Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MrSealRD

veterán

A melegedéses témához pár dolog:

1. Nem értem miért beszél mindenki az i5 vs i7 ről úgy mintha az i7 húháááhűűűű nem is csoda az mennyit fogyaszt... Azt gondolom mindenki látta, hogy 35W-os TDP-je van mindkettőnek..Annyi különbség nem lehet...

2.
    Számomra azért érdekes ez a téma mert egy Intel C2D T7500-nak is 35W TDP-ve, ráadásul magasabb feszültségekkel is, meg egy NVS140 van mellette és mindkettő 100%-ra terhelve megáll 86-87 foknál a CPU. GPU meg talán 65-67 körül.
    Tehát akár SB akár IB generációt nézzük, a fogyasztási keret nem változott esetükben...
    A dedikált VGA fogyasztásáról mondjuk nincs túl sok info, de szerintem ott léphettek fentebb és talán ebből lehet a gond.
    De ha a T61p-t nézzük akkor ott a FX570M van, ami durvább mint a "kis" NVS140 és ott sem jutunk el a throttling küszöbig.
    (Elvileg az NVS140-nek az nvidia egy datasheet-je szerint 10W TDP-je van...nem tudom ez mennyire igaz.)

Ettől függetlenül szerintem nem egy reális élethelyzet, hogy valaki napi szinten több órán keresztül 100/100-ra terheljen egy T430-at, mert olyan feladatokat ad neki...Ez szerintem csak szándékos mesterségesen kitalált helyzetben lehetséges.

Ahogy fentebb is írja pala2 inkább tudat az ami zavaró, hogy ha esetlegesen előállna egy ilyen helyzet akkor bizony kicsit köhögne a hűtés...Figyelembe véve, hogy korábbi generációk esetében nem fordult elő ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák