- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
alapértelmezetté tetted a displayport-ot a hangbeállításoknál a vezérlőpultban?
Start menü / Vezérlőpult / Hardver és Hang / Hang / jobb klikk a displayport-on és Beállítás alapértelmezett eszközként.
a kép ne zavarjon meg. itt nem így van. csak azért raktam be hogy itt kell keresni. -
-
S_x96x_S
addikt
> Küldök cserébe egy tábla csokit.
addig is - virtuálisan .. a Lenovo -tól.
amúgy Július 7-re kell odaérnie ..
mert az a csokoládé világnapja .. -
-
-
donjohnson
addikt
tehát az a "bajod", hogy amikor zárul az áramkör és monitort érzékel akkor vált egyet, kimegy a kép a külsőre és ezt szeretnéd inkább kézzel kapcsolgatni?
a "csak a számítógép kijelzője helyett" és a kiterjesztett (extended) mód helyett próbáld meg a duplicate (klónozás) kijelző beállítást. olyankor nem fog váltani csak a külsőre a kép, hanem ugyanazt fogod látni mindkettőn. - ha ez számodra megoldás.
egy pillanatra elmegy a kép váltáskor, de legalább megmarad a kép a notin. -
donjohnson
addikt
ezt én se értem, hogy mit szeretnél. ha külső monitoron volt egy program előzőleg, lehúztad a dokkkolót, majd visszadugtad, akkor az a program visszamegy a külső monitorra. ez normális, hiszen az volt az előző állapota dokkoláskor.
ha azt szeretnéd, hogy ez a program ne ugorjon automatikusan a külső kijelzőre, akkor a dokkolás megszüntetése előtt mozgasd vissza a notid monitorjára azt a programot és akkor legközelebb a notid monitorján fog maradni. -
vicze
félisten
(Nem feltétlen értem, hogy mi a probléma)
Ez Windows és SW dolog nincs köze a készülékhez összességében.
Ha le van csukva akkor nyilván a csatlakoztatott kijelző lesz az elsődleges át mennek rá a dolgok. Ha felnyitva akkor pedig az utolsó beállítás szerint rendezi, tehát ha a csatlakoztatott volt az elsődleges akkor az is lesz.Van advance setting ami kikapcsolja az adott display-t de akkor állandóan ki be kell kapcsolhatni.
Másik megoldás, hogy ha nem akarod, hogy a csatlakoztatott monitorra kép menjen akkor kikapcsolod.
Jóval egyszerűbb mint SW-ben csinálni.
-
carr
őstag
Sikerült 19 óra 9 perc alatt klónozni a beépített Sáta 2.5" ssdről a wint az új m.2 sata ssdre. Miután újraindítottam ATX 4mp-el, kezdett jobb lenni a helyzet, de ahogy látni az írás valahogy nem 400mb/S hanem 100mb/S.
Ez bug vagy így kell szopnom? Esetleg telepítsem újra az egészet hátha ?
Valakinek van tippje? Lenovo vantage felment.az működik.akku így wifivel irodai szarokkal 3.5 -4 óra .
Az legalább jó.
-
vicze
félisten
A Vantage alapból egy store app, ezek .appx-ek és MSIX-ből települ, de nem olyan egyszerű, mert kell megfelelő aláírás is stb.
A Vantage Commercial Enterprise verzióját itt megtalálod offline verzióban.
-
-
vicze
félisten
-
barnam_
nagyúr
Nem, a folyékony fém pasztát Conductonaut-nak nevezik. Egyébként nem sokkal drágább (10€), de mivel vezeti az áramot, nem akartam vele kísérletezni.
Valahol azt olvastam, hogy az 1 grammos kivitel 6 pasztázásra elég, de ez függ a CPU felület nagyságától meg a használat módjától is. Az oldalukon ezt írják erre a kérdésre:
"For how many applications will 1.5ml/3ml thermal grease last?
Assuming a CPU with a surface area of 27x27mm, a 3ml filling will amount to approximately 20 applications. Correspondingly, a 1.5ml filling will amount to approximately 10 applications. A drop with a diameter of 3mm should suffice to fully cover the aforementioned surface area. These indications are merely meant for orientation and are also dependent on the individual skill of the user." -
barnam_
nagyúr
Lehetséges, hogy kiszárad a nagy hőtől.
Én most egy Thermal Grizzly Kryonaut pasztát rendeltem, erre azt írják hogy lassabban szárad ki, jobban bírja a hőt.Nem olcsó (~2500 Ft 1 gramm), de egy próbát megér.
Most MX4-el a proci (i7-3840qm) turbóval játék (GTAV) alatt átlépi a 100 fokot is, nem egészséges. Turbó nélkül megáll 85-90 fok körül. -
barnam_
nagyúr
Relatíve keveset használom a laptopot, meg vettem egy külső vezeték nélküli billentyűzetet is mellé, tehát mondhatni nincs erős igénybevételnek kitéve a cucc.
Viszont teljesen jól bírja, mind gépelés, mind háttérvilágítás szempontjából. Bőven megérte annyiért, amennyibe került. -
Tikakukac
titán
Simán lehet sajnos, fogkeféből ha mégis kefe, akkor csak ultra soft, de inkább ecsetet szoktam javasolni, abból is a legjobb ami puha. És lehetőleg antisztatikus ofc.
De ezek részben segítenek, volt olyan SSD ami cigis helyről volt és megpusztultam mellette. Egy hétig belevágtam alkoholba, ugyanúgy büdös volt. -
barnam_
nagyúr
Tegnap megjött a billentyűzet, 25 napot volt szállítás közben.
Készítettem pár képet róla (az alsó a gyári, svéd kiosztású klaviatúra):
[kép] [kép] [kép] [kép]A hátulja a hirdetésnek megfelelő, én márkajelzést nem fedeztem fel rajta, míg az eredeti billentyűzeten rajta van hogy Lite-On a gyártó. Ami még szembetűnő, hogy ez fényesebb műanyagból van, és az F1-F12 gombokon az ikonok fehérek, az eredetin szürkék. Ez mondjuk lehet a háttérvilágítás miatt is.
Nyilván 1 nap alatt a hosszú távú minőségét nem tudom megállapítani, de érzetre semmivel sem rosszabb mint az eredeti, és ~11 ezer forintért tudja a két dolgot amiért vettem: magyar kiosztás és háttérvilágítás (sőt, mivel ez a gép gyárilag Thinklight-os, így lehet választani hogy világító billentyűzet vagy Thinklight kell).
Most már csak kijelző kalibráló meg FPR kell a palmrest-be, és fullos lesz a gép.
-
Tikakukac
titán
Minden szétkap és összerak. Ha nem nyírtál ki semmit, akkor tipikusan RAM vagy bármi hasonló lesz picit megpöccintve.
Amúgy ilyen esetekre ózongenerátor. IPA sajnos a cigin nem segít, én volt, hogy lavórnyiban áztattam fedlapot és ugyanúg éreztem később. Cserébe szereltem 3-4 órát. -
Tim82
félisten
Nem pont innen, de van Aliexpress-es billentyűzetem (akkor nem volt magyar épp, így EU kiosztású - nemzet-specifikus karakterek nélküli - backlit változat) X230i-ben (kb. másfél éve) és bírja. Egyedül az X gombon kopott meg kicsit a szitázás (amit nem igazán értek, nem használom gyakrabban/jobban, mint bármelyik másik gombot), de ezzel együtt tudok élni.
-
-
-
barnam_
nagyúr
Pontosan ezt rendeltem meg 3 hete, már európában van elvileg... ha megjön majd beszámolok a tapasztalatokról. De mivel Alis, nem várom hogy eredeti Lenovo alkatrész legyen.
Gyári magyar kiosztású billentyűzetet magyar webshopban a gép árának megfelelő összegért találtam, annyit nyilván nem ér.
-
-
-
barnam_
nagyúr
Nem gáz, a proci 105°C-nál fog lekapcsolni, persze nem feltétlenül egészséges
Ha jól emlékszem neked T430 van? Annál ugye kisebb a hűtő mint egy 15"-s gépnél, ráadásul még a GPU is fűt. Ha megy turbo nélkül és zavar a melegedés, akkor kapcsold ki (középre a csúszka).#110942 letix : tpfancontrol-al próbáld meg beállítani.
-
Tim82
félisten
Nagyon nem Thinkpad, nem kicsit nem.
Döntsd el magad, a Hardware Maintenance Manual alapján (pdf, kattintásra letölti/megnyitja a böngésző).
-
carr
őstag
Úgy néz ki találtam. Kicsit nem thinkpad, de gondoltam hátha megjavítm, és jó lesz 5 évig.
tadam
ideapad 320 törött zsanérral. alkudtam.Még nem mondott rá igent a mama, de kérdem: javítható szerintetek? vagy hagyjam a f*szba? úgyis asztali gépként fog üzemelni.
köszönömediztke:
vagy leszedem az lcd-t, és kap egy monitort. -
-
Nemtom. Tudtommal egy ideje megoldott a mod az utángyártott akkuk használatához abbnan a generációban.
Én is tűnödöm, hogy X330-at építsek, vagy egy T430-at ips-esítsek és 4magosítsak és 7sorosítsak. Mindkettő vonzó és szívesen birtokolnám de így is túl sok thinkfos van már itthon. -
-
Tim82
félisten
Nem tudjuk, hogy megsérült-e a billentyűzeteden a mechanika, nem tudjuk, milyen gyártmányú billentyűzet (általában véve 2-3 beszállítótól van a legtöbb Thinkpad modell, amelyek eltérő fajta billentyűmechanikát használnak), így általánosságban annyit tudunk mondani, hogy elvileg igen, a fentieket figyelembe véve lehetséges.
-
azbest
félisten
hogyan kérem?
Windows? A képernyőmegosztást nem értem.
Gondolom, ha nem érzékel kijelzőt, akkor hangot sem küld ki rá. Ha nincs képernyő, akkor hangeszköz sincs.
Elsődleges és kiterjesztett képernyő esetén, valamint képernyő tükrözés esetén is tudok küldeni hangot a t430-ról. -
btudos
nagyúr
Viszonylag egyszerű. A T430s anno egy high end business class gép volt, ennek nagyjából megfelelő minőségi standard-ekkel, a vékonyított kivitelen kívül semmilyen komolyabb extrával amit be kellett építeni az árába. A C340 árába bele kellett férnie a 360°-os zsanérnak és az érintőkijelzőnek is, innentől kezdve lehet azon rágódni, hogy honnan spórolták ki az anyagot, hogy ennyiért lehessen adni, de én inkább az egészet elengedném, mielőtt megbánod.
-
Tikakukac
titán
Volt totál tiszta alkoholos pancsi vagy ultrahangosban? Véletlen sem akarlak elkeseríteni, én még életemben nem láttam stabil borral locsolt de nem full eltakarított cuccot. Semmilyet. Alaplap, bill, teló, akármi. Ez úgy néz ki, hogy igen, jó, utána indul a korrózió és ha szerencséd nincs még más is eltávozik, mikor megtörténik a short.
Csak egy jó tanács, nem egy ilyen X-es TP billzetes gép volt nálam, volt olyan, aminek a csatijánál feketére égett az egész billzet dugsz 1-2 hónappal később. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- PlayStation 5
- Gamepad
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Napelem
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 5400, 14" FHD Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest