Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ro_bert17

őstag

Sziasztok! Adott egy X230. A kapcsolatos történet pár hónappal ezelőtt kezdődött, amikor egyszer felpattintottam ultrabase-re, és teljesen használhatatlanná vált az eszköz. Nem működött az ujjlenyomat olvasó, alig lehetett ki be kapcsolni, a windows teljesen fejre állt (pl. a jobb alsó sarokban lévő funkciók mint az értesítés, dátum, stb. nem reagált, nem volt számológép, naptár, stb.) Kénytelen voltam újra telepíteni a windows10-et.
    Azóta a windows funkciók rendben működnek, de van két hibám továbbra is.
    Az egyik pár hete jelentkezik. Miután kikapcsolom a gépet, minden kikapcsol, de a hűtőventilátor működésben marad, és a HDD visszajelző melletti vezeték nélküli hálózat visszajelző is világít. Ilyenkor power gomb hosszan, és kikapcsol. Induláskor rendesen indul, nem sértődik meg. Egyébként nem mindig így áll le, csak kb. 10-ből 7-szer.
    A másik gondom, hogy az ujjlenyomat olvasó az újra telepítés után sem működött. Mivel a palmrest törött is volt, rászántam magam, és rendeltem egy újat. Sajna nem tudom feltelepíteni. Ennél a szoftvernél azt makogja hogy a windows biometrikus framwork nincs engedélyezve. Ezt gondolom a szofvernek kellene beállítania, de üsse kavics egy leírás alapján manuálisan engedélyezem a helyicsoportházirendben. Természetesen így sem működik. Az eszközkezelő lát egy ilyen telepítetlen USB\VID_147E&PID_2020 eszközt, de windows update, se system update nem segít.
    Tudtok ezekben segíteni, vagy az alaplap vacakol?

Új hozzászólás Aktív témák