- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
MuFFo
tag
Köszönöm! Sikerült fölrakni de hát úgy tűnik a használnatatlanság határán billeg. A tv nem látja (az is régi), és rápróbálkoztam erre a Nextcloudra: ez sem működik. Ennél is 52 helyről kellene összeszedni a beállításokat. A gépek látják, de legalább még filmet le lehetne vele játszani, de a plex felrakása egy alkímiával ér fel. Eladom és az árát eliszom, mondhatnám ha innék.
-
MuFFo
tag
Köszönöm, éppen ezt akartam elkerülni, hogy X helyről bányásszam elő az infót. Elkopott már a türelmem. Gyanítottam, hogy nincs megoldás, de azért rápróbálkoztam. Öreg cucc, tulajdonképpen sejthető, hogy csak hosszas mókolással lehet valamit kihozni belőle. Amikor anno megvettem használtam egy-két napig, megdöglött a routerem elfelejtettem az xpenology jelszót és leraktam. Valószínűleg megint lerakom és ha néhány év múlva előkerül, megy a hulladékba.
-
gyu84
tag
-
gyu84
tag
Ha nincs ilyen beállításod akkor nem moddolt.
Én ez alapján tettem fel:
https://www.nathanielperez.us/blog/hp-proliant-n40l-bios-modification-guideIlletve itt a #480 hsz-ban lévőket beállítottam
https://www.avforums.com/threads/hp-n36l-n40l-n54l-microserver-updated-ahci-bios-support.1521657/page-20Így nekem minden probléma nélkül települt SSD-re a Proxmox
-
kgymac
őstag
Ezen sehogy, csak 1 sata vezérlőt látok, ami elvileg 4 eszközt kezel. Látod az ssd-t az eszközök között? /dev/sd? scsi/sata diszk, az ide/atapi talán /dev/ide? volt (nincs ilyen eszközöm már jó ideje).
szerk: nincs letiltva az odd vezérlője? Csak mert nincs a listán, de nem tudom, hogyan kéne kinéznie módosított bios-szal. Ahci-re állítva nem ide-ként kéne megjelennie.
-
kgymac
őstag
Nem proxmox-szal használom, de linux alapú a rendszer. Proxmoxom már csak a g8-amon van (a hátrányaival, pl. az új hp bios tiltja a pcie kártya átadását).
Bootolni kizárólag a moddolt bios-szal fog róla, a hp gyárival nem, így ha nincs meg a beállításod a bios-ban, és nem is bootol róla ahci mód esetén sem, akkor 100% hogy gyári bios-od van.
A proxmox egy linux az osztrákok által gyártott felülettel, azaz működnek az alap linux parancsok, pl. lspci, amivel le lehet ellenőrizni, milyen hw-k vannak a gépbe. Tippre az odd eszköze nem ahci vezérlőként fog látszani.
A g7-eimben dell h310-ek vannak, az alaplaci vezérlőt nem használom, amit lehetett, letiltottam a bios-ban. Most 1 sata vezérlő látszik, amit az ahci kernel modul kezel. Itt a listám, hátha segít valamit:lspci -tvkq
-+-[0001:0c]---00.0 Marvell Technology Group Ltd. 88SE9235 PCIe 2.0 x2 4-port SATA 6 Gb/s Controller
+-[0001:09]---00.0 Marvell Technology Group Ltd. 88SE9235 PCIe 2.0 x2 4-port SATA 6 Gb/s Controller
\-[0000:00]-+-00.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] RS880 Host Bridge
+-02.0-[01]----00.0 Broadcom / LSI SAS2008 PCI-Express Fusion-MPT SAS-2 [Falcon]
+-04.0-[02-03]----00.0-[03]----00.0 ASPEED Technology, Inc. ASPEED Graphics Family
+-06.0-[04]----00.0 Broadcom Inc. and subsidiaries NetXtreme BCM5723 Gigabit Ethernet PCIe
+-11.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 SATA Controller [Non-RAID5 mode]
+-12.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
+-12.2 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
+-13.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
+-13.2 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
+-14.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 SMBus Controller
+-14.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 IDE Controller
+-14.3 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 LPC host controller
+-14.4-[05]--
+-16.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB OHCI0 Controller
+-16.2 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SB7x0/SB8x0/SB9x0 USB EHCI Controller
+-18.0 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor HyperTransport Configuration
+-18.1 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Address Map
+-18.2 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor DRAM Controller
+-18.3 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Miscellaneous Control
\-18.4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Link ControlAz amd leírása szerint 4 sata eszközt kezel, így külön vezérlőnek várnám az odd-t. A g7 tőlem 30km-re van, így bios stb. nem hozzáférhető. Ugyan van rac-om, de ffox-szal jó ideje nem működik.
szerk:
ezen a listán van egy ide vezérlő, ez lehet akár az odd. Érdekes, mert az lspci -vv listán nem tűnt fel. -
radi8tor
MODERÁTOR
Annyit beszélünk már róla, nem lenne egyszerűbb ha felraknád a moddolt BIOS-t?
Pl itt egy elérhető forrás még (12 éves linkek már nem nagyon élnek): [link]
Aztán ha fent van, akkor már nem lenne kérdés hogy moddolt BIOS-od van.
Nem ismerem Proxmox-ot, de gyaníthatóan azért nem ajánlja fel telepítésre az SSD-t mert nem AHCI porton lóg és tudja hogy IDE nem jó az SSD-nek.
Amúgy az SSD-t kézzel is be lehet a HDD BAY-be dugni csak ügyes ujjak kellenek hozzá és akkor meg tudnád nézni hogy a telepítő engedi-e a telepítést ha az egyik HDD BAY-be raktad (természetesen keret nélkül).
-
gyu84
tag
Szia!
Nekem simán ment a Proxmox moddolt BIOS-al.
A SATA IDE Combined Mode-t Disabled-re állítottad? Egyszer csináltam egy BIOS default visszaállítást és nem bootolt arról a SATA portról, amin az SSD volt. Mint kiderült ezt a beállítást felejtettem el visszaállítani Disabled-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone-t használók OFF topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- The First Berserker: Khazan
- EA Sports WRC '23
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest