Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
snowdog
veterán
És mi van azokkal, akiknek nincs TMC vevőjük? Nekik csak egy alternatív megoldás az online adatszolgáltatás!

Mondok mást. Tegyük fel olyan helyre mész, ahol fizetős a TMC szolgáltatás, nincs előfizetésed, de a semminél azért több infót szeretnél. Próbáld ki a következőt. Tervezzél Barcelonában, vagy Madridban egy rövid utat (városon belül), és kérd le az online TMC adatokat. Meg fogsz lepődni.

-
drotifuti
aktív tag
Szanyo74- féle Teljes eszter(mindnt bemond,mint plajos 2.26-nál), GJA Carbon 2.23 itt: [link]
Köszönjük a kis kijelzősök nevében!! 320*240
Telepítés: Illeszd a skin mappába, töltsd le plajos féle GJA ..2.26 -ot onnan az angol-magyar szópár-ra vonatkozó utasítást csináld meg, és örülj...
Köszönet plajos-nak is! -
-
plajos
aktív tag
Ez tévedés. TMC-nél az adatszolgáltató a Naviextras.com, és csak a primó fér hozzá a weblaphoz, mezei böngészővel nem lehet hozzáférni. Elég fura webcímen szolgáltat:
http://tmchttp0.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/ vagy
http://tmchttp1.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/ vagy
http://tmchttp2.naviextras.com/nng-igo-tmc/0/ -
m.jeno
senior tag
Ahogy mondod

Ezért, no meg azért vannak nekem kétségeim, mert nem tudom, hogy ki ennél az adatszolgáltató, de ha jól láttam a Google-n keresztül van, másodszor itt csak naprakészségről lehet szó.
Én maradok a hagyományos TMC vevős szolgáltatásnál, annak ellenére hogy nem tartom tökéletesnek, sőt. -
snowdog
veterán
Szerintem is van létjogosultsága. Típusonként kiválaszthatod, hogy mit vegyen figyelembe.
Egy hónapokig, esetleg évekig tartó hídfelújítást a Topmap is beletesz a térképébe. De egy hetekig tartó útfelújítást már nem. Ezért lehet célszerű az online adatok letöltése, és tárolása.
Nekem tetszik.

-
nzoli2
tag
Nyilván az útlezárásokat, sáv korlátozásokat, hosszan tartó útjavításokat veszed figyelembe és nem a baleseteket....
Tudni illik a TMC eseményeknek 5 összetevője van és abból csak egy a balesetek...
Pl. egy út javítást nem csinálnak meg egy éjszaka alatt még Németországban sem.
(Én alapvetően hosszan tartó, akár több ezer kilométeres utakban gondolkodom. Ebből adódik a nézet külömbség...) -
m.jeno
senior tag
A netes tmc nagyon jól szuperál és kilépéskor sem törlődik a következő bekapcsolásnál újra betöltődnek a forgalmi adatok még ha nincs is netes kapcsolat...
és mesélje már el valaki, hogy miért jó nekem ha a tegnapi TMC adatokat ma visszakapom, és nincslehetőségen frissíteni, akkor mit kezdek velük, vagy várjam meg, hogy ma megint lesz a xy utca sarkán baleset

-
nzoli2
tag
válasz
kisspista
üzenetére
Az 1.2 például villámgyorsan talál holdat és ami meglepő még bent a lakásban is ahol eddig semmit.
A netes tmc nagyon jól szuperál és kilépéskor sem törlődik a következő bekapcsolásnál újra betöltődnek a forgalmi adatok még ha nincs is netes kapcsolat...
Ez csak ami hirtelen eszembe jutott...
És egy trükk amivel az 1.1est is érzékenyebbé teheted ha már annyira ragaszkodsz hozzá.
( A WC-n is talál holdat pedig ablaka sincs
)
Együtt van fent sd-kártyán mind a kettő. A régit átnevezed pl:1.1Primo az új legyen csak Primo.
Ha az 1.1-est indítod ugyanolyan jól fog jelet mint az új.
-
A701 CsL
csendes tag
Ilyennek, hogy "Kaloss féle data-skin" nem szabadna lenni. Két okból sem.
1. A data fájlt tilos buherálni.
2. A data módosítással elméletileg másik program jön létre, és nem az eredeti kinézetét skinezzük, módosítjuk.
És ez csak az én véleményem: nem is indokolt!
Ettől még persze lehet jó és szép munka! -
nzoli2
tag
válasz
csonti70
üzenetére
Kaloss féle "data-skin"
Tesztelve Wayteq x920BT készüléken!
- hozzáadva Magyar kalos mod nyelvi file
- hozzáadva multi data.zip 480x272 és 800x480 felbontásokban,
- módosítva a multi data.zip az alábbiakban:
o hozzáadva WayteQ és egyéb népszerű PNA készülékek készülékorientált beállításának ini file-jai,
o módosított project_config, (tts magyar nyelvű kamerabemondások, stb…),
o 3D színes épületek engedélyezve,
o hozzáadva 6db scheme (Honti, PLajos, stb…),
- Hozzáadva TRob v.1.6g színes poi ikon branding.zip-ben 480x272 és 800x480 felbontásokhoz,
- Hozzáadva és engedélyezve TTS Eszter,
- Hozzáadva Magyar speedcam adatbázis,
- Hozzáadva sys.txt beállítás (Nem kell beírni semmi mást ide, csak ki kell választani a megfelelő PNA típust pontosvessző törlésével!ui: Akinek Wayteq 950 HD PNA készüléke van, azok ezt a sys.txt-ből kimaradt bejegyzést tegyék be!
[device]
type="wayteq_950HD"”Szép munka köszönet érte!
[link] -
csonti70
csendes tag
Sziasztok
Új vagyok és már sok hozzászólást böngésztem de nem találtam megoldást.Gja 2.26pl mod 2a skint tettem fel primo 1.2 re. Elindul nyelvet állítok aztán "Failed to open file:ui_igo9/480_272/ui/templates_480_272.uiexisting aplication. Ezt írja ki . Save mappát már töröltem Plz help.
-
flash-
veterán
sziasztok
ezt olvastam az igo primo 1.2 ről
a forgalmi statisztikai adatok is megjeleníthetők a térképen, még pedig színkódok segítségével, napokra és órákra lebontva.
van nekem ilyen menüpont de nem látok semmi változást!
vagy topmap térképeseknél nem is lesz semmi változás?egyáltalán pontosan mit jelent ez a forgalmi statisztikai adatok?
-
A701 CsL
csendes tag
válasz
Mawerik
üzenetére
Kedvem lenne, csak sajnos nincs ilyen felbontású eszközöm. Látatlanba pedig ez olyan, mint telefonon gyógyítani. De CsSanyi barátomnak pont ilyen felbontású eszköze van, és szerintem Ő is nagy lelkesedéssel nekiállt. Előbb-utóbb az is meglesz! :-)
Bár már mozgolódás látszik Gurjon skin ügyben is. Ha megjelenik egy végleges skin vezió akkor biztosan lesz erre a felbontásra is. Megkérjük Sanyit, hogy csinálja meg! :-)
De hát itt is sok remek buherátor van!!!!!!!!!! -
plajos
aktív tag
válasz
A701 CsL
üzenetére
A skinben lehetőség van megadni hogy azonnal kezdje a beszédet, vagy várja meg az előző beszéd végét. Például ha a kanyarodási információ bemondása közben kell figyelmeztető jelzést bemondani, akkor a skinemben megvárja az előző szöveg végét, nem vág a saját szavába. Ezt megtehetem mert a skinemben a tábla előtt 100 m-el mondja be a táblát, ennek a csúszása nem vészes. Sajnos exe-fájlból jövő beszédnél erre nincs lehetőség, mert az úgy van beállítva, hogy azonnal kezdje el a beszédet, a régit szakítsa meg. Szóval lehet vele variálni, bár vannak korlátjai.
A ChangeLog.txt-ben is leírtam a TTS Pro eredeti kódját WertVRV tette közzé (Dimka skin) én csak módosítottam rajta. -
kockazatos
tag
Ismét én! Szeretném megkérdezni hogy térképcserélőt hogy kell beállítani! Pár prszágot beakatok tenni de ez más térkép! NQ-t használok az bennevan a map mappába! Beakarok tenni pár országot ezek topmap térképek! Ezt hová tegyem? Vagy mit kell még írnom a sys-be? Ha rányomok a térképcserélő ikonra azt írja hogy az alapértelmezett térkép TA pedig NQ! gondolom a map mappa miatt van!Köszönöm ha segít valaki!
Remélem nem WAREZ ez!
-
kockazatos
tag
sziasztok! Szeretnék olyat kérdezni hogy akkor mi van ha figyelmeztető táblára és kanyarodásra TTS-en nincs hang csak ha beszédhangon van!
-
A701 CsL
csendes tag
Itt is megköszönöm PLajos munkáját, amit nagyon tisztelek!
Ellenben ez a TTS Pro amit az 1.2 verzióban is nagyon vártunk (és szerintem Plajos már régen elkészített) egy gondot is felvet. Eszter nem győzi olvasni az információkat. Egymás szavába vágnak Eszterrel! :-) Volt olyan szituáció már a régebbi változatokkal is, hogy valamelyiket vagy csak félig vagy sehogy vagy nagyon későn mondott be. Remélem egyszer majd megoldódik, hogy fontossági sorrendben mondja be a közölnivalót. Lehet, hogy felsorolja, hogy milyen fagylaltok kaphatók a közeli cukrászdában, csak közben elfelejt szólni, hogy be kellett volna kanyarodni. :-)
Természetesen nagyon jó dolog ez a TTS Pro, és PLajos nagyon szépen megoldotta ezt a nagyon nehéz feladatot. Ez nem a TTS és nem az Ő hibája. Csak ez ezzel jár!Még egyszer köszönöm az új skint!
-
flash-
veterán
sziasztok
ezt olvastam az igo primo 1.2 ről
a forgalmi statisztikai adatok is megjeleníthetők a térképen, még pedig színkódok segítségével, napokra és órákra lebontva.
van nekem ilyen menüpont de nem látok semmi változást!
vagy topmap térképeseknél nem is lesz semmi változás? -
-
plajos
aktív tag
Sziasztok!
GJA 2.26 PL mod2 skin még több TTS Pro funkcióval letölthető a http://riks.fw.hu weblapról. -
-
SimonYana
addikt
válasz
kisspista
üzenetére
Tökéletesen igazad van!
Viszont , ha nem kapok semmilyen választ az nem okoz feszültséget.
Vissza olvastam sokat , de mindenhol csak a 320-as és a 800-as felbontást olvastam amibe bele untam , mert nem érdekelt , és ezért merészeltem feltenni a kérdést és ahelyett hogy választ kapok , leoltanak , pedig a válasz sem került volna sokkal több betűbe , főleg egy hozzáértőtől!
Én több ezer emberrel vagyok kapcsolatban és , ha valamit 100 embernek kell elmondanom , abból sem csinálok problémát!
Ha nincs hozzá energiám , vissza térek pár óra múlva és akkor válaszolok , minden egyes hozzászóláshoz , vagy priváthoz!
Nyitottam már fórumot is ,és a rosszabbik esetben belinkeltem szerencsétlennek , hogy ne keljen több száz hozzászólásból kiszűrnie azt ami őt érdekli!
Nem vagyunk egyformák! Megértem!
Akkor sem kell óltogatni a szokásos dumával , hogy olvass vissza!
Hidd el ezzel kezdtem !
Elnézést a heves reagálásért így utólag!
Nem akarok feszültséget!
Nem ezért jöttem be! -
A701 CsL
csendes tag
Elnézést! Azt elfelejtettem írni, hogy Köszönet TRob-nak a POI-kért!!!!!!!!

-
A701 CsL
csendes tag
Addig, amíg a "nagyok" nem alkotnak egy kis szerény módosítás Primo 1.2-höz!
CsL_1.2_480_272_hu_W (branding skin) WayteQ X820BT és X920BT PNA-hoz.Letöltés: [link]
A letöltött rar fájlt ki kell csomagolni!
A kicsomagolt mappákat az SD kártyára kell másolni felülírva az ott lévő mappákat.
Ekkor a fájlok a helyükre kerülnek. (Előtte a programról készíts másolatot!)
A beépített lehetőségeket az Exra menüben lehet ki- és bekapcsolni!
A zenelejátszó megfelelő működéséhez a sys.txt-ben az oasis-nál az elérési utakat saját részre szükség szerint át kell írni!
Kellemes utazást és jó szórakozást kívánok!A701 CsL
-
denver6772
tag
Ha esetleg valakinek nem működik az eszter hang akkor másolja be a sys-be ezt
[sound]
csv_voice_enabled=1
és jó lesz. -
denver6772
tag
Én máma tesztelem az 1.2, este majd jelzem a tapasztaltakat, annyit tudok most jelenleg sikerült a színes poikat behozni rajta.
-
TRob1
veterán
válasz
SimonYana
üzenetére
Óóó, bocsánat nagyuram, igazad van, egy fórumban már nehogy olvasni is kelljen.

Egyébként meg részedről szó sem volt felbontásról meg egyebekről, csak azt kérdezted próbálta-e valaki az 1.2-t. (és persze az utolsó 1-2 nap hsz-ei meg szinte végig erről szólnak, de ne olvass, még megárt)szerk: Jah, és ha már nem érdekel a többi felbontás, akkor meg pláne jogosan írtam, mivel én a Te felbontásodban teszteltem. Erről ennyit.
-
SimonYana
addikt
-
SimonYana
addikt
Van aki próbálta már az új 1.2-est?
Mert én most szedtem le , de semmit nem csinál csak egyfolytában újra indul!
-
TRob1
veterán
válasz
drotifuti
üzenetére
Jah, azt tudom hogy a teszt után, csak akartam jelezni hogy van rá megoldás, ha netán itt előbb olvasgatsz, és tudom azt is, hogy 320x240-esed van.
(Azt hogy nálam jól müxik, azt meg csak azért írtam, hogy nem csak 800x480-on megy jól, meg hogy nem kellett vele küzdenem semmit.) -
kisspista
senior tag
válasz
DirectorX
üzenetére
Nem tapasztalatam eddig, hogy angolul olvasott volna.
Az "Üdvözlöm" és "Viszlát" szöveget akarom még megkeresni (vagy honnan olvassa), hogy át tudjam írni valami találóra
Pl. "Üdvözlöm, Eszter vagyok, miben segíthetek?" vagy "Üdvözlöm, Eszter vagyok, merre lesz az út?" 
Aki tudja ez hol van, segíthetne benne. Köszi!(#5618) DirectorX: Először a skin megjelölését vond vissza a Beállítások\Kijelző menüpont alatt. Újraindítod, ekkor alap primo lesz. Majd eltávolítod a skin mappából a korábbi GJA hasonló nevű skint, bemásolod az újat.SAVE mappa teljes törlés, majd elindítod Primot, behívod az új GJA skint, és megint újraindítod. Ekkor már jónak kel lenni-e!
-
kisspista
senior tag
válasz
Szanyo74
üzenetére
Találtam még valamit, megemlíteném!
Képernyőkímélőt kikapcsoltam a menüben, az összes pipát kivettem (de persze a kikapcsoláskor ennek nincs már jelentősége), s mikor a vezető képernyőre bökök, akkor bejön újra a képernyőkímélő. Majd a beállításokra kattintok, és azt látom, hogy az általam "KI" állásra állított állapot megváltozott idő közben "BE" állapotra, és aktív lett a kímélő.
Mi kapcsolgatja be pl. szimuláció alatt, majd után a vezető képernyőn?
Esetleg nem lehet VÉGLEG "kiszerkeszteni" a menüből?(#5614) DirectorX: Nekem is elszállt az elején, de törölj egy teljes SAVE mappát, minden beállítást felejtsen el: megjavul!

-
DirectorX
tag
Néztem az új 1.2 tesztet és azért csak ott figyel még a Wayteq-n a primo....

-
kisspista
senior tag
-
Szanyo74
tag
diMkaWA_P_115_800_480_zz
Országinfo felolvasása módosítva! [link]
-
navimatyi
csendes tag
válasz
csepige44
üzenetére
A primo 1.1 böl ami a gyökérben van: tts_nua_v5, és vautov5.dll , ezeket is tedd be, azaz írd felül a primo 1.2 be és lesz Eszter. Söt a színes ikonos brandingek és szépen mennek 480x272-ben. Szóval tényleg szépen pontosan navigál, csak nekem is skin hiányzik (de nagyon)
-
Oldbiggy
tag
válasz
rolmillion
üzenetére
Szia. Köszi, így megszólalt magyarul, csak Eszter maradt néma, kiválasztani ki lehet Esztert, csak nem menti el.

Üdv.
-
kisspista
senior tag
válasz
Szanyo74
üzenetére
Igen profi lett a skin módosításod, köszi!
Van lehetőség arra, hogy ami nekem nem kell, azokat nem aktiválom? (időjárás, témacserélő, képernyőkímélő)
Illetve az érdekelne, hogy az audio mappát el lehet távolítani, vagy szükséges még a kanyarodási tilalmak és táblák miatt? -
Szanyo74
tag
Érthetetlen számomra, hogy miért küzdötök ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Peugeot, Citroën topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

DM43