Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
eisento
addikt
azt tudja valaki hogy a legalis szoftver-t ingyen lehet frissiteni vagy kulon penzert? tehat megveszem az igo primo 1.1-es verziojat mondjuk (1 ev ingyen terkepfrissitessel) pl. augusztusi van rajta es jelenik meg mondjuk novemberben 1 ujabb azt ingyen frissiti vagy kulon kell fizetnem erte ha mondjuk majd akar 1.2-re akarnek update-elni.
-
Szanyo74
tag
válasz
kisspista
üzenetére
- TTS útvonal összefoglaló felolvasása útvonal tervezéskor
Tervezett útvonalnál a következő manőver hosszú megnyomásával
- TTS újratervezési információk felolvasása
skin beállítások, újratervezési info megjelenítése ha be van kapcsolva automatikusan felolvassa a távolság és időeltérést
- TTS vezetési képernyő gombokhoz hang hozzárendelése
TTS beállítások utolsó menüpontja
Bekapcsolt állapotban a vezetési képernyőn lévő gombok érintésekor bemondja a választott funkciót (2D/3D, TMC, Menü......) -
A701 CsL
csendes tag
PLajos!
Légyszíves áruld már el nekem, hogy mi módon lehetne kikapcsolni a Primoban a Speedcam-ok előtt jelentkező csipogást!
Köszönöm szépen! -
Szikravadász
csendes tag
válasz
Szanyo74
üzenetére
Jó estét mindenkinek!
Köszönjük!

Én a TMC indikátort 125 ponttal lejjebb teszem, mint a skinben eredetileg van, így nem takarják egymást a táblákkal.
Viszont a sávinfó beállítástól függetlenül alul jelenik meg.
A magyar nyelv problémám megoldódott, egy másik verzió is volt kártyán, valamiért abból is szedett dolgokat. -
kisspista
senior tag
válasz
Szanyo74
üzenetére
Feltettem a skined a készülékemre, s lenne pár kérdésem.
Az alábbi funkciók nem nagyon akarnak működni nálam, bár lehet én vagyok a béna... Segítenél benne?
- TTS újratervezési információk felolvasásaEz micsoda, s hogy lehet tesztelni?
- TTS vezetési képernyő gombokhoz hang hozzárendelése -
papsoka
aktív tag
Kedves Plajos!
A GJA_226_PL_mod2a skinedet raktam fel de nem tudok a kedvencek közé uticélokat tenni mert nem ajánlja fel a lehetőséget. Valamit nem jól csinálok? -
laszlohu
addikt
Sziasztok!
Valaki nem tud egy olyan beállítást, amivel Prímán meg lehet oldani a következőt :
Az adott program ne írkáljon a registrybe. UI.: ez néhány készüléknél gondot okozott.
-
m.jeno
senior tag
válasz
snowdog
üzenetére
Egyenlőre az élménybeszámoló volt a legkevesebb amit itt olvastam róla, de nagyon nem is emlékszem, hogy lett volna itt ilyen.

Csak mellékesen megjegyzem nekem is HD-m van.

Miért is nincsenek gondok mindegyik felbontással, a 800x480-as legálisan kijött verzió németországból származik, magyar nyelv, hang stb nélkül.
Még nem találtam magyar oldalon megvásárolható 1.2-es verziót, de biztosan belinketek egypárat
-
drotifuti
aktív tag
Lehet el kellene gondolkodni a blogereknek egy Primo 1.2 Topic nyitásáról nem??
-
Oli67
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A házszámokat nem pontosan adja meg. Mi lehet a gond? Előre is köszi! -
snowdog
veterán
válasz
drotifuti
üzenetére
Kérdezni nyilván lehet, annak ellenére, hogy egyetlen NNG termékből (iGO8, Amigo, Primo) sem demo, sem teszt verzió nincs. Ezeket a fogalmakat felejtsétek el. Van legális, és van warez verzió.
Ha valakinek olyan gépe van, amin legális Primo 1.2 van, az nyugodtan megoszthatja a tapasztalatait másokkal, ez nem illegális. Az más kérdés, mikor olyanokat kérdeznek, hogy a Primo 1.2-t hogyan tegyem fel a gépemre, meg miért nem működik, és hasonlók, már egyértelműen warez témák. Csak a Moderátor jóindulatán, és odafigyelésén múlik, hogy ebben a témakörben meddig lehet elmenni. Messzire bizonyára nem.

m.jeno
Miután legálisan is megjelent a Primo 1.2, a működéséről miért lenne warez kérdezni? Ha valakinek legálisan megvan, nyugodtan tarthat róla élménybeszámolót. Ezt senki sem tílthatja meg neki. Hogy aztán ezzel kapcsolatban miket kérdeznek/kérnek, az már más kérdés, és erről írtam fentebb.
Lásd pl. itt [link] [link] -
Szanyo74
tag
GJA_v2.24_800x480_zz5
- LeSScro Weather Mod 2011.
- TiTidom Weather v2.9 időjárás.
- FM-transmitter választhatóan Primo belső, vagy külső.
- Zenelejátszó választhatóan Primo belső, vagy külső.
- Képernyőkímélő
- TTS indítási és kilépési hangok
- TTS tápellátási hangok
- TTS 'Hol vagyok?' képernyő (elérhető a Gyorsmenü gomb hosszú megnyomásával, ha a Pánik mód nincs engedélyezve, vagy a Gyorsmenüből)
- Ország információk
- TTS kanyarodási korlátozások
- TTS figyelmeztető táblák (nincs szükség többé hangfájlokra)
- TTS úticél (vagy köztespont) távolsága és érkezési idő (elérhető a következő manőver hosszú megnyomásával)
- Rendszerüzenetek felolvasása
- TTS újratervezési információk felolvasása
- Honti TMC kijelzés (Skin/Rendszerbeállítások menünél választható)
- TTS vezetési képernyő gombokhoz hang hozzárendelése
- Új képernyőkímélő és betöltési kép - Köszönet érte DirectorX-nek! -
drotifuti
aktív tag
Most akkor 1.2-ről lehet kérdezni, nem warez? Mert ugye ha jól tudom van teszt demo verzió?
Mert akkor lenne nekem gondom...320*240 felbontásu 1.2-vel.. -
bensm
csendes tag
Nekem is lenne egy kérdésem: van-e "skin nélküli" megoldás arra, hogy ne "üveg épületeket" jelenítsen meg, hanem rendes 3D-seket?
-
snowdog
veterán
Annyit még mondhattál volna, hogy a Primo 1.2-nek saját hangformátuma van, amit ezek szerint nem tett fel. Ha viszont a Primo 1.1 hangállományt szeretné használni, akkor azt a programmal tudatni kell egy sys.txt bejegyzéssel. Hátha így érthetőbb, mit kell keresnie.

denver6772
Az 1.1-be minek?
-
bensm
csendes tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
A régi (1.1-es verzióhoz) készült hangcsomagok használatára van lehetőség.
Sajnos többet nem tudok mondani, de nagyon sok helyen fenn van a megoldás.A google a barátod.
Csak tippelek, de szerintem ha beírsz valami ilyesmit: primo 1.1 sound on 1.2 howto , akkor kapsz értékelhető találatot.
-
zsamiatt
őstag
válasz
denver6772
üzenetére
köszi, nem vált be. Nem támogatott hangra panaszkodik.
Egyébbként egy ipag 316-osról van szó -
zsamiatt
őstag
Sziasztok,
Egy kis segitséget kérnék. Feltettem az 1.2primot, de a nyelv választásnál nem jutok tovább. Hiába kattintok a nyelvre vagy a kész gombra, nem történik semmi.
Tudna esetleg valaki segíteni? -
bensm
csendes tag
válasz
formasu
üzenetére
"akkor másik gombbal lehet majd kilépni, és az eredeti kilépő gombbal "tálcára tenni"?"
Nem. A következőképpen működik:
Megnyomod a kilépés gombot. Ekkor a Kilép és a Mégse gombok között jelenik meg az új lehetőség. Ennek megnyomása után eltűnik a képernyőről a Navi program, de ha újra megnyomod a GPS felületén a GPS ikont, akkor pikk-pakk megjelenik újra a navi program, mintha mi sem történt volna. -
kisspista
senior tag
Nekem csupán olyan problémám volna e kérdéskörrel, hogy a tálcára letett Primo, nagyon sok memóriát használ, s az újonnan indított folyamatokat ezáltal alacsonyabb prioritásban fogja kezelni, ami még több memóriát fog használni, ezáltal - többnyire - a Primo hibaüzenettel elszáll.
Én a HOME gomb megnyomásával behozom a Start menüt, majd elindítom amit akarok, s egy BACK gombbal visszatérek Primoba, ezáltal nem szükséges készenléti módba tenni. Talán az én megoldásom egy fokkal jobb... -
formasu
tag
Itt viszont ezáltal nem lépsz ki teljesen a Primo-ból, hanem visszakerülsz a PNA vezérlő felületére (más programokat is el tudsz indítani). Ha vissza akarsz lépni a Primo-ba, akkor újra elindítod a GPS ikon-t és már benne is vagy azonnal.
Bocs a kérdésért, de ha ki szeretnék lépni, akkor hogyan tegyem, ha ezzel a bejegyzéssel nem fog kilépni, csak "készenlétbe" teszi magát?Most olvasom, hogy akkor másik gombbal lehet majd kilépni, és az eredeti kilépő gombbal "tálcára tenni"?
-
KZ_3D
tag
válasz
kisspista
üzenetére
Olyan, mint amikor a Windows-ban leteszed a futó programot a tálcára.
Itt viszont ezáltal nem lépsz ki teljesen a Primo-ból, hanem visszakerülsz a PNA vezérlő felületére (más programokat is el tudsz indítani). Ha vissza akarsz lépni a Primo-ba, akkor újra elindítod a GPS ikon-t és már benne is vagy azonnal.
-
KZ_3D
tag
Ezt a sys beállítást próbáltátok már ?
v1.1 és v1.2-n is működik a kilépéskor !!!!
[interface]
show_minimize=1 -
DirectorX
tag
Ismét készült egy konzervatív loading kép progressbar-al és képernyőkímélő a Szanyo74 mester cuccához méretezve ha a képernyőkímélőn nem látszik az időjáráskép.(800x480)
Loading.bmp
loading_progressbar
zz_screensaver -
kisspista
senior tag
válasz
Szanyo74
üzenetére
Értem, köszönöm! És mikorra várható ezen újítás, ami a bemondást illeti?

Bocs, hogy ezt kérdezem állandóan, de izgatottan várom mindig az újításaid, folyamatosan nyomon követem munkásságod és weboldalad frissülő tartalmát!Még annyit lehet kérni, hogy a fav ikon javítás kerüljön bele a későbbiekben a GJA skinekbe, valamint a Honti féle TMC indikátor ezen bejegyzése?
<TEXT xxx class="txt_16bd bb_ww" x=700 y=154 w=99 z=1 color=#000000 glowtype=1 glowsize=2 color2=#FFFFFF align="CENTER"textmodel_wstr="tmc.state" padding=0 fontsize=16 visible=(%lua.tmcWasPresented && %traffic.settings.traffic_enabled && !%warning.driveralert.alerts.size > 0 && !%navigation.has_junctionview && !%navigation.is_in_simulation)>
<TEXT xxx class="txt_16bd bb_ww" x=700 y=175 w=99 z=1 color=#8B0000 glowtype=1 glowsize=2 color2=#FFFFFF align="CENTER" textmodel_wstr="tmc.current_station_name" padding=0 fontsize=16 visible=(%lua.tmcWasPresented && %traffic.settings.traffic_enabled && !%warning.driveralert.alerts.size > 0 && !%navigation.has_junctionview && !%navigation.is_in_simulation)>
<SPRITE xxx x=700 y=200 w=99 z=1 alpha=30 align="CENTER" bmp="tmc_signal_indicator.spr" phasemodel="tmc.signal_strength" visible=(%lua.tmcWasPresented && %traffic.settings.traffic_enabled && !%warning.driveralert.alerts.size > 0 && !%navigation.has_junctionview && !%navigation.is_in_simulation)>(Ezen bejegyzés nem teljesen az eredeti, a TMC állomás bordó színnel van feltűntetve, ami olvashatóbbá teszi a kijelzést!)
-
Gabeee75
csendes tag
Hello Szanyo74!
Igo primo 1.2 800x480 skin mikorra várható?Üdv:
Gabi -
Szanyo74
tag
-
60-as
csendes tag
Bocsánat 800x480 (

-
60-as
csendes tag
Kedves Fórumozók!
60 éves vagyok, nagyon tetszik a Ti lelkesedésetek és szakértelmetek az GPS navigáció terén. Igen sokat tanulhattam és a jövőben is fogok tanulni Tőletek. Ilyen fórum nélkül mi "lámák" (amatőrök) nem igen boldogulnánk. A többi kiváló elme megsértése nélkül (Gurjon, Dimka, Kalos stb) nekem Plajos Úr risk skinje volt a legjobb, amíg használhattam. Sajnos a masinám végleg meghalt (480_272-es volt), minden ment rajta, szinte svájci óra volt. Kis családom egy új GPS-el lepett meg, bánatomra 800_600-as. Jó is, gyors, megy rajta az Igo8 is, a Primo is. Én, már csak konzervatív vagyok, nekem az Igo8 jobban a szivemhez nött, és bajaim is itt vannak. Ami korábban természetes volt, (Branding) az sehogy nem jön össze. (Tudom, hogy ez a topic PRIMO-s, de hátha valaki segít).
A Branding-et betöltve a szines ikonok csak részben jelennek meg, pl. a benzinkutaknál már az alcsoport ikonok nem, pl. a [Petrol_Station.OMV] ikonja ua., mint a Petrol_Station ikonja (szines, a Nanuka féle ikonokat próbáltam betölteni). A .bmp és .spr file-ok jók.
valahol a 800x600 "ui" tájékán lehet a bibi. Egy hónapja bújom az "ui"-kat, összehasonlítgattam a 480x272-vel, vannak eltérések, de a Branding kezelésére sehol nem bukkantam.A másiik gongom, hogy az ikonok a navigációs képernyőn (az eredeti kék-ek) is nagyon kicsik. (Öreg mamusznak már a szeme nem az igazi), lehet-e ezen változtatni?
Régebben programozgattam, de ez a programozási nyelv még idegen, próbáltam a neten leíráspkat találni, egyenlőre nem jött össze. Majdnem nyugdíjasként szivesen fárasztanám magam saját örömömre némi "skinezéssel" (nem publikálás céljából). A template, objektum, button stb nem idegen számomra, de a SPRITE-nál két paraméter értelmezésére nem jöttem rá, a "z=<pixel>" és a "w=<pixel>"

PLajos úr írta valahol, valameyik fórumban, hogy szivesen venné, ha valaki 800x600-as géppel segítene neki, hogy nekünk "egyszerű földi halandók"-nak újdonságokat készíthessen, ha nem veszi sértésnek, szivesen segítek.
UI: Legközelebbi hozzászólásom már indián tíbusú lesz ("Uff")
"A láma is csak ember, de hátha tanulékony"
-
kisspista
senior tag
Már sok helyen olvastam, hogy újratervezési információk, de sajnos nem igazán jutottam el oda, hogy tudjam is, hol és hogyan érhető el?!
Az újratervezés fogalmával tisztában vagyok, hogyha letérünk a tervezett útról, akkor azonnal újratervezi. De hogy ezt információval hogy lehet előhívni, illetve megtekinteni a "terv"-et, ezt nem tudom! Örülnék, ha valaki elmagyarázná. Köszi. -
Szanyo74
tag
diMkaWA P 115 800×480 zz2 : [link]
- Sávinformáció javítva.
- Újratervezési információk felolvasása. -
axelbox
tag
Sziasztok.A Primo 1.1-ben a global_cfg file méretének mekkorának kell lenni?
Ha jól tudom abban tárolódnak a táblákhoz kötődő információk. -
fkorei
tag
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, hogy az útvonalnaplót hol találom?
Amikor az út végén kiírja az adatokat, elmentem, de nem találom hol tudom visszanézni. -
flash-
veterán
az új primóban a forgalmi statisztikai adatoknál mér nem látok semmi változást?
-
dzson1
tag
1.2 -höz nincs még 800x480 SKIN ???

-
nzoli2
tag
válasz
csonti70
üzenetére
Mivel más fórumokon is felmerült ez a probléma :
"Nálam is éjszakain indul, de csak akkor ha a scheme mappába beteszek különféle sémákat és azokat állítom be használatra. Ha a nappali és az éjszakia séma a program által használt gyári alapértelmezett, akkor rendesen működik."
itt egy profi +oldás:
"a branding.zip/ui_igo9 mappában létrehoztam egy scheme mappát, és ezen belül egy day és egy night nevű mappát. Ezekbe a mappákba beraktam a kedvenc sémámból a color.ini fájlt, így alapértelmezettnek hiszi a saját sémámat és rendesen működik nappal és éjszaka is.
a color.ini-k elejét a következőkre módosítottam, hogy alapértelmezeetnek használja:
[INFO]
name="COLORSCHEME~Default Day Colours"
night=0
default=1
preview=""[INFO]
name="COLORSCHEME~Default Night Colours"
night=1
default=2
preview=""Az éjszakai color.ini fájlomban volt agy hivatkozás a nightheightcolormap.bmp-re, mert eltérőt használt a gyáritól, így a nightheightcolormap.bmt is betettem a night mappába."
-
Szikravadász
csendes tag
Szép, jó estét mindenkinek!
Először is nagy köszönet Plajosnak és Zozonak a skinekért.
Másodszor egy kérdés (remélem nem minősül wareznek): a zz4 skinben néhány szöveg és táblabemondás angol maradt, annak ellenére, hogy a szópárok tartalmazzák a megfelelő kifejezéseket (természetesen minden a helyén van). Hogy lehetne ezen változtatni?
A sávinfo nálam is alul marad, hiába van bepipálva, hogy felül legyen.Köszönöm
-
kockazatos
tag
válasz
drotifuti
üzenetére
Szia! Én tegnap kaptam rá választ!
fda - veszélyt, bármi jelző táblák. Előzni tilos, szarvas veszély, meg ilyen hülyeségek.fpa - pont információ, nem nagyon kell, hacsak nem gyalogolsz a végén.
ftr - truckinfo kamionoknak.
Az FPA és FTR-t csak a primo, az fda-t az igo 8.3.!4! és amigo is kezeli!
Ment egy privát is!
-
m.jeno
senior tag
válasz
drotifuti
üzenetére
Keversz akkor valamit, nem a kanyarodást tiltó táblákat, hanem minden tiltó táblát tartalmaz ez az adatbázis, a skinben ezt is engedélyezni kell,
Én egy napig használtam, mert elég idegeítő volt, hogy mindenhol mutatott mindent csak normális az út mellett lévő táblákat nem, régebbi hsz-ekben megnézheted, mert pár képrnyőmentést akkor feltettem.csonti70
Beállítások - Térképbeállítások - Színbeállítások * Nappali szinek * Éjszakai szinek nézz körül ott.
Ha autómatára van állítva a színbeállítás, akkor megvárni a reggelt, hogy nappali legyen
-
drotifuti
aktív tag
Melyik az a térkép fajta ami már tartalmaz táblákat is? és melyik az a fájl tipus ami maga a táblára vonatkozik?pl
NQ) ftr,fbl,fpa,hnr,fda ? és még a TA is tudja alapból ugye vagy ahoz is kell valami plussz fájl tipus? -
m.jeno
senior tag
válasz
snowdog
üzenetére
Nos ma 1 órakor Budapest látképe, TMC vevővel:
azt hiszem elég beszédes.
Én nem azt mondtam, hogy nem jó, csak nem éppen percre kész, értem én a hosszantartó lezárásokat el lehet kerülni, de mi van ha azok egy része nincs jelölve - ma Bajcsi-Zsilinszky körüli felbontás, terelés sehol nem volt jelölve- erre minde esély megvan, mert, mint Plajos felvilágosított
a Naviextras lesz a gazdája, és Ök honnan szerzik be az adatokat, mert ha Trafiknav-tól, akkor semmi javulást nem látok, én azért mertem a Google-re gondolni, mert a napokban indított valami TMC-hez hasonlo on-line szolgáltatást.Külföldön, bocsánat tőlünk nyugatra, ha megnézed a TMC adatokat szolgáltatók listáját, akkor látod, hogy mindegyik országban van legalább egy ingyenes TMC szolgáltató.
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- VR topik
- Gitáros topic
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Peugeot, Citroën topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Autós topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ezt raktam fel,állítólag primo 1.1 hez készült de nekem tökéletesen megy
DM43