- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM43
Topikgazda
válasz
zsiga68 #18649 üzenetére
Én (és Te is) egy ideig vezettem a megjelenéseket: verziószám, kiadás dátuma és sok esetben az eszköz neve, amin megjelent.
Például az első primo 2010.02.08. dátumú, 8.5.9.130045 verziószámú, és a CEBIT-en kiállított demó verzió volt.
Ha minden igaz, akkor az első kereskedelmi forgalomba került program a Navon 480-on jelent meg 8.5.9.142948 (2010.05.11) verziószámmal. -
zsiga68
őstag
Egyébként a kiegészítő fájlok a primo programhoz köthetőek. Figyelembe kell venni hogy a legelső Primo verzió 1.0. És utána tőbb ugrás volt. 1.1 , 1.2 , 2.0 , 2.4.. Szóval ennek alapján kellene kideríteni a kiadási éveket. Fejből már nem emlékszem de nagyobb,régebbi fórumokon utána lehet járni ennek.
Kár hogy a Mobilepassion megszünt.. -
zsiga68
őstag
Már a kérdés se jó. Ugyanis a térképfájlok mindig fbl fájlkiterjesztésüek voltak. A többi fájlok nem térképek hanem hozzá tartozó de más funkciókat biztosító fájlok melyek mem szükségesrk a közvetlen működéshez.iGO /content mappa >
map mappa: fbl - Térképek
map mappa: hnr - Előfeldolgozott úthálózat
map mappa: fda - Figyelmeztető jelzések
map mappa: ftr - Kamionos információk
map mappa: fpa - Pontszerű címek
map mappa: fsp - Intelligens útvonaladatok
map mappa: fjv és/vagy fjw - útkereszteződés nézet
poi mappa: poi - Hasznos, érdekes helyek
building mappa : 3dl - 3D látványosságok
building mappa : 3dc - 3D épületek
dem mappa:dem - Domborzat
histspeed mappa: hsp - Intelligens útvonaladatok
phoneme mappa: ph - Fonémák
tmc mappa: TMC – Traffic Message Channel (forgalmi üzenet csatorna)
speedcam mappa:spdb ;*.txt – Sebességmérő kamerák
-
LámaZ
addikt
Régi szerkesztőként, az angol Wikipédia iGO (software) c. szócikkét szeretném kiegészíteni, esetleg megírni a magyar verziót is.
Nem segíti senki a nemes ügyet?
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Állítgattam az iGO-t, hogy mennyivel előbb, hanggal/képpel vagy csak képpel jelezze, hogy jelzőlámpába épített kamera van, mennyivel előbb jelezze a besorolást a forduláshoz, mennyivel előbb jelezze a vasúti átjárót és az ott található többi jelzést.
Beállítások/Hangok és figyelmeztetések/Gyorshajtás beállítások
Beállítások/Hangok és figyelmeztetések/Figyelmeztetési pont beállítások
Beállítások/Hangok és figyelmeztetések/Figyelmeztető táblákValamiért azonban most amikor kilépek a programból akkor a következő hibajelzés jelenik meg
Application iGO.exe encountered a serious error and must shut down.
Egyébként maga a program (iGO) működikA crash.txt-be ez található
------------------ Crash Log Begin -------------------
Current System time: "2016-01-26 16:00:43"
Build version: 9.6.5.221194
Build configuration: Product--ARCHFAM
OS version: 6.0
Uptime: 0 h 4 m 40 sec 0 msec
Memory Stats:
FreeMemory: 79 MB, 584 KB, 0 B
TotalUseableMemory: 83 MB, 616 KB, 0 B
MaxMemory: 129 MB, 0 KB, 0 B
ReservedMemory: 1 MB, 0 KB, 0 B
ActualCacheSize: 0 MB, 0 KB, 0 B
GarbageSize: 0 MB, 0 KB, 0 B
Exception: 0xc0000005
At address: 0x0054155c
Access violation reading address: 0x00000005
0x0054155c (A)WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \ResidentFlash\PRIMO\iGO.map not found):
0x40029290 (A)
0x000120a4 (A)
0x0001167c (A)
0x0001182c (A)
0x00011914 (A)
0x0065de40 (A)
0x400771bc (A)
0x400585ac (A)
0x4005277c (A)
0x4002a524 (A)
0x4002a814 (A)
0x4005287c (A)
0x0054155c (A)
0x00545774 (A)
0x005456b4 (A)
0x0006a620 (A)
0x00599894 (A)
0x0059aae8 (A)
0x0065dc2c (A)
0x0065ddf4 (A)
0x0004da3c (A)Global status:
bInFocus: 0
bMouseDown: 0
bInLogic: 0
bInRender: 0
CurrentState[128]: ExitState
GPS Pos: (20.138112,45.799430)
Camera: pos20.138011,45.799428) rot:1833 persp:7000 zoom:45.000000 eng=2)
------------------- Crash Log End -------------------- -
csferke
senior tag
válasz
promark #18641 üzenetére
[interface]
bilang_city=1 ;(0) ;(1); Road names in original in your and orig language
use_big_lang_flag=1 ;(0) ;(1) ;show cityname in your and orig languageKöszi.
Első ránézésre "majdnem" tökéletes.
A system.ini törlöm vagy nem, nem vettem észre különbséget.
Vannak még azonban hibák. Pl. Osijek<>Eszék, Virovitica<>Verőce ... de sz.tem ~80-85%-ban jó. -
promark
csendes tag
válasz
csferke #18617 üzenetére
Szia!
Kell hozzá az adott ország nyelvi fájlja (content/lang) mappába, valamint a sys.txt-be írd be ezeket a sorokat:
[interface]
bilang_city=1 ;(0) ;(1); Road names in original in your and orig language
use_big_lang_flag=1 ;(0) ;(1) ;show cityname in your and orig languageMódosítás után a save mappában található system.ini fájlt töröld ki és teszteld (akár szimulációban is).
Sok sikert!
-
sziasztok!
1, Gjak skin-nél be lehet állítani valahol,hogy poi keresés az ne csak 50km-nél nagyobb körzetben valósuljon meg?Ez a max
Ha kikapcsolom a skin-t,akkor az összes poi között keres,nem néz max távolságot.Kerestem config fájlban,de ezt nem találtam meg és a skin kapcsolja át biztosan.2, Hogy lehet beállítani kulturáltan,hogy csak MOL benzinkutakat mutassa és jól jelenjen meg a logója?Munka közben csak az kell,de ha szabadidőmben használnám,akkor kellene a majd a többi kút is.
3, Visszafordításra nincs megoldás még mindig?
-
kopepe
aktív tag
Na jó,akkor csak tegyük fel,hogy mi lenne HA egy másik androidos telón pedig ugyanez a cucc alapból magyarul indulna el?Ha esetleg valaki netalántán felmásolná egy másik telefonra,amit ugye nem szabad,de tegyük fel,hogy vannak ilyenek,na akkor másolás közben sérülhet a nyelvi fájl?
-
DM43
Topikgazda
válasz
kopepe #18636 üzenetére
Ez a verzió az elsők között megjelent (ha nem a legelső) androidos primo. Annó volt szerencsém tesztelni. Amennyiben nálad a gyári verzió produkálja ezt egy NavGear eszközön, akkor azt mondom, hogy valami megsérült. Ha más eszközön próbálod - nos az már warez megoldás és így ezen a fórumon tiltott dolog.
-
kopepe
aktív tag
Üdv!
Ebben a verzióban van egy csomó nyelv,de nem áll át másikra,csak angolul megy.
Mi lehet az oka?Régebben jó volt. -
DM43
Topikgazda
válasz
Just_Reboot #18633 üzenetére
Biztos lehet, de ezt nem itt kellene megbeszélni!
-
snowdog
veterán
válasz
Just_Reboot #18631 üzenetére
Attól tartok a frissítés nem lesz zökkenőmentes, mert ezt készüléket nem látom a támogatottak között: [link]
-
Vyndree
őstag
válasz
Just_Reboot #18629 üzenetére
Térképfrissítés: [link]
-
Just_Reboot
addikt
Hali!
Kollégám adott nekem egy GPS 84H-3 tipusú gépet. Ezen kellene frissítenem az iGO-t. Mi ennek a menete?
Szerk: Most a 2.0-ás primo van rajta.
-
kirillhun
csendes tag
Az miért van hogy elveszti a memóriáját az Igo Primo?amit beálligatok,hangok,jelzések stb,időnként visszatér gyári beállitásra!!mit kellene csinálnom ,hoyg meg maradjon a memóriája?
-
csferke
senior tag
A megoldás az lenne, ha a hivatalos helységnevet az adott ország nyelvén is kiírnák zárójelben, keresni meg mindkettőre lehessen, mint a Google Térképekben.
Én amikor az OpenSourceMap-eket szerkesztettem (5 éve?), mindegyik történelmi magyar településnél beírtam a hivatalos nevet, és volt/van? ott olyan, hogy történelmi településnév, és oda írtam be a magyar nevet.
Ez így lenne korrekt.
A te szádból/írásodból ez remélem eljut az istenek/fejlesztők fülébe is. -
LámaZ
addikt
(#18565) bl4ze
A branding.zip fájlok platformfüggetlenek? (android/wince)
-
LámaZ
addikt
„Application error. Application Primo.exe encountered a serious error and must shut down.”
Csak kíváncsiságból kérdezem: az újabb iGo szoftverekben - már ha van ilyen, mert én wazzer lettem véglegesen – a fejlesztő még mindig küld ilyen üzenetet? Másképpen fogalmazva: még mindig kötik a progijukat – adott esetben – a külső kártyához, vagy már nem adnak erre?
#18617 csferke
A megoldás az lenne, ha a hivatalos helységnevet az adott ország nyelvén is kiírnák zárójelben, keresni meg mindkettőre lehessen, mint a Google Térképekben.Én amikor az OpenSourceMap-eket szerkesztettem (5 éve?), mindegyik történelmi magyar településnél beírtam a hivatalos nevet, és volt/van? ott olyan, hogy történelmi településnév, és oda írtam be a magyar nevet.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ebbe a Fórumba való az észrevételezésem, de iGo Primo + HERE maps-al vannak negatív tapasztalataim.Alapból, ugyebár, beállítja az ember a magyar nyelvet. Ez így jó is Mo-ra és egész európára kivéve a régi Nagy Magyarországi területekre, mármint az elcsatoltakra. Mindenhol a régi magyar településneveket írja ki. Hát, én vajdasági magyar-ként sok régi helységnevet tudok. Vajdaságban főleg, Horvátországban kevesebbet, Romániában még kevesebbet.
A héten jártam a Horvátoknál Baranyában és a Dráva mentén. Sokszor nem is tudtam, hogy hol járok. A GPS írta a régi magyar nevet pl. Nekcse közben pedig Našice-n jártam (Verőce-Virovitica, Kapronca-Koprivnica stb., hogy csak néhányat soroljak fel). Ha átrakom a nyelvet horvát-ra vagy szerb-re akkor a most érvényes neveket írja. De az nem megoldás, hogy a határon cserélgessem a nyelveket.
Elhiszem én, hogy ma is fájó az elcsatolt területekre gondolni.
DE, szerintem bármely nyelv is alapértelmezett a GPS-en, mivel ez csak a kezelésére, menürendszerre vonatkozik a térképen feltüntetett nevek az adott országban honos nevek kellene, hogy legyenek. Így megegyezne a GPS-en látott térkép a valósággal, az útszéli jelzőtáblákkal.Erről mit gondoltok?
üdv
Megjegyzem, hogy a PC-n is ha a Google nyelve magyar akkor a Google Térkép is a régi magyar neveket használja.
-
OldMike
őstag
válasz
m.jeno #18614 üzenetére
A Save-ben lévő poi_visiblities.txt fájlhoz tartozik egy pontosan ugyanakkor keletkező CKS kiterjesztésű bináris fájl is. Nem értek hozzá, de bizonyosan összefüggnek egymással. Amikor megpróbáltam néhány dolgot átírni a poi_visiblities.txt-ben, akkor a navi program alapbeállítással indult, azaz nem fogadta el a változtatásaimat.
Sajnos ahogy korábban írtam az én programom - feltételezhetően a gyári portolás miatt - nem tartalmazza a láthatósági távolság beállításának lehetőségét. Pontosan innen indult az egyéb lehetőségek keresése. Mivel a normális módon nincs lehetőségem a módosításokra, csak az alapbeállításokban próbálhatok meg más értékeket beírni. A gond az hogy egyelőre csak - valószínűleg egyébként megalapozott - feltételezések vannak a két számérték jelentéséről.
-
m.jeno
senior tag
válasz
OldMike #18612 üzenetére
Rossz helyen próbálkozol, a brandingban az alapbeállításokat tudod módosítani, amiket a program indításakor felvesz. A save mappában lévő poi_visitiblies mappából veszi az aktuális poi láthatóságot, ott kellene vele játszanod, de a Térképbeállítások - Hasznos helyek a térképen alatt be tudod állítani minden egyes poi csoporthoz, benzin kút esetében minden kúthoz, hogy milyen távolságból lássa.
-
OldMike
őstag
válasz
vavakika #18610 üzenetére
vavakika és snowdog
Köszönöm a válaszokat, próbálkozom majd a branding.zip Default könyvtárában lévő poi_visiblities.txt fájl módosítgatásával (persze az eredeti biztonságba helyezésével).
Számomra az tűnik logikusnak, hogy például a benzinkutakat a nagy területet mutató ("magasabbról" nézett) térképnézeten is lássam, az üzleteket meg elegendő a kisebb területet átfogó ("közelebbről" nézett) térképnézeten látni. Ezt próbálom meg a számok módosítgatásával elérni. -
OldMike
őstag
válasz
vavakika #18608 üzenetére
Köszönöm, de sajnos ennél sokkal részletesebb információ kellene. Nyilván annak is van jelentősége, hogy két - esetenként eltérő - szám van. Például egy - az első helyen lévő - 5000 érték jelenthetné azt hogy addig látszik a poi, amíg egy 5 km-es körön belül van, de ez csak egy okoskodás a részemről. A másodikra már feltevésem sincs.
Amúgy a Save mappában lévő poi_visiblities.txt fájlt mindig aktuálisan a program hozza létre, azt előtte akár ki is lehet törölni. A branding készítők a saját Default könyvtárukban hoznak létre egy ugyanilyen nevű fájlt, ami viszont nem változik. Lehet hogy a program innen veszi az alapbeállításokat, az általam egyedüliként állítható ki-bekapcsolást kivéve. Az is meglehet, hogy a Save mappában lévő fájlban a 0|0 jelzés például a kikapcsolt poi-t jelenti. -
vavakika
csendes tag
válasz
OldMike #18607 üzenetére
Helló. Ha jól tudom akkor a szám azt jelenti, hogy ha a térképet távolítod akkor meddig jelenjen meg a poi kép.
Ezek a Brandingban vannak beírva. A készítők sokszor úgy készítik el, hogy alapban láthatóvá teszik a képeket. Ezeknek a képeknek a ki-be kapcsolása a beállításokba elvégezhető. Amúgy a save mappában is megjelenik a poi_visiblities.txt file az általad beállított láthatóságnak megfelelően.
Ha valamit esetleg rosszul tudok akkor elnézést. -
OldMike
őstag
Üdv!
Lenne egy eléggé furcsának ható kérdésem. Megírná valaki hogy a poi_visiblities.txt fájlban mit jelentenek az egymás után szereplő számok? Azokra gondolok, amik a poi név és a hozzátartozó BMP név után vannak, a szövegnézőben nagyjából így: |5000|0|. A számok persze eléggé változatosak, lehet 0|0 vagy 5000|500 stb.
Sajnos az én gyári szoftveremmel nem lehet csak ki- és bekapcsolni a poi-kat, nincs módom például a láthatósági távolságokat sem állítani. Egyszerűen fel sem jön ez a lehetőség. Próbáltam plajos androidos UX-ét, abban megvannak a lehetőségek, csak sajnos a módosításokat nem menti el, azaz minden marad a régiben. Ez nem az UX, hanem a program hibája.
Igazából azzal sem vagyok tisztában, hogy a fenti fájlban lévő számok alapból honnan kerülnek oda? A programban van elrejtve valami alapbeállítás, vagy valamilyen általam is olvasható (esetleg szerkeszthető) fájlban? Megjegyzem hogy plajos multibranding 1.2-őt használok, ami számomra nagyon jó dolog, csak egy kicsit zsúfolt a kijelző. Talán ezen segítene, ha érteném a számok jelentését, és annak alapján esetleg valahogyan módosítani is tudnám.
Jöhetne privátban is, gondolom ez senki másnak nem probléma. Próbálkoztam a supporttal is, de észre sem vesznek
.
Köszönöm
-
Henker2
addikt
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy GPS-en lévő IGO-hoz, tudtok utcaneveket mondó hangfájlt? Ha igen, hogy működik a használata?
Köszönöm
-
Kobe
veterán
válasz
gabikiraly2 #18602 üzenetére
annak én is örülnék
amúgy Mo és a vele közvetlenül szomszédos országokban melyik térkép lenne a hasznosabb? Perpill Q3 Here van fent, nem tudom ettől létezik e pontosabb
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- PlayStation 5
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Politika
- OLED TV topic
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok