerezhető, de az overclockers szállít ide is. Mondjuk árban így kicsit többre jön ki az X99-A-nál, illetve a gari sem tudom, hogy működik.
(#1207) BMW001: Ja értem. Mert a Cinebench nálam is lefut hasonló (inkább kicsivel magasabb) feszen, de egy Premiere Pro export elég hamar kékségbe küldi.
-
brumi1024
veterán
Közben kis update a problémámról: úgy néz ki, hogy nem a lap a ludas, hanem a VGA. Eleinte a lapra gyanakodtam, mert időnként az EVGA-val is csinált hasonlót, de ott tuning volt a probléma, most restartol rendesen egy csere GPU-val. Viszont azért at 5850 referencia nem kicsit hangosabb a 980 Ti Jetstreamnél, vagy az ACX 2.0-nál.
-
brumi1024
veterán
válasz
akoska07 #1111 üzenetére
4.9-et elérni értelmes fesszel az 5960X-en nem lesz egyszerű, vízzel sem. (Azért ez 8 mag, IGP nélkül is jelentősen nagyobb pcb-n, mint a 4790K/6700K, jelentősen magasabb fogyasztással). Az overclock.net-es topikban a jobb példányok tudják 1.48-on, és az is kérdés, hogy ez bench stabil-e vagy csak CPU-z validálható.
-
brumi1024
veterán
válasz
akoska07 #1105 üzenetére
1,35-1,37-eket írtak pár helyen vízzel, 1,25-öt léggel, de persze az utóbbi függhet attól is, mennyire tudod hűteni. Nálam duplatornyos léggel érezhetően hűvösebb az 5820K még 4,7 GHz-en is, mint a 4790K volt 4,4-en. Egyébként meg mit tartasz kényelmesnek, én léggel 1,26 fölé nem nagyon megyek 24/7-re, de igazából 4,3-4,4 bőven elegendő mindenre, amire használom (és nem a játék a legprociigényesebb).
-
-
brumi1024
veterán
válasz
#Morcosmedve #1083 üzenetére
Az a gond, hogy már alapra visszaállított UEFI-vel is csinálja. Most újraindítottam a Win-ből, felete képernyő fogadott. Érdekes amúgy, mert a Win bebootol (sok ilyen újraindítás után, amikor már esetleg beindul a gép normálisan jön az automatikus javítás/checkdisk), de nem ad képet a monitorra. Próbáltam másik portján is a kártyának, próbáltam más kártyával is, egyik sem jelentett megoldást.
-
brumi1024
veterán
válasz
MPowerPH #1081 üzenetére
A VGA-ikból egy ideje kiábrándultam, a lapjaikból remélem nem így kell. Ja igen, amúgy azt nem írtam, hogy a megoldás erre a feketeképernyőzésre általában néhány újraindítás, majd ennek következtében OC error, UEFI-be belépés, mentés nélkül kilépés, majd elindul, de a következő újraindításig alapbeállításokkal, annak ellenére, hogy a módosításaim megmaradtak. Azok egy restart múlva lépnek életbe, ha persze az sikerül.
-
brumi1024
veterán
Az mitől lehet, hogy restartkor, bios beallítások mentése után, esetleg kikapcsolás utáni közvetlen elindításkor az esetek nagy részében fekete képernyővel indul a gép? Nem kap jelet a monitor, de a ventivezérlés például változik, és különböző kódokat is ír. Sokszor AA (minden ok), néhányszor pedig SA DXE initnél áll meg a visszajelzés. Nem OC problémának tűnik, mert előbb utóbb alapbeállításokkal is elkezdi. Az egyértelmű régebbi bios/CMOS reset lehetőségeket kipróbáltam, nem segítettek. Egy 5820K + X99-A + HyperX Fury 2666MHz hardverkombinációról van szó.
-
brumi1024
veterán
válasz
#Morcosmedve #894 üzenetére
Köszi.
Most milyen lappal raktad össze? Vagy marad már a Giga Gaming 5P?
Közben kicsit finomítottam, 0.21-es offset (így kap IBT alatt ~1.24-et), 4375 MHz (ugye az XMP-s 125-ös Strap és 35-ös szorzó), és 4000 MHz Uncore 1.19-es Vcache-en (ezt nem is próbáltam lejjebb vinni még, mennyire reális ez az érték?). LLC 6-on, Vcin 1.9 V-on. Ezekkel a beállításokkal IBT alatt 79-80 fokosak a magok Dark Rock Pro 3-mal. Ennél feljebb szerintem majd vízzel megyek.
-
brumi1024
veterán
Na összeraktam én is a gépet, még egy Win reinstall nem ártana neki. Egyelőre csak egy gyors próba volt, így 4375 MHz 1.25-ös Vcore-ig jutottam, ez elég stabilnak tűnik, és léggel is hűthető. Vicces, hogy a 4790K-m melegebb volt alacsonyabb fogyasztással azonos órajelen
De ez persze a TIM hiányának tudható be.
-
brumi1024
veterán
válasz
#Morcosmedve #872 üzenetére
Ennek lett a 16 GB-os kitje, esetleg kíváncsiságból megpróbálkozom a tuningjával, nem rosszak a netes tapasztalatok, hátha szerencsém lesz. Az árral szerencsém volt, iPonnál a rendelésem leadása után egyből ugrott 6k-t az ára (és a lapnak is
), gondolom elfogyott az olcsóbb forrásból beszerezhető készlet.
-
brumi1024
veterán
válasz
#Morcosmedve #869 üzenetére
"Egy alaplap meghalásából ne következtessünk egy másikéra, de ne is lepődjünk meg."
Manapság semminek az elromlásán nem szabad meglepődni, nincs tökéletes termék, sőt.
Az általam használt programok többet profitálnak a mennyiségből, mint a sebességből, 16 giga mellett is sokszor kapom a Not enough memory üzenetet.
-
brumi1024
veterán
válasz
#Morcosmedve #864 üzenetére
RAM-ból eddig is elég volt az 1600MHz-CL9, és ez a jobbnak tűnő kit volt gyorsan elérhető, ráadásul jó áron. a Skylake topikban linkelt Corsair LPX-ekig elmentem volna árban, de azt nem találtam meg eheti átvétellel, és mivel meglepően gyorsan elvitték alólam a 4790K-t, így nem akartam nagyon várni. Ami meg elérhető volt és ennél jobb az már 80k környékén ment, annyiért meg inkább vennék 32 gigát, azzal többet nyerek.
Az X99-A remélem nálam problémamentes lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL T40 EMC Szerver
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged