Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Robo sapiens #62415 üzenetére

    Én a T410-ről tudok nyilatkozni, az 1440*900-as felbontású verzióról. Elvileg vacak Samsung paneles, ráadásul LED-es, mégis azt kell mondjam, nagyon kellemeset csalódtam benne. A színek nem nagy számok, de mobil használatra bőven jó, és az a tapasztalatom, hogy sokkal kevésbé fárasztja a szemem, mint az asztali Dell 2312hhm IPS monitorom, ami sajnos kalibrálva, 30-as fényerőn elég csúnyán PWM-beteg és fárasztja a szemem. Ez a panel is PWM, azonban 12-14-es (15 asszem a max) fényerőn se égeti ki az ember szemét, én eközött szoktam használni, úgy a PWM is minimális, nem fáraszt és a betűk is remekül olvashatók, szép éles, jó kontúrok vannak az elvileg gyenge kontraszt ellenére is. A betekintési szög is nagyon rossz, azonban ha az ember kimérgelődte magát miatta, semmiben se hátráltatja a (nem grafikai, pontos színhelyességet igénylő) munkát.
    Én is X201-en gondolkodtam először a jobb mobilitás miatt (egy 10"-os MSI netbokom volt előtte, 1,3kg volt a nagy, 6-cellás akksival, 5-7 órás valós üzemidővel, sosem kellett töltőt vigyek magammal, amit imádtam) azonban letettem róla, ugyanis egyfelől nem voltak jó tapasztalataim az 1280*800-as felbontásról, nekem a "kényelmes" programozáshoz kevésnek bizonyult 15"-on is, mikor próbáltam, valamint a 10"-os netbookon a kis kijelzőméret is fárasztotta a szemet, így egyviszonylag könnyű, jóminőségű 14"-es mellett döntöttem. Maga a gép is nehezebb, mint a régi, és a plusszsúly töltőt is gyakrabban kell magammal cipeljem, de nem bántam meg. Nagyon jó rajta netezni, programozni (Eclipse-t használtam rajta abban a 2 hónapban, amióta megvan), PDF-olvasni, de akár filmezni is elmegy, ha nincs más, kellően gyors, és az akksi üzemidő is bekapcsolt wifi-vel, android emulátorral, gyakori fordítással, magas fényerőn is bőven 2 óra feletti. A súly és a betekintési szögek miatt néha morgok magamban, de nagyon örüök, hogy emellett döntöttem, nagyon bevált. Úgyhogy én egy nagyfelbontású, T400-T410-T420-at ajánlanék mindenképp, amennyiben neked is hasonló lenne a tervezett felhasználás, a T420 elvileg amúgy akksiból is jelentősen jobban bírja, és nem sokkal drágább, ha ez fontos szempont.

    (#62412) cellpeti: Tapipad, az mi? ;] Pláne, miért jó a nagy? Hogy könnyebben rátenyerelj véletlen? :D Viccen kívül, ha komoly munka van, nálam a rendes külső egér alap, ha pedig nincs rá leheőség, akkor trackpoint, és csak a nagyon rövid, finom mozgásokhoz néha a tapipad.... Kell pár hét megszokni a pöcköt, de utána 1000X jobb, hogy nem kell fel-le raknod a kezed a klaviatúráról. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák