- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Frawly #94218 üzenetére
Kimértük a cellákat, 2800 helyett harmadannyit, csak 950 mAh töltést tudnak tárolni, vagyis ezért állt meg a töltés 35%-nál.
Ez azt jelenti, hogy a hamisított 9 cellás akku pontosan 3 cellás gyárinak felel meg.
Ez még azelőtti állapot, mielőtt szétszedtem:A kínai állam támogatja a postát, ezzel segítik a gazdaságot, hogy minél többet tudjanak eladni.
-
törölt tag
válasz
Frawly #94199 üzenetére
A hozzászólásommal csak a saját mohóságomnak szerettem volna példát állítani.
Nyilván ugyanolyan hülye vagyok, mint a testvérem barátnője, aki ipone6-ot vett egy megszorult eladótól 10ezer Forintért...
Riasztania kellett volna a fejemben a csengőnek, hogy nincsen gyári, új 9 cellás akksi 10ezer Forintért, átverés az egész, de elnyomta a mohóságom.
Ennyi erővel megvehettem volna ugyanezt az akksit noname kivitelben 10ezer helyett 7500-ért, aztán nyomtathattam volna rá itthon olyan Lenovo matricát, amilyet akarok.Megpróbálom a Buyer protection-t, de ha nem jön össze, akkor sem fogok összetörni, megérdemlem a pár ezer Forintos bukást, ha ilyen Hiszékeny úr voltam:
https://www.youtube.com/watch?v=lWHuqNpFDaU -
MC Pite
veterán
válasz
Frawly #94158 üzenetére
Ez idáig tiszta hogy élőben látom (kb 10 éve IPS-esezek, de használt gépet vennék, és csak az IPS-es modellek jöhetnek szóba) - ezt szeretnél ellenőrizni megvétel előtt, a távolból, futárral küldés/több órás utazás előtt. Volt egy évig TN-es x120e-m, nagyon nem tudtam megbarátkozni a kijelzőjével.
Illetve az eladó szerint IPS panelos; de azért a kocsikázás előtt kértem hwinfo screenshotot is...
-
HSM
félisten
válasz
Frawly #93761 üzenetére
A T420-on amúgy ez a letiltott diagnosztika annyi, hogy normal-ra rakod a boot mode kapcsolót. Semmiféle fast boot nem kell hozzá, halkan megjegyzem, nincs is olyan menüpont a BIOS-ában.
A T430-ban emlékeim szerint van, de nem kell bekapcsolni az öntesztek nélküli gyors indításhoz, csak ugyanezt a sima normal módú boot mode-ot.A windózos fast boot-ot köszi, nem kell bemutatni, ismerem.
Szerencsére engem a T420+win7 párossal nem fenyeget, hogy visszakapcsolódik. -
HSM
félisten
válasz
Frawly #93757 üzenetére
Pont, hogy NEM kell... Sima Quick módú boot-al ugyanilyen hamar bebootol a T420-am, fastboot nélkül.... T430 dettó.
Legjobb tudomásom szerint a bios-os Fast boot éppen az oprendszer fats boot lehetőségéhez adja a támogatást... Sok értelme nincs, ha utána meg a gépben letiltod a szolgáltatását... Csak plusz hibalehetőség.
-
FerNandor
őstag
válasz
Frawly #93742 üzenetére
Köszi szépen. De ha esetleg nem rakok fel moddolt BIOSt, akkor is megy majd a SATA 3 a T61-ben, csak max SATA 1 sebességgel, jól értem?
"A gyorsabb bootolás érdekében érdemes a BIOS-ban a Fast Bootot kikapcsolni."
A gyorsabb bootolás érdekében nem bekapcsolni kell a fast bootot?
Most egyébként akkor a fast boot az nem ugyanaz, mint a boot mode-ban a quick opció (a diagnostics mellett).
Tetszik ez a T430, nagyon jó szerintem. Találtam ebayen és aliexpressen is hosszú rácsos takaró matricát a hangszóróra, úgyhogy azt kicserlém még, de lehet, hogy a toucpad felületét is kicserélem, néha a görgetés nehezen aktiválódik, gondolom a kopás miatt. Megtisztítottam kicsit, azóta javult szerintem amúgy.
-
gurubefree
senior tag
válasz
Frawly #93689 üzenetére
"NEW sealed box Lenovo ThinkPad T460s Laptop - 14" (1920X1080) Display - Intel i5-6300U 2.40GHz - 12GB Ram - 256GB SSD – Intel HD Graphics 520 Video - Wifi/Bluetooth - Backlit Keyboard - Webcam - Windows 10 Pro 64-Bit"
Igy volt hirdetve . £675 volt az ar . Best offer-el elhoztam £625-ert ! Es meg van neki egy
Lehet meg is veszem. XD
-
FerNandor
őstag
válasz
Frawly #93565 üzenetére
Köszönöm neked is Mobal.
Persze, azt nem mondom, hogy elég ez a 68GB, de nem a méret a baj, hanem valószínűleg ez egy nagyon gyengusz HDD már, legalább 9 éves, viszont olyan leesés-védős.Akkor, ha veszek bele egy ssd-t, ez a processzor és RAM mennyiség elég lesz még?
Lenivo oldalán vajon elérhetők még a driverek ehhez?
-
mystes
csendes tag
válasz
Frawly #93465 üzenetére
helo
igen. próbáltam rájönni, hogy miért csinálja a lenovo azt, amit csinál - hiszen a spec azért nem marketing. megnéztem néhány más TP gép spec -jét is, és ott is ugyanezt csinálják/írják, tehát *elírásról* nem lehet szó. akkor viszont szándékos/tudatos. éveken keresztül.
-
Tikakukac
titán
válasz
Frawly #93180 üzenetére
1. Az X220 nem x200s
2. Nem írtatok külső hőmérsékletet. 21 fokos légkondis haveromnál és nálam a 29 fokban érdekes lenne azonos dolgokat dobni.
3. Win10 néhány régebbi gépen kifejezetten fűt. Nem egy gépen teszteltük és alapjáraton is volt 5-6 fok
4. Nyilván takarítás nem árt, de ha tiszta nem bontogatnám, főleg palmrest miatt. -
HSM
félisten
válasz
Frawly #93009 üzenetére
Nálam is DC-ben vannak már.
Nekem modbios van fenn, jól működik. De nyilván van többféle modbios is, nem biztos, hogy mind jó.
"A fogyasztás nem érdekel, de ne melegedjen jobban."
Sajnos ez a két dolog teljesen elválaszthatatlan egymástól. Ha ugyanaz a kütyü többet fogyaszt, jobban is fog melegedni. -
fattyu
veterán
válasz
Frawly #93010 üzenetére
alapvetően értem és igaz is.
nem vételről hanem meglevő eszközökről van szó. ha már van használnám. ha már van két egyforma ssd-m ami bele tud menni egy gépbe akkor már összekötném tömbbe. ennyi az egész.
megnéznék amugy egy olyan tesztet ahol a sata 2 lenne a limit. mert egy sima asztali ssd sebessége már annak felette van. ergó ssd2 csatolófelületen bőven hozhat a raid.
mindegy is elméleti rant volt ez a része ez van ebből lehet főzni.
maradok akkor az x230nál amugy. már csak lőni kell egy i7 ipsest
-
thgergo
tag
válasz
Frawly #92988 üzenetére
Buszsebesség független a ram szorzótól, nincsen már a P4-Core2 korszakból megmaradt FSB. Gyorsabb ram-tól túl nagy csodát ne várj az IGP ennyit tud.
Bios-ból vagy a downgrade, vagy az oleh féle modbios kell neked. Ez abban jobb hogy többmindent tudsz állítani is amit a lenovo eltakart. RAM speed, vagy CPU TDP korlátok.
Nekem 1600-as DDR3L ram van, lehet megérné 1833-on kipróbálnom, ugyanis 1.35V helyett 1.5V-on alapból túlfeszeli a RAM-ot a sandy bridge. Samsung 1600-as DDR3L ramot próbált már valaki 1833-on? Ha már nem tudja kihasználni a alacsony feszültséget legalább gyrsabb lenne picit.
-
Tim82
félisten
válasz
Frawly #92986 üzenetére
TLP + az itt is írt csomag kell neked.
Ami a RAM sebességet illeti, az integrált HD3000-ra lehet hatással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest