Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Be is futott a Honor GT Pro
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
H2zsolt
csendes tag
Sziasztok!
iGO Primo 2.4- en hogyan lehet beállítani, hogy mindig mutassa a sebességet? A régin a "menü" gombon volt.
Köszi: Zsolt
-
bendi007
tag
szeretnék valaki segítségét kérni teljesen megadta magát,levenném a navirol(wayteq 980 bt) és felraknék kártyára egy másikat
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #21540 üzenetére
-
vlevi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #21540 üzenetére
Megnézem, az iGO, és a Google térkép is másfelé tervez, ha kecskemetrol Debrecen felé indulsz. A deli, könyves Kálmán körút reszen kerüli ki a belvárost. Csak akkor tervez a belvároson keresztül Nagykőrös felé, ha az m3-as, Füzesabony a cél.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #21538 üzenetére
Ide nagyon OFF, de nem bírom magamban tartani.
Végleg kiborított a waze. Kész, vége, töröltem, és soha többé, fel nem rakom, még 1 mondatot se vagyok hajlandó róla elolvasni.
Azért, mert nincs benne útvonaltervezési mód választási lehetőség, és 1 perc előnyért az anyját is eladná, bevisz olyan helyekre, hogy csak lesek.
Tegnap Kecskeméten voltam, hazafelé a 4-esen jöttem Nyíregyházára.
A kecsói Auchan felől olyan zergeb****ta 30-as táblás lakóövezeti utcákon vitt át, hogy ott helyben felnégyeltem volna. A pékf****ért kellett arra hoznia, miért nem volt jó neki a kb nyílegyenes főűt, ahol egyébként reggel jöttem? Igaz, akkor nem a waze-val, hanem az Igo Nextgennel jöttem.A Széles közről van szó. Ide minek tervez??? Motorral még csak-csak el evickéltem itt, de elképzelem, hogy ha ugyanezt egy személyautóval, vagy akárcsak egy személyautónak megfelelő, 3.5T-s kisáruszállítóval csinálja.
Másik, hogy Hajdúszoboszlóra is be akart vinni, mert ott ugyebár a 4-es út csinál egy karikát a város körül, és a debrecen körüli elkerülőre sem vitt volna rá, csak, mituán félig bevitt a városba, pedig az autópályák, a fizetős szakaszok be voltak kapcsolva, be volt állítva, hogy van magyarországra érvényes matricám. És mégis ilyen elb***tul tervez.
Mivel itt már ismerős vagyok, ezt a húzását nem vettem be, szépen kikerültem Szoboszlót és Debrecent.
Egy hosszabb úton felesleges idegeskedést generál ezekkel a belvárosi kacskaringós tekergésekkel. Nem mondom, hogyha mondjuk teljesen beáll az M0-s, akkor jobb, ha szól, hogy érdemes azt elkerülni, de, hogy mindenáron a mellékútra visz, ha már 1 autó is van a főúton, az túlzás.Még annyit, hogy ez rávilágít a mostani navi progik egyik bajára. Nincs rajta rendes áttekintő rész. Ha láttam volna az elején nagytotálban, hogy nem végig a főúton akar elvinni a waze a Nagykőrös felé a 441-es útra, akkor szartam volna rá, és mentem volna egyenesen.
Réges régen az Igo8-ban volt utoljára automatikus madártávlat, amikor, ha nincs a közelben lekanyarodási pont, akkor átválott hagyományos 2D térképre. Ilyeneknél nagyon sokszor kiszúrtam, hogy a következő kanyarban le akar vinni a főútról, hogy 4-5km múlva megint visszahozzon ugyanarra a főútra. -
-
dbilas
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Jáksó navi hangot keresnék nem a szigorút hanem a kicsit viccesebbet.
Valaki tudna küldeni privátot ezzel kapcsolatban, hogy merre nézelődjek?
Volt anno valami gyűjtemény is más hangokkal, de sajnos nem találom és a legtöbb link már nem elérhető.
Előre is köszönöm!
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #21535 üzenetére
A Waze mutatja az aktuális forgalomsűrűséget? Régen használtam utóljára, akkor még úgy működött, hogy csak navigálásnál, az érintett útvonal forgalmi helyzetét mutatta. Tegnap mentem a Szabadság-hegyről az Ajtósi dűrer, Hungária sarkára. Ránéztem a Google térképre. Láttam, hogy az Erzsébet és a Lánchíd elesett, a Margit viszont csak halványpiros. Nem is volt gond. A Waze mutat ilyen infót tervezés nélkül?
-
-
Somatom
veterán
Ezt nem vitatom. Jómúltkor szórakoztattam magam vele. Budai alsó rakpart, észak (Óbuda) irányában, az Erzsébet híd alá közeledve benyögte, hogy kanyarodjak le balra a rakpartról. Tudod, azon az elcseszett, kis kiugratón, amit csak déli irányban, jobbra kanyarodva lehet használni odafigyelve, hogy ne toljanak seggbe. Na, az nekem is újdonság volt. Elképzeltem, hogy mi lett volna, ha hallgatok rá. Az esti hiradóban már tuti benne lettem volna.
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #21529 üzenetére
Budapestiként minek a navi? Figyelem a Maps forgalominfóját és az alapján navigálom magam.
-
válasz
#73495296 #21527 üzenetére
Igen, mivel én budapesti vagyok, ezért waze nélkül el se indulok az autóval, nekem ez az alapértelmezett navi. Egy 5 km-es távon is tud lenni 10 perc időkülönbség a TMC nélküli iGO által és az online dugófigyelővel felruházott waze által tervezett útvonalak között eljutásban.
Hosszabb távon valószínűleg tényleg a GoogleMaps lesz a nyerő, minden adat, információ, technika a kezükben van, ha egyszer nekiállnak ezeket összerakni, akkor tényleg legyűrik a piacot.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #21514 üzenetére
Én egy bedöglött készülék után a ritka frissítés miatt váltottam végül iGO-ról Sygic-re, de továbbra is látom, hogy vannak előnyei az iGO-nak a Sygic-el és a Google Maps-el szemben. Pl. sokkal jobb a találati aranya abban, hogy mikor egy hosszabb út során mondja, hogy mondjuk balra tarts, a Sygic jellemzően egy rakás fals pozitívat mond, ahol jól látszik, hogy új sáv nyílik jobbra, triviális az egyenes. A Google Maps meg sokszor nem figyelmeztet, mikor nem triviális. Az iGO meg ebben tényleg jó. A sávokat eddigi tapasztalataim szerint az iGO mutatja legjobban, de még a táblázás is sokkal jobban hasonlít a valóshoz.
Hosszabb-közepes utakon pedig nem biztos, hogy kacskaringózni akarok, mert lehet, hogy 1 percet nyerek, a forgalmi adatokkal meg nem csak a Waze tud mit kezdeni.
Egyébként szerintem pár év, és a Google Maps egyeduralkodóvá fog válni, elég ha lesz kisebb méretű, egyszerűbben letölthető offline térkép, normálisabb sáv mutatás, és nem nagyon lesz mi nyomába érjen, hiszen neki lesznek a legjobb adatai.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #21511 üzenetére
Már ha az általános felhasználói körön a nagyvárosi csúcsidőben autózást érted. Tapasztalataim szerint minden másra alkalmasabb az iGO vagy más offline navigáció, különösen hosszabb, külföldi utakra. Én sem kamionozok, évi 15-20 ezer km, de 95%-ban hétvégi programok, nyaralás, 100 km-nél nagyobb távok.
-
Dévidzon
tag
Sziasztok!
Olyan gondom, van a Primoval, hogy az érkezési időt egy órával későbbre teszi, mint a valós. Amikor már csak pár Km-re vagyok a céltól, akkor is még egy órát ír érkezési időnek.
Területi beállításokban az időzóna automatikus.
Vmi ötlet erre? Köszi! -
zaqwe72
csendes tag
Sziasztok!
Igo Primo Israel 9.18.27.687519, Android 8.0 alatt térképcserét követően a következőt vettem észre: Amennyiben nagyobb térképterületet kellene megjeleníteni a programnak akkor az kilép (Sajnos az ..Israel leállt hibaüzenettel). Ettől eltekintve a navigáció működik. Elsősorban memóriaproblémára gondolok. Van ötletetek a probléma megoldására?
segítségeteket előre is köszönöm!zaqwe
-
Somatom
veterán
válasz
Nagyjából helytálló, amit írsz. Ez a különbség a navigálni és a navigálósdit játszani között. A Waze az utóbbi.
-
Krobo26
újonc
Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hogy az IGO Primo-t hogyan tudom elindítani LG V30 és Huawei P20 telefonokon, mert mindkettőnél a felbontásra hivatkozó hibaablakot dob fel és a neten nem találok semmit. Előre is köszi.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Az iGo-ban nagyon jól megoldották a sok pontból álló útvonal tervezési lehetőséget, hogy a többi a nyomába sem érhet. Talán a google, de az is inkább azért jó, mert PC-n megcsinálom az útvonalat, és elküldöm magamnak mailben.
IGO-ban tetszik, hogy pontosan ugyanúgy néznek ki az útjelző táblák a programban, mint a valóságban. Amikor egy nagyváros, pl. Bécs autópálya bevezető szakaszán a 6-7 sávból pontosan ugyanazokat a táblákat mutatja, mint ami az út felett ki van akasztva, az szerintem sokkal jobb, mint, amikor csak a sávinformáció nyilait mutatja (mint pl. google). -
DM43
Topikgazda
válasz
Ebben neked kb. igazad van [bár azért a legális igoban (nextgen-ben) is van némi online dolog], de ez mégis csak egy igo-val foglalkozó topic ....
-
Nos igen, minden utazás típushoz megvan a legjobban használható navigáció.
Városon belüli, leggyorsabb eljutást kívánó utakhoz nálunk a legjobb az online waze.
Rövidebb (max párszáz km-es) EU-n belüli utak esetében, ahol a gyorsaság annyira nem fontos, de az embernek azért nincs kedve órákat a dugóban ülni, ott is az online navik a legjobbak, errefelé a waze, esetleg olyan helyeken, ahol kevesen használják a waze-t, ott a Google Maps.
Hosszabb, nyaralás jellegű utakhoz, ahol az út is a nyaralás része, ott a legjobbak az offline navik, a legjobb a HERE WE GO, mert az indulás előtt teljesen friss térképadatbázist tudsz letölteni, amit a navi offline módon tud használni.
Ezek után nem tudom, hogy iGO-t mikor lenne érdemes használni
Az offline navik között a térképadatbázisa elavultabb, mint a mindig naprakésszé tehető HERE WE GO térképadatbázisa. Online használatban pedig TMC-vel sem tud annyit, mint a waze, vagy a GoogleMaps, szóval általános személyautós használatra nem az iGO a legjobb választás. (A kamionos részét nem ismerem, lehet, hogy abban a térképadatbázis elavultsága ellenére jól használható.)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Van ennek külön topicja, de már többször megkaptam, hogy a vaze nem való többszáz, ezer km-es, több megallos utak tervezésére. Ezzel szemben az iGO igen.
A vaze (nálam okosabbak szerint) arra való, hogy a legrövidebb zergebaszta mellékutakon vigyen el a célig. Ezt teljesíti is, agyfaszt kaptam tőle a múltkor, amikor a 3-as úton Gyöngyös előtt bevitt (volna) a susnyasba, csak azért mert a 3-as főút ezt dél felé kikeruli.
Az iGO viszont tud ún. jól követhető tervezést, ahol nem csinál ilyet.
Pl Berlin-Nyiregyhaza a legrövidebb Lengyelország felé, másodrendű utakon, de a követhető módban a szokásos, Bécs Budapest útvonalat tervezi.
És igen, az iGO-nak van speciális truck módja, ahol magassági, súly, ... korlátozásokat figyelembe véve tud tervezni. Mindezt net kapcsolat nélkül.
Az offline működés egyébként sem egy ördögtől való dolog, Szerbia, Montenegró, ... szintén nem EU, ott is sokba kerül a mobilnet. -
norrberth
addikt
válasz
-
válasz
Somatom #21510 üzenetére
Azért lássuk be, hogy a PH! lapcsaládon fórumozók között nincsenek túlreprezentálva a kamionosok. A kamionosok egyébként is megveszik kamionosoknak való speciális navigációs rendszereket, tehát méginkább indefferens számukra ez a kérdés.
Így az általános felhasználói kör elvárásait figyelembe véve teljesen nyugodtan kijelenthető, hogy általánosságban jobb a waze, mint az iGO.
-
Totta92
tag
Sziasztok!
TMC-t hogy tudom működésre bírni?
Rámegyek igoban a valós idejű korlátozásokra wifivel csatlakozok a netre és 0. Bármit állítok. Ki-be tudom kapcsolni a beállításokban a funkciót és ennyi.Igo 9.6.29.625822
Sys fájlomban van 3 http link de nem tudom nincs-e frissebb nem-e az a baj, hogy azok már nem élnek?
-
norrberth
addikt
válasz
norrberth #21499 üzenetére
Meg a play áruházban a művelet előtt az automatikus frissítést kapcsold ki.
Soha ne frissítseMert akkor nem csináltál semmit.
De jön tán hamarosan az új szoftver és javítva lesz ez a hiba.
Na akkor majd lehet frissíteni.
Ha jó leszEz a megoldás azért jó amit fentebb linkeltem, mert jó szolgálatot tesz egy jól működő régebbi verzió.
Mint egy új használhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest