- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ABE
őstag
Sikerült, aztán nem. Aztán megint igen, aztán megint nem.
Próbáltam minél feljebb tornászni, ennek az lett a következménye, hogy az első két alkalom után felment 92%-ra majd elkezdett csökkenni. Minél többször csináltam, annál jobban csökket, egészen 72%-ig leesett. Utána megint emelkedni kezdett, most 84%-on hagytam a csudába. Ne kérdezd, miért van ez, de néha nem növeli, csak csökkenti az időtartamot a kalibrálás. Aztán egyszer csak gondol egyet, és megint erősen növeli. Én már belebolondultam, és hagyom a francba.
-
ABE
őstag
Na igen, de kinek mi a kattogás... Nekem a gépem leghangosabb része a vinyó, NHC-vel olyan szépen elnémítottam a hűtést, hogy csak a lemezek állandó halk pörgése hallatszik.
Én meg senior tag lettem, nem mintha számítana...
highness
A HP oldaláról szedd le szerintem, azzal biztos nem lesz gond.
-
outsiders
aktív tag
AMD-s géped van? ha igen akkor lehet h tudom a választ
Nekem is volt ilyen és a HP honlapján lehet találni a driverek közt olyat, ami pont ezt orvosolja asszem vmi support for AMD processors in Xp vagy ilyesmi.
Nálam ez egyből megoldotta a problémát.
Az NHC meg bekaphatja, mióta feldobtam az SP3at a gépre vmi nagyon megváltozott rajta. Elég sokáig meg sem pörgeti a ventit aztán meg kiirja nagy betükkel h már 75fok felett van a proci és bőszen zugatni kezdi a ventit.
Vmi megoldás? Vadásszak vmi ujabb verziot? Ezt is max egy hete szedtem le szoval nem ertem -
ABE
őstag
Köszi!
Szerintem a BIOS-ban semmiféle adatokat nem tárol, hiszen frissítéskor illetve akku cserekor sem passzolna a dolog. Úgy tudom, hogy az akksikban van egy kis elektronika, ami tárolja az adatokat, és szabályozza a töltést is. Ha sok rendszertelen töltést kap az akku, akkor téves adatok tárolódnak, ezért kell egy kaibráló feltöltést és lemerítést csinálni. Egyébként szerintem a dolog oprendszer független, a csökkentett módos verziónak legalábbis működnie kell.
-
ABE
őstag
Honlap szerint 52Wh-s az nc4400-as elsődleges akksija, viszont 55Wh van ráírva az enyémre. A HP Battery Check szerintem 52Wh-val számol. Ha elérem a 4 órás üzemidőt WLAN-nal, már nem leszek elégedetlen, ez is jó fél órás növekedés lenne az eddigi átlaghoz képest.
Egyelőre ott tartok, hogy 10%-ot merült az akksi, és kibírt így 27 percet. Ez durván 270 perces, tehát 4,5 órás üzemidőt sejtet, bár ez nyilván még nem mérvadó. Este szerintem még egy kalibrálást megejtek. Amúgy köszi a lelki támogatást!
-
ABE
őstag
Köszi, értem már.
Ha hálózatra van dugva a géped kikapcsolt állapotban, akkor ki szokta valahogy jelezni, hogy teljesen fel van töltve? Találtam HP oldalán egy kaibrálásról szóló cikket: [link] Ezek szerint kikapcsolt állapotban zöld jelzést ad a gép, ha teljesen fel van töltve, nálam viszont ezt nem jelzi.
-
ABE
őstag
A garira rákérdezek, tudtommal 1 év van rá, aminek a vásárlástól kezdve kell indulnia.
Mod
Még valamit kifelejtettem: nemrégiben még 12,2V-os feszültséget jelzett ki általában mindkét program, ha akkuról ment a gép. Most már csak 11,2V-ot írnak ki jellemzően. Ez miért van...
-
ABE
őstag
Nekem gyakran van szükségem az akksira, sokat cipelem a gépet, és nem szeretem magammal vinni a töltőt. A számadatokra tojnék, ha mindezt nem kísérné észrevehető teljesítményromlás. Lehet, hogy nem pontos adatokat írnak ki a programok, de sajnos az elérhető üzemidő ezeket az adatokat támasztja alá.
Mod:
Február végén vettem a gépet, gondolom azért ilyen régi az akksi, mert renew gép. Igaz, normális tárolás esetén ennek szerintem nem kellene jelentősége legyen. Nálam még sosem esett le sem a gép, sem az akksi, mindig vigyázok rá, mint ahogy a töltésre is ügyelek.
-
ABE
őstag
Akkuidővel van gondom, igen. HP nc4400-ra (subnotebook, nincs optikai meghajtója) gyárilag 5 óra van megadva elérhető maximális üzemidőnek. Kipróbáltam: minden integrált cucc letiltva, minden minimumon, semmi fogyasztó sem volt bedugva, sima kábeles nettel ment kevesebb, mint 4 órát. Akárhogy állítottam be, nem tudtam jobb eredményt elérni sem XP-vel, sem Vistával. De jellemzően 3,5 órát bír, ha WLAN-nal netezem.
Rosszul töltögettem? Nem valószínű egy 2 hónapos gépnél, pláne, hogy mindig majdnem teljesen lemerítem, mindig fullra töltöm, nem szoktam részletenként tölteni, akksit sosem veszem ki.
Tesztprogram (EVEREST, NHC) szerint a feszültség az előírtnál több, a kapacitás pedig kisebb, szerviz szerint ez nem mérvadó. Én viszont csak azt érzékelem, hogy sehogy nem hozza a cucc az elvárt értéket. A több, mint egy órás különbség bőven hibahatáron kívül esik, szóval valami nem kóser. De eddig úgy tűnik, nem tudok mit kezdeni a dologgal, mert elhajtanak.
-
-
ABE
őstag
Elhiheted, én sem az értékekre vagyok ráizgulva, hanem a használhatóságra.
Már korábban is gyanús volt nekem az akksi, hogy nem hozza az ígért értékeket, de legyintettem rá. Aztán most, hogy megint sípolt a cuccos, kicsit ránéztem a körmére, hátha ott kell keresni a hibát. Lehet, hogy nincs semmi összefüggés, de sikerült felhúznom magam azon, hogy 3-3,5 órát egy 15,4"-os notiból is ki lehet hozni. Én pedig részben ezért vettem subnotit, hogy bírja szuflával. Mellesleg nálam mindig ugyanakkora értéket ad meg az EVEREST, más gépeken is próbáltam már, és eddig számomra megbízhatónak tűnt.
-
ABE
őstag
Vinyót elvileg ki lehet szedni garancia elvesztése nélkül, bár lehet az a tiszta, ha mégis visszarakom az eredetit. Azért vinném vissza megint, mert újból elkezdett sípolni a gép, a képernyőn megjelent valami pixelhiba, és az akksi is gyanús nekem, mert nem igazán hozza az elvárt teljesítményt, EVEREST szerint a kapacitása kb. 80%-a a gyárilag megadottnak, és a feszültség értékek sem stimmelnek. Nem tudom, ez utóbbi mennyire valós hiba, mennyire lehet hinni a programnak, de mindenesetre gyanús. Amúgy egy nc4400-as gépről van szó még mindig.
-
-
ABE
őstag
Értem a problémád. Én meg azt mondom, ha úgy telepítetted a Windows-t, hogy a CD-ben már benne volt a SATA driver, akkor tudtommal utólag nem kell már a SATA driverrel szenvedni. Persze ez akkor igaz, ha BIOS-ban a Native Mode disabled-re volt állítva (nálam legalábbis így volt).
-
ABE
őstag
Ha többet integrálsz bele, abból baj nem lehet.
Szerk.:
Nem értek valamit. Ha integrált SATA driverrel telepíted a Windows-t, akkor elvileg utána semmiféle SATA drivert nem kell megadni. Legalábbis én így tudom, hogy csak akkor kell utólag SATA driverrel szenvedni, ha nem integrált driverrel tetted fel az XP-t.
-
ABE
őstag
Nah, én itt kiszálltam a történetből, inkább örülök annak, hogy nekem nem volt gondom a telepítéssel.
Mindenesetre én átpártoltam Vistára, elegem lett az XP hülyeségeiből.
Az nem lehet, hogy az F10-zel elfelejtetted aktiválni az új beállításokat a BIOS-ban, és csak hiszed, hogy disabled módban van a cucc?
-
ABE
őstag
Szerintem pont fordítva, mint mondod: ha enabled, akkor integrált driver nélkül is felmegy, ha pedig disabled, akkor kell a driver. Vagy én tudom rosszul? Anyám gépére úgy raktam fel integrált driver nélküli Windows-t, hogy a SATA Native Mode enabled-en volt, disabled módban pedig nem mászott fel...
-
ABE
őstag
Csinálj egy Bill Gates voodoo babát, és szurkáld meg...
Amúgy meg szerintem próbáld ki önmagában az XP-t 1 hétig, és amelyik oprendszer jobban tetszik, azt használd egymagában. Én legalábbis sosem láttam értelmét, hogy több oprendszer legyen a gépen.
Ha van XP-d integrált SATA-val, akkor úgy kell ugye telepíteni a rendszert, hogy a SATA Native Mode disabled-re van állítva, tehát nem kell vele szenvedni utólag.
-
spyduck
nagyúr
Modem on the High Definition Audio bus
Vista telepítő lemez (driverek) be a gépbe és manuálisan telepítsd fel arról, működni fog!!!Bluetoothot én úgy tudom csak akkor lehet felrakni ha bekapcsolod!
Az XP miért nem működik SATA native enabled -del
Mert nincs benne integrált sata telepítő! Másrészről így kell megcsinálni (1 hsz.): [link] -
1501N
tag
Szia, a natív módban kell indítani a gépet. és amikor az xp kérdezi, hogy akarsz-e más gyártótól származó drivert is hozzáadni akkor nyomni kell (F5-F2 nem emlékszem) egy gombot, és floppiról be tudja nyelni a sata drivert. Vagy nlite-al a telepító cd-be kell integrálni a sata drivert. (USB-s flopiról is be tudja olvasni)
Vistához és bluetooth-hoz nem értek, de vannak rá programok, hogy lehessen oprendszert választani, de szerintem valami hiba lehet, mert alapból a vistának egy bbotmenüt kellett volna csinálnia.... nem frissítette az xp-t és azért nincs meg? -
spyduck
nagyúr
6820s + 35k = új NX9420-->Ő egy pesti notebookkereskedő!
ABE: Nagyon régóta szerettem volna ilyet, ha nem próbálom ki bánni fogom
xcbiker: Valószínűleg 1-2 év és nekem is olyan notim lesz mint a pl.: egy 6910p vagy hasonló de egyenlőre a nagyság, az erő, és a hordozhatóság a lényeg! -
törölt tag
no game, asztalon, átlag 40-45 fokos a rendszer. azt mondja a support, hogy elképzelhető az, hogy a töltő elektronika miatt kevés feszültséget ad le az akku és emiatt instabillá válik a rendszer
a gáz az, hogy csak számlám van róla, szériaszámmal és garancia idővel, de garijegy nincs, ami kell a szervízhez
azt mondták a boltban, hogy hozzájuk kell visszavinnem, ha elromlik -
parandroid
félisten
Hát igen, a CoD4 azért már komoly rendszerkövetelményeket támaszt. A CoD2 viszont szerintem elvileg még menne bőven, a CoD1-et meg tapasztalatból tudom, hogy nem probléma.
A HP amúgy nem gyárt, hanem gyártat laptopot, viszont szigorúbban felügyeli a gyártást, mint más 'gyártók', és aktívan részt vesz a tervezési folyamatokban is, a disztribúciós rendszere pedig saját.
p
-
TayRol
nagyúr
Ha van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy honnan tudok leszedni XP-s drivert a 6510b notimhoz, azt szivesen hallgatom
Meg dvd-t sem kaptam, csak recoverybol lehetett dvd kesziteni, ellenben xp-s drivert nem talaltam meg a honlapjukon sem. Szoval le szeretnem a vistat szedni, s xp-t fel.
mod: Maxiri: nem pont neked szantam a kerdest, csak felreklikkeltem -
parandroid
félisten
Ahogy az ősi dakota bölcsesség mondja: Ami el tud romlani, az el is romlik. Rettenetes módon közhelynek tűnik, de nézd meg hány és milyen gépet ajánlanak bontásra a fórum apróhirdetéses részében. Ők sem gondolták volna, hogy elromlik valaha is a gépük, most mégis alkatrészként árulják, mert így még mindig kevesebbet veszítenek rajta, mint ha ki kellene fizetniük egy új gép árának a felét-kétharmadát alaplapcserére...
Persze egy elromlott HDD, vagy optikai meghajtó cserélhető, de egy rossz alaplap miatt a gép már gazdaságosan nem javítható - márpedig éppen az alaplap szokott meghalni egy notebook esetében. Ráadásul ezeken a gépeken minden az alaplapra van integrálva, és az esetek többségében csak annak egészével együtt cserélhető: hang, VGA, hálózat, tápelektronika, különböző portok, csak hogy a leggyakoribb hibaforrásokat említsem.
p
-
törölt tag
nézd, ha annyira jó minőségről beszélünk, akkor miért 1 év az alapgarancia? miért nem 3?
az, hogy HP a néve, még semmit nem jelenet, mert tudtommal nem ők gyárták, hanem megveszik, összeszerelik vagy átmatricázzák.
nem olyan sok gyártó van a piacon.nagyon sokan húzták a szájukat, amikor daewoot vettem, de 3 év vagy 100ekm gari volt rá, már 2000-ben! akkor csak néhány japán autón volt ilyen. sztem nem véletlenül, nem volt mit gariban javítani, cserélni rajta.
-
ABE
őstag
Értem én, de mint mondtam, 3 hét után (tehát nem egyből használatbavétel után) ment tönkre a vinyóm. De akár történhetett volna ez 366 napos korában is. Valóban, minél magasabban pozicionált típust veszel, annál kisebb az esélye, hogy meghibásodjon, mert jobb anyagokból rakják össze, viszont ellenpélda lehet erre apám gépe. Egy business kategóriás gép alaplapja is elszállhat (hogy maradjak a horror összegbe kerülő javításoknál), vagy anyaghiba miatt eltörhet valamije. Nehéz szívvel rendeltem meg a garibővítést, mert lehet, hogy sosem lesz rá szükségem. De ha mégis, akkor nagyon jól fog jönni, vagy akár eladásnál is (ha előbb adom el). Én is hosszú távra tervezek a géppel, vigyázok rá, de megfogadtam, hogy ezentúl 3 év alá nem adom a garanciát. Mindenki maga mérlegel, hogy megéri-e neki a többletpénzt a nyugalom.
-
ABE
őstag
Toshibámon egy hónappal gari lejárta után eltörött a zsanér, pedig vigyáztam rá. Haver Compal gépén 2 évesen USB tönkrement, alaplapcserét ajánlottak neki 60e forintért. Apám céges ThinkPad T-s gépén a képernyőnél érintkezési hiba volt, javítani kellett. Tök mindegy, milyen márkájú, milyen kategóriájú géped van, a meghibásodás bármely gépnél lehetséges. Enyémnél, tiédnél, Bill Gates gépénél is, HP-nál is. Miért lenne az 1 év valami határ? Szerintem pont az elektronikai termékekre nem lehet azt mondani, hogy szabályszerű használat esetén nem szabad elromlaniuk bizonyos időn belül. Notebook vinyóm ment már tönkre 3 hetesen is, pedig semmi előjele nem volt. Akkor meg? Nem véletlen, hogy 2 éves bővítés 30e forint legalább.
-
spyduck
nagyúr
Hát részben igazad van!
Én azért váltottam PC-ről mert szoktam lanparty-ra járni ahol nem csúcs játékokkal játszanak, a legerősebb a COD4 ami szépen fut a gépemen, egyedül otthon soha sem játszok teljesen leszoktam róla, nincs várázsa, nem lehet kiröhögni a másikat stb...
Könnyű hurcibálni, van amikor sokat utazok és útközben tudok filmet nézni stb....
Elegem lett abból, h 30 perc összepakolni a gépet és átugrani vele a haverokohz, ezt csak berakom a táskába, nekem annyi plusz pénzt megér, h játszani is tudjak rajta! -
xcbiker
addikt
-
-
ABE
őstag
Vista hiba. Nekem is volt ilyen problémám még Toshibával Vista alatt, és ahogy láttam a neten, nem egyedi hiba. Egyelőre nem találtam rá megoldást, talán SP1 majd javítja. Valószínűleg az a hiba, hogy az Fn gombok driverét kilövi a Vista hibernáláskor, és visszatéréskor már nem indítja újra. Talán manuálisan újra lehetne indítani az Fn gombokért felelős cuccot, bár még nem próbáltam.
-
ABE
őstag
Mindkettőn megy, csak éppen egy-két apró funkció nem működik tökéletesen, ha nem a korrekt BIOS van feltéve. Nem tudom, mennyire konstrukciós hiba, nekem inkább úgy tűnt, hogy eredetileg Vistával akarták nyomatni a gépet, emiatt sokáig nem is volt XP-s driver. Aztán gondolom a sok panasz miatt elérhetőek lettek a driverek és a BIOS XP alá is. No, így jár az a cég, amelyik egy adott oprendszert akar a vásárlókra sózni.
-
ABE
őstag
Bocsánat, kevertem, nem Smart Card Reader a neve, az valami más.
Nekem angol XP van, ezért úgy írom, ahogy nálam megjelenik a kártyaolvasó az eszközkezelőben:
PCMCIA and Flash Memory Devices / Texas Instruments PCIxx 12 Integrated FlashMedia Controller
Secure Digital Host Controllers / SDA Standard Compliant SD Host Controller
Mindkettőnek külön pontja van az eszközkezelőben, tehát nincs eldugva. Ha valami hasonló nem jelenik meg nálad, akkor vagy BIOS-ban van letiltva, vagy pedig driver nincsen feltéve hozzá.
Valaki meg tudná mondani, hogy nálam a Smart Card Reader az tulajdonképpen hol van, micsoda és mire jó?
-
Zsóofi
csendes tag
Hasonlóképpen vélekedek. Mindenképpen szeretnék újat venni, mert sosem tudom, hogy miért akarják eladni, ha még van is rá garancia. A fudzsitccuban szintén nem bízom meg, bár vezeti az olcsósági listát.
Most szinte mindent felkutatok és keresem a kifutott, raktáron maradt termékeket. És várom, hogy netántán valaki talál egy 14,1" -es olcsó, szép darabot nekemMeg ami bosszant, hogy Vistával adják - ez pedig köztudottan megemeli az árát. Pedig nincs szükségem Windowsra, pláne, hogy még diák vagyok s kedvezményes áron be tudnám szeretni. Ha viszont linuxal adják akkor az a legjobb, vagy freedossal, sajnos ebből van a kevesebb
-
Márpedig a 76 fok nagyon sok, főleg akkora helyen mint amekkora a notebook-okban van. Nem az a gond, hogy a proci mit bír, mert az minden notiban lehet cserélni és legfeljebb kidobja az ember ha tönkre megy, hanem a körülötte lévő komponenseket teszi tönkre a folyamatos szaunázás. A kondik, a fetek nagyon rosszul tűrik a meleget, folyamamtos fűtésük mellett radikálisan csökken az élettartamuk. És az az alaplap cseréjéhez vezethet. Na az viszont nem olyan egyzerű és olcsó dolog mint a procit kicseréni...
-
Márpedig a 76 fok nagyon sok, főleg akkora helyen mint amekkora a notebook-okban van. Nem az a gond, hogy a proci mit bír, mert az minden notiban lehet cserélni és legfeljebb kidobja az ember ha tönkre megy, hanem a körülötte lévő komponenseket teszi tönkre a folyamatos szaunázás. A kondik, a fetek nagyon rosszul tűrik a meleget, folyamamtos fűtésük mellett radikálisan csökken az élettartamuk. És az az alaplap cseréjéhez vezethet. Na az viszont nem olyan egyzerű és olcsó dolog mint a procit kicseréni...
-
nfsu17
veterán
Kösssszi.
Na, ma láttam sok gépet, főleg HP-ket.
Láttam 6720s-t, 6820s-t, dv9000-et, és egy HDX-et.Azt mondták a 6720s-ben nincs S-video. Ez baj, mert szeretném a tévén nézni néha a filmeket. Amúgy szép gép, teljesen jó, de sajnos ez kilőve.
Marad 2 gép.
6820s, dv9000.
Az első 240k, a 2. 220k ahol venném.DE..mondtátok a pavilion nem szerencsés dolog. Ráadásul renew. A 6820s az ÚJ.
De mindegyik már jóval többe kerül, mint szeretném, oké, nem 2 évre veszem, de nem munkaeszközöm. Viszont ezek [link] annyira puritánok, annyira egyszerűek, ennyi pénznél azért már nézzen ki valahogy...szerintem. A 6720s lenne a legjobb, ha lenne benne svideo. Most vagy veszek egy rondát, de rátudom kötni tévére, vagy nem tévézek.
Még nézelődök, hátha lesz vmi.
-
The DJ
addikt
MOHAA még szép, hogy elmegy rajta, ha nem játszottam volna ki már vagy ötször, akkor most neki is ugranék
Egyébként nincs ezzel az integrált karival semmi baj, 224 mega memória én ezt megtámogattam 2 giga rammal, szóval töltögetni se sokat szokott, a gond csak az, hogy ugye ez a VGA hardveresen csak DX8-at tud, tehát az újabb játékok amik hardveres DX9-et (vagy ne adj Isten DX10-et) igényelnek már el sem indulnak. De azért vannak még olyan játékok, amikben jól konfigolható a motor és rá lehet venni, hogy DX8-as módban működjön, így bár nem lesz olyan szép és kidolgozott, de lehet vele játszani. Pl: Half-Life 2, amit másodszor ezen a notin vittem végig.
Köszi a tippeket, utánanézek, mert ezeket nem igazán ismerem. De azért még jöhetnek a nevek és ötletek, ma este már játszani akarok
-
nfsu17
veterán
Intel Core2 Duo T7250 (2.0 GHz, 2MB L2 cache, 800 MHz FSB)
Ha kell róla valami infó, akkor írj!
Jöttem.
A fentebb említett géped van akkor ugye?
1GB RAM+ vista jól megy?
Akku net alatt tényleg 4 órát bír?
Driverhibák, szoftvergondok nincsenek?
Stabil a cucc?
Egy esetleges formattálás bekövetkezése copós dolog? (nincsenek cd-k, stb..?)
Összességében gyorsabb mint az asztali gépem?
Lehetne rajta videót tömöríteni?Hirtelen...
------
A mestereket kérdezd, nekem is csak így mondták.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged