Hirdetés
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Üdv.
Van itt valakinek q8200 ?? A magok hőmérsékletére lennék kiváncsi, mert nekem IDLE 50+ fokosak......... 22 fok CPU temp mellett.....
Egy Hyper 212-van rajta, Prime 95-tel (mondjuk csak 10 perces RealTemp-es méréssel), 64 volt a legmagasabb hőmérséklete a magoknak, tehát túl éppen nem melegszik, de szerintem azért magasak a hőfokok...
Köszi, üdv.
-
^Boss
őstag
a lapom nem nagyon támogat amúgy nagyobb fsb elérésében, szóval úgy tűnik ez a 3825MHz lesz a nyerő..
-
slett27
addikt
Nem, nem ment az rendesen 4250-en "valid" van, ha visszanéztek. Most Q6600-om van elég az.
Érzem, kb ugyanarra a sorsra jutok mint Laraxior, csak én gyáva vagyok, még nem mertem meglépni a notit. Többit priviben, mert itt off. Vagy ritkábban cserélegetek procit, mert ez így nagyon sok pénz. 
Jah, de nem akármilyen Q6600. VID : 1.225V, betesztelve 3,6Hz@1,26V load.
Úgyhogy szivárgok majd vissza a Köntösfild totyikba. 
-
Str8 sk8r
őstag
...aham...szóval eddig sötétben tapogatóztam mint "sztivi vander" a nudistastrandon...most hogy kezdek okosodni, döbbenek rá mennyire keveset tudok...tehát a proci és az északi híd között nem négy hanem jelentősen több komunikációs száll van...
...akkor ezért melegednek ennyire?
... -
Str8 sk8r
őstag
-
^Boss
őstag
éjjel ment 9 órán át, most 1,15V-on szintén megy már fél órája, 1,14V-on egyből fagyott, szóval asszem 450x8,5 nálam 1,15V-on fog menni. több eredmény majd később

-
^Boss
őstag
válasz
slett27
üzenetére
na, sikerült is beüzemelni a kicsikét. most épp 3825MHz-en megy (450x8,5), 1,18V-on a prime, 20perce. 50 fokos a drága
(igazából elsősorban a hőfokok miatt cseréltem)
ha lesz egy kis időm, lesz extrémebb dolog is, meg persze 4ghz-et lehet be fogom lőni 24/7-re. első 45nm-es procim szóval még 1-2 dolognak utána kell nézzek..
ui: nagy köszönet slett27 kollegának, a gyors bizniszért, remélem a fórum legjobb q6600-ja nála is jól fog menni
amúgy a q6600 VID 1,225V, látom az adatlapon az ??? kategória 
-
paprika
aktív tag
Bazzz kiesett a kezemből a Q9450
Szerencse hogy benne volt a gyári tartóban. 70-80 centiről esett a járólapra.
Nem lesz baja remélem 
-
slett27
addikt
Ezentúl ^Boss fórumtárs nyúzza tovább a Q9550-emet, Ő lett az új boldog tulajdonos. Ezúton is köszönet a vásárlásért. Enyém lett az Ő Q6600@3,6GHz 1,26-1,29V procija.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Érdekes lesz a téma, mert X48-al fog nekiállni és kipréseli belőle a lekvárt.

Majd követem az eseményeket.
-
ATtIs_80
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
A procit használtan vettem, amihez a következő képeket kaptam az eladótól: 1. és 2.
Több képet nem tudot küldeni sajnos, mert nem sokáig volt a gépében. Rákérdezhetek, hogy mennyire tesztelte a procit, bár ő más típusú alaplappal hajtotta.
Megkérdezhetem, hogy miért van ennek jelentősége a témát illetően?? -
subaruwrc
félisten
válasz
ATtIs_80
üzenetére
most ha nagyon akarnám magamat reklámozni mondanám hogy hozd el és megcsinálom. vagy ajánlhatom a tuning kezdőknek, szájbarágósan topikot ahol szerintem semmi élet nincsen..
ImI87
abba még bőven van akkor. 1.26v vtt lófüle 460-hoz. 500-hoz jóesetbe 1.36-37 kell validra szerintem. stabilhoz meg nagy adag mák
-
ATtIs_80
tag
Sziasztok!
A segítségeteket és véleményeteket szeretném kérni ebben a témában!
Előre is köszi!
Üdv,
Atis -
ImI87
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
460-on stabil, de csak "nagy" feszekkel. 470-en meg nem tudom stabilizálni, pedig sokmindent kipróbáltam. Feszemelésre nem reagál, úgyhogy a megoldás (ha egyáltalán van) az a ref-eknél meg GTL-eknél lesz.

Ezekhez viszont nem értek, random értékekkel nem akarok bohóckodni, úgyhogy a felkérésem továbbra is áll.
Ha lesz időd, akkor jelentkezz............ 
#4436: Ez mekkora hülyeség!
Egy tisztességes léghűtővel simán lehet hűteni, még 1,3-1,35V környékén is. Nálam ilyen fesszel prime 66 fok, IBT 72 fok, többet nem láttam.......... -
paprika
aktív tag
1.6 felett persze . De talán még az is kivitelezhető.
Subaru: Semmi gond

-
paprika
aktív tag
Huuhhh erre de kiakadtam

BMW 001 kollega írta ..
Ahogy mondod. El kell dönteni, ki mit akar.
Én Yorkot azért nem is nézek, mert nincs H2O -m hűteni, a nélkül meg nehéz a tuning. Ezen a wolfon meg kiélhetem magam, még léggel is tudok 5GHz -en benchelni.
Csak egyenlőre nincs értelme, mert jelenleg nincs olyan erős VGA -m.

Szerintem zöldségeket beszél....

-
Laraxior
titán
nem ártana belehúzni...jobbnál jobb procik..oszt az egyik3alacsonyabb órajelen megy mint a másik

-
ImI87
őstag
Nem tévedek, mert az IBT a linpack egy "újabb változata", vagyis inkább rendes programba megcsinált változata.......

Sárpac: sz.tem van itt egy kis fogalomzavar.
A load nem azt jelenti, hogy húzva van a proci, hanem hogy terhelve van v.milyen programmal. Tehát nem üresjáratban unatkozik. A képen amit linkeltél meg világosan látszik, hogy a magok 0-1-2% kihasználtságuak, vagyis a proci állapota idle. 
-
ImI87
őstag
válasz
Orcanus
üzenetére
Ez szépen megy!

A prime meg az IBT a legerősebb tesztprogramok, ezek alatt dolgozik a legjobban a proci. Ha ezek alatt 70 fok körül van, akkor "normál" programokban 60 fok körül fog mozogni, mivel ezek nem terhelik annyira a procit. (Bár IBT alatt izzad a leggobban, ott akár 6-8-10 fokkal is melegebb lehet, mint prime alatt.)
A 70 fok 24/7-re vonatkozik, tehát játékokra és mindennapos programokra. Ez még bőven a határ alatt van, de efölött már kicsit "egészségtelen". Ha ilyenkor eléri a 70 fokot, akkor esetleg érdemes lenne egy erősebb hűtőt és/vagy jobban szellőző házat beszerezni.

-
Orcanus
csendes tag
Én is nemrég tesztelgettem a Q9650-emet: röviden 4Ghz terhelés alatt 1.254v kb 13óra prime stabil. Messzebb nem is próbáltam, mert nekem ez mindenre elég.
Annyi lenne a kérdésem ahhoz aki tudna segiteni, hogy mi a hőmérséklet határ, ami fölé ne menjen a proci terhelés alatt ha 24/7-be szeretném használni. Én 70fokról tudok.
De az a kérdés ,hogy ezt prime alatt vagy intelburn alatt értik ,vagy elég ha játék alatt 70fok alatt marad??? -
kulerr
őstag
válasz
CHIPman
üzenetére
nagyon nem merültem bele a tuningba...pontosabban nincs sok időm rá.Egy tuti az UD3R nekem sokat hozott...ami órajelet a P35-ben 1,26V-on tudtam kihozni az az UD-ben 1,19-en sikerült.
Ebben a lapban azt tudom, h 1,31-1,32-ön 3,5Ghz-en vagyok és terhelt 66 körüliek a magok az S1283-al hűtve. -
Mennyi volt a vége, és mennyit sikerült kihoznod belőle 24/7-re? Valamint a PWM nem melegedett nagyon? Az enyém E0-s Q9400 lenne betabiossal, így tudnék viszonyítani a tiedhez.
szerk.: most nézem, P45-ben használod most. Abban a lapban mit értél el vele a P35-höz képest? -
Sziasztok. Van itt valaki, aki használja/használta E0-s Q9xxx szériás prociját abit IP35 szériás alaplapban(-E és Pro is lehet)?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
"Volt 4 mgos procim, de az még Q6600 volt. Ez meg csak 2 wolfi összeheggesztve.
"Q6600 Kentsfield = 2*conroe
Q9xxx yorkfield = 2*wolfdales-Spec számból itt az intel táblázat: [link]
-
Beowulf_78
addikt
Köszi!

Lehet bevállalok egy ilyet...csak a az árkülönbözetet sokallom kissé.
Még mindig kevés a 4 magos procit támogató játék. Bár a Winrar pl. szereti. Már ez nagy előny lenne nekem...heti 5-600 GB adat csomagolásánál már jelentős lenne a különbség 2 maghoz képest. Volt 4 mgos procim, de az még Q6600 volt. Ez meg csak 2 wolfi összeheggesztve. 
Jah és a legfontosabb...honnan fogom tudni hogy melyik a C és melyik az E steppinges?

-
paprika
aktív tag
Most nézegetem Intel honlapját . Az én procim is SLAWR Q9450. C1.
Igazából sok tapasztalatot nem írtak le a topicban a C1-ről.Vagyis a Q9450 ről nem. Jók a C1 steppingesek vagy kevésbé. Ha jól tudom nem mennek valami jó FSB-t.

Vid voltage :
0.85V – 1.3625V Ez tulajdon képp mit is jelent?
Gondolom minél alacsonyabb annál jobb 
Itt lenne a proccom. [link]
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Vagy L830B445. Ez is tud 4 gigát 1.3V-on.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Pl az enyém: L830B550

-
Sárpac
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Elérhető, de atom stabil beállításhoz inkább a lap lehet korlát. 1.3V vagy az alatt inkább az összes E0 megy 4GHz-et szerintem, de a mostaniak biztosan főleg a B-s FPOS-ak a tutik.

-
Beowulf_78
addikt
Srácok!
Érdeklődnék hogy a mostani E0 Q9550-ek milyenek...van e jó FPO, ill. egy Maximus Formula lapban mire számíthatok kb. Most E8600@4410Mhz procit nyúzok, és erre kellene 16-20k-t rádobni. De mindenképp csak akkor ugranék bele, ha a Q9550 tudná a 4ghz-et 1,4V alatt.
Elérhető a 4GHz? 8,5 x 475-480 már elégedett lennék. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Diablo IV
- Gyúrósok ide!
- Yettel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4538
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- Xcover 7 128/6
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Érzem, kb ugyanarra a sorsra jutok mint Laraxior, csak én gyáva vagyok, még nem mertem meglépni a notit. Többit priviben, mert itt off. Vagy ritkábban cserélegetek procit, mert ez így nagyon sok pénz. 
Úgyhogy szivárgok majd vissza a Köntösfild totyikba.

...
...
...
...
miééé?