- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Mennyin akarod használni a mindennapokban?
2600Mhz elég?
Tedd minimum feszre és nézd meg mi a vége, nálam 9x288-on stabil és nekem így elég, feljebb nem néztem (illetve igen, de 2700-on hibázik).
Gyári coolerrel mit mondjak, ha fújnám akkor is csak langyos lenne.
Idle kb 30°C, load 47°C.Abban a lapban pencil nélkül felesleges nézegetni a végét, mivel káros hatással lehet rá, nem azt mondom, hogy gagyi, mert megy azzal is az overcklock, csak hát nem biztos, hogy jó neki. Max 1,3V (valós Load) feszen használnám 7/24-ben ha a hőfokok jók.
-
bim
veterán
szerintem ha azonnal hibáz 1.57vcore melett akkor le is tehetsz erről az órajelről.
stabilnak 2 óra után mondható nem 1 perc futás után.szacsee
éged meg aztán abszolult nem értelek.ha aggaszt a fogyasztása akkor miért vettél quadot?nekem is megy alacsony feszen egy használható órajelen (1,072vcore) de eszembe nem jutna ezen használni.ha az lenne a célom hogy keveset egyen a gép akkor meghagyom a 6400-at vagy veszek egy cerkát.
-
szacsee
nagyúr
Vannak egypáran, de én SE-ben nem hajtanék 3600-on egy Quad-ot, az tuti.
Mint mondottam volt Low-End profil, ergo ha nem is gáz a 3 fázisú tápellátás, azért nem biztos, hogy olyan minőségi cuccokból építik fel mint mondjuk a P5K-E-t vagy Deluxot.
Nem nagyzolásképp mondom, csakhát pl 1,5V környékén a táp is eléggé le van terhelve és a lap is. Az én gépem S3 Trio-val Load 1,53V-on 350-370W-ot evett a konnektorból monitorral és egyéb cuccokkal (kb max 40W).
1,054V-on pedig Load nem eszik többet 165W-nál.
Ez sem mindegy, no meg ha nem használod ki akkor felesleges.
Mire kell ez a bődületes teljesítmény?Subaru: nálam is annyi pencil nélkül 1,4V felett a bios beállított és a full load mért között a dropp.
-
szacsee
nagyúr
Elindítod és megvárod, míg stabilizálódik a fesz CPU-Z-ben csinálsz egy screent és leállítod!
Amoroso: ha nem az alaplap a korlát, akkor 3Ghz simán megvan (alábecsült érték).
A B3-asok melegebbek és többet kajolnak a konnektorból a G0-sak pedig újabb steping-ek és nem melegszenek annyira és nem fogyasztanak annyit.
Ha G0-t szeretnél venni itt megteheted. Én is itt vásároltam és elég jól megy a kicsike.
A hűtőm és a tápom a korlát, de gyári coolerral 3200-on hajtom 1,232V-on (valós fesz). -
-
helkis
veterán
itt egy oldal ahol ki van vesézve a téma, a jelölt kondit kell átsatírozni 2B-4B-8B-s ceruzával (csak az egyikkel
), érzéssel, mivel gyakorlatilag részben rövidre fogod zárni azt az alkatrészt. multiméterrel kimérheted a változást ahhoz is itt vannak a mérőpontok képekben (azért nézz utána hogy a p5k és az se ebből a szempontból megegyezik-e, én a p5k-t linkeltem...), gyakorlatilag ennek csak ott van szerepe, mikor idleben hajtod a procit, akkor ne kapjon sokkal több feszt, mint amennyi terhelve kell neki. westlake-nek igaza van abból a szempontból, hogy adhatsz neki több feszt biosból, és akkor is meg tudod találni a terhelt állapothoz tartozó stabil feszt.. ha jól belegondolok a vdropmod a tápot és a lapot is kíméli, mivel kisebb feszeket kell előállítania, ergo kevesebb a hőterhelés az alkatrészeken, vagy tévedek?
de talán egy példával jobban tudom érzékeltetni:a proci 1.31v-os stabil pl: 3000-ren, biosban ehhez beállítasz 1.4v-ot, terheletlenül leolvasod a cpu-z-t, ott pl.: 1.365v-ot mutat, terhelve ez lemegy 1.312v-ra (szvsz ez az igazi vdrop az idle és a full terhelés közötti eltérés, a biostól való eltérés simán lehet kalibrálási tűrés a lapnál, mivel minden beállított fesznél ugyanakkora eltérés van) vdropmod után ez így néz ki: bios 1.4v, idle 1.39v, terhelve 1.386v mondjuk.. vagyis beállíthatsz biosban 1.325v-ot biosban az 1.4v-al szemben és stabil marad a procid terhelve, ill. idle-ben nem fűt anynira a quadod...
-
rankesz
veterán
A Blend az főleg RAM-ot kínozza. Lehet hogy kellene neki adni egy kis + feszt és az is elég lenne neki... amúgy ha kingmax ramod van annak a gyári időzítése 5-5-5-18 és sajna nem egy táltos-tuningos fajta... viszont olcsó.
2.13GHz meg azért lehet, mert a cpu energiagazdálkodás (C1E, EIST) be van kapcsolva a BIOS-ban. és leveszi a szorzót meg a feszt hogy ne egyen olyan sokat
-
rankesz
veterán
-
szacsee
nagyúr
A bios-ban a HW monitornál ilyenkor mekkora feszt ír a procira?
A Coolink tápra mi van írva 12V után és mennyi 12V-os ága van?
Most még a ramokat próbáld 800 körül hajtani max 1,9V-al 5-5-5-18-as időzítéssel, hogy ne az szóljon bele a tuning-ba. Ha tudod mit bír a procid freki-fesz, utána játsz a ramokkal!!!
Ez fontos!!! -
Nyugdíjas
nagyúr
Prime 95 25.5-öt ha ráereszted mondjuk 5-ös prio-val akkor majd nem lesz az 44fokos
Amúgy ezzel a progival szokás tesztelni,ha ezzel stabil akkor mindennel az lesz. Én nem vagyok egy nagy prime fan,max 1órát szoktam járatni,de inkább a 30perchez konvergálokAsszem Kentsfieldnek 100foknál van a Tjunction,de én 80 fölé nem mennék tartósan...
-
szacsee
nagyúr
2,1V asszem ami kell a ramoknak, de a manualban, vagy a neten a supportnál le van írva.
Szóval 2,1V és 5-5-5-15 vagy 18, inkább kezd 18-al, ha stabil, utána nézheted 15-el is.
A P5K topikban valahol írtam hogy mit mire kell állítani, hosszú hozzászólást keress...
Amúgy ha képbevagy a tuning-nál, akkor a procinak adj 1,25V-ot kezdetnek, utána nézd meg hogy stabil-e, de a memókat oszd vissza 1:1-ben.
2400@ 1,25V memó 1:1-ben memófesz manual
Cpu fícsörök disabled (c1e, eist meg a népi zenekara).
Amíg Prime-al terheled olvasgasd a P5K topikot és a Tuning kezdőknek totyikot (nem tudom mennyire vagy képben).
Ha stabil, akkor mondok pár tippet, no meg, ha képbe vagy tuning-ban. -
P00By
nagyúr
Én a helyedben elsöre megneznem 2 modulal dualban!+0,2 V-al az idozitest tapasztald ki,ha igy jol megy akkor tuti,h a meleg miatt nem mennek jol,bar lehet a masik 2 modul a ludas,azt is megnezhetened dualban..sajnos ez illen jatek!Ha ez a helyzet lehet egy venti segit a probleman!
-
Sárpac
nagyúr
Ha húzva van a procid és a PCI-E nem fix 100 akkor kerreghet a winyó egyébként valszin rossz!
A fagyás a memória miatt van adj nekik a biosban +0.2V-tot, mert ezeknek ennyi kell alapból plusszba!
A procid hűtését pasztázd újra 57C elég soknak tűnik csak magában állva!
1600-2400 ingás normális ez az intel féle energiatakarékossági funkció, ha tartósan terheled pl winrarteszt akkor megnézheted, hogy nem ugrál hanem stabilan 2400MHz!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Tőzsde és gazdaság
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest