- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
echterion #22844 üzenetére
nálam a wot is szépen fut, most látom, neked 7770-es ati kártyád van, nekem 5850-es
az 5850-es 15%-kal gyorsabb
lehet az a baj, mindegy nálam jól megy, illetve annyira megy jól amivel én elégedett vagyok
tipp: vedd le az árnyékokat közepesre, látványban semmi, teljesítményben sok
-
válasz
echterion #22758 üzenetére
Ha pedig ez a 775 már egyébként is elavult szar fos platform akkor kérdem én miért pazarolod erre az értékes idődet, hogy pont ide írd ezt a rengeteg magasröptű gondolatot? Ha nálad a Sandy/Ivy a nyerő, akkor miért nem oda írod az észrevételeidet?
Az előttem szólók véleményével pedig azt hiszem nagyon sokan egyet fogunk érteni, Te is olvasd el és gondolkodj rajta egy kicsit -
-
DEV_NULL
őstag
válasz
echterion #22620 üzenetére
"nullszaldósan", aha. Biztos hamar elviszik tőle a Q6600-ot... Egyébként is azt írta, hogy többnyire multizik. Egy jobb hűtővel benne van a 3.4 a Q6600-ban. Cserélejn procit azért, hogy ugyan az az architektúra legyen valamivel magasabb órajelen, ami szintén nem túl acélos már multihoz. Attól, hogy nektek is ilyen cuccotok van, nem kell mindenkinek ajánlgatni. Nekem is C2Q van, mégsem teszem, mivel tisztában vagyok vele mire képes, főleg multi alatt.
Hány generációval régebbi is a C2Q, mint a Hasi?
-
Remus389
veterán
válasz
echterion #22569 üzenetére
és mi van akkor ha az új csodalapban ugyanúgy viselkedik a quad (ami elképzelhető )
akkor mi értelme?
különben egy 2500k+ lap+ ddr3 RAM sem sokkal több
ha eladja a xeon quadot (16 ezer vs 38 ezer ), a lap lehet nullszaldos(igaz P35 esetén nem ), a RAM -on nyer pár ezrest (ddr3 olcsóbb mint ddr2 )
viszont az sokkal korszerűbb, gyorsabb...
inkább sandy valamivel többért, mint egy 2006-2007-es fejlesztésbe invesztalni ami kérdéses
-
Remus389
veterán
válasz
echterion #22543 üzenetére
ebay-en nezegesd, ott kifoghatsz olcsoert
pontosan ezt tapasztalom wot-ban amit írsz
gondolom pénz kellett... azért adtad el
azért is örülök ennek a procinak, mert bár annyira nem jó mint az i5/i7 széria, tomoritesben, video kodolasban alaposan lemarad (nem izgat ), viszont játékban azért még állja a sarat (ez izgat )
így olcsón kitoltam a gépem élettartamát, plusz a kedvenc hutom (ASUS Silent Knight ) is tovább dolgozhat, abból se kell újat venni
ugye tunning esetén annyi hogy emelünk az fsb-n és osztjuk a RAM-ot, mást kell??, sorry, olyan rég csináltam
-
PAtr0n
addikt
válasz
echterion #22512 üzenetére
Persze, hiszek neked, még nem próbáltam a BF3-mat és 4-et, de úgy néz ki ez már csak a Haswell konfigra marad, nem kínlódok többet az LGA775-el, ma döntöttem, DEV_NULL-nak és Senzaj-nak igaza van, ennyit nem ér már az ős LGA. A mostani cuccaim kiárulásával +45k-ból kijön a Haswell Xeon, egy GA-H87-HD3 Giga lappal, meg 8Gb Kingstone rammal. És ez jó eséllyel megint 5-6 évig jó lesz mint az LGA775 volt.
WoW-oztam én is, de akkoriban sose néztem, hogy mi mennyit zabál a rendszerből.
WoT egy érdekes állat, kéri a jó procit, de szerencsére engem meg az nem hajt már, elég hamar kiábrándultam belőle (szerencsére), a WT sokkal jobban leköt, a pénzt is jobban megéri abba verni, de ez egy másik téma... -
PAtr0n
addikt
válasz
echterion #22508 üzenetére
A masszív multi fogalmába nem csak FPS-ek tarzoznak, annak nevezhető egy WoT meg egy WT is. A WoT-ról meg mindenki tudja hogy ősmotort használ, 1 magot pörget, ezért oda olyan CPU kell ami 1 szálon bika, tehát Intel. A WT már jobb ilyen téren, 2 magot elég jól, a többit épphogy használja, de ez nem a játék gyengesége, hanem a DirectX-é.
De vehetünk akár egy 5v5-ös Dotát, azért oda is kell kraft. Vagy egy Starcraft2-be.
Szóval sose mondd, hogy hidegen hagy.
460fsb? Az nekem álom a P35-DS3-ban -
válasz
echterion #22410 üzenetére
Az én P45-öm is 1,20V-ot ad VTT-nek alapon. Normálisnak normális, csak tök fölösleges.
MCH 1,10V P45-nél az alap, az is normális. ICH 1,50V pedig az ICH10R sajátja, szintén alapbeállítás.Bár azért ezek messzemenően túl vannak méretezve...
1,10V-os VTT-vel 400-es FSB-t is kihozok a lapomból
333-as FSB-hez elég 0,95V-os MCH fesz 2x1GB rammal
1 SSD + 1 vinyóval + 1 VGA-val 1,35V-os ICH fesszel is ment a gép.
Ezekből kaphatsz képet, hogy mennyire vannak túlméretezve... -
PAtr0n
addikt
-
PAtr0n
addikt
válasz
echterion #22345 üzenetére
Ennyi droppot nekem is csinál jelenleg a P35-DS3 is az E5440-el. (1.3V-ra belőve Biosban, CPUz szerint terhelés alatt, 1.235V körül) Bár még kárát nem láttam, eddig 460-as FSB-t csikartam ki stabilan belőle ami 3.91Ghz-t jelent, de nagyon körvonalazódni látszik, hogy a 800-as memóriáim lesznek a szűk keresztmetszet, le vannak osztva 2x-es szorzóra, ez a legkisebb, így mennek 920-at, de nem vagyok megijedve, sztem menni fog a 4Ghz, ott max 980 környékén járnak majd, voltak ezek már annak környékén, az E6750-el is.
Majd teszek fel eredményt, bár ezt a procit már tesztelte Geza60 kolléga, a hétvégén eloroztam tőle
Jahh és magasabb Core1-es hőmérséklet nálam is meg van, kb, 5-6 fokkal melegebb mint a többi, de a 3.91Ghz alatt, egy Hyper TX2-essel hűtve, 30 perc Aida stress után mérve 46 fokban megállt az összhőmérséklet, a Core1 volt 55 körül. -
-
-
-
válasz
echterion #22337 üzenetére
Load alatt is 18 fokkal melegebb? Nem lehet, hoyga hőmérő szenzor hibás és nem tud alámérni?
Teszteld ki! Alulórajelezed a procit 2GHz-re és alulfeszeld amíg tudod. Akkor lejjebb megy a meleg mag hőfoka?
Minek higgy? Egyel feljebbi kommentben írom, hogy a CT miért csal és hogy hogyan tudod "jóvá tenni". -
válasz
echterion #22328 üzenetére
Érdekes, mert a Sandy Bridge az forrasztott kupakos, nem pedig pasztás, nekem nem tetszik az a plusz 18, az nagyon nem normális.
1. Jól van felrakva a blokk?
2. Jó a blokk alja? Nem hibás?
3. Nincs annak a magnak valami offset beállítva, hogy mindig 15 fokkal monjuk többet mutasson?
4. CoreTemp, AIDA, RealTemp is azt mutatja? -
válasz
echterion #22254 üzenetére
A hőfok különbség normális, tuningra nyilván nem a legjobb, de ez van.
Alapon nem tudom mennyit adna az ibt, ugy 475-ös fsb-vel 50Gflops felett kicsivel reális.
Persze ezt a ramsebesség befolyásolja!Óccsóér vetted, ezért a pénzért persze, hogy jó! Ha nem izzasztod kemeny multikkal akkor elég lesz szinte bármire, kisebb limitektől és beeső min. fps-ektől eltekintve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest