- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
Új hozzászólás Aktív témák
-
csferke
senior tag
A megoldás az lenne, ha a hivatalos helységnevet az adott ország nyelvén is kiírnák zárójelben, keresni meg mindkettőre lehessen, mint a Google Térképekben.
Én amikor az OpenSourceMap-eket szerkesztettem (5 éve?), mindegyik történelmi magyar településnél beírtam a hivatalos nevet, és volt/van? ott olyan, hogy történelmi településnév, és oda írtam be a magyar nevet.
Ez így lenne korrekt.
A te szádból/írásodból ez remélem eljut az istenek/fejlesztők fülébe is. -
LámaZ
addikt
(#18565) bl4ze
A branding.zip fájlok platformfüggetlenek? (android/wince)
-
LámaZ
addikt
„Application error. Application Primo.exe encountered a serious error and must shut down.”
Csak kíváncsiságból kérdezem: az újabb iGo szoftverekben - már ha van ilyen, mert én wazzer lettem véglegesen – a fejlesztő még mindig küld ilyen üzenetet? Másképpen fogalmazva: még mindig kötik a progijukat – adott esetben – a külső kártyához, vagy már nem adnak erre?
#18617 csferke
A megoldás az lenne, ha a hivatalos helységnevet az adott ország nyelvén is kiírnák zárójelben, keresni meg mindkettőre lehessen, mint a Google Térképekben.Én amikor az OpenSourceMap-eket szerkesztettem (5 éve?), mindegyik történelmi magyar településnél beírtam a hivatalos nevet, és volt/van? ott olyan, hogy történelmi településnév, és oda írtam be a magyar nevet.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy ebbe a Fórumba való az észrevételezésem, de iGo Primo + HERE maps-al vannak negatív tapasztalataim.Alapból, ugyebár, beállítja az ember a magyar nyelvet. Ez így jó is Mo-ra és egész európára kivéve a régi Nagy Magyarországi területekre, mármint az elcsatoltakra. Mindenhol a régi magyar településneveket írja ki. Hát, én vajdasági magyar-ként sok régi helységnevet tudok. Vajdaságban főleg, Horvátországban kevesebbet, Romániában még kevesebbet.
A héten jártam a Horvátoknál Baranyában és a Dráva mentén. Sokszor nem is tudtam, hogy hol járok. A GPS írta a régi magyar nevet pl. Nekcse közben pedig Našice-n jártam (Verőce-Virovitica, Kapronca-Koprivnica stb., hogy csak néhányat soroljak fel). Ha átrakom a nyelvet horvát-ra vagy szerb-re akkor a most érvényes neveket írja. De az nem megoldás, hogy a határon cserélgessem a nyelveket.
Elhiszem én, hogy ma is fájó az elcsatolt területekre gondolni.
DE, szerintem bármely nyelv is alapértelmezett a GPS-en, mivel ez csak a kezelésére, menürendszerre vonatkozik a térképen feltüntetett nevek az adott országban honos nevek kellene, hogy legyenek. Így megegyezne a GPS-en látott térkép a valósággal, az útszéli jelzőtáblákkal.Erről mit gondoltok?
üdv
Megjegyzem, hogy a PC-n is ha a Google nyelve magyar akkor a Google Térkép is a régi magyar neveket használja.
-
OldMike
őstag
válasz
m.jeno #18614 üzenetére
A Save-ben lévő poi_visiblities.txt fájlhoz tartozik egy pontosan ugyanakkor keletkező CKS kiterjesztésű bináris fájl is. Nem értek hozzá, de bizonyosan összefüggnek egymással. Amikor megpróbáltam néhány dolgot átírni a poi_visiblities.txt-ben, akkor a navi program alapbeállítással indult, azaz nem fogadta el a változtatásaimat.
Sajnos ahogy korábban írtam az én programom - feltételezhetően a gyári portolás miatt - nem tartalmazza a láthatósági távolság beállításának lehetőségét. Pontosan innen indult az egyéb lehetőségek keresése. Mivel a normális módon nincs lehetőségem a módosításokra, csak az alapbeállításokban próbálhatok meg más értékeket beírni. A gond az hogy egyelőre csak - valószínűleg egyébként megalapozott - feltételezések vannak a két számérték jelentéséről.
-
m.jeno
senior tag
válasz
OldMike #18612 üzenetére
Rossz helyen próbálkozol, a brandingban az alapbeállításokat tudod módosítani, amiket a program indításakor felvesz. A save mappában lévő poi_visitiblies mappából veszi az aktuális poi láthatóságot, ott kellene vele játszanod, de a Térképbeállítások - Hasznos helyek a térképen alatt be tudod állítani minden egyes poi csoporthoz, benzin kút esetében minden kúthoz, hogy milyen távolságból lássa.
-
OldMike
őstag
válasz
vavakika #18610 üzenetére
vavakika és snowdog
Köszönöm a válaszokat, próbálkozom majd a branding.zip Default könyvtárában lévő poi_visiblities.txt fájl módosítgatásával (persze az eredeti biztonságba helyezésével).
Számomra az tűnik logikusnak, hogy például a benzinkutakat a nagy területet mutató ("magasabbról" nézett) térképnézeten is lássam, az üzleteket meg elegendő a kisebb területet átfogó ("közelebbről" nézett) térképnézeten látni. Ezt próbálom meg a számok módosítgatásával elérni. -
OldMike
őstag
válasz
vavakika #18608 üzenetére
Köszönöm, de sajnos ennél sokkal részletesebb információ kellene. Nyilván annak is van jelentősége, hogy két - esetenként eltérő - szám van. Például egy - az első helyen lévő - 5000 érték jelenthetné azt hogy addig látszik a poi, amíg egy 5 km-es körön belül van, de ez csak egy okoskodás a részemről. A másodikra már feltevésem sincs.
Amúgy a Save mappában lévő poi_visiblities.txt fájlt mindig aktuálisan a program hozza létre, azt előtte akár ki is lehet törölni. A branding készítők a saját Default könyvtárukban hoznak létre egy ugyanilyen nevű fájlt, ami viszont nem változik. Lehet hogy a program innen veszi az alapbeállításokat, az általam egyedüliként állítható ki-bekapcsolást kivéve. Az is meglehet, hogy a Save mappában lévő fájlban a 0|0 jelzés például a kikapcsolt poi-t jelenti. -
vavakika
csendes tag
válasz
OldMike #18607 üzenetére
Helló. Ha jól tudom akkor a szám azt jelenti, hogy ha a térképet távolítod akkor meddig jelenjen meg a poi kép.
Ezek a Brandingban vannak beírva. A készítők sokszor úgy készítik el, hogy alapban láthatóvá teszik a képeket. Ezeknek a képeknek a ki-be kapcsolása a beállításokba elvégezhető. Amúgy a save mappában is megjelenik a poi_visiblities.txt file az általad beállított láthatóságnak megfelelően.
Ha valamit esetleg rosszul tudok akkor elnézést. -
OldMike
őstag
Üdv!
Lenne egy eléggé furcsának ható kérdésem. Megírná valaki hogy a poi_visiblities.txt fájlban mit jelentenek az egymás után szereplő számok? Azokra gondolok, amik a poi név és a hozzátartozó BMP név után vannak, a szövegnézőben nagyjából így: |5000|0|. A számok persze eléggé változatosak, lehet 0|0 vagy 5000|500 stb.
Sajnos az én gyári szoftveremmel nem lehet csak ki- és bekapcsolni a poi-kat, nincs módom például a láthatósági távolságokat sem állítani. Egyszerűen fel sem jön ez a lehetőség. Próbáltam plajos androidos UX-ét, abban megvannak a lehetőségek, csak sajnos a módosításokat nem menti el, azaz minden marad a régiben. Ez nem az UX, hanem a program hibája.
Igazából azzal sem vagyok tisztában, hogy a fenti fájlban lévő számok alapból honnan kerülnek oda? A programban van elrejtve valami alapbeállítás, vagy valamilyen általam is olvasható (esetleg szerkeszthető) fájlban? Megjegyzem hogy plajos multibranding 1.2-őt használok, ami számomra nagyon jó dolog, csak egy kicsit zsúfolt a kijelző. Talán ezen segítene, ha érteném a számok jelentését, és annak alapján esetleg valahogyan módosítani is tudnám.
Jöhetne privátban is, gondolom ez senki másnak nem probléma. Próbálkoztam a supporttal is, de észre sem vesznek
.
Köszönöm
-
Henker2
addikt
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy GPS-en lévő IGO-hoz, tudtok utcaneveket mondó hangfájlt? Ha igen, hogy működik a használata?
Köszönöm
-
Kobe
veterán
válasz
gabikiraly2 #18602 üzenetére
annak én is örülnék
amúgy Mo és a vele közvetlenül szomszédos országokban melyik térkép lenne a hasznosabb? Perpill Q3 Here van fent, nem tudom ettől létezik e pontosabb
-
droti25
őstag
Sziasztok
Svájc, Ausztria, Németországra melyik térképet ajánljátok autóval? -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Frissítettem primón a térképeket (TomTom) az a bajom vele hogy angolba nem tudja a 7 jegyű postcode-ot.
Valahol olvastam hogy tomtom-nál nem kell szóköz, de nekem automatikusan rakja a szóközt és az első 5 karakter után bedobja a települést. -
emre33
addikt
Sziasztok
Alábbi beállításom van. Így van hangja a primónak 4.4 andriod alatt.
Viszont, ha primo alatt szól a zene, akkor a navigációs hang alatt a zene kikapcsol a szöveg bemondásának idejére (tts nem használok)
Akkor is elhalkul, ha a hanbeállításokra megyek.Viszont ahogy a menüben lépegetek hallani a billentyűhangot, és a zene se csndesül el!
Probáltam az alábbit 3 beállítással, de ugy nem volt hangja a primónak.
Nagyon hálás lennék a megoldásért.
[android]
navigation_audio_stream=4 -
orimate86
tag
Hello! Próbáltam visszakeresni a fórumban, de nem találtam semmit, ha volt mégis akkor sorry.
Szóval... Wayteq x995 ön a kép néha el- elfeketedik pár másodpercre. Az alsó software-es gombok láthatóak maradnak.
Több verzió kipróbálása sem oldotta meg a problémát.
Ötlet? Ha kell extra info vag sys file a hibakereséshez, mondjátok és küldöm. Előre is köszi! -
Mawerik
tag
Boldog, békés Karácsonyt mindenkinek!
-
pilota
tag
Helosztok segitséget szeretnék kérni a loading és exiting bmp képek bentvanak a sindben a data zipben van mikor aztöltbe és van mikor a gyári alap pedig sehol nem találom a gyárit ezt mért csinálja valaki tudja a választ?
-
tomi613
aktív tag
válasz
csabcsa777 #18510 üzenetére
Érdekes ez a poszt hogyhogy nem lett törölve? ??? 😈
-
pilota
tag
Helosztok egy olyan kérdésem lenne,hogy a primoban lent a bluetooth és a telefon ikont hogyan távolitom el,hogy ne töltsönbe mert ugyanis nincs a készülékbe olyan ami kezelné.
-
Sátán44
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy Navon N260-as készüléket, de nem indul el rajta az igo8. Init api-nál kilép vissza a főmenübe. Szükségem lenne egy működő sys.txt-re. Azt már sikerült kiderítenem, hogy az SDMMC/Mobilenavigator-ba kell tennem.
-
V.Stryker
nagyúr
Google Maps-on tervezet útvonalat, hogy lehet igo kompatibilis útvonal fájlba kimenteni?
-
plajos
aktív tag
Sziasztok!
Bevetésre kész az új telepített traffipax hálózat (KKEP). Az élesítés pár héten belül megtörténik.
Az új telepített KKEP kamerákat is teljes körűen tartalmazó Magyarországi sebességmérő kamera adatbázis letölthető innen:
https://app.box.com/s/3ww3hh6q42zdb8j8u8e2s1dmtckcp10s
-
Vyndree
őstag
"Jóideje tiltottuk a fórumból és a hardverapróról is, ha valaki valamely iGO variáns Androidos eszközön történő működését, az ezekkel kapcsolatos kompatibilitási problémákat vagy felmerülő hibákat próbálta kitárgyalni, vagy egyszerűen csak sikertelenül próbálta telepíteni a terméket a készülékére."
-
xmad
őstag
Sziasztok!
Z1 compact telomra felraktam az igo-t
Miert van az hogy csak Magyarországon van hangos navigalas. Szlovakia ausztria nem beszel csak az utvonalat mutatja.. -
V.Stryker
nagyúr
Hi,
A primo-ban valahogy lehet egyénileg testre szabni a látószöget, nyilacska távolságot vagy csak az a három lehetőség van, ami a beállításoknál?
-
m.jeno
senior tag
Sziasztok! Normális branding.zip-et mostanság honnan lehet leölteni.
-
ekrisztian
őstag
Sziasztok!
Van rá mód szerintetek, hogy ezt az értelmetlen vez.idő számítást ki lehessen kapcsolni? Nagyon idegesítő, nem is értem miért nem lehet menüből ezt kinyomni
-
Vyndree
őstag
válasz
macimeister #18561 üzenetére
Van ilyen, erről beszéltem #18555-ben. Keress az ország különböző pontjain olyan helyeket amiket jól ismersz és nézd meg az egyikkel, majd a másikkal. Nekem a HERE bevált, de másnak meg nem, mert nincs rajta az általa használt útszakasz.
-
emre33
addikt
driver="gdi" és driver="gx" között mi a különbség?
Melyiket érdemes használni?
Melyiknek kisebb a "gépigénye?" -
Mawerik
tag
Tisztelt Kollégák!
Segítségeteket kérem a következőben:
Gyakran - szinte mindig - előfordul, hogy az igo, amikor 3D nézetben, madártávlatban "vezet" és beérek egy körforgalomba "átrendezi" a képernyőt. A körforgalomig a kurzor a képernyő alsó harmadában található és csak a megtervezett út még hátralévő részét mutatja. kérve a körforgalomból viszont a kurzor bemegy a képernyő közepére és láthatóvá válik a már megtett útszakasz egy része is. A következő korforgalomnál - általában - visszarendeződik a kép. És ezt csak madártávlatban csinálja.
Valahol, valamikor olvastam arról, hogy a sys.text-be lehet (kell) beírni egy sort, ami - valahogy így: show_just_itinery=1 volt, vagy valami hasonló - csak a még hátralévő utat engedélyezné a képernyőre rajzolni.
Amennyiben van javaslatotok, megerősítésetek, tisztelettel várom.
Mawerik
-
pajibá
tag
Ma Miskolcon fotózott a HERE camos autó. Sajna nem sikerült lefotóznom, de lehet, hogy neki engem igen.
A Szentpéteri kapuban, és az Interspár háta mögött találkoztam vele. -
-
Vyndree
őstag
válasz
juhlaci #18554 üzenetére
Nálam más volt a helyzet, igaz nem sok helyen teszteltem, mert hamar lecseréltem. Ha ven hedved vesd össze a valós képpel műholdról, látni fogod a HERE 98%-ban jó, míg az NNG szó szerint használhatatlan. Átvisz a városon, de ha valamit keresel már nem találsz oda.
Itt egy városrész. Mikor ott jártam és azon gondolkoztam, lehet nem is jó városban vagyok?
[link]
A jobb oldali kicsi a HERE (2015_Q2), a jobb oldalon pedig az NNG (2015_06_150715). A képen csak néhány hibát jelöltem, ha tüzetesen megnézném úgy össze lenne firkálva hogy nem látszódna a térkép. Ez igaz Ózdra és Keszthelyre is, más városban nem néztem, szóval kettőből kettő.
A parkolók nincsenek rajta, a körforgalom ami rajta van az nem létezik, a 15 éve már ott álló benzinkút nem létezik, még a beállója sincs rajta, az utca ahova be akar vinni az már három éve sétáló utca, ami két éve egyirányú oda is be akar vinni szembe természetesen, ami nem egyirányú oda persze nem visz be mert azt hiszi nem lehet behajtani és még sorolhatnám.
Igazi 2003-2005-ös Destinator feeling volt (most azonnal bocsánat is kérek MapMonkey-től a rossz hasonlatért)
* Lehet hogy a most épült út már rajta van, odatalálsz Szegedre Ásotthalomról (ami szerintem navi nélkül is menne) de ha városon belül utcát keresel, vagy parkolni szeretnél, akkor a kis utcák ismeretének hiányába miatt teljesen használhatatlan.
-
-
tjnet
aktív tag
válasz
macimeister #18551 üzenetére
a TOPMAP most már Nav&Go
-
macimeister
aktív tag
Hello!
igo alá melyik térképgyártó a jobb magyarországra? Tomtom, Navteq?
Új hozzászólás Aktív témák
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest