- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #24909 üzenetére
Én egyértelműen a nem ES-t tenném be. Az ES kiadási státuszától függőn lehet, hogy pl. nem is veszi vissza magát idle-ben, vagy nem tudja a turbot, esetleg nem ismer utasításokat, stb. Az én voksom a nem ES mellett szól úgy, hogy azért asztali fronton (775-ben meg aztán főleg) van jópár ES-em.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24426 üzenetére
Teljes nyálcsorgatással olvasom a logoutos bejegyzéseidet a dual Xeon projektedről.
Amit írsz az mind igaz. Nekem sem volt eszem ágában sem váltani 775-ről ha nem esett volna az ölembe ingyen a 2011-es Xeon.Muszáj volt írnom mert elhangzott itt egy kijelentés ami önmagában nagyon félrevezető lehet.
"Nincs olyan játék még ahova a procid kevés lenne."
Pontosan úgy van ahogy írod! Ha nem übermaxolod ki a beállítástokát akkor megy. Ez éppen ellentétben áll az idézett kijelentéssel amire felkaptam a fejem. És ezt te úgy írod, hogy nálad két ilyen proci dolgozik.
A GTA5 videókon szépen látszik mekkora CPU limit van 4ghz-es yorkal. És az még csak a single player! Ugyan az a konfig multiban térdre-rogyna és össze-vissza lag-olna. Viszont a te 8 magosodon szivesen megnézném.(#24438) kriszbon :
Nagyon jó cikk! Köszi!(#24427) szinesz.bob:
Ezt nem vitatom de akkor még egyszer:
Csupán a 24415-ben tett kijelentéseddel volt bajom. Azért mert nem igaz és félrevezethet másokat. Ennyi. Peace!(#24423) Csendeske:
Ne bizonytalanodj el!Ha a te igényeidet kielégíti a konfig akkor minden rendben van. Élvezd!
-
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24426 üzenetére
Hát én is szeretek "molyolni" a gépen, de ezt nem vállaltam volna be.
Amúgy meg a szívemhez nőtt ez a platform, számítógépes pályafutásom nagy részét ezen éltem le.
Még szeretném 2-3 évig használni, aztán lassacskán váltok majd. Addigra a mostani Skylake technika is megfizethető lesz talán számomra. Játékokkal nem lesz gond, most úgy érzem, a HD 5750-es kari a szűk keresztmetszet alighanem. Kihozom ebből a párosból amit lehet, és élek mint Marci Hevesen! -
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24414 üzenetére
Olvastam korábbi hsz-ekben mit küzdöttél vele!
Már értem akkor! Nekem mondjuk nem jutott volna eszembe dupla procis lappal "kikezdeni". -
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24412 üzenetére
Alaposan átnézem majd ezeket az értékeket. Mindig jó más tapasztalataiból tanúlni.
Milyen bios az, amiben nem lehet feszt állítani?!
Nem akarom nagyon meghajtani, mondjuk 3.5/3.6-ra húznám a procit.
Ezzel a technikával nem lehet már a világot megváltani, de szeretem a régi címeket játszani, oda jól jön még két mag. Lehet hogy csak bemesélem magamnak, de a mindennapi használatban is mintha gyorsabb lenne kicsivel. -
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24410 üzenetére
-
Csendeske
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24399 üzenetére
Szia!
Köszönöm, maradok akkor a 8.1-nél.
Neked is: beldeczki
Most már annyira belebonyolódtam, hogy arra gondolok, talán a Codegen 400-as táp volt kevés
neki, amig ment!
Mert hát az elején azért a bios-ba simán beléptem, és látta a xeont.
Csak mindig újra indult. -
beldeczki
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24399 üzenetére
Ha neki a Win 7/8.1 jobban bejön akkor azt is tehet rá nyugodtan (nekem pl. nem igazán jön be a Win10).
-
Szovie
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #24267 üzenetére
Aida-val is teljesen ugyanaz...
Akkor most vadásszak moddolt bios után? Mert a legfrissebb hivatalos van fent (F12) -
Szovie
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #24265 üzenetére
Úgy látszik vmi mégse stimmelhet a biossal. Nem látok SSE4-et.
Pedig bootnál is rendesen kiírja a processzorra, hogy X5460. -
Szovie
csendes tag
válasz
MasterDeeJay #24261 üzenetére
Legfrissebb bios van fent F12-es verziójú. WIn7 64biten használom, semmi gond nem volt vele.
CPU-Z-ben este megnézem SSE4 aktív-e. Inteles driverek természetesen fentvannak.Az alaplap egészen pontosan ez az: [link]
-
ljs
tag
válasz
Elolvastam a blogodon a dual xeon lapos kalandodat!
Nem semmi! Ilyenkor támad az ember gyerekének kedve kísérletezni!
Igazi kedvcsináló cikkek!
Az aida eredmény sem semmi!
Gratulál:
ljs -
ljs
tag
válasz
Szia!
Köszönöm a megnyugtatást! :-)
Egyszerre két ilyen! Hát az nem semmi teljesítmény lehet!
Win7-tel megy a lap: Gigabyte EP45T-UD3LR
"legyen minden támogatás a lap részéről" : Ez pontosan mit jelent?
Segítséged köszöni:
ljs -
válasz
MasterDeeJay #24246 üzenetére
Nem nagyon akarok ide offolni, de azért, na: [link]
Tekintsünk el a CPU-z detektálási hibáitól. -
MrBrook
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24242 üzenetére
Az tök jó azért, cinebenchben meg többet kap, mint a 4690-enem, igaz ez full alap. nekem bejön a configod
-
válasz
MasterDeeJay #24242 üzenetére
Milyen X6? Nekem a 1090T 3500Mhz-en 539 pontot dob.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #24236 üzenetére
Csak most vettem észre én is, hogy ez dual Xeon gép.
Állat! Végig is olvastam a logout-odat!
Kíváncsi lennék egy clock-to-clock összehasonlításra az én Xeonommal.Most ismét kiselejteztek nálunk jópár hasonló dual Dell 771-es szervert.
Ha lenne helyem, időm, foglalkozni vele szívesen hazavinék egyet. -
MrBrook
aktív tag
válasz
nagyon bejön
IBT gflopsnál mennyit ad?
-
válasz
A lap támogatja az 1600-as FSB-s procikat hivatalosan? Ha igen, akkor vinnie kellene a 400-as buszt. Legrosszabb esetben BSEL mod-dal, de vinnie kéne.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #24234 üzenetére
51K? OMG mérési hiba?
az elég brutkó lenne..
jah ,h 8 mag v. szál?baz ez real?
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #23312 üzenetére
P965 Ds3-al játszadoztam múltkor. 450-es fsb-t tudott x5450-esemmel.
Nb sajna nagyon meleg, oda mindenképp erős aktív hűtés kell. Fsb voltage-hez ne nyúlj, csak végszükség esetén. MCH-ra mehet +0,2, de hőfokot elején figyeld azért. Pci voltage is alap.
Nézd meg, hogy muzsikál ? Vcore-tol nem kell félni csak a proci hőfokát figyelni. -
glutamin
őstag
válasz
MasterDeeJay #23157 üzenetére
Most néztem csak, hogy az általad linkelt oldal alján vannak ténylegesen összepróbált alaplap+CPU párosok.
Ebay-en most licitálok egy L5430-asra, de még 8 nap, valamint watchlistre vettem további L-es és E-s példányt. Remélem júliusban valamelyik összejön.
-
glutamin
őstag
válasz
MasterDeeJay #23157 üzenetére
A socketből majd nagyon óvatosan kell kivagdosni az oldalsó pöcköket. Lehet érdemes addig letakarni a érintkezősort valamivel, nehogy megsérüljenek.
Ha nem egészítem ki a BIOS-t akkor Q9650-nek ismeri fel az E5450-et? (mert kb annak felel meg) Vagy ilyenkor is rendesen Xeon-nak mutatja?
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #23136 üzenetére
akkor annyira nem éri meg
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #23134 üzenetére
De a Sandy alapú xeon-ok nem lock-oltak? vagy van közöttük "K"-s is?
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #23127 üzenetére
P43 nálam ment 425-ös Fsb-n is stabilan.Giga P43T-ES3G
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #23027 üzenetére
Meglátjuk, mit mutat majd. Egyelőre még nem éhes annyira.
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #23022 üzenetére
Milyen hátrányra gondolsz ?
-
Alpi.
addikt
válasz
MasterDeeJay #23022 üzenetére
Egy x5450-es üzemel a lapomba épp. Egyelőre ismerkedünk egymással. Leginkább a lappal.
Eddig izgalmas órákon vagyok túl és most már lassan lesz némi látszatja is tán. -
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #23017 üzenetére
Én a hyper tx2-t és az asus silent knight-ot ismerem
előbbi is jó kb 3000 ft használtan vagy kevesebb
utóbbi 5 ezer Ft használtan, viszont sokkal szebb és jobban is hűt
leszabalyozva mindkettő nagyon halk
a silent knight annyira tetszik, hogy gép cserenel megkiserlem atszerelni majd valamilyen univerzális lefogatoval
olyan mint egy vörös gomba
a venti-je pedig lebegő mágnes csapagyas, gyak. orokeletu
az alapfeszen 3.77-re húzott xeon quadot kb 30-32 fokon tartja windows-ban, teljesen jó
mindezt leszabalyozott ventivel
-
válasz
MasterDeeJay #22977 üzenetére
Pedig szerintem 775 tuningra a Giga lapoknál nincs jobb a piacon. Számos Gigabyte lapom volt már és van is, mindegyikkel maximálisan elégedett vagyok! EP45 UD3P, EP45T Extreme, X48T DQ6 ezek mind mind nagyon jól összerakott lapok és a tuningot is szeretik, az elsőhöz pedig nem túl nehezen és jó áron hozzá lehet jutni
Nálad a nagyobb probléma nem a "Gigabyteságban" van, hanem egy nagyon gyenge chipset van a lap alatt, ami nem szereti a tuningot. -
Remus389
veterán
válasz
nekem jó tapasztalataim vannk a giga lapokkal
az előző is az volt
kinek a pap...
pluszba még a színe is tetszik
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Nekem is úgy volt anno az 1600-as rammal a menet, hogy támogatja a lap...de aztán mikor megvettem kiderült, hogy csak 1 modulnál képes kezelni. Duálba csak 1333 a max.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #22974 üzenetére
Abban a lapomban a Q8x-as procikat én se tudtam 340-nél jobban hajtani...szóval valami rejtett feature volt.
-
Ueda
senior tag
válasz
MasterDeeJay #22972 üzenetére
Úgy néz ki, antituning a lap. A gyártó oldalán sem írják, hogy többet tudna 1333-nál : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4082#ov . (Gigabyte oldalt nem tudom linkelni, de a specifikációk lenne a lényeg.)
Mások is elakadtak vele 343-nál : http://www.overclock.net/t/1436836/intel-core-2-quad-q9300-on-gigabyte-ga-g41mt-s2-overclock-problem .
Asus p5kpl-am sem számít tuningos lapnak, de legalább kiírták, hogy OC 1600 fsb és ment is benne a proci 1600 fsb-ig : http://www.asus.com/Motherboards/P5KPLAM/specifications/ .
Illetve az elején nem voltam pontos, mert nem antituning a lap, csak kissebb fsb-vel rendelkező procikkal működik 1333-ig. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #22972 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a G41 nem épp tuning barát.
Mondjuk anno asrock p45-ös lapom meg quadokat nem bírta. Szétfeszelte a vtt-t hiába állítottam be bármire...
-
válasz
MasterDeeJay #22970 üzenetére
Magam sem mondtam volna szebben!
Feszt és órajelet le és úgy nézze a kolléga, terheletlenül lehűlve, hogy hány fok. Szobahőmérsékletközelit kell kapnia, pontosan. -
PAtr0n
addikt
válasz
MasterDeeJay #22968 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy az Aida mér közel a legpontosabban. De mihez számoljak 5-10 fokot? Egyik mérés üti a másikat. Az E5440-nél a szumma alacsonyabb mint a magonkénti átlag, az E5450-nél meg a magok hűvösebbek, a szumma meg sok.
Ezen igazodjon el az emberfia. -
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #22960 üzenetére
Egy 7850-es plusz egy 2500k+lap nem jön ki 60-ból. A 775-re nem kell költenie mert már megvan. különben kijönne, ha belekalkuláljuk hogy eladja a mostani cuccait
mondjuk lépésekben, megveszi a videókártyát, eladja a régit, kb 15.000 Ft-ja bánja
megnézi hogy működik-mennyit javult, ha elégedett, hagyja ahogy van, ha nem akkor továbblép
marad 45. ezer, a Q9550 is megér egy huszast, egy használt 2500K 35 ezer, ismét 15.000 mínusz
a RAM az kb egyárban van
a lapot nem tudom, pár ezer lehet a csere-bere
kb 35-40 ezerből ki lehet hozni a cserét
WoW 8 eft-ért Xeon E5440, grati! valóban elég ütős gép lesz, jobb mint az enyém !
-
Remus389
veterán
válasz
MasterDeeJay #22945 üzenetére
szerintem is az erős videókártya, gyenge processzor a nyerő kombináció játékokhoz
pontosabban inkább a videókártyára költsük a keretet
-
gtamate2
veterán
válasz
MasterDeeJay #22934 üzenetére
Nem lehet lejebb venni a 1066-ra az 1600-as ramjaid? Próbáld meg úgy szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest