- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Frawly
veterán
A Skylake utáni U-s CPU-kból is mind odaforrasztott?
Amúgy nálam most az X220 töltője hülyéskedik. Egyre gyakrabban csipog a gép, ha elmozdítom, olyan hangot adva, mintha újra elkezdené tölteni. Egyértelműen érintkezési gond, de nem tudom, hogy a töltőcsati lazult csak ki, vagy a töltő kábele tört meg, vagy a töltő halódik. Mit lenne érdemes hozzá venni?
Ez egy PC247 noname kínai töltő, eddig nem volt vele gond, rendben töltötte, meg W-ra is elég volt.
-
magyarzoltan
tag
De egy mondjuk 300+ gépes beszerzésnél marginális ktg. hogy 8 vagy 16 gb ramot kérek vagy csak mi vagyunk elkényeztetve? Ha nálunk új gépet kapsz megkérdezik mire szeretnéd használni, aztán ajánlanak valamit, te meg kéred bele ami még szerinted kell, ha úgy kéred ahogy és nem valami égbe kiáltó faszság akkor úgy hozzák. Nyilván a könyvelésre nem fognak belerakni egy rtx400 as quadrot egy asztali gépbe de a mérnökségre minden kérdés nélkül...de pl a könyvelésre is már 16gb-vel hozzák a gépeket és lapos beszerzésnél is az az alap konfig már....
-
vicze
félisten
Igen 4-ről 8-ra még lehetet, de szerinted 16GB-re melyik nagyvállalat fogja bővíteni a dolgozót. XP W7 váltásnál volt főleg gyakori.
Én is 16-ra "normalizáltam", az elég lesz biztos 4évig.Én a X1 16-os limitet miatt vagyok morci, ha lenne 32-es más kisírtam volna magamnak... Na azt nem desktopnak használnám.
-
-
vicze
félisten
A célközönség a vállalati IT, ők pedig nem bohóckodnak bővítéssel, azaz most már nagyon ritka hogy szükséges egyáltalán. 4év után tá-tá úgy is. Így a célközönség számára mindegy. Szerviz idővel annyiból fog állni, hogy hoznak egy új gépet és az SSD-t átrakják és jó napot, 5perc alatt javítva van minden.
A tákolás pont úgy van ahogy írod, nem is kötök bele. Egyrészt valakinek a szerelgetés örömet okoz, én speciel szeretem csinálni, másrészt fejben az marad meg, hogy jó ára volt.
@Tikakukac: T440p-ről volt szó, ami egy teljesen más modell, drasztikusan más felépítéssel. Az hogy te mindent egybe mosol egy dolog. Az meg egy másik, hogy a touchpad miatt így is úgy is köpködni fogja mindenki a gen4-et ha kell ha nem. Amúgy pl. a T440s is teljesen más minőség kategória mint a T440, épp itt van az asztalon mind a 3.
T450 a +RAM slotot és nyilván valóan a használható touchpad, de minden másban kb. azonos.Gen4 esetében azt kell eldönteni, hogy valaki bevállalja-e a touchpadet vagy kell-e neki egyáltalán, ha nem felesleges rá gondolatot fecsérelni.
-
vicze
félisten
T490s?
T490-nél is ugye 1 slot maradt már csak.
Nyilván azért jobb, mert olcsón megveszed a gyenge procist és olcsón cseréled erősre, ezek mind after market kritériumok nyilván. A valós célpiacnak érdektelenek, most is meg korábban is.
Az speciális eset, hogy a T440p-nél lehet 2magról 4-re ugrani, így pl. nekem céges szinten is megérte a csere, hogy tovább használjam, és csak a 8-as U hagyta le teljesítményben. A 3 meghajtó akár 6TB hellyel se utolsó dolog, de ez nyilván nagyon réteg igény.
Mivel nekem kell a sok sok tárhely, így elég rég vakarom a fejem, hogy a T470p-t bevállaljam-e, nyilván HQ-val. Csak épp fehér holló szinten létezik és irdatlan az ára, és a 2. a kisebb probléma.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Latitude E6400 nekem bőven elég netezni is. Csak lenne benne 4gb ram és egy ssd. Ennyi.
Sőt, league of legends is turhetoen fut.
Valojaban teljesen el vagyok ájulva hogy egy komolyabb c2 mennyire használható a mai napig. Bár.. C2Q 6600 3,5-en hajtva értelem szeruen nem rossz :DDD -
Frawly
veterán
Alap dolgokra a 4 giga is elég. A Win10-nek is. Abban igazad van, hogy a Win7 kevesebbel is beéri, a Linux meg még kevesebbel, bár ez disztrótól és grafikus felülettől is függ.
A Win10-nél inkább arra kell figyelni, hogy SSD legyen alatta, HDD-ről használhatatlanul lassú. A Win7, Linux használható HDD-ről is, bár azért az SSD-t meghálálják ők is.
A 4 GB RAM ma már hiperminimum. A 8 GB az ajánlott. A 16 GB attól függ, hogy ki mire használja a gépet, meg mi az OS, hány alkalmazást és/vagy fület tart egyszerre nyitva.
-
Frawly
veterán
Az Ubuntu a linuxok bloatja. Egy MX Linux Xfce-t vagy Sparky Linux IceWM-et próbálj ki rajta, száguldanak még az Ubuntuhoz képest is. Nyilván grafikai kinézetre fapadosabb, minimalistább lesz, meg kevésbé felhasználóbarát, de konkrét gyorsulást nyújtva. Linuxnál annyira fapadra le lehet menni, hogy még az XP-hez képest is lightweight lesz, igaz ahhoz már Linux gurunak kell lenni, és nem úszható meg egy 5 perces grafikus installeres Ubuntuval vagy Minttel.
Nagyon sokan elfelejtik, hogy a Linux mindenféle megoldással rendkívüli sokfélre gépre skálázható, és a Ubuntu nem egyenlő „A” Linuxszal. Az Ubuntu csak a legismertebb, a Mint meg a legfelhasználóbarátabb, sok alternatíva létezik.
Nyilván, egy i7-2620M-nek meg i7-6600U-nak nem probléma sem a Win10, sem az Ubuntu vagy Mint. De egy C2D vagy még gyengébb procis gépen, főleg, ha a RAM is kevés, már nyögvenyelősek lehetnek ezek.
-
tothjozsi96
addikt
Hát, nekem T520 után megváltás volt!
Az asztali PC-mhez is egy olcsóbb LG monitorom (24MP59G) van de ahhoz képest sem érzem gyengének a T560 kijelzőjét.
Kinek mi, szerintem általános felhasználásra elég jó a T560 kijelzője.
Mondjuk Thinkpad-et nem biztos hogy netezésre szoktak venni. -
vicze
félisten
"Nekem a teljes fizikai felépítése merőben másnak tűnik"
Max elsőre úgy tűnik. Nézd meg egy kicsit jobban elvonatkoztatva a SATA csatakozótól. Mivel 7-esig volt dokk csatlakozó, így sok minden elég kötött volt, proci helye, hűtő helye, csatlakozók helye.
Nyilván 4 és 5gen azonosak, valamint a 6 és 7, de mind a 4 ugyanazokat az elveket követi, több kötöttség miatt. Amúgy részben a dokk csatlakozó is az oka a kettéválasztott aksinak, mert drasztikusabban újra kellett volna tervezni az egész elrendezést ahhoz, hogy minden megmaradjon.
8-as külsőre hiába néz ki úgy mint a 7, különbözőbbek nem is lehetnének.
Ha pl. megnézed a T490-en szinte azonos belső felépítésre a T480s-el, csak a RAM-ot mozgatták, hogy legyen hely a Dolby hangszóróknak felül. Én a T490-et tekintem a T480s utódjának és belsőt nézve egyértelműen az is. -
vicze
félisten
Tudom milyenek van mindegyik, külsőre új, belsőre nem sokat változott a platform, csak 8gen-nél inkább hátrányára, a 9 meg már az X1-re épül minden előnyével és hátrányával.
T440 belső felépítését és elgondolást a s-sorotat vitte tovább, a sima T pedig szerencsére újratervezték és visszaadták a jobb bővíthetőséget. Hiába s külsőt kapott a 9gen, belül még sima T.Rossz irányból nézed az aksi dolgot, ha egy aksid van és meghal akkor nézel bután, ha kettő, akkor az egyikkel még kihúzod amíg megjön az új, ez elég sokszor segítette a seggemet mostanában, mivel mostanra kezdenek haladozni a T460s aksik.
Amúgy a statisztikáim alapján az egyik aksi mindig jobban le van amortizálva többnyire 20% a difi.
Kicsit bosszantott is hogy csak egy lett 2 helyett. -
tothjozsi96
addikt
Ennél már csak az a szebb amikor ránézel Aida-val az akksidra hogy az egy éves gépedbe romlott-e valamit az akku így szinte nulla használattal. És persze igen, asszem 3 ciklus van benne és 4% romlott.
Persze 2017-es akku van benne de azért egy év alatt 4% úgy hogy végig 80%-on volt..
-
darvinya
titán
Ok.
Akkor a router adatait is log-oltad, mikor melyik mennyi adatcsomagot kaptak?
Mert bizony első csatlakozó kapja a többet gyorsabban.
Tehát 100%-ból 1mp-alatt, az első kap 80%-ot min. 2mp alatt, a második kap 60%-ot min. 7mp alatt.
Függetlenül melyik hálózaton vannak, ha router azonos.Abban igazad van, hogy 99%-os tesztet csak labor körülmények között lehetne csinálni.
Mert normál hálózati teszt csak max. 70%-os, mert sok összetevő is beleszólhat.
Pl: otthoni router, hálózat és szerver, tesztet szolgáltató hálózat és szerver, stb. -
-
fattyu
veterán
erre azért én nem Us gépet használnék
buta managerként nekem excel outlook onenote teams skype meg pár cég specifik szar fut. erre nekem elég.
mikor még ténylegesen "dolgoztam" asztalit használtam szanaszét tömve a hp z rammal meg raid0 ssdvel...
mondjuk nálunk a híg fossá managelt bloatwarelt win10 bármiből 480dx2-t tud csinálni.
-
Frawly
veterán
Kösz, hogy megírtad a tapasztalataidat. Kifejezetten 8. vagy 9. genes TP-re mennék rá, mivel az újabb. Meg csakis 15,6 col, a 12-14 mindig túl kompromisszumos, meg prémium feláras. A fogyasztás meg akkuidő nem is érdekel, csak ne az legyen, hogy olyan kazán benne a proci, hogy pár másodperc alatt már elkezd throttlingolni egyre jobban.
Színtér lefedettségben biztosan jobbak az új kijelzők a 2-3. gennél. Nem is nehéz nekik, mert a régi modelleknek olyan, hogy színtérlefedettség, nem volt. Max. a CGA színteret fedték le, azt is nehezen, rossz betekintési szögekkel. Azokhoz képest egy kínai IPS-ses FullHD teló is irtó nagy előrelépés.
(#104479) fattyu: teljesen igaz, felhasználásfüggő. Nagyon átlagos felhasználásra jobb lenne most az 2 erős mag 4 szállal, mint a 4 gyengébb mag. Még mindig sok az optimalizálatlan szoftver, aminél csak a magonkénti IPC és órajel számít. De a 2 magot mégis azért kéne elfelejteni, mert nem 2006-2009-et írunk már, hanem lényegében 2020-at, és gondolni kell a jövőtállóságra is.
-
tothjozsi96
addikt
Nekem T560 van, i5-6300U-val és nekem átlag felhasználásra is kevés.
Az itthoni gépemhez tudok csak viszonyítani (i5-9400f, 16GB RAM, ua. SSD mint a T560-ban), egy böngészés is sokkal "nehézkesebb". Valahogy mindig azt érzem hogy vagy a processzor vagy valami szűk keresztmetszet van. Nem is az hogy a böngészés lassú de úgy a gép tempója alapból mintha lassabb lenne.
Múltkor írtam hogy fehér lapozik a Chrome, írtad hogy a merevlemezzel is lehetnek gondok.
Amikor megvettem a gépet az első 30 percben el is törtem a SATA connector fejét, azóta elég érdekesen van megoldva, de a törött sata connector fejről megy az SSD.
HD Sentinel szerint nincs semmi gond, viszont valamiért mégis gyengébbnek érzem az asztalihoz képest, de alap feladatoknál is, mint pl. böngészés.Találtam jó áron ugyanolyan 8GB RAM modult mint ami van benne, rendeltem egy gyári sata connector-t, ha megjön újratelepítem a Windows-t, kíváncsi leszek hogy lesz-e valami javulás.
Lehet hogy ez normális hogy kicsit valójában lassabb egy notebook, de azért kicsit zavar hogy nem pörög úgy mint az asztali gépem.
Nyilván nem lehet egy kalap alá venni a két gépet teljesítményügyileg de ahogy mondtam, böngészés közben is érzem a sebességkülönbséget. -
fattyu
veterán
nekem office felhasználásra feleslegesnek érzem a 4 magot. lenne kettő de erősebb stabilan magas órajellel többre mennék vele. első dolgom volt HT-t kilőni mindig.
de a trendek ugye.nem rosszak amugy. 580ról 590re váltottam nemrég. fura mert a tavalyi erősebbnek tűnt
mondjuk ez is csak addig marad amíg ide nem ér a 1013 x2 g4em
-
tothjozsi96
addikt
Én egy éve vásároltam új, bontatlan gép volt, 240-ért asszem.
Nem tudom mennyit állt, igazából TPFanControl-al teljesen jó, de gyárilag nagyon hangosnak találom a ventijét, egy youtube mellett is olyan szélzaj van (TPFan nélkül).
Majd indítok egy Prime-ot, kíváncsi vagyok meddig megy fel.
-
S_x96x_S
addikt
> Én konkrétan nem vennék olyan lapost, amin nincs pöcök.
én se ..
úgyhogy valószínűleg a "foldable ThinkPad X1 hybrid notebook " - kihagyom.
https://www.anandtech.com/show/15007/lenovo-foldable-thinkpad-x1-to-launch-in-2020vagy veszek hozzá egy Thinkpad-es Bluetooth-os keyboard-ot - piros pöcökegérrel.
https://www.youtube.com/watch?v=p9Cy-3jjs8Y -
Wolfskin
őstag
hát jó, jó, de ha az ember nem csavargatta a házát, akkor működött. és lehetett használni gond nélkül. de egyik reggel meg már nem. de a töltő csatlakoztatására felvillan a led és a power gombmegnyomása után is. de semmi más.
nem is az a kérdés, hogy mi a látatlanba baja, hanem hogy van e valakinek tapasztalata, járt-e már így, ilyen tünetekkel. ez mire utalhat? töltő csatlakozó rossz, nem tölt és lemerült?
vagy az alaplap meghalt? de akkor a led mitől ég? ha ram lenne, akkor bootolna, de lefagyna. tényleg mintha áramot nem kapna. nincs benne szufla. telefonnal jártam így, aminek túlmerült az aksija. felvillant, de nem vette fel a töltést már.
hogyan teszteljem, mit tudok kiszűrni? illetve semmit, mert meg se nyekken -
tothjozsi96
addikt
Értem, köszönöm!
Most letöltöttem ezt a legfrissebb driver-t, viszont ezt írja "a telepíteni kívánt illesztőprogram nincs bevizsgálva ehhez a számítógéphez".
Kerestem a Google-be hogy ez miért lehet, de nem találtam érdemben semmit.
Gondoltam letörlöm a régit és úgy jó lesz, de nem.
A Lenovo Vantage miatt lehet tré és nem engedi feltenni?
-
tothjozsi96
addikt
Maga a stream szépen fut nálam is, szintén 1080p60hz, csak ha váltok lapokat azt nem értem hogy miért fehér lapozik váltáskor.
T460s-edben mennyi RAM van?
BIOS a legfrissebb van fent, HD Sentinel szerint hibátlan a Samu.(#104175) vicze1,
Köszi! Most nézem, pedig be van kapcsolva a hw gyorsítás a chrome-ban.
-
peti_s
addikt
Köszi, jól hangzik, ez nem úgy néz most ki hogy olyan lesz.
Rendben, le fogom magam meríteni teljesen aztán elölről.
De most egyre rosszabb eredményeket hoz, úgyhogy lehet tényleg a búcsú szavait kell lassan megfogalmaznom.
Pár napot próbálgatom, utána majd jelentkezem,
Köszi mindenkinek,
üdv. peti_s
-
-
vicze
félisten
"Fun fact, hogy a Thinkpad 25 anniversary modellen csont nélkül bele tudták rakni egy T470 házába a 7-sorosat, és teljesen normális"
Ez jól szemlélteti:"sokkal hosszabb sorok kiférnek 16:9-en!"
Nem Excelezik végtelen táblázatokkal.Meghülyülnék 4:3-on tőle.
A 4:3 valójában csak böngészésre jobb bizonyos oldalakon, de ott ahol igazodtak a 16:9-hez(nem PH! lapcsalád...) ez se feltétlen igaz. Pl. az Nvidia új fórumát nem tudom mihez tervezték de ránézésre, 42:9-re... ("Béláim túltoltuk!")
Surface Laptop 3 (AMD verzió) -
"Ezt továbbra sem értem. Miért lenne rossz a szövegbevitel a keskeny kijelzőtől? "
Valószínű bénán fogalmaztam.
Jobban áttekinthető a folyó szöveg vertikálisan, sokkal kevesebb görgetés szükséges, miközben a horizontális tér is bőven elegendő. Hacsak nem zoomolsz be durván, hogy a sor hossza legyen a szűk keresztmetszet.
Más típusú tevékenységet végzünk amúgy, mert nekem Excelre is jobban adja, főleg, mióta benne van az 1600x1200-as.Sok munkalappal dolgozom, melyeken oszlop nincs rengeteg, sor viszont annál több.
Na igen, az Anniversary ergonómiailag egész jó lett. Attól tartok, nem lesz komolyabb modell belőle.
Mit nem adnék egy ilyen méretű, súlyú, vékonyságú gépért 4:3-mal, bill oldalain vastag keret nélkül -
What? Miért akarnék bedokkolni egy gépet az asztali gépem.. mellé?
Ez a lapi nem igényel dokkot és külső kijelzőt, pont azért, mert jó képaránya, és jó kijelzőmérete van.
Mindent megcsinálok a saját kijelzőjén, eltekintve a játékoktól és a fotószerkesztéstől, vagy számításigényes feladatoktól.A széles monitor kétségkívül alkalmas sokféle munkára, arra viszont, amire a business gépek többségét eladják, pont rosszabb, mint a 4:3.
Arra, hogy a képarány miatt furcsa alakú lesz a gép... kit érdekel? Hol van leírva, hogy egy 16:9-es csík jobban fér el a táskában, mint egy 4:3. Nekem sosem tűnt fel, pedig volt mindből.
Tudod, mit tett még taccsra a csíkkijelző?
A billentyűzetet. A 7 soros billt sem azért vezették ki, mert idióták, hanem azért, mert rá akarták cseszni a gépeikre a minél nagyobb touchpadet (az olcsó gépekben azt szokta meg mindenki, a Trackpoint túl magas művészet ugye, legalább fél óra megszokni és megszeretni), ami helyet vett el tőle, mellette a piac időközben átállt a multimédia-habzsolásra két pofára, ergo KELL a csíkkijelző is, megint helyet veszítettek vertikálisan, megint össze kellett nyomni a billt.Tehát legalább a szövegbevitel ergonómiája ÉS megjelenítése is trágya lett.
Leszögezem, ez az én véleményem, és tökre elfogadom a tiédet is (még örülök is neki, hogy legalább neked van választásod, ha új gépet akarsz venni), csak vedd észre, hogy a klasszik képarány egy létező piaci igény, nem azért vannak tele netszerte a fórumok azzal, hogy mikor lesznek ismét ilyen gépek, mert az embereknek túl sok idejük van, hanem azért, mert sokan emlékeznek arra, hogy bizony notin szöveggel dolgozni évről évre szarabb, és hogy nem volt ez mindig így.
Abban a pillanatban, ahogy gyártásba kerülne egy új 4:3 vas, vissza lehetne tenni a 7 soros billt, és még a tapinak is maradna hely.Értem azt is, hogy a Lenovo és a többi gyártó is a kisebb ellenállás irányába halad, magyarán azt teszi a gépeibe, ami olcsó, és már tömeggyártásban van, megterveztetni, rendelni, és gyártásban tartatni egy korszerű 4:3 kijelzőt, lehetőleg 2 méretben, lefejleszteni hozzá az aktuális gen TP-k házát, akkumulátorokat, dokkokat, nem kevés idő és pénz befektetése, de ez nem azt igazolja, hogy a 4:3-nak nincs létjogosultsága, hanem azt, hogy greedy fszok, és tojnak bele.
-
-
zsolti75
senior tag
Azt hittem az én 60%-omra reply-ztél. (#103955)
Hát igen 40% ez volt 3-4 éve.
Igen az első P50-emben is egy LG volt SPK1 ha jól emlékszem..
Igen az megnéztem 37 adobe 58 sRGBde jó is volt az akkoriban.
Korai win10-nél szenvedés volt néhány programnál, de már minden oké, nincs gondom az UHD-val, teljesítményben sem veszek észre nagy veszteséget.
A 4/3 nekem sem, bár netezni jobb volt azon, anno vagy 10 éve mikor 1920x1200 ast használtam, nagyon nem tetszett a váltás 1080-ra, de megszokja az ember.
-
Én meg eladtam a W520-at és az X220t-t is, és egy T60-as házban lakó T61 lesz a fő notim, a súlyát meg elviselem, úgyis csak heti egyszer viszem manapság.
Egyszerűen tökéletes képarány szöveg olvasására és bevitelére, amit többnyire csinálok.
Csajom mióta látta, ez a gép milyen, alig használja a T430-át, úgyhogy neki is csinálok egyet a másik IPS panel köré.Szerintem az iparág egyik legnagyobb szégyene, hogy a multimédiára - de tényleg szinte semmire, ami munka - alkalmas képarányt kapják gépek, amikkel a userek többnyire írnak, dolgoznak, preziket csinálnak. Minek?
-
zsolti75
senior tag
60% Adobe
Teljesen egyetértünk.
Nekem is bőven elég lenne a FHD vettem már többet is, mind csalódás volt, nincs 100%-os max papíron, a valóságban 75-77% nál nincs jobb fhd. UHD paneleknél nem ritka a 88-100%
Sokan mondanák hogy ezek csak számok de rohadtul észrevenni még 2%-ot is, amiről most írok annál van jobb színű panelem 2%-al, csak vannak más szempontok is (fényerő, milyen a fehér/fekete sebesség) -
vicze
félisten
Ja igen sokan felnyitva próbálják rárakni, ahogy nem megy rá egyáltalán.
Felnyitva se billeg? Leginkább úgy szokott, probléma lenni.
A helyes dokkolást úgy szoktam tesztelni, hogy ha megemelem a laptopot és nem esik ki a dokkoló akkor be van akadva minden aminek be kell. Amúgy ilyen 1-2mm-ről van szó, szóval simán lehet, hogy valamilyen tolerancia hiba, vagy valami elkopott.Újnál szinte minden gondolkodás nélkül "beesik" a helyére, nem kell igazgatni figyelni semmire, és csak be kell nyomd a portokat.
-
vicze
félisten
Hát annyi, hogy IT admin szempontból (és 15év saját tapasztalat alapján), egy régi típusú alsó csatlakozót dokkot akár 5-10 alkalom a és pár perc megtanulni valakinek, aki még soha nem használt ilyet. Az újat eddig vagy meg se kellett mutassam vagy max. 1x és annyi, se volt senkinek gondja. Először eléggé húztam a szám rá, de így 10 után azt kell mondjam, hogy jobb az új mechanika.
Illetve ha megnézed a T460s nem ül 100%-osan rá dokkolóra, így billeg rajta, ha jól emlékszek mind a 3-on csinálja(Basic, Pro, Ultra), bár lehet az ultrán nem.@MrPetya19: Ezt jó tudni, hogy zavarhatja egymást, akkor ezt lehet magyarázat miért van T480s-nél anomália TB és HDMI együttes használata esetén. (működik de furcsán...)
"De ALT mode esetén pont hogy nem az USB sávszélt használja."
Nagyon nincs más amit használna, a jelet át kell vinni.1-1 kijelzővel, amit majd DP-re használ a kábel/port, nyilván veszted az USB sávokat és esik a sávszél.
Itt már attól függ mekkora sávszélessége van az adott portnak. USB-C általában Thinkpad-en legalább 10GBit-es, egy 1080@60 3.20 Gbit/s, ilyen után marad 3,6, amin osztozik LAN és minden más eszköz.
Dell úgy "oldotta meg" a 100W problémát, hogy a töltőik nem szabványosak(20V-n 5A helyett 6,5A max.) és így ms töltőt nem is használhatsz azokkal a gépekkel csak Dell-t. Illetve nem biztos hogy minden működni fog az ő töltőjükkel.
Ugye ez a USB-C lényegét veszted el így. -
Dare2Live
félisten
Avval, hogy a semmire nem jó DVD/CD egységet kihagyták komoly hely szabadult fel T430től felfele. Ehez hozzájön, hogy cpuknál perf/wattban is komoly az előrelépés egy 5éves távon. Aksik sokkal többet bírnak úgy hogy közben még kissebbek/könnyebbek is.
Egy T450 alap aksival kb annyit bír mint egy T430 9cellásssaé.
Teljesítményben ami nagyot lökött az T440/T450 fele az SSD volt. És most T480nál a 4mag, 8szál I5nél is adott. Meg ahogy hallom a venti fordulat sincs visszafogva....A fejlődés nem kérdés. Hogy eközben az etalon IBM minőségből mi lett az más kérdés... ha magamnak vennék simán játszik a HP, Dell. Régen ilyen nem volt. De magamnak nem veszek ilyen árkategóriában. Desktopra költöm.
-
-
vicze
félisten
Az új mechanikus dock azért sokkal jobb mintha nem lenne egyáltalán, á la Dell/HP.
Sőt merem azt mondani, hogy jobb, így mind a régi, még akkor is ha a portok védelme kb. 0 és nagyon nem szép.
Amúgy kevesebb a szarakodás azzal is, hogy melyik videó kimenet melyikkel megy csak együtt és mik ütik egymást.
Mindenképp jobban működik összességében mint a régi, azt sokkal tovább tartott "betanulni" mint az újat. A TB miatt sebességere ugyan ott vagy mert a régi is 2x v 4x PCIe csatorna volt, meg a TB3 meg 4x, szóval funkcionalitást nem vesztesz.
Egyedül a max. 100W megkötés szívás, mert Workstation nem mehet rá.
Hála égnek az USB"4"(?)-gyel ez az egész szerencsétlenkedés megszűnik és csak a kábelre kell majd figyelni. -
-
Tim82
félisten
Nézd, rémtörténetek mindenre vannak, én most az utóbbi időből AC(-snek hirdetett, de single band N-es) WLAN kártyák és Core 2 Duo-s Thinkpad-ekkel kompatibilis 4 GB-os 2Rx8-as DDR3 RAM-ok beszerzésével szívtam sokat. Ettől függetlenül továbbra is azt mondom, hogy megéri mindkettő upgrade.
Amit tényleg nagyon nagy szívás beszerezni, az X220-ba, X230-ba való LG IPS panel, azért 14" 1080p panelből sokkal több lehetőség van. (Tekintve, hogy T420 + eDP adapternél fel sem merül whitelist, mint a T460s-nél, talán kevésbé szívás is.
)
Az adapterre meg már írtam korábban, hogy egy jó ideje (úgy legalább egy éve) megbízhatóakat lehet beszerezni, szerintem többször is linkeltem is forrást, vonatkozó forum.thinkpads.com-os thread-et is, szóval engedd meg, hogy elengedjem ezt az érvelésedet, ha már a régi dolgok maradtak becsípődve nálad rendszeresen a témában.
(Szerk.: félreértés ne essék, csak ugratlak egy kicsit, az tény, hogy mindig van kockázat, amit vállalni kell.
)
-
Tim82
félisten
Érdemben egy dolgot kell tákolni az eDP-s adapter board + 1080p IPS panel moddoláshoz: le kell valahogyan vágni a topcase (palmrest + billentyűzet körüli keret) venti fölötti fém merevítőjét ahhoz, hogy az adapter elférjen (közvetlenül a hűtőventi fölött). Vagy lehet a kijelző mögé tenni az adapter board-ot, de akkor egy idő után nyomni meg melegíteni fogja a kijelzőpanelt belülről, ami nyilván mindenféle érdekes kijelzőhibához vezethet.
-
Tikakukac
titán
Olyan dolgokat láttam és műveltem életemben, hogy bátran merem mondani, nyugodtan moddoljon kijelzőt aki akar. Tűz szinten amiről tudok és láttam és valóban több volt egy kis kondifüstnél az 100%-ban azért volt, mert emberünk annyira gagyi töltőt vett, amiből fagyit sem adnának. Vagy, amikor kalapáccsal akartak akkut nyitni, meg ilyesmik. Ezen moddolások ha rosszul sülnek el egy kuka lap szokott lenni a vége.
-
Tikakukac
titán
Ugye? Itt a hülye informatikus, aki ezzel dolgozik, ebben kel és fekszik. Szénné moddolja az oprendszert és akkor megtörténik ez.
Nem default rendszer, nem Mariska nénivel. Annyira meg van nagy arcom már (talán van mire, talán nem), hogy ilyen fatális ordas hibák után picit megnyissam a számat.
Engedjük el, kérlek benneteket. -
Frawly
veterán
Nincs ez túltolva, minimális mennyiséget szorított ki a die-on túlra a borda. Nem ismerem ezt a Thermal Grizzly-t. Én is MX4-et használok, de nemrég vettem egy nagy üvegcsényi GD900-at, a tesztek minimálisan hozzák csak ki jobbnak az MX4-nél, -1-2 foknyival, de sokkal olcsóbb, valami kínai cucc, most nagy hype-ja van. Még nem jutottam oda, hogy kipróbáljam, egyelőre még a maradék MX4-et nyomkodtam ki múltkor, mert még van a tubusban, és félek beleszárad.
-
Tikakukac
titán
-
-
-
-
Tikakukac
titán
A fizika mindig nyer. Ez biztos. A pasztának annyi dolga van, hogy a kontakt tökéletes legyen a chip és a bármilyen vezetővel, legyen az víz vagy levegő köré épített. A túl kevés esetében van az, hogy levegős vagy ha nincs elmozgatva egy 8-asba a hűtő, akkor marad szárazabb hely.
-
Francia91
veterán
Videoszerkesztésre marad az M6600-as, 34 Mpixeles RAW képek szerkesztése lenne a cél helyben, a videó és fotómentés, valamint a könnyű hurcolhatóság, netezés lehetősége
Majd az ár eldönti, hogy 430-as vagy 420-as lesz, kb február táján lesz ez aktuális részemről, egyenlőre kérdezgetek csak
T410-essel és T530-assal sokat találkoztam, de 420-assal kb egyszer sem -
törölt tag
Köszönöm bluetooth fülhallgató témakörben a gyors válaszokat mindannyiótoknak!
Két tippet kaptam:
- Próbáljam ki a 3.0-ás FRU60Y3271 bluetooth modullal. Ilyenem egyrészt nincs, másrészt ennek ugyanakkora az antennája, mint a 4.0-é, és fizikailag ugyanott van a gépben. Ebből ráadásul kettő kellene, mert 2 gépem van.
- Próbáljam ki külső BT adapterrel, ami fizikailag a vázon kívül helyezkedik el és lehet, hogy jobb az antennája, meg talán a drivere is. Ennek a további előnye, hogy ha nem válik be, akkor visszasétálok a boltba, visszaadom az adaptert és visszakapom a pénzemet.
Beszámolok a fejleményekről. -
Olajka02
aktív tag
-
Frawly
veterán
Arra be is fizetek, hogy az Overwatch játszható UHD 520-630-on. Szerintem még 720p low-ban sem. Vagy csak extrém esetben, 4 magos QM/HM procival, magas frekis RAM-mal, épp hogy csak a játszhatóság határán egyensúlyozva. Jó, persze valamit ezek az IGP-k is fejlődnek generációról generációra, de nem annyit, hogy segítség legyen érdemi gémeléshez.
Meg mint írtam, ezeknél az U-s prociknál meg az alacsony energiakeret is probléma. Beturbóznak ugyan magas órajelre, de csak rövid időre, utána power limit throttling lép fel, és még azt a potenciált sem bírják kifutni, ami bennük lenne egyébként, és akkor még az esetleges thermal throttlingról nem is beszéltünk, ha szarabb a hűtés az adott modellnél. És külön gond, ha az integrált GPU-nak is küzdenie kell, mert ő is levesz a CPU energiakeretéből. Ezek az integrált GPU-s megoldások semmiképp nem játszani valók, csak hogy legyen kép, meg legyen egy minimális hardveres dekódolási rásegítés.
-
Albigator
őstag
Ez igaz. De ugyebár az ember a laptoppal együtt a procit veszi meg, amiben ugyebár ott az integrált grafikus vezérlő. Ha lenne dedikált VGA akkor is egyértelmű, hogy egy jobb CPU-val lenne több FPS.
És igen még a RAM is fontos, nem hogy DDR3/DDR4 hanem pl simán DDR4-el sem mindegy milyen órajalen, késleltetéssel ketyeg a memória, van pár játék ami különösen érzékeny erre. -
Albigator
őstag
Average Gaming Intel HD Graphics 520 → 100%
Average Gaming Intel HD Graphics 630 → 143%
Average Gaming Intel UHD Graphics 630 → 144%Azért ezt nem mondanám.
-
Albigator
őstag
Intel® Core™ i7-6600U Processzor
Intel® Core™ i7-6500U Processzor
Intel® Core™ i5-6300U Processzor
Intel® Core™ i5-6200U Processzor
Intel® Core™ i3-6100U ProcesszorEzek a procik szerepelnek T460-ban.
Intel HD Graphics 520-al van szerelve a 6600U. Semmiképpen sem jó ez játékra..
Ahogy korábban írtam még a "legjobb" UHD630 is eléggé nyögvenyelős szerintem. -
-
fattyu
veterán
460 ak kijelző szalagkábellel ment vissza sok
470enben a samu nvme volt sok ami letérdelt. mondjuk ez kevésbé lenovo sara
480 meg alaplaphullik mint a légy.
yoga 370 visított mint egy turbina zéró terhelés mellett is.desktopokkal kb zérő panasz. ja de a p510 házának a zárja elbaszott egy konstrukció simán magától szétugrik néha de mondjuk ez ugye nem annyira a technika része.
sajnos el kell fogadni hogy lassan a t széria az 5-6 évvel ezelőtti consumer szintre süllyedt.
én nagyon utáltam használni a 840et de üzemeltetni kicsit eccerűbb volt azokkal.. g1 g2 g3 volt/van még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Hegesztés topic
- Microsoft Edge
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged