Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337
üzenetére

Akkor van kiindulási alapom..s tartalék a prociban. (65-ösöknek 1,78v; 8xxx-nek csak 1,7v; ennek akkor lesz majd..1,6..) Bár előbb az alját keresgélem (0,96-on volt stabil), meg az 1,2V érdekel. Bakker azért kezdek kellemesen csalódni ebben a Giga lapban. 1edül a Mushkin ramok nem mentek benne normálisan..
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337
üzenetére
Az ok, az rendben is van, én validra értettem most. Most [kerekítettem].
Én azon bosszankodom, hogy 1,184 és 1,2 között miért csak szaros 80MHz-et adott. -
lipi67
nagyúr
dupla
-
lipi67
nagyúr
Egyelőre egy prájmolás [VID]-jén
MOD: Ja! Meg egy valid [513-as FSB, 4,1GHz]
-
lipi67
nagyúr
Milyen FSB-n illik menni egy q9400-nak (emberi fesszel) ?
-
Criton
veterán
quad 9550 mellé jó a 4gb geil evoone 800-as vagy szerezzek majd be 1066-os memóriát ?
-
Ha az IBT nem indul el, programhibára hivatkozva, újratelepítést javasolva, mi lehet a gond?
-
-
subaruwrc
félisten
-
Sárpac
nagyúr
Este egy kis teszt próba 500fsb 4250MHz hátha!

-
rup1u5
nagyúr
válasz
Razermazer
üzenetére
Itt az apróhirdetések között is találsz E0-ásat.
-
Criton
veterán
válasz
Razermazer
üzenetére
E0 már egy jó ideje van, én is azt kaptam, inkább mondhatni most több az E0-ás a boltokban mint a C1-es
- csak jó boltot kell választani.Ahol eddig én anno kerestem a 9550-et szinte mindenhol E0 volt, C1-es lehetőség nem nagyon.
-
AirBooms
addikt
válasz
Razermazer
üzenetére
Miért ne lehetne már régóta itthon kapni E0 Q9550-et???

-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mégpedig egy q9550-el kapcsolatban. Végigolvastam a rá vonatkozó hozzászólásokat, és olybá tűnt hogy érdemes lenne megvárni az E0-ás szériát. De kérdem én én nem hajszolnék World rekordokat nekem megfelelne a 4.0 gigahertz is, ha szükség lenne rá igényesebb alkalmazásoknál,(tervezésre digitalizálásra használnám) és mint láttam azt is simán viszi a C1-es széria. De ha a jövőben gondolkodunk jobban megérné egy E0-ás. Úgyhogy teljesen bizonytalan vagyok, mivel itthon csak C1-et lehet kapni. És ahogy kis hazánkat ismerem mire itt lehet majd nagyobb mennyiségben E0-át venni már régen a Corei7 lesz a fő platform. E-bayen lehet E0-át találni de én nem rendelek Amerikából. A végén még egy Q9650 lesz belőlle mert az legalább E0-ként jött ki, de mondjuk egy kicsit még most is drágácska. Szóval várok egy két jó tanácsot, hogy várjak még vagy vegyek nyugodtan egy C1-et.
Üdv Razer
-
o_tom
aktív tag
Üdv srácok...
Amatőr vagyok még a témában.... Szal az a kérdésem, hogy a proci FPO-ját hol tudom megnézni?
A hűtéshez csak annyit szólnék, hogy kb. 1 hónapja vásárolgattam össze a gépemet.
És le a kalappal a Freezer Extrem előtt, szobhőmérsékleten tartja a procit mindig, és a hangját sem hallani! Igaz még nem tuningoltam semmit! Írtátok, hogy a Yorkok hőmérője nem túl pontos! De a gyári venti is ez alapján dolgozik nem? Akkor viszonyítási alapnak csak lehet használni! Mivel tudnék pontos infót kapni róla? Gondolom a hőmérő dugok oda....
-
NFree
addikt
Kersegélj itt apróban a subcoling hírdetésben asszem voltak hasonló kérdések esetleg a vizes topik, mintha ott is olvastam volna hasonló kérdést, de szerintem , nagyon gondold át a víz megépítését, mert én is csak a procira akartam aztán minden vizezve lett, mert teszik , hogy csendben van így a gép, és azt hittem kapok majd +-ba egy pár mghz-et s mégsem
nagyon sokba fájt.
Nem akarom rontani OC üzletét ezzel a hsz-elDe kérdezd OC-t megmondja a frankót
Nem fog átk@rni 
-
Criton
veterán
erről tudtok valami véleményt ? LINK - szerintetek megérné a q9550-re és kb mennyit menne le a hőfok ?
-
rup1u5
nagyúr
Huhh!
Nem kicsit összetettek ezek az ud3-as lapok! -
Criton
veterán
teli találat
59-61 fok volt max.
egyébként én most szeretnék venni klímát a "kis szobámba" tetőtér(üvegház hatás). Ha maradna ez a hűtő és menne a légkondi avval is lehet elérni kis hőfok javulást mínuszban ?ez a program így maximumon mekkora terhelés alá vette a procit ? a játékok is terhelik ennyire ? ez a 61 fok ebben a hűtő esetében milyen ?
azok a hűtő amiket mondtatok "jobbak" abban az esetben -10 fokos javulás lenne, mert írtátok hogy max 50 fokra megy fel (igaz 3,8 - 4ghzen)
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
54C volt a max, te a benchet használod ami csökkenti a terhelést fokozatosan még prime alatt is.

-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
ok rendben, akkor most csinálok vele egy órás tesztet.
és akkor a tjmax 100 legyen ?szerk : és melyik "torture testet" érdemes ilyenkor lefuttatni ?
-
-
válasz
TazLeacher
üzenetére
Igazad van, az X széria kapott alacsonyabb TjMax-ot!
-
TazLeacher
nagyúr
A procik hőfokát nem úgy számolja a gép, mint a hőmérő a kinti levegőt. Tehát a viszonyítási alap nem a 0, hanem a TJMax, és abból számol vissza. (Ezt jelzi a Realtemp is, hogy mennyi volt a legnagyobb eltérés).
Vagyis úgy számol, hogy:
TJMax 100 C° eltérés 35 C° tehát a hőfok 65 C°.
De ha ez nem száz, hanem mondjuk 95 C°, akkor már rögtön más a képlet:
TJMax-tól való eltérés 35 C° tehát hőfok 60 C°, ami ugye nem igaz, mert nem helyes a TJMax.A legfrissebb CoreTemp-ben már jól van beállítva a TJMax, azaz 100 C°. (Ez látszik is a hőfokok fölötti részen kiírja) De a RealTemp-ben ez szabadon állítható, ha nem a 100 van megadva, akkor messze nem lesz reálsi.
-
RealTemp-nél beállíthatod a TjMax értéket, ami a te procid esetében 94-95 fok. A progi alapból azonban 100 fokot állít be. A hőmérsékletet a TjMax-tól levő differenciából számolja, ezért, ha 100-as TjMax-szal ad 50 fokot, az valójában 45 fok (a distance to TjMax, amit valójában mér a szenzor, mindkét esetben 50 fok).
-
Kommy
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ami képet belinkelt aszerint 100 a TJMax (jelenlegi hőfok + distance to TJ Max)

-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
"De a TJMay elég fontos lenne"...

-
R1200GS
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha konkrétan nem is hűti jobban a procit, de nagyobb áramlást biztosít a környékén, lefúja a meleget a memóriákról, és a proci környékéről.
-
TazLeacher
nagyúr
Nekem most az aláírásomban szereplő venti van rajta és több órás prime után kb. 59-52-52-55 szokott lenni 4Ghz-en.
Alapon nem teszteltem még, és 13 perc alatt be se melegszik...pont Sárpac mondta, hogy IBT alatt +10-12 fok! a több órás primehoz képest. Nekem 4Ghz-n idle 30-40 fok között van.
De a TJMay elég fontos lenne...mert ha az nem jó, akkor teljesen mást mutat.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azt hiszem nem sokat, de ha már megvettem rajta hagyom. De majd egyszer csinálok egy tesztet.
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
látom neked is Q9550 en van, te most milyen hűtőt használsz.
TX2-vel ezek az eredmények milyenek ?
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
most csináltam egy tesztet prime95? + realtemp-el, nem tudom meddig kell mennie, de egy idő után leállítottam.
Maga a teszt, kép :
ez milyen eredmény ?
akkor azért a mostani hűtő is jó ? mert most ha ez azért jó(CM Hyper TX2) akkor jó lenne nem 10-12K -ért venni egy másik hűtőt ami igazából "alig" vinne le valamit.
meg amikor vettem ezt a cpu coolert, akkor azért elég sok jót írtak róla, ez valami újabb kiadása a Hyper TX2-nek.
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
én már a PC-re költött ártól vagyok elájulva
de szerintem akkor egy ilyenbe még befogok ruházni, de a mostani hütő CM Hyper TX2 sima használatra nem rossz ? szóval akkor vele no tuning. -
Criton
veterán
találtam is Cooler SCYTHE Mugen2-t : 11.990 forint, ez mennyire jó ár ?
és akkor erre gondoltok ? LINK
megvenni szerintem majd köv hónap, mikor jön a fizu megint
de a legrosszabb amibe belegondolok, hogy alaplap ki, aztán majd megint be... -
TazLeacher
nagyúr
Nehogy megsértődj, nem sértésnek szántam, pontosan tudom, hogy milyen, én is "melós" vagyok és nem lopom a lét...
Csak annyira nüansznyinak tűnik a pöcc géphez képest...asszonyra ne költs, költ az magára. A kocsira meg kár (csak ha muszáj). Bezzeg a gép az jó befektetés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van itt egy-két vizes, egyszer én is majdnem beleugrottam, na az egy pénztemető...

Most elég padlón vannak az árak cpu-hűtő ügyileg. Az az Achiles (S1284) elég jó hűtő, és olcsó is (nem is értem hogyhogy megvan még). Nekem 1283-as van, annál asszem kicsit jobb. engusz-é is eladó, ahhoz van szép venti is. (meg az enyém is...
). Mostanában mindenki a Mugen 2-t isteníti. Ha nézegeted az aprókat ráakadhatsz 1-2 jó dologra néha. -
Criton
veterán
esetleg ez a hűtő mennyire jó ? LINK - SCYTHE Orochi(gondolom nem lehet egyszerű beszerelni)
ha ezt berakom akkor tuti nem is kell a házra az oldala, már ha belehet csukni...
komolyan vízhűtés a procira vagy melyik a legjobb megoldás ?
-
-
Criton
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
és minőségben/szerelhetőségben/hűtésben még is melyik a legjobb ?
de gondolom azért ez még mindig jobb mint ha az eredetit raktam volna be vagy ?
"a közel 300k-s konfig nem rögtön jött össze, napi 8óra meló....
" szóval nem apuci tolta a se**em alá a gépet
inkább költenék a kocsimra vagy az asszonyra elhiheted
gondolkodok még a vízhűtésen csak nem tudom mit merre és kb mennyiért érdemes.
vga és proci lenne...Sárpac : igaz, lehet drágábbak is mint egy jobb gép
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher
üzenetére
nem ügy... nekem is volt anno faja konfigom...csak éppen a monitorom volt egy rakatszar.... mert arra már ne futotta
majd cseréli... 
-
TazLeacher
nagyúr
Lehet én vagyok a bunkó, de:
Néztem az adatlapon. Van a se**ed alatt egy közel 300K-s konfig, amiben egy 50-60K-s proci van. És egy TX-el próbálkozol? Itt aprókban 5-10K között már normális hűtőt lehet venni. Félre ne értsd, nem a pénztárcádban turkálok, de mennyi egy HyperTX? 4K? 6,5K-ért van az aprókba S1284...
-
romero28
senior tag
azért biosban 1,37-nél többet hosszútávra semmiképp ne adj neki . amiket adtam beállításokat , azokkal kell játszani , cpu term-et emelheted , mch core-t is emelheted , de mindkettőnél maximum 1,4 adható . a cpu ref az ~63%-a legyen a cpu term-nek . az mch ref meg ugyanannyi , mint a cpu ref .
-
Criton
veterán
Sziasztok !
Van egy Quad 9550-en procim E0-ás Yorkfield. Ezt a processzort egészséges határok között kb mennyire lehet felhúzni ? A tápom egy Enermax Inifnity 650 W és proci hűtőnek meg egy CM Hyper TX2 van, ami idle-ban 21 fokon tartja a procit.Az alaplap egy Gigabyte EP45-DS5 legújabb bios : F12
Köszi előre is a válaszokat !

-
rup1u5
nagyúr
válasz
romero28
üzenetére
Megcsináltam amit javasoltál.
Sajnos nem volt stabil, így biosban adtam a procinak 1.45v-ot LLC nélkül. Ez CPU-Z-ben 1.3-1.4 között ingadozott terhelés alatt de leginkább 1.36v környékén állt. Így sem lett stabil. Végül visszavettem a szorzót 8-ra, hogy hátha legalább magasabb fsb-vel meglesz a 3600 és a vcore-t is 1.4-re, ami terhelés alatt 1.312-1.36 között mozog. Most ezzel lefutott hiba nélkül az 5 körös IBT de amíg nem futtatok egy 20 szorosat addig nem mondanám, hogy így stabil. -
FRENK1988
veterán
válasz
TazLeacher
üzenetére
Persze. Én a gyári coolert akarom nyugdíjba küldeni
Majd kiderül, hogy ez az új cooler mennyire fogja bírni a kiképzést 
-
Sárpac
nagyúr
válasz
TazLeacher
üzenetére
Nem majd meglátod egy kör 2-3percet is igénybe vehet.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4388
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 512GB SSD 1 év gar
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az mit jelentett pontosabban. Olyan fura most, hogy csak 8-as szorzóm van..

valamiér nállam nem muzsikál úgy mint Laránál, valameik nap próbáltam a 495-öt de 20 perc után kivágott ott is, több feszt meg már nem akartam adni semminek mert , mind úgymond határon volt, sajna a víz sem segített

. nekem csak fél óra sikerült a blend teszttel 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)