- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
vicze #108881 üzenetére
Nekem nem úgy tűnik, mintha bármi olyan különbség lenne az A1 és A2 között, ami érdemben magasabb fogyasztást indokol, de mindegy is. Megnéztem, az A2-esen is rajta van, hogy megy 45W-os tápról.
Ezek szerint akkor nálad is az alapvetően a tapasztalat, hogy vidáman mennek a 65W-os tápról, kivéve néhányaknál, ahol nem tudjuk, mi volt a gond.
-
HSM
félisten
válasz
vicze #108877 üzenetére
A T440p teljesen más állatfajta, mint a T450, vagy T460s. Alapból csak a CPU +20W TDP-vel dolgozik, nem csoda, ha az nem megy rendesen esetleg a 65W-os tápról sem.
Én egy évet hajtottam napi 8 óra munka mellett, 90%-ban ezen a két dokkon a T460s-et, ezzel a két táppal, két-két monitorral (+csak billentyű, egér, ethernet volt, karácsonyfa nem volt rákötve), soha egy pilllanatra nem ment el, szakadt meg, vagy bármi.Tény, a 40A1 a 45W-os tápról már csak 5-10W-al tudta tölteni amikor durvábban megterheltem a CPU-t, de semmiféle stabilitási gond nem volt, és a napi használat mellett a táp sem volt aggasztóan meleg, pedig csak kényszerből raktam azzal össze, mert hirtelen az volt kéznél. De mikor láttam, hogy jól működik, és a dokk által támogatott tápok között is ott van a 45W, így maradt. A gép sem panaszkodott soha, hogy nem kapna elég áramot.
Szóval, én azt gondolom ez alapján, hogy egy T450-et el kellene bírnia a 65W-os tápnak vígan. Az IGP-s verziót talán egy 45W-osnak is.
-
azbest
félisten
válasz
vicze #108865 üzenetére
Igen, annak is kell támogatnia. De a régebbi displayport sem tudott még olyat, szóval körültekintőnek kell lenni.
(#108866) z123456789
nekem előző generációs gépem van (t430), ahhoz még más dokkolók valók. Szóval csak így ránézésre mondom, hogy akár jó is lehet.Analógnál előfordulhat, hogy kicsit életlenebb a kép vagy zajt feleszed és az látszik. De ha most jó neked, akkor kb mindegy. Viszont később, vagy fullhd feletti felbontásnál már kell a digitális.
-
-
HSM
félisten
válasz
vicze #108842 üzenetére
A régebbi gépeimen (T420, T430) win7 és ubuntu van, nem feltétlen naprakész driverekkel, de mikor frissítettem régebben ott sem volt gond. Az utóbbi években inkább 6. és 8. generáció volt a kezeim között, nagyjából frissen tartva a DCH driverekkel, leginkább ezekkel a tapasztalat. Van köztük vegyesen i5, i7.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #108821 üzenetére
Na csak megcsináltam a kékhalált.
Szóval kell hozzá egy MS/Azure account is anélkül nem jön elő a mocsok, illetve kell a Enhanced account security Windows-ban.
Enroll után már jött is a kékhalál, Az Enhanced Windows Biometric Security kikapcsolása valóban megoldja.
Nem mondom elég mocsok egy bugot sikerült összehozzanak. -
válasz
vicze #108804 üzenetére
Mióta a T61 tuningnál kipróbáltam a Conductonautot, és láttam az eredményt, minden itthoni használós notit (csajom T430s-ét is) azzal láttam el, észbontó különbségek vannak még frissen kent MX4-hez képest is.
Ha anno ilyet tesznek a T61-ekbe, szerintem a legtöbb máig él, és nem forrja bele magát a napba a hibás NV chipek ellenére sem.
A hirtelen, hullámszerű terheléseket is úgy fogja meg, ahogy semmi azelőtt, a modern notiknál ez pl kiemelten fontos a turbózás miatt, hisz a chip felszíne hirtelen terhelésre ugrik olyan hőmérsékletre, hogy azt hagyományos paszta nem tudja átpasszolni a heatsinknek, és gyorsan throttlingba lehet futni. -
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #108628 üzenetére
> Windows 10 2004 KB4566782 kék halál probléma a következők
már elérte a média "hír szintjét" is a tömeges Thinkpad "kék-döglés"
Megoldás: "Enhanced Windows Biometric Security " tiltásaWindows 10 update is seriously bad news for ThinkPads, Lenovo confirms – but there’s a fix
https://www.techradar.com/news/windows-10-update-is-seriously-bad-news-for-thinkpads-lenovo-confirms-but-theres-a-fixLenovo lists the possible errors that users may encounter after installing Windows 10’s cumulative update for August as follows:
-Blue Screen of Death (BSoD) when booting
-Blue Screen of Death (BSoD) when starting Lenovo Vantage
-Blue Screen of Death (BSoD) when running Windows Defender Scan-
-Can’t login by Face with Windows Hello
-Errors in Device Manager related to Intel Management Engine
-Errors in Device Manager related to IR CameraAffected models include ThinkPad machines from 2019 and 2020, according to Lenovo, but the good news is that there’s a relatively simple fix for this issue: disabling
the Enhanced Windows Biometric Security setting.
To do this, boot into BIOS settings, and head to the Security section, and then click through to the Virtualization menu, where you will find the Enhanced Windows Biometric Security setting – so turn this off, and then proceed to boot to the desktop as normal. Your BSoD woes (and indeed other gremlins) should now be a thing of the past.
"""
Angolul by Lenovo :
Disable the Enhanced Windows Biometric Security setting in BIOS Setup -> Security -> Virtualization menu.
keywords ( hátha valaki véletlenül így találja meg )
kékhalál, lefagy, rejtélyes hibák, frissítés, furcsaság, hajtépés, ...
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108787 üzenetére
Azt én nem tudom honnan mit kinek merre és mi a hivatalos neked meg mi nem. Adott gépre SN alapján kértem mindig is árat garira és minden másra is, olyat, ami magyar ÁFA, magyar cég fog kiállítani. Az biztos, hogy a seggemet a földhöz vertem volna 3k-s onsite gariért. De nem csak én
-
pawill
újonc
válasz
vicze #108765 üzenetére
Köszönöm, AMD Pr gépem már nagyon régen volt, nem ismerem... de a kártyaolvasó T14s esetében leírásban ott van a fényképeken pedig nem látom:
https://www.lenovo.com/hu/hu/laptops/thinkpad/t-series/ThinkPad-T14s-G1/p/22TPT14T4S1 -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108718 üzenetére
Vagy ha csak valami szimplán sz@rul van megcsinálva a gyártó pedig tesz rá ívesen. Lásd X sorozat, aminél minden egyes palmrest és bezel levételnél ötvenszer nyomatékosan felhívom a kedves ügyfél figyelmét, hogy srácok, ezek gyárilag is foskompótok, ha törik, nem azért törik, mert így ezredjére ne tudnám pontosan hány tized mm-es pengőt kell tenni és hova, hanem mert 400k-ért ezt árulták a fiúk.
-
válasz
vicze #108718 üzenetére
Sajna igen.
Én is HMM alapján szerelek, mondjuk leginkább régi gépeket ugye, amiknél már az anyagfáradás / használatból adódó belső feszültségek sajnos megkezdenek ezt-azt, amik szétszedésnél simán lepattannak, ha jól csinálom is.
Bár 430-on még sosem törtem le semmit, pedig volt már nálam néhány. -
HSM
félisten
válasz
vicze #108641 üzenetére
Alacsony terhelés mellett azért sok minden van, amit nem fogsz tudni szoftveresen belerakni, ha alapból nincs benne... Pl. a nem használt részelemek áramtalanítása, a csipen belüli buszok fogyasztása óriási jelentőségű, amikor többnyire 2-5W-okat fogyaszt az egész csip, és a komplett gép 10W alatt van. (Én akkuról többnyire így használom, nem árt, ha 3-4 órát elmegy a "használati csúcsokkal" együtt is, nem csutkára töltött akkuból.) AMD-n maga a Zen2-es mag nagyon jó perf/watt arányú (ezt tapasztalom is az asztali Ryzen 5 3600-asom révén), de itt a körítésnek is óriási a jelentősége ilyenkor.
(#108642) S_x96x_S: Köszi a tesztet, eddig ez elkerülte a figyelmem.
Kb. ezekre gondoltam, idle és wifi, az reprezentálja nálam jól, hogyan van használva többnyire akkuról, és itt elég markánsak a különbségek, az Intel javára. Ráadásul itt még semmi "trükköt" nem vetettek be, pl. én akkuról alapból limitáltam a maximális turbó órajelet még a 8250U-n is, mivel 3Ghz felett elég meredeken romlik a hatásfoka ezeknek a 14nm csipeknek, minek menjen el így 3400Mhz-ig, a tesztelt 10210U pedig elmenne 4200-ig is."de az AMD-s is vállalható ... 10 órás Wifi -t tudja"
Azért ne legyenek illúzióink... Az akku nem sokáig marad 100% kondíciójú, és ha vigyázni akarsz rá, alapból nem töltöd 80% fölé, máris elúszott minimum 2 óra.De amúgy a finomhangolt 8250U-val a T480s-ben sem hiszem, hogy meglenne valaha a 10 órás net idő ugyanekkora akkuval, ezeket a számokat én egyből osztani szoktam durván kettővel.
Az erőmű kérdés persze abszolút igaz, tényleg bőven vállalható kompromisszumnak tűnik, ha valakinek kell a nyers erő."a CPU sérülékenység ... a régebbi architektúra miatt"
Nem hinném, hogy ennek az architektúra kora lenne az oka. Inkább a tervezésnél alkalmazott prioritások. Ez amúgy egy elég kiszámíthatatlan terület, bárhol találhatnak réseket, aztán lehet vakarózni."az AMD ZEN2 optimalizálása ( windows ) meg még az elején tart"
A preferált magok, és a CCX-ekre ügyelő ütemezés már megvan, ezen kívül én nem nagyon látok már mást, amivel érdemben teljesítményt tudnának nyerni.Ezt egyébként az asztali 3600-asomon is látom, 1 CCX-ig szinte minden nagyon jól megy rajta, afelett viszont szoftverfüggő.
A verseny azért is jó, hátha Intelék is kicsit jobban rámennek a testreszabhatóságra. Egy jó alap az XTU, de azért igazán kiadhatnának egy gyorsabb, kényelmesebb megoldást erre, legalább a limiteket (max órajelek, és fogyasztási limitek) állítani, főleg, hogy a legtöbb csipjük azért magasabb órajelekre és limitekre turbózik gyárilag, mint amire perf/watt tekintetben érdemes hajtani. Még a legalacsonyabb órajelű 8250U-n is vissza kellett vegyem a gyári 44W PL2 limitet 20W magasságába, mert a 44W csak arra jó, hogy pár másodpercig 35W-on, maximális, 3400Mhz órajellel, rossz hatásfokkal turbózzon, ami érdemben nem ad hozzá a felhasználói élményhez, sőt, én csak azt tapasztalom vele, hogy fellövi pár másodperc alatt 90 fokra, üvölt a hűtő, és nem kellemes. Sokkal jobb egy visszafogottabb 20W körüli PL2 limittel.
(#108647) vicze1: Napokra nem szoktam altatni, így nem tudom. Az asztali szűk 2W-ot kér alvás közben, a régi T420-asomon 1W körüli értékre emlékszem. De még 1W-al is azért elfogy 2 nap alatt 48Wh, az már majdnem egy töltés.
A 8 órás munkanap egy töltésről viszont elég derék.
-
-
-
válasz
vicze #108641 üzenetére
Workpad felbukkan időről időre aprókon, a necces a cradle lesz.
Szerintem bal oldalra mehet kb minden, HDD caddy is, sőt van olyan keret, amivel modernebb (de még PATA) eszközök használhatók, tehát akár a T4x-ek HDD caddyje, (ami SATA meghajtót fogad, mert aktív átalakítást használ), akár a DVD írójuk.
Másik ami kéne ugye, a kihúzható numpad, azt se láttam még sehol eladót.Hohó köszi a linket, tényleg nem dobja ki a szenya, ha csak simán rákeresek.
-
-
-
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #108602 üzenetére
> Már alig várom, hogy hány évig lesz sírás miatta mikor megszüntetik
Szerintem én is és a fórum nagy része Stockholm szindrómában szenved ...
Kérlek, légy egy kicsit empatikusabb"""
Lényege, hogya túszok– ésa kiszolgáltatott helyzetben lévő Thinkpad ügyfelek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa; józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyűlölniük kellene őket. Általában ez így is van; olykor azonban nem ez történik.
""" -
válasz
vicze #108606 üzenetére
Semmi.
Az egy elfogadható kis gép, klasszik kiosztással, cserébe nagyon felverték az árát pont azért, mert időrendileg az utolsó használható TP nem csak szerintem.
Időről időre elkezdek aprót nézegetni, itt is, külföldön is, hogy akadna-e horogra ügyes áron, de egyelőre nem volt szerencsém. -
válasz
vicze #108602 üzenetére
Hát tőlem hallgatod majd egy darabig az tuti.
Habááár, lényegében már így is halott a brand a szememben, sikerült gyakorlatilag minden identitását és egyedi megoldását kihipózni belőle, a billentyű és trackpoint igényeim pedig a Tex Shinobi teljességgel lefedi, laptopot is egyre kevesebbet kell használnom, ha pedig joyride, arra van egy fél szekrénnyi régebbi TP.
Úgyhogy sokat nem nyerek a régi jó dógok' utáni rinyával.Azon filózgatok, hogy veszek valami korszerűbb darabot, amiben már gané a billzet, de még volt valamennyi anyag /bővíthetőség, rendelek Textől egy meztelen Shinobi PCB-t , teszek bele halk de taktilis kapcsolókat, és relatíve lapos, de szférikus kupakokat (ilye találni lesz szép sztori), és beépítem a Thinkpadbe némi zsanérmódosítás-magasítás után.
Ismerek egy srácot aki nagyon ügyesen tervez és nyomtat műanyag alkatrészeket, szerintem egy ilyen mod simán kivitelezhető úgy, hogy ne lógjon ki a lóláb azon kívül, hogy vastagabb lesz a gép, ami engem ugyan nem érdekel.
És akkor van egy gyors, ÉS ergonómiai szempontból is kiváló notim, aminek visszaadtam a Thinkpadségét. -
-
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #108595 üzenetére
A Thinkpadeken lévő trackpoint az összes gyártó közül a leghaszontalanabb még a mozgatása is béna. Dellen és HP-n még néha néha használtam, mert ott nyomorékok voltak a trackpedek és igazából jól használható nem kell jógázni hozzá a gombokhoz állandóan
Te is fordítva vagy bekötve a topik törzstagjaihoz képest, szerintem meg pont a HP, Dell-féle trackpoint a sokkal rosszabb komfortú. -
zsolti75
senior tag
válasz
vicze #108574 üzenetére
Több mint 10 éve nincs viruskeresőm, és a defender is ki van írtva.
15 éve nem volt vírusom.
Én már nagyon minimal user vagyok. A gép munkára kell.
95 körül kezdtem netezni, az ezredforduló környékén voltam aktív, ma már csak napi max.fél óra olvasgatás. Egyszerűen már nem érdekel.
Alig töltök le, nem járok már olyan oldalakon.
De ha mégis bakapok valamit, egy óra alatt újratelepítem. Na bumm. -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108574 üzenetére
A user 1 teliberakott dolgot akar: használni a megvett vackát. Ennyit, nem többet. Jelen állapotban vagy romosra heréled a rendszert és akkor lehet rettegni, hogy majd gonoszság lepi el az egészet vagy nonstop frissítesz és kapod a pofádba a restartokat, összeomlott gépeket stb.
Micsoda választék, ezt nevezem
És akkor tudod, ügyfelet nyugtass meg aki dobozos Wint vett egy szatyor pénzért, hogy amúgy ez fasza és minden rendben, nyugodjon meg. Áhá
Ügyfélszolgálatról nem beszélek, na 1-2 telefon után több vásárló volt, aki igen zabos lett. Mert hát voltak elvárások. Cserébe egy plató f0st kaptak.
-
meri
aktív tag
válasz
vicze #108379 üzenetére
Szuper táblázat. Mi úgy néz ki, egy tesztpéldányt tudunk jelenleg "gyorsan" beszerezni T14-ből, amit többen is nyúzunk majd egy kicsit. Ez 16 GB RAM-mal jönne, gondolom dual channel-ben. Ha ezt bővítenénk (a cserélhető modul ki, 32-es be), akkor 2 x 8 dualban menne, a második modul "maradék" 24 GB-ja pedig single-ben?
Gondolom, a végleges gépekben - ha lesznek - jobb lenne 16+16-ra törekedni, de vajon mennyire fontos ez, ha 3D-t nem használunk, és az elsődleges felhasználási terület programozás lenne (VM-ek, docker, Java, .NET, C#, node.js, stb.)? -
nemethbalazs
tag
válasz
vicze #108553 üzenetére
Újfent köszönöm okítást mindenkinek
Közben találtam külföldi fórumon olyan hozzászólást, hogy a 40AC dock a REV 200-as 135W-os töltővel nem igazán szuperál, míg a REV H-val gond nélkül megy. Nem ugyanaz a dokk mint nekem, nem ugyanaz a hiba, de töltőm nekem is REV 200.
[link] -
Dr. Akula
félisten
válasz
vicze #108553 üzenetére
"Valahogy a HP az egyetlen akinek mániája, hogy a palmrest is fém minden bevonat nélkül,"
Meg a Fujitsu Lifebook. Legalábbis az E736 még az volt. És van benne rollcage is! Hullámosra zúzva is működik, nagy riszpekt neki. Sajnos utána megálltak a fejlődésben, ezért Dellt vettem, azóta észbekaptak hogy eltelt vagy 4-5 év és újítani kéne, van újabb sorozatuk, azt nemtom milyen.
-
nemethbalazs
tag
válasz
vicze #108538 üzenetére
Hát, nagyon nem ezt irja ki. Lefényképezem este. Ez milyen dokkoló, milyen géppel?
Köszönöm szépen baz anyagbevonatos oktatást
Megmondom őszintén az X280 fedlap anyaghasználat... hát... nem méltó egy ilyen drága, és nagy múlttal rendelkező szériához...de azt is mondhatnám, hogy ratyi. Vajon más márkák esetében is nyomon követhető (Elitebook, Latitude) a nagy mértékű "elgagyisodás" ?
-
meri
aktív tag
válasz
vicze #108496 üzenetére
Nálam pont függőben van egy T14/s beszerzése a munkáltatóm által (ezt kértem), és megjegyzésként hozzáfűztem, hogy lehet, hogy jobb áron lehetne egyet kisebb SSD-vel szerezni és házon belül egy nagyobb NMVe-vel upgrade-elni, mintha az 1TB-osra utaznánk egyből. Meglátjuk.
-
vicze
félisten
válasz
vicze #108478 üzenetére
Tesztek egy része lefutott.
Egy nagyobb memória összehasonlítást hétvégére fogok csinálni.
Ilyet viszont élőben még nem láttam, csak egy Lenovo videóban.
Ez pont olyan mint ami a WWAN-ba megy. Hát a user nem ezt fogja kapni az is 100...
@Tim: Nesze zsákutca? -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #108411 üzenetére
> AMD-s Thinkpad ... Linux >= 5.7 kernel
vannak még csodák
valakinek az ujlemonyatolvasót is sikerült életre keltenie Linux alatt..."Fingerprint works on T480 (kernel 5.8.1)"
https://www.reddit.com/r/thinkpad/comments/ibcpob/fingerprint_works_on_t480_kernel_581/ -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108460 üzenetére
Bevallom, én egy időben agyaltam rajta hogyan lehetne az összes általam fogott gépet valahogy automatizálni ezen a téren. Feladtam
Saját gép más, megvan az a pár mappa amiben vannak a dolgok, többi felhő, ami pedig desktop az offline mentést kap manuálisan, nem térek el ettől soha. De ez mind úgy működik, hogy én aztán minden vagyok, csak sima civil nem.
-
nemethbalazs
tag
válasz
vicze #108451 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a hozzászólásokat. Este lefuttatok minden tesztet, aztan majd megírom a tapasztalatokat. Eddig soha nem volt gondom ThinkPadddel, de most ez bosszant. És nagyon rosszkor lenne ha garanciára kerülne a sor, napi használatban van a gép.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108433 üzenetére
Tehát ezek üzleti laptopok Enterprise környezetbe, ahol mindenki SD kártyával rohangál. Nyilván az én példám a "a csavaros", csak tudnám mi...
Na és ki a tököm írta le, hogy mindenki SD kártyával rohangál? Ez a csavaros, erre utaltam. A szavakat 1-2 helyen áttoldalékoljuk vagy beszúrunk valamit és úgy tűnik igaz is lesz. Nem.
Az hogy elkezdesz terelni más dolgokra egy dolog, leragadtál 20évvel ezelőtti szinten és ennyi.
Én terelek? Én terelek?
Olvasd már fel hangosan amit válaszoltál arra amire írtad. Gyorsan alany, állítmány, tárgy. Hát besz@rok.
Berekjuk a "Régen minden jobb volt" örökzöldet, és nem mutatsz egy azonos kategóriás üzleti laptopot SD olvasóval.
Oké, akkor újfent leírom: azért, mert az érvelési hibádat nem szándékozol észrevenni még nem én vagyok a hülye.
És ebben a pillantban leszel pont nevetséges, tudod nagyon jól hogy nincs csak hát akkor még a végén nem lenne igazad az meg nem mehet..
Az. Nevetséges. F@sznak állok bele én ilyenekbe, mikor tudom, hogy ez lesz. Jó éjt, befejeztem.
-
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108431 üzenetére
Na kezdjük megint. Oké, nyomjuk.
A 15 év többezres multi milyen embereket foglalkoztatott? Olyanokat, akiknek az SD kártya egy rasszista kifejezést juttat először eszükbe? Protip: igen, bármennyire is kegyetlen lesz a valóság, van ezen kívül is élet. Sőt, olyat mondok, megbolondulsz: vannak olyan agyament idióta marketingesek, akik szintén nem tudják ez micsoda, viszont képesek anyagokat arra építeni, hogy x és y géppel micsoda fotófeldolgozások lesznek és bárhol és bármikor
Istenem, mikor jött az új Pro és az volt a válasz, hogy dugjátok be az USB-t a gépekbe
viszont rohadt nagy igény van minél könnyebb minél nagyobb üzemidejű gépre
Unnncsssiiiii. Ez megint hogyan kapcsolódik a felvetésemhez? 3.5mm jack nem fér el a telón, mert oda is akku kerül. Nos, a paraszt megcsinálta utólag totálisan működőre a telót jack csatival egy hotelszobában. Elfért? El. Lett ott akku? Nem. Már megint hazudtunk? Ó bizony, mint mindig. Ha befaragom az SD-t erre a rohadt gépre kifizeted nekem a vasat? Úriember biztosra nem fogad, vigyázz.
Biztos a cégek igénye rossz a tiedhez képest...
Nem. A te példád volt szimplán jól húzható erre a témára egy ügyes csavarral átkötve
Elvigyelek olyan multihoz, ahol pedig eléggé szokott kelleni? Ha már jól tekerjük.
Az esetleges tartalom létrehozására kitalált P-ben továbbra is ott van a fullos SD.
Ja igen. Most ha már szeretnél Lr-t tolni, akkor vegyél P-t. Mert abban van teljes SD slot. Nem fáj ezt így olvasni is? Nekem nagyon.
Most hogy fullos SD kártyát nem is láttam már vagy 5év megint egy másik kérdés...
Így egyébként értem. Ilyen alapon szerintem lelőhetjük az összes portot hdmi és 2 darab USB-n kívül. Nálunk meg a többi nem kell. Akkor most ez ilyen kukiverseny lesz? -
Tikakukac
titán
válasz
vicze #108429 üzenetére
Tatatata, nem és nem, a bizonyítási kényszer áthárítása itt most nem opció és öreg hiba.
Nekem tessék szépen bebizonyítani, hogy erre van igény. Lehúztam annyi évet a kellő helyen és emberek között, hogy tudjam, ez a biznisz marhára nem úgy működik, hogy az emberek igényeire szabunk dolgokat. Sokkal inkább pont fordítva. Ezt viszont pont tudom bizonyítani
-
Tikakukac
titán
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #108367 üzenetére
Amúgy a BIOS -a milyen a T14 AMD -nek?
Van benne valami egyedi beállítás ( valami spéci AMD-s?)
Persze néztem volna:
itt https://download.lenovo.com/bsco/index.html
de sajnos csak az Inteles T14/T14s szerepel .. -
Chaser
legenda
válasz
vicze #108338 üzenetére
nincs ezzel gond
nevezősdit sztem is elcseszték, laikust simán át is ver, pl 3200g desktop, ami még 12nm, nem 7, mint az igp nélküli 3xxx, mobil 4xxx meg a desktop 3xxx, ez elég béna
tehát a mobil 4xxx-ből akarok 6 magost, ami desktopban a 3600
nyilván sokkal kisebb órajeleken fut majd, csodák nincsenek, de abból kiindulva hogy 3,6-on az asztali komplett rendszer csőre töltve megállt 90w-ból a táp veszteségével együtt - aminek csak egy része a cpu, ha nagyobb része is -, 2-3ghz közt teljesen reális a 25w, ha nem is prime alatt, erős terhelésen nyilván közelebb lesz 2-höz, lehet annyit sem ér el
a mostani 6200u-hoz képest mérföldkő, főleg hogy a ht-is kilőttem jobb a békesség alapon, és zömében 1,6-on járatom, így net alatt többnyire passzív a gép -
Chaser
legenda
válasz
vicze #108332 üzenetére
az a "baj", hogy én nem nulla különbséget látok matt fóliás csilli kijelzőn, hanem sokat, nekem nem alternatíva
privacy filter szintén szubjektív, nekem nem jön be
ha a mostani szintet hozza a kijelző az nekem oké, de azt hozza - LG Philips LP140WF3 / Képernyő azonosítója LGD046D, ez van most -
6 magos zen2-vel akarok venni majd gépet, kis csiszolással és csökkentett órajellel kb ua. mint a desktop - fogyasztásán és ipc-n valószínűleg még csiszoltak is -, azt meg kiismertem alaposan, alacsonyabb órajelen már alig eszik, 3,6ghz-en megnéztem a 3600-ot, smt nélkül passzívan tudtam hűteni, igaz nagy böszme hűtővel - ninja 5- , de teljesen passzívan, 2-3ghz között még kommersz notebook is viszonylag kényelmesen megoldja nagyobb terhelés alatt is, 3,6-on 80w körül mértem prime95 small fft alatt a teljes gépet konnektorból, smt-vel +10w
befixálja az ember szépen akkor kezes bárány
de sajnos ezekből sem látok aprón, de majd lesz egyszer -
HSM
félisten
válasz
vicze #108334 üzenetére
Nyilván kikapcsolva, és nyilván, hogy azért úgy sem lesz tökéletesen olyan, mint az enélküli kijelző. NBC is írt róla: "Subjectively, the image quality is good and comparable to the regular 1080p LP display" és "you should know that the viewing angle stability is limited compared to standard IPS screens even when the privacy functionality is turned off" [link]
Nekem így nem tűnik jó opciónak, hacsak nincs valakinek kifejezetten erre szüksége. -
Chaser
legenda
válasz
vicze #108328 üzenetére
az elég tré lehet, ezért is veszek ilyen árban gépet csak olyan helyről ahova vissza is lehet vinni elállással ha defekt van- használt gépes kereskedőkre is vonatkozik szerencsére - , ilyennel sem élnék együtt egy autó áráért ( :
ha az 1440p-s csilli és/vagy privacy filteres, nálam az bőven kimeríti a különösebb hátrányok fogalmátfóliákat próbáltam telefonon, annyit levesz színből és élességből a matt, h semmi értelme - én legalábbis nem találtam -
több mint egy éve a fujit nyúzom, még 3-6 hónap nem gond, de 6 magos zen2 alapú gép kiváltana nálam egy asztalit is teljesen, úh. várok - igazából nem használnám ki, ahogy az asztalit sem, de az újdonság varázsa ( : fuji tudása is elég -Dhampir
nálam ez a pwm kizáró ok, amúgy hiába lenne jó gép, ha így egy rakás sz@r - nekem biztos -, kb mint egy szép és okos nő, aki ha hátranézel már szét is tette a lábát másnak...amúgy jó nő lenne ((( : -
Chaser
legenda
válasz
vicze #108323 üzenetére
jahm, nem lenovo oldalán néztem, nbc-n nézem mindig az adatokat, eddig bejött
ott pl az általam látott x395-ös paneljére srgb 87%-ot mondtak, néhány % eltéréssel biztos stimmel ahogy az én gépem 84%-os panelje is - mikor megláttam egyből láttam h más mint amiket előtte láttam ( : - , meg a sok srgb 60%-os amit már láttam korábban
láttam van egy boe ami ghostingol nálad, lehet több rev van?
1440p nem kell, szép ppi lenne, de már taglaltad hogy fhd filmre nem az igazi ( : mióta ez a gépem csak fhd-t nézek rajta - persze ha van éppen elérhető -, és ha jól rémlik csilli is, és/vagy privacy filteres az 1440-s, semmiképp nem kell
én már biztos megvárom az amd-t, legutóbb zen 3600-om volt desktopban, hát ööö izé, csak azért adtam el mert destop ( : most elkapott a gépszíj de tényleg nem sos
ha meg már 3-400k-t rászánok, 450 v 500 oly mindegy, ha minden oké vele és 4-5 év garos akkor nem gond, persze ha működik kinti gépek garja is ha ép olyet lehet lőni - láttam most is vannak t490-ek 4-5 év garral -
pwm tudom mikor/milyen fényerőn fordulhat elő, nálam az elfogadott ha semmilyen fényerőn nincs, ezt hozza a jelenlegi notebookom - fuji e746 - , emellett láttam olyan gépet is ami 100% fényerőn is pwm-es volt
anno pont emiatt hagytam el a tp vonalat t500 után, az utód t510-től pár óra után szétesett a fejem - csak 100% fényerőn nem volt villogás, az meg kiégette a retinámat -, akkoriban még alig-alig volt pwm free kijelzős notebook, de az elitebookok közt akadt - na pl azokból láttam 60% srgb ips-t, olcsón kaptam őket, de nem tartottam meg belőle, 15 g3 széria, inkább maradtam az ips közeli tn 8570-nél tavalyig - -
awexco
őstag
válasz
vicze #108323 üzenetére
Gyanítom Amd-nél csúnyán alulbecsülték az igényeket az ínséges éveket követően . 1-2 év és lehet elkapják a fonalat . Kérdés Tsmc menyire gyorsan tudja lekövetni a megnövekedett igényeket . 0 -ról felhúzni egy gyárat 2-3 év is lehet . Régi , kiépített infrastruktúrával rendelkező használaton kívüli gyártósort frissebbre cserélni valószínűleg kevesebb . Kb 1 év vagy kevesebbre tippelném .
-
Chaser
legenda
válasz
vicze #108316 üzenetére
magas frekvenciás pwm-es még nem gond, elvileg a mostani gépem is pwm-es 21khz körül - nbc szerint - , kifejezetten érzékeny vagyok rá, de semmi villogás nincs fényerőtől független
csak olyan helyről veszem ahol vissza is lehet vinni elállás keretein belül, ha villog, vagy cw-zik a gép akkor kuka, ha opni' akarok 50e-ért veszek gépet, nem 3-400-ért ( :
de egyelőre inkább megvárom a zen 4xxx gépeket míg lesz választék, az is lehet nem tp vonalon, asztaliban egen' meggyőző volt, és nem sos a váltás
srgb % infokat nbc-ről szedtem, akkor az ott fake?
napokban láttam egy x395-öt, arra 87% körüli értéket írnak, korrekt nagyon, ezért is jött rám h vennék egy erősebb notebookot a jelenleginél, ha már sikerült 10 év után újra - 15" t60 ips - értelmes panelt rakni tp-be, akor tp-t -
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #108317 üzenetére
> egy Ryzen 7-es gép és most azt írja rá, hogy
> "ships in more than 8 weeks"... Szóval nem egy hamar lesz új készlet.
akkor ez pont egybevág a többi cég
- majd a "szeptember végén" - infójával.
az AMD Ryzen 8 magos a túlkereslet áldozata lett ..
alábecsülték a piaci igényt ... addig is :
- vagy 6 magos amd vagy Intel ...
- vagy ami már a polcokon van .. (de 1 hónap alatt az is elapad)persze ezt a Ryzen 7 4800H -ra irták, de szerintem az u-s PRO-ra is igaz.
https://videocardz.com/newz/xmg-facing-serious-amd-ryzen-7-4800h-renoir-cpu-shortage
"On July 31 we received an announcement from our ODM that we are facing a serious CPU shortage from AMD in Q3 2020. Large orders that have recently been confirmed to be shipped from our ODM in the middle and end of August are now supposed to be delayed until the end of September." -
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #108306 üzenetére
> Egy szálon az Intel mindenképp erősebb még szóval ha az dominál,
> akkor el kell gondolkodni,arra mi jött ki neked?
A NBC tesztjét nézegetve 5% -on belül kell lennie
a single core -os R20-nak.
a T15gen1-es i7-10510U -hez képest. ( intel: 474 ; amd: 468 )
https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-T14s-AMD-Ryzen-7-Pro-4750U-leaves-Intel-in-the-dust.481489.0.html -
vicze
félisten
válasz
vicze #108271 üzenetére
Hát íme: (Cine R20 futtatások, akár többször egymás után, ~40C-ig hagyva visszahűlni mindegyik között.)
Ez két tök azonos T14, más CPU-val. A GPU is szintén dupla teljesítmény.
A AMD-s gép még csak single channel RAM-mal rendelkezik, csak hétfőn kapja meg a másik RAM-ot, lehet az minimálisan javít a végeredményen.A veti vezérlés drasztikusan más mint Intelen, valószínű azért is mert a AMD hőfokai sokkal kontrolláltabbak és nem csapják ki a plafont egyből. Szóval AMD-n előbb kapcsol be a venti és lassabban nagyon fokozatosan megy fel, egy R20 futás végére épphogy eléri az írt sebességeket, szóval ott egy felfutó görbét tessék elképzelni. A hőfok is felmegy majd ahogy a venti gyorsul beáll egy fix hőfokra vagy elkezd csökkenni. Az AMD sokkal halkabb, a többi meg szerintem jól kiolvasható és egyértelmű.
Egy szálon az Intel mindenképp erősebb még szóval ha az dominál, akkor el kell gondolkodni, viszont az AMD minden esetben jóval kevesebbet fog fogyasztani.
Még egy érdekesség, hogy Windows kb. 10 szálig skálázódik, 11-16-os magokhoz kb. hozzá se nyúl. a 9-10 is csak nagy ritkán kap terhelést.4K@60FPS lejátszás Balanced-on: [kép]
Azt is kiemelném, hogy jelenleg kizárólag Lenovo forgalmazza ezt a CPU-t és a készlet erősen véges. Elméletileg még HP-nak lesznek termékei ezzel, de úgy néz ki, hogy az még jó pár hónap. Dell max. csak 2021 ők maradnak Intel ****** ágon legalább jövő év közepéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASUS routerek
- RAM topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged