Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz
Kolondrum
üzenetére
de nem primera használod a géped
hétköznapi alkalmazásoknál pár fokkal kevesebb lesz a hőfok. Mint a videokarinál a szivacsos teszt,az melegíti legjobban a GPU-t,de még Crysisnál sem ér el olyan hőfokot
és ugye az veszi a legjobban igénybe jelenleg a videokártyánkat 
-
Laraxior
titán
3840MHz@1.456V
Lehet hogy 1.472V lesz belőle....de 70 alatt vannak a magok
25.6fokos kezdeti vízhőfok..most 27nél jár 
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kolondrum
üzenetére
volt/van ilyen verseny, azt hiszem a topikban júni végén merült fel. nem tudom mi lett a vége, mert utánna elutaztam és kb másfél hónapig csak hébe-hóba néztem ide, de nagyon impresszív eredmények születtek 2.4ghzn
de a 0.8 kifejezetten jónak számít.aláírásoddal meg vigyázz... nekem onnan derült ki, hogy valami nem stimmel, hogy az egyik -erősen párhuzamosításra optimalizált- compiler folyamatosan hibát dobott a teljesen jó kód ellenére... na és emiatt buktam egy tárgyamat előző félévben. a prime kell, mert egyébként a fejed, fogod, hogy akkor most a lap, a proci, a videokari vagy a driverek rosáltak be... és úgy, hogy teljesen random hibákat kapsz, nagyon nehéz hibakeresni (másfél-két hónapot szívtam, mire rájöttem véletlenül, hogy a fesz három program által mutatott három különböző értékéből a legalacsonyabb az igazi, és a lap kicsit viccesen droppol, ha szabad így fogalmazni).
-
bogyó73
tag
hali.
elcseréltem a q6600 b3-ast g0-ra, ami 808...fpo-s
és a vid:125V
most biosba1.3375v idle 1.29V 8*420-on
-
Chaser
legenda
Alapfeszen egy G0-s megy 9x333 körül? Vagy esetleg alapfesz alatt?
-
No megvan a vízhűtés, szóval valamelyik nap ha időm engedi akkor prájmolok egy cseppet és megnézzük hogy mi is rejlik a proccimban

-
Shaba
tag
Sziasztok!
Lécci segítsen valaki! Állítólag jól tuningolható cuccom van, de nem tudom hogyan kell. Szeretném, ha valaki leírná nekem az alapokat, hogyan, milyen arányban érdemes állítani cpu fsb-t, szorzót, feszt, memória frekit.
Konfigom: E2160 cpu, P5K-epu deszka, 3GB Kingstone ram, asus EAH3650 top vga.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
slett27
üzenetére
én azt hittem eddig G0ásnak max VIDje 1.285, pont, mint az enyémnek
(decemberi, akkor még az is csoda volt, hogy sikerült -jóval a bolti ár alatt- G0át kerítenem). 1.325 és 1.3125 a B3masokra volt inkább jellemző...újabbaknál nem lehet, hogy a hővezetőanyaggal kezdtek spórolgatni? az valamennyire magyarázná a melegedést (első szériáknál a kupak eltávolításával nem igazán lehetett nyerni).
-
NFree
addikt
Nos én most vettem egy p5q alaplapot, gondoltam jobban szalad majd benne a quad, mint a régi lapomban hát talán egy150 mhz-et nyertem is a dolgon.
Ezzel csak azt akarom mondani, nagyon úgy néz ki hogy, vmi antituning proci, ráadásul melegszik mint állat.
Kérdezném tőlletek érdemes venni egy q9450-et, vagy attól se várjon sokat az ember ? -
bbchris
senior tag
válasz
slett27
üzenetére
Az hogy lement az áruk és beletesznek már minden szemetet csakhogy nem az AMD-nek jusson meghát a rosszabbul sikeredett darabokat is el tudják adni valahogy .
Keldor papa : igen pont ezen gondolkoztuk Slett-el hogy ideje lenne lépni mert eljár az idő és már csak anti-tuningos darabok lesznek a Q9xxx penrynből .
-
slett27
addikt
-
-
Bagira01
veterán
válasz
gazfickooo
üzenetére
Polírozás enyémen sztem nem sokat segítene
Viszont asszem el fogom adni és visszatérek e2xxx-es szériához 
-
slett27
addikt
Jááájjjj ! Új szériás Quad. FPO L807A403 ennél többet nem bír, 9x409-en már restart van, bármekkorára emelem a CPU feszt.
Esetleg tipp ?
mod: helyesírás
mod2: "itt csupán" 347W-ot eszik a gép, VGA még nincs is húzva. Igazi green PC így !

-
gazfickooo
tag
válasz
Bagira01
üzenetére
igen tied tényleg jó ahogy néztem a hőfokaid.Jó az a hűtő meg a proci is!Enyémre ráférne egy kis kupakpolir mert egy kicsit homorú,de nem bántom ,ha az új radival 60fok alatt tudom taratani tunning alatt az már elég nekem.ráadásul most nyár van,itt a panelben 28fok a szobahőmérséklet jobban melegednek a cuccok.
-
Bagira01
veterán
válasz
gazfickooo
üzenetére
Már megijedtem h ilyen jó tuningba és még léggel is hűtöd
Azért megvan a hátulütője is a kiemelkedő tuningnak. Látod én léggel elpöfékelek 
-
válasz
gazfickooo
üzenetére
Aki megteheti hát tegye!

-
gazfickooo
tag
válasz
Bagira01
üzenetére
Hát már régen néztem,1.49v-al azt hiszem 487körül volt amin még bekapcsolt a gép,de azért majd holnap megpróbálom újra mi a vége.vizzel hűtőm amit most akarok majd kicsit fejleszteni,mert jelenleg egy vékonyka dupla radim van ami elég gyengus, jövő hónapban tervezek egy Nexxxos Extreme III triplát mert most elment a pénzem erre ,az új radival remélhetőleg 60fok alatt marad terhelve is tunning alatt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kolondrum
üzenetére
szerintem állítsd be úgy, hogy venti szív bentről, majd rakj a ház kilépőjére egy 12est, egyfajta légfolyosót csinálva.
én is szívtam mire 3.0án (tényleg) prime stabil lett... lapcsere jelentem, itt is megvolt

azt az Atól Zig leírást nem lehetne valahogy közzétenni? vagy esetleg megkaphatnám én is? hátha tanulok valami újat

-
Bagira01
veterán
válasz
gazfickooo
üzenetére
Jó kis procc. Amúgy amit eddig láttam 1,225v vid-es q6600 az mind 1,3v alatt vitte a 3,6Gh-et
Fsb wallt néztél? Mivel hűtöd? -
Jó lelövöm a "poént"! Nekem a borda az egész hűtő meleg, de a legmelegebb az a rész ott a proci felett közvetlenül! Tettem oda egy méretre flexelt és picit megpolírozott bordát pasztával! Amit beszorítottam oda (hosszú h hogyan)! Eddig jó! Közel sem olyan meleg pl small alatt mint eddig! Legalább -8 fok! De még nem biztos mert ez ha bemelegszik.....
70 közelébe sincsen és életbe először szinkronba melegszenek a magok!

-
Ugye fűt a gépem! Hát aplikáltam a hűtöben a hűtő összeállítást! Ezt [link], működési elvet kérnék tőletek!Van előnye meg hátránya is! (porra nem kell figyelni
Pár fokot biztos jelent! Nekem ezekkel a beállításokkal 3.6 is betölt blend is elindul de hát meleg nem tudom stabil lenne e! 
Gorneck23! Hát alakulgat!
-
gazfickooo
tag
válasz
Bagira01
üzenetére
köszi
én rátoltam a rampage biost
ezekkel a beállitásokkal futott a teszt bios
bios
ilyen alacsony fesszel még csak a primet futattam vele,mással, játék alatt nem próbáltam,de ha a biosban 1.335 adok ami vindows alatt terhelve 1.3v akkor a játékok alatt sincs gond 3.6-on nem fagy.Majd holnap megnézem birja e ilyen alacsony feszen játékok alatt is.
Én csak akkor húzom a procit ha játszom vagy éppen tesztelni akad kedvem,másképp alapon megy nálam minden. -
G4ga
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
értem a dolgot! belefáradtál a végére a sok kudarc miatt!
végül is nagyon hibátlan eredmény!kiváncsi leszek mit megy az enyim ha lesz rendes lap!
ha lesz!elvileg valami P5E szeretnék beujjatani, már meg is van a kiszemelt lap, de ne kiabáljuk el

elv. ez a cucc is 1.2 vid-del bir! valószinüleg közelse ojan jó mint a mostani procija Bagira01-nak. meglátjuk mit megy! igazából különösebb probléma nem lenne a mostani lapban a 3.6! 1.376 vitte a 3.6-ot annyi hogy a lap melegedet és hüteni kellet! igy nem tudom minden napos használatra alkalmazni!
meglátjuk mit hozz majd a jövö!
gazfickoo - grat a cucchoz! de 30 perc szvsz édes kevés ahhoz hogy kimerjük jelenteni hogy stabil! bár kitudja, csodák márpediglen vannak!

-
Bagira01
veterán
válasz
gazfickooo
üzenetére
Nagyon szép
Megkérdezhetem h biosba milyen feszeket állítgattál? Mert ugye p5e lényegében maximus formula 
-
Tud ez többet is de nem léggel! Win alatt merném használni 3.6 v a felett is de amint terhelést kap 50-80-.... fok! Így még épp belefér!Összel ez csak javul majd!
Hát vélemény? KáVéA problémás egy lap, a biosfrissítés a driver ez az amaz, de már összebarátkoztam vele! Én a legelején rontottam el! Egy quados kolega leírta nekem h keressem meg az fsb wall-t a ram határait stb, szépen ától cettig! Én elkezdtem, érted a gép bekapcsolásáig se jutottam el! semmi! Türelmem elfogyott megnéztem az ő beállításait egyből 3.6-tal kezdtem! Pöccre ment, csak a core feszt nem arra állítottam mert az ennek a darabnak sok! Jó de fűtött ettől függetlenül! És elkezdtem finomítani, de csak fagyott csak fagyott! Odáig jutottam h csak a core-t meg a ramot emeltem meg, ami nagyban javított a stabilitáson de csak fagyott még órák múlva! És ekkor szintén ez a kolega felhívta a figyelmem a cpu feszre, h adjak még neki! Hát adtam! Voala megy! Azaz ott bsztam el h minden feszhez hozzányúltam, nálam nem kell csak 2-höz! Nem tom mien a p35-ös abban h mennek a quadok de a 965-höz képest a p45 sokkal jobb tuning szempontjából, de csak abból! A 965p sokkal egyszerübben kezelhető volt, nem voltak "betegségei"!
Bagira procija ritka darab 1.2 es a vidje!gazfickooo! pár napos tapasztalat h fél, egy, kettő órát alulfeszelve is kipréselek én a prociból! fél óra nem mérvadó! sőt! 7 óra se nagyon! De ha abból indulok ki h minden full forró volt nyomta a meleget és így elment ennyit akkor azt mondom h stabil! Ekkora terhelést soha nem fog kapni!
-
bogyó73
tag
válasz
gazfickooo
üzenetére
köszi

-
bogyó73
tag
válasz
gazfickooo
üzenetére
jó kis eredmény
megszabad kérdezni az fpo-ját? -
gazfickooo
tag
Egy kicsit teszteltem én is a quadom q6600@3600 1.28v prime 30perc

-
zsolt1129
addikt
Én csak rá szoktam kenni simán a pasztát.Szerintem ha nem vastagon kenem akkor szépen eloszlik a proci felületén (vagy nem
).
Egyébként mi a véleményetek a sima ezüst pasztáról? 300huf-ért vettem,mert MX2-őt sehol nem találtam. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bagira01
üzenetére
na, az egy remek házikó. anno nekem is volt, csak hűtés (nem fért be...) és zaj miatt átnyergeltem a halkabbik bátyjára
mondjuk a proci az ebben hűvősebb, vidkari kevésbé, de oldalsó és első ventik nélkül kicsit macerásabb jó huzatot csinyálni egy lényegesen nagyobb házban. viszont lakásban annak rendje és módja szerint megáll a meleg, nem tudok kereszthuzatot csinálni
tavasszal 30 alatti idle kupakhőmérségleteim voltak, most 40 körül, de a nyáreleji melegben volt az 45 is...én anno egy videokártyának a talpából fűrészeltem le két barátommal... az első kitámsztó miatt nem fért be a házba, külsőre meg nem ment ott semmi vezeték, de akkor is meleg volt... hála égnek kiderült, hogy tényleg nem kötöttek semmit belül sem... azóta is megy;>
-
Bagira01
veterán
válasz
üzenetére
Én dfi-nél láttam egy jó megoldást, pasztakenő lap. Na én ezt mecsináltam műanyagból és ennél egyenletesebben sztem semmivel nem lehet kenni

-
Laraxior
titán
Én mindig is mondtam.... 20 perc,fél óra,nagyon max az 1 hour

Fater,láttad az új "memóriáimat"?
itt van a kicsike -
NFree
addikt
-
G4ga
őstag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
elvileg 3.2-3.3 Ghz után már videókártya nem kér többet!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Még mindig hanyagolja a High-NA EUV berendezéseket a TSMC
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Fotók, videók mobillal
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Trollok komolyan
- Milyen monitort vegyek?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Manli Gallardo RTX 4070 Ti
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
én először a prime indulás és épp utolsó idejét nézem meg, ha e között nincs legalább 6 óra akkor nem tekintem stabilnak! 

Ha a Prime lefut egy fél órát, és a stabilitás határán volt a gép közben, akkor Gridtől valszeg kifagy 10 percen belül 
hétköznapi alkalmazásoknál pár fokkal kevesebb lesz a hőfok. Mint a videokarinál a szivacsos teszt,az melegíti legjobban a GPU-t,de még Crysisnál sem ér el olyan hőfokot 

Miért nem mindjárt háromszög vagy deltoid ?! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)