Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Beowulf_78

addikt

válasz Macka #15112 üzenetére

Tök egyszerű...ha sok neki először úgyis fagyni fog. Én max. 110-115mhz láttam külföldi fórumokon...volt hogy én is rákattantam a témára. ;) A P5K Premium az alap 100mhz-et szerette, de az is lehet hogy az X2 nem szereti feljebb.Végülis 100mhz-nél is 19800p dob 3d06-ban. :K Lehet most a X38-nál is megnézem mennyire lehet emelni, de 115mhz-ig tuti nem nyírja ki egyik lap se, bár a túlfeszelést be kell kalkulálni! :Y Lehet adsz neki 115mhz-et és valóságban 123mhz lesz ami lehet már annyira nem egészséges.Én azt mondom próbáld ki (én is kipróbálom), 5mhz-ként lépkedj felfelé és 115-nél ne menj feljebb. ;)
    Pl. a Maximus-nál ha 1,5v pll-t beállítasz, az valóságban 1,6v lesz! :Y :Y Ez is csak onnan derült ki hogy a Maximus-nak profi a fesz visszajelző rendszere és bios szinten is írja a pll,fsb term,ddr voltage, valós fesz értékeket.Tehát a Maximus pl. mindent túlfeszel egy kicsit.De ehhez mérten lőttem be a megfelelő értékeket.Pll-t levettem 1,5v-re és most így kap 1,6v-t.
    Mivel kevés lap jelzi ennyire részletesen a fesz értékeket nem lehet tudni melyik az amelyik túlfeszel és melyik az amelyik alul feszel,max. ha kiméred.
    Én pl. simán adtam neki az elején 1,6v pll-t, ami a valóságban 1,7v volt, mert a franc se gondolta hogy előfordulhat ekkora különbség.És ha nincs kijlezve, mert egy gyengébb lap? :U Akkor a mai napig túl lenne feszelve a lapom minden egyes beállíása. :F
    Pl. a DDR-nek 2,1v-re 2,18v ad.Ez nem is gond, de ha 2,3v helyett 2,38v ad az már necces.Ezért meg is fogadtam hogy csak R.O.G lapom lesz ezentúl, és lexarom mennyibe fog kerülni, de ezek a fesz kijelzések bios szinten számomra nagyon fontosak!Ennél lejjebb nem fogom adni! ;]

• KTTech

veterán

válasz Macka #15112 üzenetére

A 9600GT szereti (gyorsul tőle rendesen), a többi nem annyira... bár, VGA halálról eddig még nem nagyon hallottam, de akár fagyhatnak tőle (inkább a PCIe Overvoltage ami veszélyes, az tudja nyírni a VGA-t könnyen)... Lásd 9600 GT itt

Új hozzászólás Aktív témák