- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Dual marad, ezek a procik (pontosabban az alaplapok északi hídjai) csak a kétcsatornás módot támogatják.
Én nem olyan régen váltottam 2x1GB-ról 4GB-ra. Crysis, és társai sokat gyorsultak már a pélyabetöltési időben pl. Konkrét fps növekedést nem tudok mondnai, mert nem mértem ki.
32bit-es oprendszerrel összesen 4GB memóriát tud megcímezni, ezért ha 512MB-os vga-d van akkor csak 3,5GB-nyi rendszermemóriát tudsz használni, ha 1GB vga-d akkor már csak 3GB-ot. Kell egy 64bites oprendszer (pl Vista 64bit vagy Win 7 64 bit).
Amúhgy sokáig 32bit-es XP-vel használtam és már a +1,5GB ram is hozott nyémi gyorsulást. De azért me még el lehet lenni bőven 2GB rammal is.DonMedve: Elég gatya eredmény ez egy AC Extremtől.
Lehet ott vmi felfogatási gond is van... Nekem a 3,5GHz-hez már 1,4V felett kell de ott alig 70 fokos. Őszintén a 80 fok még nem annyira vészes, inkább olyan lélektani határként fogd fel (igazából 90-100 fok körül van a meglassulási küszöb (visszaveszi az órajelet magától) és olyan 103-108fok körül meg "leold" vagyis kikapcsolja magát a károsodás megelőzése érdekében). Több fesz kell majd a stabilizáláshoz. Amit persze csak egy jobb hűtővel tudsz megadni biztonságosan.
mod:
1,4V (főleg bios-ból) bakk fitty.
Viszont ezzel a hűtővel tényleg ne erőlted, ha már így is 0fokon van. Mugen-t várd meg és akkor küldjél neki 1,425V-ot, ha nem mehet 1,45V-ig biztonságos teljesen*.
* A hivatalos Intel állásfoglalás szerint (load) VID + 10% a megengedett max adható fesz. Ebben az esetben nem számolhatunk degradálódással (illetve annyira minimális az eredetihez mérten, hogy kvázi figyelmen kívül hagyható az élettartam csökkenés).
Adunk neki 1,4-1,5V-okat. Ezzel sem csökken nagy mérétkben a várható élettartam annak fényében, hogy milyen gyorsan elavul. Ne feledjükk, hogy alapfeszen egy ilyen proci várható élettartama 100 év. Még ha csak a tizedét is éli meg a többlet fesz miatt akkor is 10 év múlva hol lesz ez a proci? Akkor már kb a mobilodban is hgyorsabb proci lesz.
Konkrét példa: 1999-ben volt egy 333MHz-es Celeronom. Ma a telefonomban 370MHz processzor van. Ennyi. -
Anal
tag
Az jó kis hűtő csak csodálkozok hogy 100%-osan leterhelve csak 60 fokosak a magok, mert nálam kb. 70-80 fokos szokott lenni ha PRIME-olok mondjuk 1.25-1.30 V-tal 4-5 órát
Az én hűtőm Hyper TX 2-es.
Az nem speed hanem spread spectrum.
Erről EZT találtam az utolsót olvasd el!
A memóriák milyen márkájúak, hány gigások és hány db van belőle és mennyi frekin mennek?
Aztán majd meglátjuk, hogy mit állítunk be nekik.....
Ja igazán nincs mit
Help-elek ha tudok
Üdv.:
-
Anal
tag
Elfelejtettem de ja az FONTOS ki kell kapcsolni azt is...
OK!
Teszteld ki a procidat, hogy mennyit bír, húzd fel és PRIME-oljál de a feszt ne add neki 1.4 fölé ha léggel hűtöd!
Itt 1 nagyon hasznos link, amit tanulmányozgass ha lesz rá időd, mert nem írnak hülyeségeket: a lap alján van a lényeg, a "Gigabyte UD3(R, P) eredmények" alatt közvetlen:
Milyen proci hűtőd van?
Üdv.
-
Anal
tag
Pontosan nem tudom én sem de azt nemigen kell piszkálgatni.... legfeljebb ha max fsb-t akarsz nézegetni... azt rakd fix-re alapra..
A VID-edet meg sokallom... kicsit
Lehet vmi első szériás...
G0-ás? vagy azelőtti ha jól tudom B3-as esetleg?Azt nézd meg mert azoknak lehet ennyi... core temp a "revision"-nál írja..
Üdv .
-
Anal
tag
Nah nem vagyok valami guru de: azt tudom, hogy az EIST-et már most kioffolhatod, nem kell az.. meg a VTT FSB-t is fixáld le amit alapból ad, de semmiféleképpen se legyen AUTO vagy hasonló... nálam alapon van és az 1.175 V
a VID az megadja a procinak h mennyi feszültséget kell neki adni alapon.. minél alacsonyabb annál jobb...
Ezt megnézheted... a CORE TEMP PROGIVAL például.
Az alapfesznek sztem sok az nagyon: 1.3-1.32-n ha megy akkor kb. 3.4Ghz-en kéne neki adni annyit de ezt ki kell tesztelni. szóval sok az alapból..
Nekem alapból: 1.2125, amit a bios fel is ismer jól + a core temp is kiírja belinkelem a képet..A másik dolog: a procinak az a 0.0125-ös értékem, ami a 38-as képen látszik az nagyon a világ legalja
, sztem az vagy nem jót mutat vagy vmi nem okés ott... azért kell pl biost updatelni h faszául felismerje és pontosan a bios a VID alapján belője neki a feszt... vagy amit mutat az nem tudom mi
Láttam azt is hogy 9es szorzóval dolgozgatsz... Próbáld meg 8-as szorzóval és mondjuk hagyd az alapfeszen de ne a világ legalján azzal a 0.00125-tel hanem amit ír a VID a core tempben azt állítsd be neki majd..
Én 8X375-ön használom alapfeszen atomstabil primel-al kitesztelve.... nekem elég ennyi.Memóriád nem tudom milyen van, de 2V lehet hogy nem kell neki elég 1.9-is... mindegy a lényeg h ha húzod figyelj oda h osztogasd majd vissza őket...
Tesztelgesd... prime95-tel ha bebootolt a vas....
Nah remélem nem mondtam sok butaságot kérdezz meg mást is akit csak tudsz, ha ökörségeket írok akkor javítsatok ki
-
Anal
tag
Szerintem alaposan teszteld ki, mennyi a max fsb, vedd vissza a szorzót stb.. mert nekem pl. P35 platinum combó lapban 3Ghz-ig alapfeszen atomstabil ( 8x375 ), utána már minden egyes Mhz-ért komoly voltmennyiségeket kellene neki adni de mivel nekem ennyi elég nem is adtam neki.
Szerintem vedd vissza mondjuk 2.8Ghz-re és óvatosan emelgesd a cuccokat... Nem árt az Nb-nek is adni minimális feszt ilyenkor ha MSI lapod van...
Automata feszkókat meg ilyeneket nehogy úgy hagyd..Biost is updatelj ha lehet.. prime-olj ha tucc ha már betöltött a win legalább...
-
Samanbacsii
őstag
Szia!
A helyzet az, hogy léggel még nem tuningoltam de ránézésre nem ölnék bele pénzt. A többiekkel egyet értve hagyd az eredetit. Ha léggel csinálnám akkor olyan hőcsöves tornyokat tennék rá, ventivel. + füldugók. (nálam ezért lett víz) Azt hiszem az ASUSnak is van.Vannak itt profi "szelesek" is biztosan segítenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bestbuy játékok
- Elite: Dangerous
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogyan tuningold a PC-det, hogy a maximális teljesítményt hozd ki a játékodból
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Corsair Katar Elite Wireless egér eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest