- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Igen, többször jártam már én is így.
Csak azzal nem számol, hogy közben 3 STOP tábla balra kifordulast kellene csinálni, vissza a főútra, ami több perc idő veszteség.
IGO régebbi verzióiban volt egy ún. jól követhető terv, ami elég jól ötvözte a gyors/rövid utakat, nem vitt be ilyen szituaciokba.
Azóta sajnos ez már nincsen, csak a ződ útvonal, ami viszont kevésbé részesíti előnyben az autó pályát a sima orszaguttal szemben. -
plajos
aktív tag
-
snowdog
veterán
-
laszlohu
addikt
Ennek szerintem nem sok köze van a szoftverhez,
az AGPS esetében, főleg külföldön, ha nem tiltod le a mobilneted, az internetről letöltött cellainformációk súlyos pénzbe kerülnek.Más :
az 1. generációs Samsung Galaxy S - nél a rossz konstrukció is oka volt a rossz gps vételnek,
akinek volt esze, az a gps antenna buherásával( forrasztással ) jó műhold vételt tudott elérni. -
snowdog
veterán
De ha te a cold start time 20-25 perces idejét tapasztalod, akkor a gagyin megírt alkalmazásra tudok csak gyanakodni, elképzelhető, hogy csak akkor foglalkozik az adatokkal ha már begyűjtötte mind a 25 pályaadatot.
Tapasztalatom szerint a PNA navi programokban addig nem jelenik meg adat, amíg legalább 4-5 műhold adatát be nem gyűjti. Attól kezdve egyre pontosabb értéket mutat, mivel nyilván egyre több műhold adatát dolgozza fel.
-
Luissimo
veterán
tudod, én eldöntöttem, mert próbáltam.
nem egyszer, nem kétszer, de soxorugyanis én nem A-GPS -es vevőről beszélek, hanem PNA-ról és ha te is arról beszélsz, akkor érted, hogy miról van szó.
De mivel nemérted, igy látom, hogy nem arról beszélsz.
no hagyjuk.Te a műholdakhoz értesz én meg az igaziakhoz.
mikorvan telihold ?
-
snowdog
veterán
...sehol nem írtam, hogy duplex módban kommunikálnának egymással.
Ha már kötözködés a téma, akkor írtad: "Első lépésben a GPS-vevő lekérdezi a műholdról a pontos időt."
Nem kérdezi le. A lekérdezés azt jelenti, hogy megkérdezi, az meg válaszol. Valójában lényegtelen szavakon való lovaglás, de látom ezt a műfajt kedveled.
-
gipsztigris
addikt
Rendkívül örülök, hogy ennyire tájékozott vagy, de szerinted ez egy átlagfelhasználót mennyire hoz lázba?
A kisregényed egyetlen szava sem válasz a Vajdamernye által feltett kérdésre. Én legalább megpróbáltam a feltett kérdésre válaszolni. Kegyed pedig (gondolom örült, hogy talált egy kis fogást rajtam) ezért ahelyett, hogy az alap kérdésre válaszolt volna, inkább igyekezett kioktatni a GPS lelkivilágából! Ha már a másik fórumon hivatkoztál az aláírásomra, itt sem tudok mást mondani, mint azt, hogy "Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem ha kioktatnak!"
-
snowdog
veterán
Első lépésben a GPS-vevő lekérdezi a műholdról a pontos időt. Ezt a PRN-kóddal tudja megtenni, ami jelzi, hogy melyik műholddal (műholdakkal) kommunikál, hiszen ez egyedi jel.
Gondolom sokakat érdekel a téma, ezért nem árt egy kis pontosítás.
A GPS vevő nem kérdezi le a műholdról a pontos időt, mert a kapcsolat csak egyirányú. A GPS vevő (mint a neve is mutatja) veszi a műhold adását. És éppen ezért nem is kommunikál vele, mert az is kétirányú adatáramlást feltételez. Jelen esetben az adatáramlás egyirányú, az a műholdaktól a GPS vevő felé irányul.
-
gipsztigris
addikt
DM43 barátom a WinCE/WinMO iGO zárásáról beszélt és nem az Androidról.
A spicán a készülék azonosítójához volt zárva a program. A Kártyán nem volt más, mint az iGO mappa (data,branding,Content, stb) A program a készülékre volt telepítve.
Ha a tiéd volt a Spica újkorától, akkor tudod hogy működött ez! Kaptál egy parancsikont a kártyán, majd a netről szedte le az alap programot. -
kori18t
tag
Ezt szerintem nem nekem akartad írni, ugyanis gőzöm sincs róla.
Én is szenvedek, 1-2 dolgot sikerült megjavítani a sys.txt-ben, viszont én még mindig a TMC-vevővel szórakozok, bekapcs után mindig bepipálja magát, holott én nagyon nem akarom.
Más majd biztos tud válaszolni neked. -
drotifuti
aktív tag
Egyre inkább én is erre gondolok vagy Hardver hiba vagy repedt forrasztás a nyák lapon...pedig nem esett le..de akkor a "Navon" logó miért jön be?!..ha rossz az egész akkor nem hiszem h akármit is csinálna....érdekes jelenség..az akku ki-be kapcson kívül semmire sem reagál....vagy mégis szoftveres a gond?!
(
De olvastam egy olyan fórumon (amire regeltem de még nem biráltak el) ugyan ijen jelenséget, de reg nélkül nem enged tovább olvasni..meg az az igazság hogy amíg nem piszkáltam bele a flessbe addig tökéletes volt a kütyü....
-
drotifuti
aktív tag
win 7, xp is probáltam xp 2 gépen is de semmi, ezt a linuxos megoldást azért kiprobálom, "nekem már ugy is mindegy"...ráadásul a Főnököm kütyüje...az a baj h letöröltem a resident flasht róla...sztem ezért nem ismeri fel usb eszközként, mert gondolom itt volt az azonosítoja is a pna-nak..mint írtam már a resident frash már mrg van, meg van boot mappa is de sd-ről nem lehet bootolni...regeltem egy fórumba , ahonét a fress is származik de két nap után sem "bírálták" el a regemet..
Egyébként a driver frissitők sem látják a gépet...így nem is ajánlanak új drivert...a kütyüt még nem is használtuk, mert egyböl primot akartam rá rakni..pedig volt eredeti SD igo8,3 hozzá..na ezt kellet volna hagyni rajta.. -
drotifuti
aktív tag
nem tudom mi az a AS? win 7 látja az ezközök és nyomtatóknál de nem felismerhető usb eszközként...és semijen opciot nem jelenit meg hogy kitudjam vesézni..nem tudom mit probáljak meg..az északa azt találtam ki h rákeresek win.mobile5 usb driver néven mert a navon n250usb driverre sehol semmi...
-
formasu
tag
Szerintem csak annyi történt, hogy kevés műholdat látott a készüléked, ezért pontatlan volt a pozíciód és (ha jól értettem, akkor) ezért tett át másik útra.
Valójában nem másik útra tett, hanem a vasúti sineket kihagyva tett a Jászberényi út mellé közvetlenül, tehát, nem is a Jászberényi útra!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független szép állapotú
- Inspiron 7510 15.6" FHD IPS i7-11800H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Fehér S22+ 8/128GB szép állapotban
- HP ZBook Studio G4, 15,6" FHD, i7-7700HQ CPU, 32GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, W11, Számla, 1 év
- Wiim mini hálózati lejátszó eladó
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest