- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
Sziasztok,
ProxmoxVE 5.4 telepítéshez kéne némi segítség. Mivel a végleges, proxmox-hoz szánt hdd-re még 2 napot kellett várnom (odd helyre, 1TB hgst), így feldobtam egy 300GB-s wd blue-ra (E3-1220Lv2 + 2x4GB ecc ram),
ilo2.10, bios 2013-as. Mindem ment elsőre, egy xpeno vm-et is létrehoztam, hdd nélkül ugyan, de az assistant rendben látta, a syno felületen panaszkodott a hdd hiányára. Eddig OK.
Új hdd megjött, beszerelve, korábbi teszt hdd eltávolítva (mentést azért készítettem a módosított conf/cfg file-okról, biztos ami ziher). Ugyanarról a penről telepítve a proxmox újraindulás után hibával indul, nincs pve group.
Tele a net proxmox 5.x alatt ezzel a hibával, így elég hamar sikerült orvosolni (/pve/data formázása ext4-re, fstab-ba csatolási infókat beilleszt), majd következő boot már sikeres.
A korábban lementett VM config-ja visszamásolva, img-k feltöltve a korábbi állapot szerint, de a VM nem indítható. Jelenleg új VM-et sem tud eltárolni, a létrehozás közben elszáll a futó script. /pve/data csatolva, ez az első, amit ellenőriztem. Írható/olvasható is.
Biost is friisítettem (2015-ös), ilo-t 2.50-re, de a helyzet nem változott. Van valami extra bios beállítás, ami gondot okozna? Két gen8-om van, mindkettő bios azonosan van beállítva (+bekerült egy h200 hba is, mert az ajánlások ellenére át szeretném adni a vezérlőt az xpeno vm-nek, mint a másik gépen, esxi6.5-ön).
Ötlet? A CTRL-ALT-F2 konzolt telepítés közben nem néztem, csak késő este sikerült rátalálni egy fórum post-ban, a pve/data telepítő közbeni formázás és csatolás hibához egy postban annyit írtak, hogy host nevet (2 conf file az /etc-ben) és a hálózati
apt-get update és apt-get dist-upgrade is volt természetesen, az előfizetésért nyivákoló .py scriptet már megkerestem, de nem heréltem ki (a neten eljerjedt módszer miatt a proxmox kicsit megnövelte a .py file-t, de az if attól még if, tehát herélhető).
Este nekiesek mégegyszer, talán a telepítési konzol is segíthet a probléma megoldásában. A pve group mindhárom eleme aktív volt, ez biztos nem oka a group formázás + csatolás problémájának.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Androidos fejegységek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Porszemnyi a világ legkisebb OLED pixele
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 3080 micro, i3-10105T (4 mag, 8 szál), 8GB RAM, 256GB SSD, Bővíthető
- Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero + 2x16GB Corsair Vengeance RGB Pro 3600MHz CL18
- Eladó Konfig Ryzen 5 5500 32GB DDR4 1TB SSD RX5700XT 8GB!
- Dell OptiPlex 3010 MT , i3-3240, 8Gb RAM, 256GB SSD- KIS HIBÁS!!
- ÚJ CORE I5 12400 GAMER MAX PC 32GB DDR4 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Újabb 20 db Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest