Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kgymac

őstag

Sziasztok,
    ProxmoxVE 5.4 telepítéshez kéne némi segítség. Mivel a végleges, proxmox-hoz szánt hdd-re még 2 napot kellett várnom (odd helyre, 1TB hgst), így feldobtam egy 300GB-s wd blue-ra (E3-1220Lv2 + 2x4GB ecc ram),
    ilo2.10, bios 2013-as. Mindem ment elsőre, egy xpeno vm-et is létrehoztam, hdd nélkül ugyan, de az assistant rendben látta, a syno felületen panaszkodott a hdd hiányára. Eddig OK.
    Új hdd megjött, beszerelve, korábbi teszt hdd eltávolítva (mentést azért készítettem a módosított conf/cfg file-okról, biztos ami ziher). Ugyanarról a penről telepítve a proxmox újraindulás után hibával indul, nincs pve group.
    Tele a net proxmox 5.x alatt ezzel a hibával, így elég hamar sikerült orvosolni (/pve/data formázása ext4-re, fstab-ba csatolási infókat beilleszt), majd következő boot már sikeres.
    A korábban lementett VM config-ja visszamásolva, img-k feltöltve a korábbi állapot szerint, de a VM nem indítható. Jelenleg új VM-et sem tud eltárolni, a létrehozás közben elszáll a futó script. /pve/data csatolva, ez az első, amit ellenőriztem. Írható/olvasható is.
    Biost is friisítettem (2015-ös), ilo-t 2.50-re, de a helyzet nem változott. Van valami extra bios beállítás, ami gondot okozna? Két gen8-om van, mindkettő bios azonosan van beállítva (+bekerült egy h200 hba is, mert az ajánlások ellenére át szeretném adni a vezérlőt az xpeno vm-nek, mint a másik gépen, esxi6.5-ön).
    Ötlet? A CTRL-ALT-F2 konzolt telepítés közben nem néztem, csak késő este sikerült rátalálni egy fórum post-ban, a pve/data telepítő közbeni formázás és csatolás hibához egy postban annyit írtak, hogy host nevet (2 conf file az /etc-ben) és a hálózati
    apt-get update és apt-get dist-upgrade is volt természetesen, az előfizetésért nyivákoló .py scriptet már megkerestem, de nem heréltem ki (a neten eljerjedt módszer miatt a proxmox kicsit megnövelte a .py file-t, de az if attól még if, tehát herélhető).
    Este nekiesek mégegyszer, talán a telepítési konzol is segíthet a probléma megoldásában. A pve group mindhárom eleme aktív volt, ez biztos nem oka a group formázás + csatolás problémájának.
    Köszi előre is.

Új hozzászólás Aktív témák