- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zuchy
őstag
válasz
PAtr0n #23139 üzenetére
Most adtam a procinak biosból 1,3V-ot. LLC bekapcsolva, VTT: 1,36V PLL: 1,5V, referenciák autón. MHC core: 1,36V.
Jelenség ugyanaz, ezt 2mp-en belül eldobta. De mindig vagy az 1 vagy a 2-es magot. Ezek szerint az egyik chip szarakszik. CPU-z szerint kap a proci 1,264V-ot. -
zuchy
őstag
-
zuchy
őstag
válasz
PAtr0n #23079 üzenetére
Aha, holnap adom fel neki a tervek szerint.
Egyébként a régi procimmal (E6750) és a a régi 8800GT-vel sokszor csinálta, hogy win betöltésnél simán kifagyott és 4x-i újraindítással volt képes felállni. Ha beraktam a 8800 Ultrát, akkor ez a hiba megszűnt és mást sem vettem észre. A 8800 Ultra drivere meg kompatibilis volt a 8800GT-vel simán lehetett cserélgetni. (ugyanaz a GPU csak más csíkszélességen és kevesebb steam processzorral és hasonlókkal.)
-
-
SaGaIn
senior tag
válasz
PAtr0n #23072 üzenetére
Hello!
Van egy asus P5Q-E-m moddolt bios [link] és egy X5460 C0 meg 4x1GB corsair xms2 DDR 1066 CL5
Most ott tartok hogy prime stabil a 3.8GHZ 1,24 V 6-9,5 os szorzóval 400 FSB vel speed steppel.
De szeretnék 4Ghz fölé menni 24/7 ben melegedéssel eddignem volt gond de hiába emeltem a Vcoret 1,325 ig.
sehogy sem volt stabil windowsig eljutottam még 430 as fsb vel de 450 en már kékhalál fekette már nem is próbáltam pedig tuti van méga prociban meg lapban...
Mch 1,26
PPl 1,5
mem: 2,1
Fsb term:1.26A gtl meg ilyesmit meg nem tudom hova állítsam asszem 0,64 en van de majd még leírom a többi értéket si
fórmozgattam de nem nem jutottam előbbre nem mertem nagyon jáccania feszekkel egyedül nem ismerem annyira a határokat 24/7 re
Egy 450-470 fsb vel már elégedett lennék de persze nem szeretném ha pár hónap alat kinyíródna a cucc.
ami 4250-4500MHz-t jelentene
valakivel szivesen elbeszélgetnék facen vagy privátban...
üdv: SaGaIn
-
Roba
tag
-
-
válasz
PAtr0n #23015 üzenetére
Szia!
Szerintem alapvetően vannak problémák ezzel a beállítással:
- cpu termination alapon elég kevés lesz, Quad procihoz kell feljebb vinni.
- cpu pll ne maradjon auton, 1,57-1,59 körül nézd meg.
- mch/dram reference nem tudom honnan jött, én azt auton szoktam hagyni
Többi nagyjából oké, ezzel a beállítással windows alatt mennyi feszt kap a proci? -
Roba
tag
válasz
PAtr0n #22999 üzenetére
Üdv!
Szerintem túl sok az MCH Core és a Cpu Termination. Hasonló órajelet érnél el a 8.5 X 445-ös beállítással úgy, hogy az MCH Core-nak és a Cpu Termination-nak is 1.28 V-ot adnál. Szerintem egy tesztet megér ez a beállítás és kíváncsi vagyok, hogy stabil-e így.
Én a max. szorzóra tenném és az fsb emelést csak a magasabb órajel elérésére használnám.
-
-
válasz
PAtr0n #22994 üzenetére
A ramoknak nem számít a proci szorzója.
Loadline-t tedd enabledre.
A vtt-t "cpu termination" néven találod meg
Auton semmit ne hagyj a feszek közül! Szépen normalra lődd be kézzel őket. Az újraindulgatás helytelen ref miatt szokott lenni. Ennek elkerülésére mentsd le a profilt biosban az F11 billentyűvel és ha alapon indulna akkor F12-vel vissza tudod tölteni majd.
Szerintem kb ilyen feszekkel kezdj neki és utána majd csökkented:
Cpu vcore: 1.275V loadline on
Cpu term: 1,36V
Mch: 1,4V (sok egy kicsit, de sok ramod van és majd megy lejjebb)
Refek egyenlore auton.
Esetleg probalj meg mch reffel jatszani...
Cpu terminationt 1.2-re teszed, ekkor beallitod kézzel az mch refet az alap értékre. Ezután cpu term fel 1,36-ig, ez viszi magával majd a refet is, innen tudsz majd finoman egyet fel egyet le lépkedni ameddig nem lesz stabil -
Ueda
senior tag
válasz
PAtr0n #22985 üzenetére
Nálam a feszültség csökkentése közben a szorzót is csökkenteni kell (Asus P5Q + Q9650). 2400 Mhz-et csak 300x8 beállítással érem el 0,950 V-on. Ha ugyanezt meg akarom csinálni 266x9-el 0,975 V-on, újraindulgat a bios. 1,000 V-al megy a 266x9 is. 250 x 7 = 1750 Mhz 0,875 V-al megy, de itt megint korlátoz a szorzó. A legkissebb feszt amit be lehet állítani a lapomon 0,85 V-ot, 300 x 6 = 1800 Mhz beállítással értem el.
-
válasz
PAtr0n #22989 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog részemről
500 feletti fsb-hez én 2x2GB rammal egy 1,40V mch, 1,40-1,42V vtt, cpu amennyit kér, meg a pll-en is emelsz egy kicsit (általában nem kell sokat). Nekem refek mindig auton voltak, sosem szórakoztam velük
De erről majd kicsipapucs bővebben -
-
válasz
PAtr0n #22969 üzenetére
Ha a proci hőmérője nincs bekalibrálva akkor teljesen mindegy milyen programot használsz. Beállítani érték eltolódással lehet de ahhoz valahogy valósat kellene mérni rajta külső hőmérővel.
Én úgy tudom hogy a sima cpu az a foglalat hője, legalábbis korábban az volt. A core meg a prociban lévő érzékelők. Pontosan nem tudod kiszámolni, mindegyik szenzor még a magonként is tévedhet plusz mínusz tíz fokot. Azt nem tudom hogy magas vagy alacsony hőmérsékletnél mennyivel mérhetnek félre, mert akkor hiába van bekalibrálva ha mindig mást mutat.
Nem kell halálosan komolyan venni a hőfokokat, nem azért rakták bele hogy te nézegesd hanem a proci saját magának időben le tudjon lassulni/kapcsolni túlmelegedés esetén. Aztán annál meg teljesen mindegy hogy 90 vagy 100 fokon kapcsol le. (bár előtte valószínű úgyis szétfagy ha húzva van)Nálam az X6 nál netezés alatt CPU 18fok, a magok 20 fokosak, ami baromság mivel 26 fok van a szobában. 10 perc után meg cpu 21 fok, magok 19 fokosak. Ennyire lehet ezeknek hinni... Nagyjából gondolom hogy terheletlenül nekem most 27-30 fok lehet. Nálam lefele csal.
A videókarik szenzora látszólag pontosabb, a vincsiké vegyes.
Nálad azok az értékek jelenthetnek pl 62 fok esetén 52 és 72 között valósan, ennyire pontatlanok a szenzorok.Azt kellene megcsinálnod hogy teljesen leveszel minden tuningot, a legkisebb órajelen indítasz és megnézed mit produkál terheletlenül. Ekkor mivel nem melegszik ezért közel szobahőmérsékelen kell mennie, azt meg meg tudod mérni. Kiderül tényleg csak nagyjából hogy mennyire mér félre a szenzor. Ja és persze hagyod hűlni a gépet előtte.
-
válasz
PAtr0n #22816 üzenetére
Mással volt ott a gond
kicsipapucs kolléga elég sokat szöszmöszölt, amikor elment új biost hozni, szerintem akkor beleírt egy fsb limitet a lapba meg minden proci támogatását megszűntette, mert semmi felmutatható eredmény nem született
De első közös benchnek jó volt, nekem most érkezett meg a világ leggyorsabb 775-ös Xeon procija, egy 3,5GHz-es E0 steppinges X5270 Engineering Sample
Igyekszünk kiismerni és jelentkezem vele! -
válasz
PAtr0n #22782 üzenetére
Érdekes, de több mint egy tized voltot ver alulfeszben egy jobb tuningos C1 X3360 procira, ami egy 775(!) xeon prockó.
3800-on meg még többet...
Q9550-em=1,088V
Szentes barátom X3360-ja=1,328V -
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22776 üzenetére
A te verziód peddig abból hibás, hogy ráköltesz pár ezret egy jobb lapra amivel 4Ghz felett tudod járatnia Xeont, így nem 40-re fog beesni az FPS hanem 43-ra.
De ez természetesen magánügy. Akkor háborodtam fel igazán amikor a Q6600-os srácnak lett beajánlva egy nagyobb Quad/Xeon egy egyszerű hűtőcsere+tuning helyett. Aztán Ő maga közölte, hogy i5-ben gondolkodik (nagyon okosan).
-
-
-
MrBrook
aktív tag
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22661 üzenetére
Azért mert egy 25 éves benzinés még megy simán, míg a dízel már csörgő csattogó kormolós ótvar. Örülök neki, hogy neked rendben van a 40 fps, nekem ott már nem folyamatos a játék. 5000-ért sehol nem kap Xeont, szóval meg kell vennie rendes áron és majd jó sokáig áll a pénze a Q6600-ba, míg egy hűtő csere és tuning csak 3000-be van. Innentől meg már nem érdekel ez a téma, mindenki akkora hülyeséget csinál amekkorát akar. Akinek meg van esze, mint a fórumtársnak az i5-ben gondolkodik.
(#22662) Remusz911: Jaj nagyon szép volt. Tapsold meg!
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22640 üzenetére
Nem a pöcsverésről van szó hanem arról, hogy játszható-e a játék. Bizony elég kellemetlen azért megpusztulni, mert épp kevés a kraft és beeseget 40-re az FPS. Van akit ez nem zavar, aki viszont multizik keményen annak itt bizony már nem tűnik foylamatosnak a játék. Itt a tavasz, nyáron Hasi i5-ben gondolkodik, évek óta elvolt a Q6600-tal, most egy pár hónapra verjen el pénzt egy procira aminek a teljesítménynövekedését alig fogja megérezni, ráadásul ennyivel kevesebb lesz az új platformra. Az autós példára visszatérve, aki a 25 éves benzines kocsiját lecserélni egy 25 éves dízelre az jó nagy hülye.
De én itt inkább befejezem és ajánlom, hogy a fórumtárs vegye meg a XEON-t, mert azzal tökéletes lesz a gépe, el sem fogja hinni mennyit gyorsul a Q6600-hz képest és még évekig nem kell rá költeni!
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22636 üzenetére
Haha! Mekkora fszság amit írsz. Az autóknak semmi köze ehez, ráadásul jó nagy marhaság a példád. Aki egy régi benzinből átul egy egyidős dízelbe az meg is érdemli.
Visszatérve a procikra, az általatok ajánlott cserével kb. annyit érne el, hogy a minimum fps-e multiban, zűrösebb helyeken kb 5-tel több lenne (az, hogy 40 vagy 45 lényegtelen, mindkettő kevés), ejjha! Ez a "nullszaldózás" meg agyrém, ki vesz ma Q6600-ot?
-
misiizsai
tag
válasz
PAtr0n #22600 üzenetére
Én hülye mikor megvettem a videókártyát nem gondoltam hogy ilyen nehéz lenne kihajtani.Az a baj hogy én mostanában többet multizok mint singlizek.Meg mellette gameplayezek is.Idegesít is elégé hogy GTA IV-EFLC felvétel közbe 20-30 FPS a proci miatt akármilyen beállítás mellett.
-
Remus389
veterán
válasz
PAtr0n #22586 üzenetére
különben 2008 Nyár végén vettem az E5200-ast, előtte egy kis E2160 volt benne (fél évig talán, jó volt az az árárért egyébként)
szóval 5 és fél évig volt meg az E5200, jól tette a dolgát, egy-két újabb game már nem ment vele jól, azokat félretettem egy időre...
valószínűleg ez a Xeon is meglesz 3-5 évig, mondjuk már a harminc felé tendálok, így egyre kevesebbet játszom, illetve képes vagyok félretenni (későbbre) egyes játékokat amik nem futnak jól
sőt az is lehet teljesen leszokom majd a játékokról és vissza kerül az E5200 és eléadom a Xeont, netezésre ugyanaz
-
Remus389
veterán
válasz
PAtr0n #22582 üzenetére
mi természtesen aprokbol osszegereblyezett sandy bridge 2500k+ alkatreszekre gondoltunk, nem olyan drága az
de mindegy ha úgy látod előrelépés lenne egy újabb 775-ös lap és több pénzed nincs, és vennél már valamit, hát vegyed, akkor is ha szerintünk nem éri meg
nekem nagyon megérte mert az e5200-hoz képest nagy ugrás ez a Xeon, ráadásul viszonylag jó lapom van, viszonylag (P45 )
ne feledd a sandy natív negymagos, meg keveset fogyaszt alapon
-
-
echterion
nagyúr
válasz
PAtr0n #22511 üzenetére
Na, azért egy BF3-4-hez képest ezek sehol sincsenek. A WoT-ban egy bizonyos MHz felett semmi előrelépés nincs, ugyanúgy fut. Egyszerűen fos a motor alatta. Tudom, miről beszélek, az elmúlt két évben jópár procim volt már, mindenféle platformról, így van némi rálátásom. A xeon 3,4 GHz körül ugyanúgy futtatta, mint a 2500 alapórajelen, a 955 BE szintén zenész. A WoW ugyanez, csak sokkal jobban van optimalizálva, de ott is csak Dalaran a gázos, illetve a nagy raid-ek, oda már kell a 4 mag, ez tény, de még mindig nem BF szindróma.
És de, hidegen hagy, mert ezekkel a WoT-on kívül nem játszok, csak a WoW-ot toltam, úgy másfél évvel ezelőttig.
-
echterion
nagyúr
válasz
PAtr0n #22507 üzenetére
Hát, mivel sosem bírtam az fps-eket (kivéve Crysis 2, az nagyon bejött), így engem ez a kérdés hidegen hagy. És most, hogy eladtam a 5430-asom és átmenetileg egy E6600-ast nyúzok (Conroe magost), azt mondom, nekem ennél több nem is kell.
Viszont, azt más is tapasztalta már, hogy 460-as fsb felett mintha kicsit meglódulna a rendszer? Mert a win7 betöltés mintha sokkal gyorsabb lenne, mint ez alatt. Vagy csak placebo?
-
senzaj
senior tag
válasz
PAtr0n #22492 üzenetére
Sajnos el kell, hogy keserítselek.. az LGA775 sajnos halott már.
Hiába jösz ki 0-ára egy másik lappal, +300mhz-el se fogod megváltani a világot..
A Sandy 2500k már alapon olyan, mint a yorki 4 ghz felett. Arról nem is beszélve, hogy abban megint egy hatalmas tuningpotenciál van.
Akinek hobbija a tuningolgatás és csak emiatt venne másik lapot, teljesen aláírom, mert én is szeretem. Azonban mindennapi 0-24-be a sandy/ivy/haswell már érezhető különbség...
Én egy P43-as lapot cseréltem a deluxeomra, direkt azért, hogy többet kihozzak a 9650-esből. Igaz, hogy kihoztam belőle +4-500mhz-et, de annyival nagyobb különbséget nem érzek. Nem 35fps a minimum, hanem 40, kb ennyi...sajnos ez a helyzet
Én meg már úgy volt, hogy szétszedegetem a gépet és tesztelgetem ezeket a ramokat, de szarok má' rája.. -
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22492 üzenetére
Pedig pont, hogy a masszív multi az ami kívánja a 4GHz feletti i5-öt. Azért nem mindegy, hogy egy zűrös részen 40-re esik az FPS vagy csak 70-re. Mármint nekem nem mindegy lehet ez mást nem zavar, számomra viszont zavaró mert akkor már nem tűnik olyan folytonosnak a játék. A DDRIII-ról meg annyit, hogy ha tetszik ha nem meg kell venni hozzá. Mindenestre szertintem nem ér már meg egy lap (3-500MHz-ért, ráadásul elég nehéz is kifogni aprón, mert a jobbakat azzonal elviszik - egy napot nem aktív a hírdetés kb.) plusz még 2x1GB ram (hogy 6-od legyen) 10-20k-t, de ez csak a én véleményem.
-
-
válasz
PAtr0n #22454 üzenetére
A demo limitet nehez is tetten erni, egyszerüen csak kevesebb cpu pontot kapsz es mondjuk egy physix teszt az randan beszopat barmilyen csipet, de ott latni pl. egy AMD-Intel különbseget rendesen (es nem az AMD-t akarom aljazni ezzel, csak tenyekröl beszelek).
A 3DMark 2013-as verziojara gondoltam, a demo-ra (no warez), mert ott egyforma beallitasok garantaltak. Cserebe sajna vegig kell unatkozni az egeszet, mire a vegen megkapod a Fire Strike eredmenyt.
A Xeon termeszetesen a csucskategoria
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22424 üzenetére
Én egy E7300-mal együtt vettem a lapot, tavaly év elején került bele a quad. Az a proci is igen jó darab.. 1,175V VID, mindenféle piszkálás nélkül ment 400x8-on mindennapi használatra egy HD4850 mellett, aztán egy-két bench erejéig még 400x10-en is hajtottam gond nélkül, csak az akkori AC Freezer 7 Pro-nak már megjött a hangja rendesen, szóval nem erőltettem a dolgot 24/7-re.
-
-
válasz
PAtr0n #22379 üzenetére
Azt meg tudod nézni a lapodban, hogy mennyi az alapfesze az mch és fsb-nek?
Hogy mihez képest adja hozzá a 0,3V-ot.
De amit most is meg tudsz csinálni biztos ami biztos alapon, hogy egy jóval kisebb fsb-n (mondjuk 400-420 körül) beállítod a 900-950 körüli értékre (de inkább 950-re) és megnézed, hogy stabil-e a rendszer.
Így kizárhatod a ramokat és tesztelheted, ha lesz egy jobb lap alatta amivel 4GHz-re be tudod lőni a rendszert, akkor a ramok okoznak-e stabilitásbeli problémát, vagy nem -
BerGeri
tag
válasz
PAtr0n #22374 üzenetére
igen, olvastam az értékeid, de nekem nem EP35 van, hanem P35. Világos, 450-et nem fogok elérni léghűtéssel az alaplap miatt. Tiszta sor, De 420-at tán menni kéne neki
Ha ennyit nem tudok elérni ezekkel a hűtőberendezésekkel, akkor kár erőltetnem bármit is, a lapot nyilván nem cserélem mert nem éri meg. Akkor várok még 1 évet, teszek félre amit félretudok, ezt eladom majd és veszek egy másikat
-
DEV_NULL
őstag
válasz
PAtr0n #22374 üzenetére
Nekem a legtöbb amit egy EP-35DS3-ból és Q9505-ből ki tudtam hozni az 465x8,5, felette sajnos fagy. Biztos lehetne feljebb is menni vele, de akkor már nem csak a procinak kéne feszt adni, azt viszont nem akarom, mert nem valami acélos ez a lap. Így némi tanakodás után a kellemes 450x8,5 mellett döntöttem mindennapi használatra.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
válasz
PAtr0n #22366 üzenetére
Én most 413-on használom, minden alapfeszen van, 3,3 GHz, a ramok 1100 MHz-en mennek, így betonstabil a cucc. Majd ha lesz egy kis időm, akkor foglalkozom még vele, most így a 7770-es mellett mindenre elég, ami nekem kell (leginkább idle, meg egy kis WoT néhanapján).
Majd később némi BF3-mal tesztelgetem a különbséget a nagyobb órajel meg eközött. -
BerGeri
tag
válasz
PAtr0n #22278 üzenetére
Igen, nem a legjobb, de gyári helyett azért sokkal jobb
. Találtam róla egy igen érdekes topicot, valószínűleg megvan a problémám a fagyásokra.
Itt is panaszkodnak a hűtőre
Pont ugyanez van nekem. Csak nekem ráadásul a pasztám is olcsó szar. Gondolom játék alatt felmegy a hőmérséklet, mivel a stabil 375 FSB-m alatt is magonként 65-63 fok, ami azért izzasztó.
Szóval a következő projekt, egy jobb hűtő beszerzése. Csak azt nem tudom, hogy befér e a gagyi házamba...
Mellékelek néhány képet a gépházról: (tudom, hoggy régi és gagyi, de az enyém...és 7 éves
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Renault, Dacia topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- The First Berserker: Khazan
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Path of Exile (ARPG)
- Xbox Series X|S
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged