- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #52613 üzenetére
Majd ha 1x kipróbáltad megérzed
most adtam el a 120-as samsungot nemrég, helyette 5400rpm-es toshiba van. Nem lassú hdd szinten, de ég és föld. 6520-ban 7k2 WD volt, 4310 SSD-vel csúnyán verte
persze nem cpu erőben, de mindennapos használatban ajaj...most gyűjtök egy 250-es samura.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Dhampir #52613 üzenetére
Hm.
X200 cserénél visszamentem egy rövid ideig diskre; masszív sebességkülönbség az az SSD, a teljesen átlagos napi használatnál is.
Most meg már létezik 1.5 TB 9.5mm-en, szóval az ssd-disk még mindig elég kéne, hogy legyen. ( Amúgy meg vegyetek tárhelyet online és backup oda, akkor nem kell X külső vinyó. Én is épp szabadulni akarok majd a 2x1.5T külső backuptól lévén bérelt szerverre és két gépre megy már minden mentés, nem kell még külső vinyó is.) -
Fifi
őstag
válasz
Dhampir #52536 üzenetére
Én Debian alatt az alábbi csomagot használom:
Package: thinkfan
Version: 0.8.1-1
Installed-Size: 123
Maintainer: Evgeni Golov <evgeni@debian.org>
Architecture: amd64
Depends: libc6 (>= 2.4)
Description-en: simple and lightweight fan control program
Some hardware has a kind of broken fan-control and lets the fan run
faster than really needed. Thinkfan will prevent this by controlling
the fan on its own (the fan speed for each temperature interval can be
adjusted in the configuration file).
.
Originally designed specifically for IBM/Lenovo Thinkpads,
it supports any kind of system via the sysfs hwmon interface.
It is designed to eat as little CPU power as possible.
Homepage: http://sourceforge.net/projects/thinkfan/
Description-md5: e4c293350a0c048fab6b3138fdcb20cc
Tag: implemented-in::c, role::program, scope::utility
Section: misc
Priority: extra
Filename: pool/main/t/thinkfan/thinkfan_0.8.1-1_amd64.deb
Size: 34098 -
chab7
addikt
válasz
Dhampir #52528 üzenetére
Már párszor leírtam de akkor újra.
Nálam xubuntu alatt síri csend van inteles videót használva. (És hűvösség is). Windows alatt nem tudom milyen, de ettől jobbat nem tudok elképzelni ott sem.
(#52534) Dhampir: Na és akkor pillanatnyi helyzetjelentés. Tegnap reggel óta van bekapcsolva a masina. Amik futnak azóta: opera 12 füllel - közte amin most is írok, amarokban megy a zene, medit-ben megnyitva 7 szöveges fájl, gwhere benne megnyitva a zenei katalógusommal, easytag, deluge - bár most csak egy torrent fut benne, krusader 15-15 füllel különböző mappákba pozícionálva, kvirc - 3 szerveren összesen 5 chat szoba, pidgin - 2 gmail+ facebook loginokkal bejelentkezve és a skype is meg van nyitva. Ezen kívül még a vga kimenet is rá van most kötve a tv-re, de ott nincs semmi kitéve csak az asztal üresen. Na meg 3 külső vinyó van csatlakoztatva még a dokkolóhoz és a dokkolóban van a laptop.
Így jelenleg 2700-on pörög a venti (hangja még nincs - amit hallok az a külső vinyó halk sustorgása), a proci magok 32 fokosak, a vinyó 38 és 1860 mega memória van használatban.
Nálam ez ilyennek minősül -> -
-
válasz
Dhampir #52509 üzenetére
Én is felrakattam neki mindent, a System Update (Lenovo féle) progival, kivéve ugye a problémás Intel Storage cuccot.
A Win meg feltette magának a Radeont, de én újat telepítettem, mivel játszogatni is szoktam a gépen.
Kipróbálom az Intel-macerátort, hátha összeszedi magát.Na, a chipsetből és hálózati kártyákból talált újabbat, de a VGA-ból az új van fent.
-
válasz
Dhampir #52506 üzenetére
Én pl tudok kapcsolgatni az említett menüvel, de az Intel kezelőfelülete nem jön be, hiába az értesítési területen az ikon, desktopról kiválasztva akkor is a Catalyst CC indul, ha nem a Radeon az aktív.
Igaz, én a kártyához elérhető legújabb Radeon divert szedtem le, és váltani is tudok, az Intelt meg ne állítgassam... -
-
chab7
addikt
válasz
Dhampir #52470 üzenetére
Látni eddig is látta, csak ha az os választásra van állítva akkor a radeont használja, de látni az lspci-ben az intelt is, viszont váltani nem tudok, hogy ne radeonnal menjen a rendszer. Ha viszont a biosban integratedre van állítva akkor szépen az intelt használja magában, ill. ha discretere van állítva akkor meg a radeont.
Szóval külön külön jól megy, ha meg kapcsolhatóra van téve akkor ugyan látszanak de a rendszer a radeonnal megy. A kapcsolhatóságra nem jöttem még rá - de nem is kerestem utána mert nem volt rá időm, nekem teljesen jó intellel is, főleg hogy útban a dvi-hdmi adapter a dokkolóhoz és utána tényleg nem lesz szükségem a radeonnal indítani. -
-
Fifi
őstag
válasz
Dhampir #52420 üzenetére
Nálam is gyakran előfordul ez - T410s és Debian GNU/Linux 7.1 (wheezy) -, viszont nálam nem a "csak" gépelésénél jön elő, de eddig nem sikerült konkrét eseményhez kötnöm. Persze kizárólag akkor van ez a jelenség, ha nem külső billentyűzetről gépelek, így szerintem egyszerűen belenyúlunk a touchpadba, úgy, hogy észre sem vesszük.
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #52289 üzenetére
Vettem bele egy Ericsson F3507g WWAN/3G/GPS független modemet 5 ezerért, mert a SIM foglalat és az antennaelőkészítés megvolt a masinában, és majd kelleni fog odakint a mobilnet, USB sticket meg eszemben sincs használni, ha már van lehetőség beépített megoldásra
Már csak Win8 alatt kéne beüzemelni rendesen, Win7 alatt tökéletesen működött minden funkciója. Ha nem marad más megoldás a WWAN/GPS beüzemelésére, akkor feldobok egy Win7-et egy pici partícióra, teljesen alapdolgokra -
válasz
Dhampir #52224 üzenetére
Az okát értem, csak nekem irreleváns a touchpad, sose használom. Viszont szeretem ha keskeny a csuklótámasz. Ölbe véve vagy fekve praktikusabb. Ha asztalhoz ülve kell dolgoznom, akkor meg úgyis asztali gépet használok vagy pedig dokkolót.
Egyébként meg trackpoint rulez. A trackpoint, és régebben a thinklight miatt lettem Thinkpad fan. Ez utóbbi helyett ma már szívesebben használom a billentyűzet megvilágítást. Touchpades laptop használata esetén mindig használok valami USB-s egeret. Idegesít a touchpad.
-
-
-
-
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Dhampir #51994 üzenetére
Amire nekem kell jelenleg oda tökéletes lesz a T500-as, és még kulturált, igényes gépet is tudok használni ezért az összegét. Consumer eszembe se jutott még újban sem, akkor inkább meglépném W510-et, még ha nincs is szükségem az i7-es processzor teljesítményére, bevállalva a kockázatot (gar.) - mondjuk az nem baj ha rendelkezik tartalékokkal amikor szükséges lehet.
Köszönöm mindenkinek a tájékoztatást, biztatást!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Dhampir #51992 üzenetére
Igazából nem tudtam dönteni a kettő közül (eddig..), mert én sem véltem akkora különbséget felfedezni, mint ami árában jelentkezik. A W510 nekem is képben volt, sőt kacérkodtam a gondolattal, de mivel a duplája szintén garancia nélkül minimum, így egyelőre elvetettem. Kijelző nekem is a gyengém, de néha kompromisszumokat kell kötni sajnos.
Zajtalan üzemmód.. na ez az amire már nagyon vágyok, sőt türelmetlenül.
-
-
-
person
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #51355 üzenetére
A T60-amhoz úgy van legális, Lenovo-s Win 7, hogy a Lenovo akciózott egyet 2009-ben a Win 7 kijövetelekor, az előző tulajdonos meg élt a lehetőséggel.
De ilyen lehetőség tudtommal egyébként nincs.
solaris7: szarkasztikusabb hangúnak vettem ezek szerint a hozzászólásodat, mint amilyennek szántad és aszerint reagáltam. Elnézést.
-
chab7
addikt
válasz
Dhampir #51261 üzenetére
Én meg vagyok elégedve vele. Tuti hogy feltűnőbb egy ips, de panaszom nem lehet erre sem. Én egyenletesnek látom a fényét. Ha arra gondolsz körbe a keretnél nem sötétebb. Színűségre is jónak néz ki, minden olyan színű amilyennek lennie kell. Lehet van aki fakónak mondaná, de szerintem meg csak nincsenek nagyon túlzó természetellenes színei. (pl focipályán nem neon zöld a fű, egyszerűen csak piszkos zöld amilyen valójában.)
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Dhampir #51261 üzenetére
A T500-ba a legjobb panel az LG-s WUXGA.
A fehér LED-es panel szerintem rosszabb mint a sima CCFL, és csak 1280x800 a felbontása.Van amúgy egy rahedli 15,4"-os panel, ami jó a T500-ba, én lehet hogy W500-hoz csinálok egy wide gamutos moddolást, csak lassan kezdem igazán megkedvelni a Frankenpadot, aztán akkor nehéz lesz megválni tőle.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Dhampir #51086 üzenetére
15.6"-os 16:9-es panelből van mindenféle jó, ott a HP dreamcolor IPS panelje, meg a W510-től felfelé a FHD csodaTN, ami az AdobeRGB 95%-át tudja, de mindegyiknek csak 1080px a magassága.
16:10-ben meg úgy néz ki, hogy van kb. 100e Ft-ért fényes retina panel, aztán van a Dell-eknél is viszonylag ritka WUXGA RGB LED panel, ami tud 100% Adobe RGB lefedettséget, cserébe az is fényes, így meglehetősen felejtős, ha nem lehet mit kezdeni vele, és van néhány matt panel 72-75%-os NTSC(kb akkora mint az Adobe RGB) színtér lefedettséggel, szintén WUXGA, és 2CCFL háttérvilágítása van, ami fogalmam sincs miben jobb az single változatnál. (gondolom nagyobb betekintési szög, egyenletesebb háttérvilágítás)
Az LG-Philips honlapján van egy PDF, amiben szerepel egy LP154WU2 panel, amelynél 72%-os Color Gamut (Color Saturation-t ír de az baromság) van megadva. Sajnos régebbi paneleket nem találtam.
Viszont ez a panelszám megegyezik azokkal, amiket korábban találtam a panelook oldalán, tehát ott jól van feltüntetve a színtér, csak különböző kötőjeles végződésekkel van 3 féle is.Mi a jobb? Egy hagyományos háttérvilágítású MATT 72%-os NTSC(?) színterű panel, vagy egy fényes RGB LED-es 100% Adobe RGB lefedettségű? Ha lehet fóliázni, akkor az utóbbi, bár az annyira nem meggyőző.
Hát egyelőre ennyit a 16:10-es panelekről, de úgy néz ki, hogy nem reménytelen a T61p/W500-as gépekből grafikai munkára alkalmas gépeket faragni.
Nyilván élőben nem láttam a fent említett paneleket, csak fórumleírásokat, összehasonlító fotókat és specifikációkat néztem, de így messziről egész jónak tűnik.
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Dhampir #51076 üzenetére
Igen, de az csak 16:9 FHD, ez meg 16:10 WUXGA!
Amúgy húha, de nagyon úgy néz ki, hogy tudja az Adobe RGB színtér lefedettségét, ami igen nagy királyság,
ezek szerint mégis van a méretben normális panel? Még ha nem is IPS, de azért elég jól hangzik...
(mondjuk valószínű, hogy nincs akkora betekintési szöge, de ha csak akkora van, mint a gyári T61 WUXGA-LG panelnek, már az se rossz) -
scarbantia
aktív tag
válasz
Dhampir #51070 üzenetére
Részletes gyári datasheet kellene a panelokról.
Közben egy fórumon említették ezt a panelt:
LTN154CT04-D01Ez álljtólag RGB LED háttérvilágítású, és a DELL M4400-asok panelje, és 100%-os színtér lefedettséget írnak. (melyik színtér?) Viszont ha jól néztem, akkor fényes felületű, ami elég felejtős. (esetleg fóliázva)
Az a baj, hogy csomó helyen ellentmondó specifikációk vannak, és nem tudom mi a valós.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #50746 üzenetére
Korosabb kijelző sárgulása milyen paneleknél fordulhat elő?
Szerintem mindegyiknél, elvileg a külső bevonat elöregedése okozza leggyakrabban. (Ld. innen a legalsó fotó.) De egyáltalán nem törvényszerű, hogy bekövetkezzen, ezt az "elöregedést" leginkább a panel által kibocsátott, a normálisnál valamivel nagyobb hő okozhatja elvileg.
IPS-eknél előfordul, hogy néha maga a panel (és nem a bevonat) "sárgul be", külföldi fórumokon találsz példákat, én konkrétan még nem tapasztaltam ilyet, pedig 3-4 IPS paneles TP-t birtokoltam már.
-
-
Francia91
veterán
válasz
Dhampir #50615 üzenetére
Haverom is felhagyott a 8 Gb-ra való bővítéssel T61 kapcsán. Fele annyiba került volna, mint amennyiért vette a T61-est
Én majd a T500-amat szándékozom 8 Gb-ra bővíteni (most 2x2 Gb van benne), a DDR3 miatt megúszom 10-11 ezerből kb. DDR2-nél egy 4 Gb-os modul kerül ennyibe. Azért nem mindegy, hogy 1x4 Gb, vagy 2x4 Gb a 10-11 ezer Ft -
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #50598 üzenetére
Z61p =! T61p, inkább egy widescreen, WUXGA, nem IPS T60p gyakorlatilag. A számozás megtévesztő.
A T61p egy generációval későbbi, bár szerintem nem nagy ugrás, még SATA 2-vel és 8 GB RAM DDR2 elméleti maximummal sem.
Viszont ugyanezt a Z61p-ben is lévő panelt szerelték pl. W500-ba is, azért lehet érdemes megnézni, ha azon gondolkodsz. Ez az LG-Philips panel eddig a legjobb TN, amivel notebook-viszonylatban dolgom volt (de nem láttam a W510 full HD paneljét, az lehet, hogy jobb). Persze, van ugyanilyen Samsung is, az rosszabb fényerőben, betekintési szögben.
Amúgy a barátnőm szokott filmet nézni T500-on, egyáltalán nem panaszkodik (annak is linkelve volt a fotója, a három gép közül talán annak a leggyengébb a kijelzője).
A WUXGA (1920*1200) felbontásnak egy komoly hátulütője van, ha nem túl jó a szemed, akkor célszerűbb 120%-os DPI-állítással/nagyítással használni.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #50591 üzenetére
Nem szoktam, elég régóta egy Popcorn Hour médialejátszó van a célra. Főleg backup gépnek van a Z61p, illetve néha játszom rajta (SWTOR, LOTRO).
Amúgy szerintem teljesen jó lehet, mert oldalról is nagyon jó betekintési szögei vannak (majdnem IPS szint). A színei persze valamivel fakóbbak, ill. hidegebbek az IPS-nél, de nem annyira, hogy zavarjon.
(Az off-ot meg teljesen önkényesen használom, aszerint, hogy én mennyire érzem a tartalmat szakmailag fontosnak a szaktopikban.
)
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #50578 üzenetére
Nem jobb lehet, hanem jobb is
Ált-ban szebb az 1400-es T60-ak képe. De ez erősen ki kell fogni dolog, nem mai gyerekek már, soknak foltos/felhős a kijelzője meg a fehér már meleg fehér, sárga inkább. De ha találsz egy jó példányt az kárpótolhat a gyengébb hw-ért. De ugyanígy jó normál T60 is ha x1300/1400 ereje megfelelő.
-
Tim82
félisten
válasz
Dhampir #50578 üzenetére
Némi segítségnek:
- Z61p WUXGA panele (LG-Philips gyártmány, ugyanilyen került W500-ba is)
- ugyanez a panel, mellette egy T42p UXGA felbontású IPS panele
- T500 WSXGA+ panelje vs T42p IPS (ilyen WSXGA+ is került W500-ba)A képminőség olyan, amilyen (Galaxy S-sel + Olympus X700-zal fotózva), de hátha nyújt valamilyen alapot.
-
Chaser
legenda
válasz
Dhampir #50572 üzenetére
T60p IPS, többi nem. Elég messze van még jó T500/W500 panel is tőle. T60p is munkaállomás, T500-tól álltak át a "w" jelzésre. W500 is ua. mint T500, csak firegl benne a vga nem sima ATI, kb ez az érdemi különbség, meg alapból legkisebb felbontással 1680 vagy 1920-as. T500/W500 hamgzása jobb mint T61p-nek, de semmi extra. A dell sem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Asus laptop! Használt netezèsre tökèletes ppt stb...
- DELL XPS 9550
- HP ProBook 650 G4, 15,6" FHD IPS , I7-8650U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, LTE, W11, Számla, 1 év garanci
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- 27% SZÁMLÁVAL! HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest