- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Még az lehet, hogy feles szorzóknál van némi kavarás, ez már advanced beállítást igényel. Röviden, annyi a lényeg, hogy az RMClock nem ismer feles szorzókat, de ha 1-gyel nagyobb szorzóra utasítja a CPU-t, akkor az a nagyobb egész helyett a saját maximumát állítja be (a te CPU-dnál a 8.5-öt, a 9 helyett), ezt az 1-gyel nagyobbat viszont az RMClock felületén nem tudod beállítani, hanem registry-t kell szerkeszteni hozzá. Továbbá, emiatt a maximumra kapcsolt órajelet sem fogja jól kiírni az RMClock, de külső programmal (pl. AIDA64) meg tudod nézni, hogy valójában milyen órajelen fut a CPU ilyenkor, ellenőrzésképpen.
Egyébként ugye admin módban futtatod? Lehet, hülye kérdés, de én sosem próbáltam nem adminként, így fogalmam sincs, olyankor meddig jut el. -
lapa
veterán
elvileg az sl minimuma vid 17, ami ha jól emlékszem 0,700v + 17 x 16mv. de gugli nagyon nem dobja ki ezt a formulát, és régen volt. jó lenne ha valaki megtalálná ez-e a vid formula.
ha a formula megvan, akkor meg a legjobb lenne nyers msr adatokat kiszedni és abból a videt kivenni.
emlékszem, sok programmal kapcsolatban írták hogy közvetetten értelmezi az adatokat, azaz kiírhat kisebb videt is, pedig közben a cpu ténylegesen nem azon fut. a fene se emlékszik melyik programok voltak ezek. de az, hogy a minimum feszt alul tudják egyesek múlni nekem eléggé fake-gyanús. nem akaratlagos fake nyilván.
-
lapa
veterán
semmiért. csak az volt a korábbi állítása, hogy nincs igazán különbség alapjáraton a sima és az s (cpu-k) fogyasztása között. ami az egész gépre is igaz kéne legyen, mert az elektronika (a dupla tápellátást leszámítva) ugyanaz.
@Chaser: tudsz egy screent dobni a power managerből úgy hogy kilövöd az összes appot? engem az elérhető minimum érdekelne nagyon, futó szoftverekkel nem lehet értelmes következtetést levonni. vinyó vagy ssd? ccfl?
@Tim82: anno konfigoltam többször 2530p-t, (számomra) értelmes variáció sehogyse jött össze akárhogy sakkoztam. persze mostanság 1,8" ssd-vel már megint más lenne a leányzó fekvése. de panelt elvileg nem lehet bele rakni, legalábbis eddig se a gugli, se hp totyikos emberek nem tudták megerősíteni hogy van success sztori.
-
Chaser
legenda
Ha energiakímélő módban van akkor nálam fix 800mhz rmclock nélkül is. 720p-hez elég, 1080p-ből egyet néztem. Érdekes mód mpchc dxva mdban vitte, de vlc is. Nem tudom, lehet már az is használja a dxva-t és nem sw-es mdban volt. Esetleg az SSE4.1-et fogják be rá. Sajnos T60-nál ugyanaz a film T2400-zal max órajelen is be-be szaggatott.
És igen, feszcsökkentésnek magasabb órajelen van jelentősége főként ott is terhelésnél, idle nem sokat számít. -
Chaser
legenda
Ez jogos
Kisebb feszt sajnos semmi nem tud beállítani mint a cpu gyári VID-e. Hackelhetne valami okos ember biost, sztem lazán elmenne 0.7V körül is 800mhz-en akármelyik értelmesebb 45nm-es c2d. Legalábbis asztali verziók amik nálam jártak mind mentek, nem nagyon érdekelte őket a 65W TDP-jük.
Ez a minimál érték kb annyit ad meg, mennyit tudna a gép ha hozzá se nyúl az ember. Prime 95 az legalább ad egy műterhelést - illetve valósat -, ha ott a két gép közel egy időt tud akkor egyértelmű mit számot gyári ulv vagy non-ulv alulfeszelve.szerk: Engem az érdekelne mennyi egy sl9400 v 9600 800mhz-hez tartozó VID-e, de ezt még senki se mondta.
-
xcds
őstag
Más is járt így régebben, de neki sem oldódott meg.
-
Chaser
legenda
Én ahogy észrevettem kb semmit nem fogyaszt az optika ha nincs használva. Mivel x200-ban nincs nem tudom most megmérni. Ott van még a cpu genie de az fizetős, vagy a crystal. Nekem rmclock vált be a legjobban.
Jut eszembe egyik bajes eladó küldött grátiszba egy sata optika-usb kábelt, egész jó pofa ha véletlen optikát is kellene használnom. -
Chaser
legenda
Most hogy mondod, a szemüvegem is olyan, csak mivel lencsét használok így nem jutott eszembe.
fi:zi'k
"1280 x 800 WXGA Sunlight Readable with Wacom LED Backlit (Glossy, Anti-glare)"
"The multitouch version looks faded and dimmer, even when both displays are set to the exact same brightness. One thing that becomes very clear is the non-touch X200 Tablet has one of the best screens we have seen in our office since the Flexview-era Thinkpads. Color saturation is excellent, contrast is through the roof, and black levels are excellent. Compared to my T60 with an IPS panel and CCFL lighting, the newer LED-backlit X200 display is much brighter and visible outdoors in full sunlight. Another interesting feature is the glossy but anti-glare surface. This display has a special coating which significantly reduces the amount of reflection you see"
szerk:Igen valóban olyan lehet a bevonata mint a szemüvegemnekDe nem gondoltam volna hogy van hasonló bevonattal ellátott kijelző is.
Napsütésben így néznek ki elvileg:
x200t wacom vs x200t wacom+multitouch -
audi100td
nagyúr
Ja, de IPS-ses T60 árán már majdnem kijön egy T400, ami hardverben, hűtésben meg sokkal jobb.
Klepti: Probook elég messze van egy T szériás ThinkPad-től, az árából kijönne egy használt, garis T410 nvidia vga-val. Latitude/EliteBook is gyengébb szerintem, legalábbis ergonómiában, hűtésben mindenképp.
-
Igen, én is a T60/61 párosra gondoltam, azokból sok van a piacon, és olcsóbbak, csak gondoltam, hátha ti még tudtok mást is
Amúgy nem mindegyik IPS-es, ha jól tudom. Meg volt valamelyik AFFS paneles is, de az talán az x200 volt.Szerk:
(#33393) audi100td: Értem. Akkor valószínűleg inkább egy T400-asra fogok benevezni, csak még várnom kell egy hónapot.
Mert az elsődleges áldozat egy Probook, csak ha valami gubanc lesz (drágul, elfogy, nem lesz annyi zsozsó a fürdőszoba átalakítása miatt), akkor inkább lemondok a VGA-ról, és veszek egy ThinkPad-et (esetleg EliteBook-ot, Latitude-ot, de azt majd a megfelelő topicban megkérdezem még, bár szerintem legolcsóbban a ThinkPad-ek lesznek).
Csak fel akarok készülni, hogy ne júliusban koppanjak, hogy basszus, mi legyen
Köszönöm a segítséget! -
Vegha
senior tag
Köszi a tippet!
beszéltem a SmartService-zel. Ez az ún. "CPU Whining" jelenség az Intel SpeedStep konstrukció hibája, az első ilyen processzoroktól kezdve (más gyártóknál szintúgy) egészen az első generációs i3-asokig szinte mindnél előfordul. Érdekes még, hogy bár garanciális esetként kezelik, korántsem biztos, hogy tudják "javítani". Korábban volt hogy CPU-t vagy akár egész alaplapot is cseréltek, de nem volt olyan, hogy bárkinek is megjavult volna.
azért ezt a tépcserét lehet hogy még megpróbálom, hátha segít.
köszi! -
xcds
őstag
-
soldi3r
veterán
szerintem igen jó eredmény, tekintve az x200 sem megy 5.7w alá, igaz, sokat én sem túráztam rajta
kíváncsi lennék külső képernyővel mit tud, sajnos vga kábelem épp nincs itthonbár ennek az idle témának továbbra sem látom az értelmét, inkább terhelésen kéne megnézni, azonos órajelen, szerintem érdekes eredmény lenne
-
!Overdose!
őstag
Azt írtam, hogy úgy néz ki, hogy elviszik a gépet, de sajnos nem vitték el. Hogy őszinte legyek meguntam, hogy legalább 50 privit váltottam különböző emberekkel, de csak egy konkrét ajánlatot kaptam, aki később visszalépett.
Ha cellpetinek kell a P8400, valamelyikőtöknek a DVD író és Gondwana vinné a hűtőt, akkor leveszem a Vateráról.
-
-
audi100td
nagyúr
Hol becsméreltelek az akksi kritizálása miatt? Szóval most már hazudsz is, egyre jobb. Ahogy már azt korábban is jeleztem, azon akadtam ki amikor abszolút hülyeségekbe kezdtél már el belekötni, mint az ultrabay állapotjelző "reflektor", tápkábel, trackpoint, amilo összehasonlítás és a többi fasság, de leginkább az, hogy minden hozzászólásod csak a fikázásról szólt és ha valamit szoftveresen elb***tál azért is a lenovo volt a rossz.
Másrészt kiragadtál szánalmas módon egy egy évvel ezelőtti hsz-t, pl. akkor épp T61-em volt, amint halmozottan fellehetőek a kritikus pontok. Míg a később vásárolt X200s, X201-emen egyik általam korábban kritizált pont sem jelentkezik, kivéve enyhe akksi lötyögést, amivel amúgy már rég sikerült megbarátkoznom.
-
buvartacsko
addikt
kb 1 milliószor le lett már írva, hogy igen lötyög az aksi, valszeg funkciója van a dolognak, érdekes módon engem pl nem zavar, észre se veszem, nem arra figyelek, meg valahogy senki más se hisztizik miatta. minek jössz ide trollkodni ?
a kiálló töltő csatlakozó meg egy vicc komolyan ... 3 thinkpadem volt, egyiknél se volt semmi gond belőle soha. ez már szerencsétlenség kategória.
-
buvartacsko
addikt
minek használsz thinkpaden touchpadet ? pff. grat.
nem tudom te mi a fszt állítgattál de ALAPBÓL a scroll standarden van, és nem smoothon, szerintem nagyon kevesen állítgatják, ezért lehet hogy alapból mindenkinek scrolloz mindenhol, csak neked nem...
a t500 kb az egyik legjobb thinkpad , ha szerinted ekkora rakás szar, akkor add át valamelyikünknek, biztos rengetegen örömmel használnák.
-
lapa
veterán
látom az már megvan, hogy kicsit elragadtattad magad itt-ott. a mondat, amit most keresel a "bocs srácok, kicsit elragadtattam magam itt-ott.". tudom, szar a bill, de csak magad elé kapod a letörésbiztos amilot és beírod azon. igazán nem nagy ügy. szerintem mindenki leszáll majd rólad (legalábbis idővel, mert sokan fognak még facepalmozni holnap).
-
buherka
addikt
Azért kíváncsi lennék ha mondjuk magyar bill. lenne a gépedben, akkor is ezen a véleményen lennél. Szerintem inkább az zavar hogy külföldi bill.-es a T500-ad.
Az is furi hogy zavar a Ultrabay állapot jelző ledje. Te most a kijelzőt nézed menet közeben vagy most a gép oldalát lesed...???
Most nem értelek már én sem...
Ha veszek egy notit, akkor én utánanézek, hogy merre hány méter. Hol vannak a csatik, milyen az elosztásuk. Zavaró egyáltalán valami számomra. De mondok jobbat, én arra is vetemedek, hogy a kiszemelt gépet a valóságban is megtekintsem, megszagoljam, megnyalogassam, kipróbáljam. Hidd el ez is simán megoldható.
Nem egy zacskó szotyit vettél szerintem. Itt jobban utána kell nézni a dolgoknak.Ahogy a mondás tartja...és ami baromira igaz is...
"Az ember vesz egy notit, aztán vesz egy olyat amit szeretett volna."
Sajna most ez neked nem jött be.
-
audi100td
nagyúr
Egyrészt nem 1-2 dologról volt szó, illetve a végén már eljutottunk a van sapka/nincs sapka effektushoz, másrészt egyetlen pozitívumot nem bírtál leírni a gépről, csak körbefikáztad minden egyes pontját. De leginkább a túlzásokon akadtam ki, főleg a reflektoros hülyeségen, a középső gomb nyomva tartásán meg, hogy hogy áll a töltő kábele, nem tudom, hogy lehet egyáltalán ilyenbe belekötni, egyértelmű volt számomra, hogy csak provokáció lehet. A másik meg, hogy össze vissza bénáztál a szoftveres dolgokkal végig és még neked állt feljebb.
amúgy meg igen, szar francia
-
lapa
veterán
annyit azért nézz már ki belőlünk légy oly kedves, hogy jó okunk van arra hogy ezek mellett döntöttünk.
ezzel szemben elég kevéske, hogy te egy hét alatt te eldöntötted egyetlen darab alapján, hogy ezek hulladékok.
de most komolyan. ha józanul belegondolsz azért csak lehet benne valami, nem? én nem azt mondom (és a többiek sem) hogy mind tökéletes, de azért nem kéne ilyen általánosan leírni azokat, akik már x éve ésvagy x-edik gépüket nyúzzák.
-
-
audi100td
nagyúr
Á, az véletlenül sem elfogultság, hogy egy rendszert nem bírsz normálisan feltelepíteni, majd idejössz sírni, hogy nem működik semmi, milyen rossz ez a thinkpad. Ez egyszerű trollkodás, semmi több, ahogy a gép minden egyes pontjának a végigfikázása is.
#30688 xcds: "Az amilo-n halkabbak a gombok, kisebb úton járnak, jobb a kiosztás(pl fn nem a ctrl helyén van), alátámasztás is jó. A touchpad meg érzékenyebb és nem smirgli. Ezért vagyok igénytelen?"
Igen, ezért, mert tisztában vagyok azzal, hogy hol helyezkedik el notebook- és akár asztali viszonylatban a thinkpad billentyűzet, próbáltam már jó pár gépét a környezetemben, de egyedül a Dell Latitude vagy HP EliteBook szériánál tapasztaltam hasonló minőséget.
"Csak jót lehet írni vagy mi van?"
Természetesen nem, amíg ez a valóság megfelelője és objektív kritika, nem pedig eszement fröcsögés. Azért tiszteletben tarthatnád, hogy itt a legtöbben elégedetten használják ezeket a notebookokat, nem véletlenül, és igenis sértő az amilyen formában fikázol. Hozzátenném én is rengetegszer kritizáltam egyes típusokat illetve le szoktam írni ami nem tetszik a gépben, de ez nálad nem erről szólt.
"Amúgy meg, ha nem számolsz el 10-ig akkor mi lesz?"
valószínűleg bannolnának
-
dbius
veterán
Nyilván nem vagyunk egyformák, de azért az jelent valamit, hogy a billentyűzet eddig nem változott a ThinkPad gépeken - a nemsokára megjelenő sorozatok egy részénél fog, ahogy láthattuk pár napja az ide belinkelt képeken -.
Én sem érzem magam elfogultnak, jó pár billentyűzeten gépeltem már vakírással, de ki merem jelenteni, hogy az X200-am billentyűzete az egyik legjobb, amit használtam, még a dokkolóról, otthon használt Logitech Cordless Desktop Wave Pro-t is lepipálja - nálam -.
-
audi100td
nagyúr
"a touchpadja sokkal jobb, billentyűzet is"
Igen?! Ehhez csak gratulálni tudok, nem a lenovo hibája hogy ilyen igénytelen vagy, az meg végképp nem, hogy folyton bénázol és még panaszkodsz is, hogy semmi se jó. De bírom az ilyeneket.
"nem áll ki belőle a töltő kábele, mint egy kard"
na, ilyenkor kell elszámolnom 10-ig
Csak annyit kérdeznék, ha ennyire szar az a T500, mi a francért vetted meg? Vagy inkább úgy pontosítanék, hogy mi a f***ért kell itt fikázni a gép saját topikjában?
-
dbius
veterán
-
-
yodamastah
őstag
Most hogy mondod megneztem, kikapcsolt gepnel kerreg a 90W is, de csak akkor hallom ha nekinyomom a fulem a tapnak. A 65W meg sipol/kerreg nagyopn halkan, de ezt mar hallani ejjel. A 90W-os sokkal halkabb, sosem zavart. Ezert is hasznalom itthon ezt. A 65W meg gep hurcolashoz.
-
brd
nagyúr
Nekem ez úgy működik, és szerintem ez is lenne a normális, hogy eltávolítható az ikonnal, és akkor ki is kell venni (és visszatenni, ha használni akarod), viszont a PM (és a driverei) csinálja azt (van rá külön beállítás a PM-ben), hogy egy idő után powered off lesz. Ekkor, ha kinyittatod a tálcát, visszajön, ill. lehet, hogy az is elég, ha a sajtgépben rákattintasz a meghajtóra.
-
-
dbius
veterán
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, vagy csak nem értem, hogy mit akarsz pontosan.
Ahhoz, hogy mobilnetet használj, kell egy mobilnetes előfizetéssel rendelkező SIM kártya, amit beraksz a kialakított helyre. Aztán kell a wwan driver, amit a System Update rak fel. Ezt követően mennie kell a mobilnetnek, ha engedélyezed a wwan eszközt (a hálózat ikonra kattintasz, akkor feljön egy lista a választható kapcsolatokkal. Ott fog szerepelni az adott mobilszolgáltatóhoz tartozó kapcsolati lehetőség, csak rá kell kattintani).
GPS: System Update által felrakott driver - ezt követően megjelenik eszközkezelőben is a gps, valamelyik com porton). Engedélyezni kell az eszközt FN+F5-tel, mint a mobilnet esetén, illetve kell hozzá egy szoftver is, ami képes kezelni a gps jeleit, és a szoftvert be kell állítani, hogy melyik com porton keresse a gps-t. Ezt követően akár navigációra is használhatod.
-
Chaser
legenda
Nem reccsen meg a töltő
annyit ad töltésnek amennyit a gép enged.
Hogy eredetileg mivel adták passz, nagy eséllyel 65-össel mert bőven elég neki. Volt olyan dell gépem - E4300 - ami kb hajszálpontosan ua. a konfig volt, mégis gyárilag egyiket 65-össel adták, másikat meg 90-essel. 1ébként 90-es abból a szempontból jobb, hogy dokkolóval is tudod használni. 65-ös úgy rémlik kevés neki, vagy nem minden funkciót tud életre kelteni. -
ArrayOfLilly
aktív tag
Egyébként nekem a System Update a legújabb AMD driver kibocsátása után néhány nappal frissített is.
Az a személyes tapasztalatom, hogy a Lenovo driverekkel és segédprogramokkal jobban járok, mintha trükköznék. Csak ugye az emberben benne van a régi XP-s, meg azelőtti reflex, hogy amit lehet irtsunk ki és szabjunk személyre, mert tuti rossz, meg régi, meg lassít, stb.. Nyilván más az eset, amikor "muszáj", mint modbios a whitelist remove miatt, vagy hasonló okokból.
Sok más gyártónál tapasztaltam, hogy nagyon rövid idő után tényleg nem frissítik többet a drivereket, tényleg csak szemétnek jók a segédprogramok, de Lenovoéknál nem ezt tapasztalom.
Viszont marha sok van, van, ami tényleg nélkülözhető, de előbb kell megismerni őket és aztán dönteni az eltávolításukról...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest