Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baboon
senior tag
válasz
nagynorbi
üzenetére
Ez megnyugtató mert alapon nekem 40
igaz csak ha nincs fenn a gép oldala. Neked nagyobb teljesítményű a ventid nekem a bordám. kiegyenlítik egymást ahogy nézem.
Egyébként neked mi a terhelve? 100% terhelés teszterrel vagy játék / tömörítés?
-----
Tudom hogy nem árt ha nincs fenn csak hangosabb. Én meg azt nem szeretem
-
rup1u5
nagyúr
Hát nem kell sokat vacilálnom a választásnál, mert mind a két proci teljesen azonos.
L844B782 és SLB8V -
wutuka
aktív tag
Én is így értelmeztem a hozzászólását.Nem megkérdőjelezni akartam a 4 magos jelenlegi-jövőbeli létjogosultságát.
Árban szerintem még a C2D E8000 sorozat tagjai is nagyon magasak,4 magosban pedig irreálisak.legalábbis a magasabb órajelűek.Ha ehhez hozzá vesszük a progik használatának,helyesebben kihasználásának a problémáját,akkor pláne drága!Én nem vennék még 4 magost,igaz pénzem sincs rá!

-
bzs73
őstag
válasz
SimonYana
üzenetére
Ez oké.Jelenleg nekem is 4 magos van és írtam is hogy érezhető a külömbség a 8400-hez képest,de neki játékhoz kell és az más mint a munka.Játéknál nem árt a magasabb mhz-se és azt a mhz-t a Q8200 ill Q8300 nem fogja tudni amit a 8400-től megszokott.Most én olyan 4ghz környékéről beszélek ami szerintem a játékoknak is elég bőven.
-
wutuka
aktív tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Természetesen a melegedést léghűtéssel gondolom megoldani,mint az egyszerű átlagos user,ezért mondom azt,hogy 70-fok nekem kicsit soknak tűnik.Lehet nem tesz kárt benne,de mégis,kicsit soknak tűnik.a srác 4,5 Ghz-t említ mint tuningeredményt a kétmagosra.Ezt közelíteni sem fogja tudni az biztos.
A 4 magos jövőjét nem lehet megkérdőjelezni,csak kicsit jobban kellene a programozóknak is preferálni.Ameddíg viszont magas árak lesznek,nem terjed el sokak között a használata,ők sem fogják elkapkodni.Persze nem Magyarországból kell nekik kiindulni
-
-
SimonYana
addikt
Én sem cserélném el veled a Q8200-ast a Q8300-asom az E8400-as ra. Volt az is.4200-on használtam.Mikor megkapja a kis feladatokat tőlem össze vissza hánnya magát a Quadokhoz képest! Játszani,netezni jó,de ha már dolgozol vele egyszerre több programal esetleg azt sem tudja mit csináljon.
Egyszerre 1-2 feladatig gyos meg minden,de már a többinél belassul,mint aki a maraton végét futja. -
SimonYana
addikt
Q8200-ban gondolkodik,és tuningolni is szeretne,gondolom,hogy játszik is,ehhez pedig az előbb említett proci nem jeleskedik
Ez ebben a formában nem igaz! Haveromnak is az van és 3300 körül használja.Tény hogy nem megy 4gigán.Nekem Q8300-am van.Igaz a 480-as FSB megállítja ezeket,de az hogy melegedne!...Ez sem igaz! Én léghűtéssel még nem tudtam 68-70 fok felé vinni 3600-on sem. Alapon nekem 30-35 fokos, és 1.12 volt. Tény hogy nem csúcskategóriás proci,de azért én többre értékelem egy E8400-8500-nál és majd hogy nem egy árban vannak.
-
bzs73
őstag
Hát majd írd ide az fpo-kat és hátha ismeri őket valaki.Ami biztos jó :L830B550 ezek mind jól mennek.Én nagyon alacsony videset nem vennék a helyedbe mert igaz hogy brutálisan mennek de termelik is a hőt rendesen.Én is bírtam volna 1.1375 videset is venni még is az 1.1875videt választottam és ez nem is melegszik és megy is.Válaszd a középutat szerintem ha teheted.Ez mondjuk az én véleményem de ha valami komoly vízhűtés van nem probléma a nagyon alacsony vid se.
-
rup1u5
nagyúr
Létezik valahol a neten Q9550-hez FPO táblázat tuningolhatóság szempontjából?
Ma kapom kézbe a két procit és szeretném a matrica alapján az esetlegesen jobb képességekkel bíró példányt választani. -
rup1u5
nagyúr
Igen. E8400-et szerintem valami Q9XX0-re érdemes cserélni de mivel ő 1-1ben szeretné ezért csak Q8-asokban gondolkodhat. Q8400-ek azért 3.5-öt megyegetnek.
wutuka: GTA 4 jó példa a 2mag-4mag kérdésre. Q9550 3.2Ghz-en csúnyán elpáholta a 4Ghz-es E8400-emet. Mivel PumaK is nagyban tolja a GTA-t így nem hülye ötlet a csere.
-
bzs73
őstag
"Sajnos az alapórajelük alacsony" és majdnem alapórajelen vagyok.3ghz@0.96v.De van itt Alapórajel@0.912v is.A változás pedig érezhető rendesen 4 magnál,és szerintem egyre több minden használja ki a 4 magot.Amugy meg ált ha valami kihasználja a 2 magot az a 4 magot is kihasználja,mert vagy 1magos a kihasználtság vagy több magos és ott mindeggy a magok száma.Hosszú távra mindenkép a 4 mag a kifizetődő.Persze hozzáteszem szerintem a 8400 is bőven elég mindenre,sőt ki se használjuk még azt se teljesen.
-
wutuka
aktív tag
Üdv!
Szerintem nem érdemes lecserélned semmire.Egyenlőre.ilyen kiváló E8400-as minek lecserélned? Ha tuningot akarsz,bizony a 4 magosokkal gondban leszel.Sajnos az alapórajelük alacsony,már a C2D-hez viszonyítva.A progik alig használnak két magot is.4-et ihasználót meg nagyítóval kell keresni.Játszani amennyiben fontos,akkor megint csak előjön az órajel gond.Egy HD 4850-es például szereti a 3,2-3,3 GHz-t,azt meg egy Q8200 messze nem fogja tudni.Sajnos.
-
-
ngabor2
nagyúr
alapfeszen a procim vége 3.2GHz (8x400MHz). de lehet, hogy csak a memek nem bírják (szintén alapfeszen) a +25 (vagy ddr miatt a +50)MHz-et, nem tudom. és mivel egyelőre nincs kedvem a feszemelésekkel szórakozni, így fog futni a gépem egy darabig.
aztán ha közben jön egy kis anyagi, meg 2x2GB 1066-os ddr2, akkor mehet tovább a játék.
-
Puma K
nagyúr
Tűkön ülök mert nem tudom mi legyen...
Van egy E8400-am amit az Asus féle EPU-val tunigoltam(~ 17%) 3.5Ghz@1.088v VID:1.1750V. windows alatt leszabályozom(~ -45%) amikor nem kell nagyobb teljesítmény 1.1Ghz-re 0.846v-on.Használtan vettem direkt hogy jól tuningolható legyen és ha kell akkor kicsit felcsavarom az órajelét. Előző tulaj 8x525-ön járatta neki 55 fok volt CoolerMaster Hyper 212-es hűtővel (FPO száma alapján meg rendesen 4Ghz felett lásd log out bemutatkozásban szereplő linkek(max 4.7Ghz 1.424v). Együtt vettem a kettőt (proci+hűtő) még januárban kb 2 évre terveztem ezt a mostani gépet, de mivel egyre inkább hallom/olvasom hogy a jövőben inkább a magok száma lesz a mérvadó persze az se mindegy mennyin mennek azok a magok, szóval mivel nekem "csak" 2 magos a procim ezért úgy érzem váltanom kéne valami 4 magosra. De 1-1-ben szeretném elpasszolni (ha majd eljön az ideje) szóval nekem ne kelljen ráfizetni, de így meg elég nehéz lesz. Nézegettem mindenhol Q8200 után de nem győzött meg... Melegszik, sokat fogyaszt. Q8200s pedig nincs sehol és tuningolni kéne. Szívem szerint Q9550s-re cserélnék de annyim meg nincs jelenleg.
Igazándiból nem tudom mire lenne érdemes lecserélni a procimat.
-
lipi67
nagyúr
Nem is szószerint értettem, hogy olyat csinálj mint az a "dezentor"
.
Alapon is bőven ok a procid, de ha nyomod neki, akkor már úgy csináld , hogy 1-2 eredmény táblázatos paraméterekkel legyen, s akkor lesz róla adat.-Így gondoltam, ezt akartam mondani.
Ákoska meg sztem nem sokat fog kinlódni sima léggel, azért felesleges venni Neki Mugen2-t. Majd lök 1-2 gyáris eredményt és jön a compi..
(#5868) Cobrusz: Ahogy mondták sztem is ok, igaz én simán Win alól, nem futok plusz köröket (ezért majd most kapok itt
), de az elmúlt 2 év jó pár bioségetése alkalmával 1x se volt gondom, ill. egy Abit 12-esről 16-osra volt kicsit necces.
Kben mire kell? Mert ha tuning is játszik, nem F9, F6.
-
Cobrusz
senior tag
hogy tudok biost frissíteni?
motherboard_bios_ga-ep45-ud3p_f9.exe letöltöttem ezt a fájlt? és most?
-
Baboon
senior tag
Alap FSB-n max 62 fok 100% terhelés alatt
És rájöttem hogy 3gigára húzva csapdossa a 80 fokot is
Mindegyik Q8200 ilyen? csak mert akkor nem nagyon lesz húzva max 2.5-2,6-ra mert nem akarok 70nél magasabb hőfokokat látni 100% alatt sem. -
Baboon
senior tag
Szervusztok emberek!
A kérdés a következő:
Q8200 stepping 7 (bármit is jelenet)
A gond annyi hogy felhúztam 3 Ghz-re és az IDLE ugyan tűrhető a maga 40-47 fokjával, de az intel burn test... az tragédia... 75 fok körül mozog mind a 4 mag. Scythe ninja 2 + S-flex 800rpm hűti. 75 fok ilyen magas Ghz-en elmegy vagy ez az életveszély kategória? -
bzs73
őstag
Hát ő más tészta.Én olyanokat nem csinálok meg nem is menne szerintem.Meg a Q9550 nem is a magas mhz és magas fsb miatt kellett nekem hanem elég sokat tömörítek és így jól jön.Bár wolfival is elvoltam jól.majd ákoska nyomja a biostarba az új procival a magas mhz-t és fsb-t.Neki menni fog mert ő is direkt erre rakta össze a cuccot.Majd pislogunk szerintem ha beindul.
-
-
bzs73
őstag
Egy alapórajeles teszt
Q9550-alapórajel@0.912v -
Dot
őstag
Hali
Haveromnak van 2 cpu-ja:Q9300 és E6750 péntekig dönteie kell, hogy melyiket adja el! Szóval ez lenne a kérdés, hogy melyik maradjon?! 90%ban játékra használja a gépét, 4gb ramja és 9800gx2-je van! Szeptemberől tervezi hogy win7et fog használni!
Van itt 1 teszt ami szerint a quad jobb, de az övé azthiszem gyengébb plusz a duo erősebb! Én azt mondom a quad nem igazán jó játékra+ a duo-t jobban lehet tuningolni! Szerintetek? -
ngabor2
nagyúr
-
bzs73
őstag
itt egy 3ghz-is a 4 hengerestől.
Q9550-3ghz@0.960v -
lipi67
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Hát..amikor írtam még nem tudtam, hogy linux. Oprendszer alól meg se rá fütty, tuning-bios. Igaz..Úgy kvra szar lehet ha nem tudod monitorozni. Majd megkeresem az ubuntut, és meglesem...

Te! Mi az a plusz feles szorzó? Nem mondod, hogy Te tudsz 8,5-ös szorzót!
A magas FSB- alacsonyabb szorzó meg elvileg ok, de mivel nekünk a max is csak 8, s Neked így is szenvedne a ram, nem jöhet szóba. (Gondold csak el, 8*450-en is 900-on kell járatni a ramjaidat, 7*500 csak 3,5GHz lenne, de a ramoknak már 1000-ren kellene menniük!)(#5846) bzs73 VID-je alatt 4GHz..Szerintem is jó az irány

(#5844) Joachim21: "szeretném felhúzni" -"FSB-t eddig nem emeltem"
? A nélkül nem lesz 1xü!
Pll-t ahogy mondták ne emelj,(még ne) majd 4,2 Ghz felett
-
bzs73
őstag
A noctua NH C12 talpát meg felpolíroztam és jót is tett neki.
-
bzs73
őstag
Na kezd alakulni.Kell ám küzdeni a gtl ref-ekkel,de jó felé haladok.
Q9550-4ghz@1.160v -
Joachim21
őstag
Sziasztok
Nemrég vettem egy Q9550est(E0), és most jutok el oda, hogy van egy kis időm szórakozni vele. Szeretném felhúzni, nem nagyon, mert eddig sem volt gond vele, csak nagyon minimálisan, hogy hozza a régebbi E8400as sebességét, esetleg kicsit többet.
Próbáltam minél több infót szerezni, de van egy két dolog amit megkérdeznék, a biztonság kedvéért:
PLL, és VTT feszek meddig egészségesek? Erre vonatkozóan többféle értéket is találtam, de pl azt észrevettem hogy az E8400esnél a VTT minimuma 1,1 volt, ennél 1,2, tehát vannak eltérések. Jelenleg 1,26ot adtam neki, PLLre is csak kicsi pluszt, 1,56ot kap most. Vcore-t levettem 1,1re, és stabilan ment Prime alatt így is. Eddig az FSB-n nem emeltem, majd még meg akarom nézni alacsonyabb Vcore feszültséggel is, hogy azon is stabil marad-e. -
ngabor2
nagyúr
köszi a privit, elolvastam alaposan... csak technikai okokból ugyebár nem tudtam alkalmazni.
bár elvakult linux-hívő vagyok, de azt kell mondanom, hogy a linux valóban kevésbé támogatja a tuningot, mint a win. amikor keresgéltem, amd-re találtam valami kezdetleges tuningprogit, intelre nem. itt se a linux tuningol, hanem a bios. mégcsak a proci feszültségét és a mem időzítését se lehet lekérdezni

mindenesetre este adok neki még 50MHz-et. remélem a mem is bírni fogja. legfeljebb szerzek hozzá hűtőt.
a bios-ban van egy lehetőség, amivel +0.5 szorzót lehet adni a "hivataloson" felül. most nincs bekapcsolva. nem tudom, ér-e annyit, hogy szöszöljek vele. azt hallottam, hogy a magasabb fsb többet jelent, mint a magasabb szorzó.
-
lipi67
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Írtam Neked egy elég hosszú privit, kb minden használható infóval. VID-jén tudni fogja a 3,6-ot, feszt emelni..ameddig érzed. Nálam is kva hűvös, prájm alatt se megy 50° közelébe se..
Linux alatt meg tök jó! Én mindíg nevettem amikor a 8400-es 4GHz-en ment s közben a képernyőn olvasom, hogy nem támogatja a cpu tuningot
Adj a ramoknak is. Nem is azért , hogy ne 800 hanem 900 legyen (úgy se veszed észre soha), hanem, hogy ne a szorzók gátolják már a tuningot..8*450 -et tudni fogják a ramok is.. 
Egy [ilyesmi] Neked is minden erölködés nélkül menni fog.
Hogy utána meddig akarsz lépni..A ramjaid szabhatnak határokat, szinkronban nemtom mit bírnak majd. -
bzs73
őstag
Hát még megnézem hátha megy kevesebbel is aztán megpróbálom a blendet,mert így szeretném használni 3.6ghz-n.Szerintem 4 magos procival elég lesz mindenre.Azért itt már állítgattam a cpu és nb gtl ref-eket is rendesen mert auton hagyva 1.096v-nál megállt de gtl-ek állítása után beindult újra a proci.Wolfal jól ment a tuning majdcsak elbirok ezzel is bár blend azt mondták itt azért nem lesz egyszerű de majd küzdünk.
-
bzs73
őstag
Na első 4 hengeres procim és ezzel belépek a klubba.
Q9550-8x450@1.072v -
BullKoxa
őstag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Köszi!! Az FPOm-ról hol lehet adatot találni?Kerestem róla,de nem találtam,hogy milyen széria lehet(tuningban).
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Ez az FPO dolog mire jó?? az enyémé:Q9550 L825B502
Ja és menyi a max fesz ami már nem egészséges a procinak,és a hőfok mikortól árthat??
-
ngabor2
nagyúr
köszi, ezt jó tudni
csinálom is.mod: 3,2GHz (8x400MHz), minden normal feszültségen, pcie 100MHz-en, mem 800-on... kíváncsi leszek, mennyire stabil. ha nagyon, akkor 2 út áll előttem:
- tovább előre, megnézve, mennyit bír a mem
- proci feszültségcsökkentés![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nem vagyok egy tuningrudi, de most már nézegetni/keresni fogom, hogy valaki nem akarja-e elcserélni velem a memket egy kicsit tuningosabbra... eddig jó játéknak tűnik.
-
keIdor
titán
válasz
ngabor2
üzenetére
Soha semmit ne hagyj AUTO-n, mert a végén még alaplap, proci, ramcseréd is lehet belőle.

PCI-E frekit is 100MHz-re fixáld, mert VGA-tól elkezdve mindent vihet magával egy magas érték.
VTT, MCH az lehet a legkisebb is 375FSB-nél, olyan 450-ig tuti nem is kell hozzányúlni! Ramot meg neked kell tudni... -
ADAM1337
nagyúr
Más: a q9550 bolti ára meglehetősen esett kb 10-12k-t.
bruttó 55k körül (52-60 tájt mozog) -
ngabor2
nagyúr
az a baj, hogy oem proci volt, és ahoz, hogy le tudjam az FPO-t olvasni, szét kellene megint kapni a gépemet, ami majdnem egy óra (nem egyszerű konfig
)a másik probléma, hogy ezen a gépen nincs, nem is volt, nem is lesz win, linux alatt meg nem tudom, hogy lehet ezeket kiolvasni... ha egyáltalán lehet.
(aki tudja, hogy a fenti, dőlt idézet melyik együttestől van, az szereti az alternatív zenét
)a bios-ban 375-re állítás után, miden auto-n, az egyetlen hozzáférhető feszültségnél a normal CPU Vcore-nál 1,2000 érték van. mem időzítés: 5-5-5-18, de ugyebár 800 helyett 750-en megy (2x szorzó).
most 3GHz-nél továbbra is 44°C-os a proci, core temp-re meg 50-et mond.
még mielőtt félreértések lennének: nem biztos, hogy meg akarom/tudom keresni a maximális sebességet. olyat keresek, amivel biztonságosan hajthatom 7/24-ben 4x100%-on. új memet meg hűtőt nem szándékozom venni.
-
lipi67
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Ok, majd beszélünk akkor. Most én is húzok, be kell íratni középsuliba a törpémet, csak..ez a "hülyegyerek" inkább WoW-ozna, nem ér rá eljönni velem..
Érdekel a procid nagyon mert sokkal kevesebbet vártam a q9400-től, de elsőre kellemes ..nagyon kellemes
.Feszelni nem kell, s ad plusz 1GHz-et is
Ha dobozos, a dobozon rajta van az FPO-ja csak le kell olvasni(FPO/Batc#
Nálam L834B172
VID: Core temp Real temp kiírja. Nálam 1,1875V
Délután kereslek! -
lipi67
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
FPO? VID? Az a proci abban a lapban elszaladgál 3,6-on VID+Vdroop-on. MCH-nak adj a sok ram miatt, de 900-on simán menni fognak 5-5-5-15 PL8-on. Ez meg ugye csak egy "alapfeszes"tunig, hiba egy szál se.
(#5803) ko-ko82: Csütörtök v péntek éjszaka! Ha nem találénál akkor baj van s Debrecenben vok. Írj rám! Ja! És ne morogj!
Több infót dobsz, hamarabb reagálnak. -
lipi67
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
Bocsi!
Mostanában nem sokat voltram /vagyok/leszek gép előtt és észre se vettem. Igen, E0-s. Kben..C0-s is mehet uolyan jól, ott is akad brutal. Még 1x bocsi! -
Cobrusz
senior tag
válasz
SimonYana
üzenetére
na ilyen van nálam is
és ahogy írod azt szoktam és olyankor megy siman
amúgy F4-es bios van rajtade nekem +ba rájön ez a kék,fehér képernyő és újraindítom és hallom ahogy leáll a win
aztán megint ez a szisztéma hogy pörög és semmifrissitenem kéne? eddig csak 1es csináltam ilyet win alol
nem akarom hogy feldobja a talpát még fiatal
-
AirBooms
addikt
Hali!
Sajna igaza van Lara-nak, nem tudom, milyen ez az FPO. Az enyémről csak azért tudom, hogy jó széria, mert itt PH-n többünknek is van ilyen FPO-s Yorkja, s mindegyik nagyon jól megy. Szóval a véletlen alakította így...
Vagy úgy is fogalmazhatunk: a jó FPO hamar beleég a tuningosok agyába, a többit pedig senki sem jegyzi meg...
-
-
BullKoxa
őstag
Na jó látom itt senki sem segít,ez nem valami jó topik.TNX mindenkinek aki valamit is segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jövedelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Robotporszívók
- Parkside szerszám kibeszélő
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Ryzen 5 1600X dobozos CPU
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 32GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD RTX 3060 12GB Zalman S2 TG FSP 800W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

igaz csak ha nincs fenn a gép oldala. Neked nagyobb teljesítményű a ventid nekem a bordám. kiegyenlítik egymást ahogy nézem.

Nemsokára kiderül! Már nagyon várom!
), meglesem Neked mit s hogyan.
nem a fórumozáshoz kell a sok-sok GHz, hanem a BOINC-hoz. ilyenekkel azt szívasd, akinek akkor van a névnapja, mikor nekem a szülinapom