Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Fotók, videók mobillal
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- E-számmal készül egy ismeretlen Honor
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
-
G4ga
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
picit bánom, hogy nem gigat vettem!
Mindent együt véve nagyon jó lapnak tünik! van itt forumtárs akinek simán ment a dolog!
Bagira01 infót is adott a beálitásairól, de azokkal is rögtön fagyott!
igazából ezért gyanakszom vagy memóra vagy tápra. abból más volt neki!nem tudom, Geil nincs benne a hivatalosan támogatott ramok között! lehet ez lesz a baja? nem tudom! most ramot vadászok, ha azzal se megy tápot is veszel! ha azzal se megy eladom az egészet azt veszek csattogós falepkét!

-
G4ga
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
esete megprobálom azt is! eddig nem volt kedvem hozzá, de muszály leszek kiköszöbölni mindent!
igazából nem ismerem tényleg a lap biosát! annyi beállitás lehetöség van4 szinte mindennek lehet feszt adni, igazából fogalmam sincs minek adjak!
giga lapban 2.0V vitte a 900at 8*450 Fsb mellet! itt 9*400 akarok elöször kisajtolni a procoból, de valahogy 5 mp után minden kifagy! lehet a 4*1 gb vel van a baja? vagy a memóriát nem szereti a lap?teljesen kész vagyok!
kajak eladóm a procot azt veszek egy 8xxxx-et! -
G4ga
őstag
hali! all!
elképzelhetö, hogy a fagyás eredménye esetleg táp vagy memória miatt történik!
igazából 3 napja küzdök a tunninggal, de semmire nem meek! pedig most hideg is van!
senki nem tud segiteni? -
Beowulf_78
addikt
válasz
Bagira01
üzenetére
Köszi
, de a TRUE-val az a bajom hogy annyiba kerül kb. mint a SCYTHE OROCHI, ami keresztbe hosszába lenyeli teljesítményben, ráadásul az Infinity +3 venti megoldásnál minimálisan jobb, ha egyáltalán jobb, és nem érné meg a csere.
Bár ha lenne olcsóbban TRUE elgondolkodnék rajta. 
-
Bagira01
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Tru120ex + 2 ultra kaze vagy most hasonló áron van az ifx-14 is ami még az alaplapot is hűti hátulról

Más: Az én quadom úgy néz ki 0,996v-on viszi a 6x400-at majd nézem én is downclock-ot tovább
-
Beowulf_78
addikt
Kellene nekem új léghűtés a quadomra. Eddig Infinity+3db 12cm venti hűtötte. Ennél szeretnék valami jobbat.
Valakinek valami ötlet? 
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior
üzenetére
ok, akkor valszeg 0.7nél nekem is végelesz a tuningnak a lapodat elnézve. mondjuk 1.5ghzn 0.69xes fesz mellett mennyit fogyaszthat... 15-25Wattot?
mindenesetre jön a hideg, kezdek fázni. most jön az a pillanat, hogy vagy bekapcsolom a fűtést, vagy megint megpróbálkozok a 3.6al, mert legutóbb a 32fokos ambient mellett 80 fokra mentek a magok és némi instabilitási para is volt. ugye a szobát mindkét verzióval remekül be lehet fűteni
. más kérdés, hogy aznap a ventikkel is volt némi baj, valszeg ha a procihűtő mögötti venti nem áll le a teszt második percében, nem resettel kellett volna a tesztelésnek végetvetni egy esetleges durvább problémát elkerülendő. most éppen azon gondolkodom, hogy 22fok alatti ambienttel talán még éppen elég lenne a léghűtés. -
marinea2
addikt
válasz
elmoraan (r)
üzenetére
Mindigis tuttam!!

-
Szegény Quadok!

-
Laraxior
titán

Csak hogy én se maradjak ki a jóból
everest -
Bagira01
veterán
Na ja 400w-os fsp már lekapcsolt volna ennyin
Most megpróbálom 3,6Ghz-en 1,264 vagy 1,28v-ra átszoktatni a quadot, e2160-nál bejött az okosítás. Aztán még kéne vmi nagyon alulfeszelt eredmény is. Kezdem sajnálni h egyáltalán megfogalmazódott az eladás gondolata bennem, télen "fagyba" kíváncsi lennék mit megy léggel vagy ha addigra lesz vizem 
-
Bagira01
veterán
A hideg levegő csodákra képes 9x465 és 9x465 everest

-
G4ga
őstag
re all!
egyszerüen nem boldogulok a lappal!
Bagira01 adott pár infót pár volt értékkel kapcs.
Fsb - nek adtam 1,4 V
Pll 1,5V
a procinak meg 1,350 et!A Hidak kézrátétellel tüz forróak voltak, a prime small test kb 5mp után kifagyott és kék halált dobott!
memónak 1.9v adtam - p35-be 2.0V vitte a 900, itt 9*400 beálitás melett a ddr frekit 800 állitottam!egyszerüen nem vágom mit hogyan kell!
kellet nekem a crossfire
pffff...ha valki tud segiteni leirom a biosban található dolgokat csak jelezzen vissza vki!

lécci, lécci!
nem akarom szétfeszelni a dolgokat!Elöre is THX
Szerk.: modositottam a problémát!
-
marinea2
addikt
Ugy az e8400 jobb a játékokba mint a q6600?
-
subaruwrc
félisten
válasz
Beowulf_78
üzenetére
gigalol
intel antituning rulez

már eladó a 260 gtx? pü plz miért
-
Bagira01
veterán
Megy 1,152v-on is, 20 perc prime-ot néztem, de 1xűen nem tudom feltölteni sehova

-
Bagira01
veterán
Megvan az 1 óra prime
8x400 1,168v
Talán még megy lejjebb is 
-
Bagira01
veterán
Itt egy kis prime 8x400 1,168v Sajnos a maghők a pasztázás miatt kicsit garázdálkodnak nomeg a fűtés se tesz jót, de majd rendbeteszem őket
Én is néztem 0,975v körül, de én 6x400-on
-
Laraxior
titán
Kíváncsi vagyok 1.6GHzen mennyi fesszel lesz stabil.
0.976V-on fut a prime. BIOSból 1V-ot adtam neki pontosan
prime lalatt: nem éri el a35 fokot

-
Én ismi itt olyat akinek Hyper tx1-es van és nagyobb vid-es quadja van és a tuningnál hőfokba ver de fölényesen!
-
G4ga
őstag
nah visszatértem!
Összeállt a szerkezet! - összeraktam a vasat és müködik!
Ugyan a tunninghoz még nem kezdetem bele, de ami késik nem mulik!
Ebben szeretném most a segitségeteket kérni!
Adott Asus P5E lap
Q6600 proci - P35 DS3 -ban 1.375 vitte a 3.6!itt is ez lenne a cél, de ojan sok beállitási lehetöség van a biosban, hogy nem igazán akarok komolyan egyedül belemászni!
Ha van vkinek türelme, és kedve segiteni, dobna rám akár egy püt vagy leirná ide mit hogyan állitok be, mihez érdemes hozzá nyulni?
Tényleg rengeteg beállitási lehetöség van! megmondom öszintén azt se találtam meg hol állitom be az automatikus leállást magas höfok esetén!
igazából este átolvasom a kézikönyvet, de sokat segitenétek ha valami beállitás alapot kapnék!
Elöre is köszönöm! -
G4ga
őstag
Hi all! Ujra itt!
Bár a szerkezet még épülöben de nem birtam ki hogy ne jelentkezzek be

bár látom döntöttél, Nekem volt AC 7 tapasztalatom, és rájöttem ha huzni akarom a procit cserélni kell!
3.6-on nyitott ablak melett 75 - 80 fok volt prime alatt! Tudtottam a TX 2 is hasonló kaliberü hütö mint a AC! 212 nem ismerem

az biztos, nekem A TRUE fogja hüte a magokat! márha eljutok odáig, hogy összerakjam

Kérdés:
igaz alaplapos, vettem a Asus P5E de azon 8 pines az alaplapi dugó, a tápom viszont 4 pines! fog vele müködni? nagyon láma kérdés, de igy két hét vároakozás után már nem bizok semmit a véletlenre!

-
Beowulf_78
addikt
Ez vicces lesz...
Lehet kihagyom ezt a szériát...
[Nahelem info] -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior
üzenetére
és honnan jött az ötlet, hogy ennyire visszafogd? le akarod verni az atomot fogyasztásban?

egyébként azon gondolkozom, hogy tesztelgetni kéne, alapórajelet melyik szorzókkal viszi alacsonyabb feszen (9x266, 8x300, 7x~339, 6x400). esetleg 6x266 amiatt lehet érdekes, hogy alapórajel mellett bekapcsolt speedsteppel mekkora fesz is kell stabilitáshoz...
33-35 fok
és én még azt hittem, a 43fokos primeommal durva vagyok
-
Ivory
csendes tag
Na akkor meg is volnánk. Hyper 212 mellett döntöttem ( /győztetek meg) 5-7ezer körül láttam majd előkotrom a legolcsóbb ajánlatot, de nekem ennyit simán megér hogy ne zúgjon itt a fülembe és ne legyen melege procinak. Majd még egy ház-ventillátort rárakok oszt' jónapot...

Köszönöm szépen a segítségeteket!

-
Ivory
csendes tag
akkor a nagy kérdés, q6600-ra TX2, vagy 212? melyik jobb, csendesebb...?

-
Ivory
csendes tag
Arctic Freezer 7 Pro-ról valakinek tapasztalata, véleménye esetleg?
-
Ivory
csendes tag
Értem srácok és köszönöm! Mostmár van viszonyítási alapom, van miből kiindúlni
Ahogy látam árban sem olyan vészes, most nem akarok 10ezer körül hűtőt venni nem feltétlenül tervem a tuning csak ha mégis akkor legyen már ami lehűti
Most a legfontosabb a csendesség, nekem ne búgjon zúgjon mint vmi turbina... 
-
válasz
zsolt1129
üzenetére
Jaja, sokáig játszottam vele mire elértem a legjobb hőfokot! Ami még mindig nem jó de nekem ár az előzö is olyan volt h megy azt csókolom! Most everest teszt alatt max 77 fokos, eddig 86 volt ott! A prime alatt még hűvösebb!
Én azt csináltam h fullra becsavartam mind majd a fenti kettőt amin függ a hűtő azokból negyed fordulatot kicsavartam! A lenti 2-ből épp annyit h ne szoruljon csontra a menet végére és így lett a tökéletes!
Az a 9 prime alatt csak 7!

-
Én hagy én hagy!
Én használom! Van jó meg rossz tapasztalatom is!
Jó tapasztalat: Halk (fix fordulatos), batár nagy állat!
Rossz: ha csontra meghúzom a rögzítőcsavarokat (amiket csak akkor lehet elérni ha az ember az alaplapot is kiveszi) tehát ekkor picit meghajlik az alaplap és a proci picit elkezd melegedni a nem tökéletes fém fém érintkezés miatt!! Nem szabad fullra becsavarni őket! Pár napja jöttem rá erre azóta -7 fokos a procim! 3.6-ot simán viszi ezzel! Nálam a hőtermelés mindig probléma volt! Alapjaiban meg vok vele elégedve!
JA, mivel óriási a hűtő ezért remélem nagy széles a házad is! Nekem kilóg a házból mert sima ATX-es! Nem szerver! -
Ivory
csendes tag
Hyper 212 elég a q6600-ra? valaki használja/használta közületek hozzá?
-
ceka
tag
-
proci985
MODERÁTOR
Thermalright 120 ultra extreme / IFX14, ha befér a házadba. ventinek pl papst 4412GL/papst 4412GLL/Scythe SFLEX 800 vagy 1200 ajánlható rájuk, akár kettő is. ezekkel tuningoltan is relatíve halkan lehet tartani a quadot, persze épeszű kereteken belül (szabályozás nem árt, pl idleben levenni a sebességeket).
elvileg ezek rendes házsellőzés mellett egy kultúráltabban viselkedő darabot passzívan is elbírnak.
-
Ivory
csendes tag
A tuningolás igazából nem mérvadó, csak esetleg a későbbiekben ha rávetemednék akkor ne az legyen hogy a hűtő nem elég neki. Jelenleg a zaj a legfontosabb, mert már kezd nagyon idegesíteni

-
Ivory
csendes tag
Sziasztok!
Q6600-ra tudnátok hűtőt ajánlani. A lényeg hogy csendes legyen, nagyon hangos alapjáraton is, hátmég mikor használom... Olvasgattam topicban de annyi minden van itt hogy gondoltam megkockáztatom megkérdezni mégegyszer tudván hogy előttem már jópáran megtették ezt.
Csendes ventit keresek amivel akár a későbbiekben egy kis tuning is lehetséges..Előre is köszi a segítséget!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Laraxior
üzenetére
hát, enyém 15perces primeot 9x266on 9.992őn még vitte, 9.58on még bootolt
jó full stabilitáshoz 1.008 kell, most azon jár 24/7ben. azon gondolkodtam, hogy elvileg alacsonyabb szorzó és magasabb FSB mellett lehet, hogy kevesebb fesz is elég lenne neki, de akkor oda az E1ST funkció. viszont a kisebb fesz és kisebb melegedés kisebb fogyaszást is jelent... de 40 fok alá menni prime alatt egy q6600al alapórajelen (illetve effektíve azon) kicsit erős lenne szvsz, bár a memóriákat lehetne 1:1es szinkronba járatni
sry, kicsit elkapott a hév látva, hogy nem csak nekem jutott ilyen eszembe... bár 5 percen már épp kívül volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Erebosz
üzenetére
VID mennyi? 1.40 brutálisan sok, nekem 9x333mat lazán vitte 1.264en, és az enyémnek még relatíve sok fesz is kellett ehhez. 9x266on pl vígan elvan 1.008as fesszel prime stabilan. fokozatosan csökkentsd a feszeket, primeolj, aztán meglátod, meddig stabil.
tsigalko87: okés, akkor abban is jól megy. eddig viszon g33ról nem sok tapasztalat van itt fórumon, ami négyet mondtam, azokat általában minimum pár ember használta stabil eredményekkel.
-
Laraxior
titán
egy kis downclock:
0.976V
1.6GHz (266x6)
Lehet ennél lejebb használni 24/7?
komolyan... 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Erebosz
üzenetére
1,45-1,5V fölé ne menj, hőfokban terhelve 75-80 fok fölé semmi képpen se menj. Hogy mennyi fesz kell egy adott stabil órajelhez, az példányfüggő is. 8x333-hoz tuti nem kell 1.4V, mert az feleslegesen sok ehhez az órajelhez. Ki kell tesztelned, általános és tuti recept nincs erre.
-
Erebosz
csendes tag
Udv!
Egy kis segitseg kellene.
A konfigomhoz tudna vki egy nagyjaboli Bios beallitast irni?
A procit 400x8-on a memot pedig 1600-on szeretnem jaratni akar 24/7-ben is menne olykor olykor.
A Bios full alap (minden auto) beallitasokkal 333x8-on megy a proci es 1.4 voltot kap, a memo meg 1333-on megy cl7-ben 7-7-7-18-on.
Tenyleg szukseges ekkora fesz a procinak? Vagy ez egy ilyen fajta? Mennyi ennel a quadnal beallithato max V ertek?
Csak azert kerdem mert latom sokan ilyen 1.3-1.35V korul alitjak a procilukat 450-es fsb-vel is.
Mennyi ezeknek a quadoknak a max homerseklet amit meg elbirnak folyamatos hasznalat melett? Mert most prime terheles melett 52-55 fokosak a magok. -
proci985
MODERÁTOR
szépen tuningolható és betonstabil. Abit alaplapokhoz nem értek, 8-10 fázisú lap általában nem árt q6600os alá (DFIknél kevesebb is elég lehet). Giga p35-ds4/dq6 -ez utóbbi optimális-,Asus p5k DX/WF, Maximus Formula, ilyenek, gyengébb lappal bajok lehetnek a nagy fogyasztás miatt. x38 kerülendő, azokkal 3ghz is jó eredmény, x48 ilyen szempontból már jó.
-
Az ABIT mint alaplap gyártó cég lehúzta a rolót! Az IC7 szinte mindegyik tagjával taliztam és épp egy 3as prescott társaságában, ment az a maga korában!

-
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Érdemes a szorzót csökkenteni (8) és az FSB-t nyomni az egekbe!
Tüzi! P35 + q6600 a jó választás! Abba valamivel jobban mennek mint pl az új P45-ökbe! Stabilitással nincs gond ha nem tuningolsz, nem lehet, végülis giga!

-
Üdv!
Olvasgattam erre-arra, hogy a Q6600 az jelenleg a "legjobb" proci. Legalábbis ár-érték arányban (is) üt mindent.
Kérdés az, hogy ez igaz-e, és egy AW9pro, vagy esetleg egy IP35ben ezek a procik miként tuningolhatóak, stabilításra (ez fontosabb mint tuning) van-e olyan mint a jelenlegi Max3+prescott páros.Kellene egy photoshopos gép...

Előre is köszi a válaszokat

-
HoReSz1975
őstag
most stabilnak tűnik 350*9 3150MHZ (3.15GHz), 2*2Gb DDR2 -ök 800MHz -ról 900MHz -re, feszek DDR2 +0.05V FSB: 0.05V, CPU 1.3V -ról 1.325V -ra

-
proci985
MODERÁTOR
hmhm... láttatok már olyat, hogy a proci kupakja melegebb, mint a legmelegebb mag? 3.6@1.41es prime alatt jött elő ez az érdekesség.
-
Pubszon
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
2-3 fok köztük a különbség.

-
válasz
elfelejtette
üzenetére
Nézzél teszteket a neten, szerintem tud.
Olyanokkal lehet egy lapon említeni mint a Thermalright Ultra 120 extreme, ami sokkal drágább nála. -
válasz
elfelejtette
üzenetére
egyiket se

Xigmatek Achilles
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Titeket, mint illetékeseket kérdeznélek, hogy egy húzott quad procira ezek közzül melyiket ajánlanátok?CM Hyper212: 6800
CM GeminII: 7800
CM Hyper Z600: 9600
TT Big Typhoon 120: 9700
Scythe Ninja 2: 10400
TT Big Typhoon VX: 10700Elöre is köszi!
Üdv. -
-
Qru
MODERÁTOR
Q6600-nál mennyi a TJMax hivatalosan? Cortemp 100fok-ra állítja, a Realtemp meg 95-re.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kolondrum
üzenetére
CPU Z és Everest is szvsz sorban adja meg. csak Everestet nem infosok csinálták, és az első magtól indít, nem a nulladiktól (najó, ez kevéssé valószínű)^^
akkor úgy néz ki hogy szépen be sikerült kalibrálni.
akkor majd ha ráérsz;>. illetve örvendés van, alacsonyabb hő == alacsonyabb fogyasztás, nomeg kevesebb szivárgási áram ami hosszútávon egy nagyon jó dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4365, 100% Akkumulátor
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, de a TRUE-val az a bajom hogy annyiba kerül kb. mint a SCYTHE OROCHI, ami keresztbe hosszába lenyeli teljesítményben, ráadásul az Infinity +3 venti megoldásnál minimálisan jobb, ha egyáltalán jobb, és nem érné meg a csere.
Bár ha lenne olcsóbban TRUE elgondolkodnék rajta. 

Asszem itt már fsb wall van mert ez is csak 10x-re jött össze úh nem próbálkozom tovább