- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32559 üzenetére
Mert nem szeretném a BD meghajtót külső tokban hordani, manapság már mindent BD lemezre archiválok, a tuner foglalat pedig szabad, tv-t nem nézek notin.
-
szabonagyur
félisten
válasz
SeniorTilla #32548 üzenetére
Oksa köszi.
Te vagy az első aki eddig próbált segíteni ezer hálám érte -
szabonagyur
félisten
válasz
SeniorTilla #32544 üzenetére
Akkor nem fog benne mozogni a vékonyabb?
-
papa019
senior tag
válasz
SeniorTilla #32443 üzenetére
Értem, köszi. Sajnos már másfél éves a laptop, akkor kénytelen leszek venni egyet.
Az utángyártott akksik mennyire megbízhatóak?
Illetve tudtok tippeket, hogy melyik üzletből érdemes vásárolni?
Első körben ezt néztem ki magamnak: [link] -
Répapüré
tag
válasz
SeniorTilla #32472 üzenetére
Igen és segítettél is amit köszönök.Ha a probléma ismételten jelentkezik,megfogadom a tanácsod .
-
zola-
őstag
válasz
SeniorTilla #32481 üzenetére
Akkor ne vigyem vissza? Egy ponton csinalja csak. Mennek kábelek a kijelző és a ház között?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32478 üzenetére
köszi, megvan, hát, nem valami jó az már biztos.
-
zola-
őstag
válasz
SeniorTilla #32474 üzenetére
Az inteligens képernyővezérlést kellett kikapcsolni....nem boldogult vele. Viszont holnap telik le a 3 nap cseregari!! Az enyém is olyan mint olvastam itt korábban valakinél. A kijelző fedelét közepesen nyomva (az alsó résztől kicsit jobbra) behullámzik a kijelzőm.Normál érintésre nem.Tudom ne nyomogassam, de akkor is. Csak egy ponton csinálja..Lehet valami kábel megya kijelző és a ház között? Nézzétek már meg legyetek szívesek, hogy a tiétek is hasonló e.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32476 üzenetére
értem, egyébként feltettem, de nem jön be a kezelőfelülete csak egy sima windowsos egér beállítós ablak, a szokásos.
vajon hol tárolja magát a synaptics vezérlőpultját a rendszer, mint pl ez, ezt szeretném előhozni valahogyan.mert ezt a vezérlőpultot sosem találtam meg.
-
Répapüré
tag
válasz
SeniorTilla #32444 üzenetére
Köszi, hogy próbálsz segíteni, de korábban soha nem volt semmi hasonló probléma és nem telepítgetek drivereket.ha csak automatikusan nem települt valami...
Ha nem válik rendszeressé, nem foglalkozom ezzel, ha igen akkor megfogadom a tanácsod. -
zola-
őstag
válasz
SeniorTilla #32467 üzenetére
Oke, de csak este 10korul tudom csak most melo van....de erdekes, hogy allitgatja..rendesen olyan mint a telefonnal.
-
zola-
őstag
válasz
SeniorTilla #32465 üzenetére
Ha mind a ketto kartya engedelyezve van, akkor ha vilagos keprol valtok sotetebbre tobb lepesben allitja a fenyerot ugy mint a mobiltelefon. Ha valamelyiket letiltom akkor nem csinalja. A hp oldalarol leszedett driverekket raktam fel. Bar szerintem forditott sorrendben. Mondjuk lehet driver gond lesz mert ha az alaplapit letiltom akkor kiirja, hogy a radeon valamelyik osszetevoje hianyzik.A fenyerot allito gombok jol mukodnek, es egyforma fenyerore raktam telepnel es halozatnal is.
-
koshmar
veterán
válasz
SeniorTilla #32458 üzenetére
Hát én konkrétan csak két választási lehetőséget láttam itt:
-Visszaállítás egy korábbi időpontra.
-Visszaállítás arra az állapotra, ahogy kaptad a gépet. -
siskad
őstag
válasz
SeniorTilla #32454 üzenetére
Köszi! Normál használat közben nem zavar. Igen, müanyag házas. S mint írtam egy ponton érzékeny csak.
-
siskad
őstag
válasz
SeniorTilla #32452 üzenetére
De ha csak kicsit nyomom nem szineződik el, ha közepesen nyomom akkor szineződik el meg hullámzik. Szerinted vissza vigyük?
-
siskad
őstag
válasz
SeniorTilla #32450 üzenetére
Szóval akkor az baj ha hullámzik? Csak mert benne vagyok a három napos cseregaranciában.
-
siskad
őstag
válasz
SeniorTilla #32448 üzenetére
A tiéd hullámzik?
-
siskad
őstag
válasz
SeniorTilla #32446 üzenetére
Tényleg? Ott olyan mintha feszülne a kijelző, mert csak egy helyen csinálja. A többi helyen nwm.
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32426 üzenetére
hatalmas szerencse kell hozzá,vagyis csak az kell hozzá!
-
Prof01
veterán
válasz
SeniorTilla #32247 üzenetére
Meg is vettem tegnap a kiszemelt 8470p-t, 110k ft-ért!
Karcmentes, mint az új, 2015 dec-ig garanciás. i5 3320m, 4gb ram, 500gb hdd, Ati vga. Nagyon tetszik! -
Blackey
csendes tag
válasz
SeniorTilla #32406 üzenetére
Igen itt vettem.
Elméletileg egy hét próba garit adott rá úgyhogy megvárom, hogy mi lesz.
Csak remélem jelentkezni is fog!
Nem tudom mi mást tudnék csinálni.
Eléggé szarul esik most.Pedig próbáltam utána nézni, hogy mennyi pozitív van. -
Blackey
csendes tag
válasz
SeniorTilla #32404 üzenetére
Hát ... jó...
Remélem az is jelentkezni fog akitől vettem, mert ez így baromira nem tetszik!
Nem ez volt leírásban...
Az tuti, hogy többet nem veszek használtat így neten, de boltba se nagyon szerintem...
Meg érte dolgozni ezért... -
Blackey
csendes tag
válasz
SeniorTilla #32399 üzenetére
Hát megpróbálom, de lehet most nem fog semmit se csinálni.Vagy felveszem videóra.
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32394 üzenetére
jó tudni... PC-n ugye a pc speaker adta a hibaüzenetet.. ami nekem legtöbbször VGA error volt mert mindig elfelejtettem a VGA tápját rádugni
-
Blackey
csendes tag
válasz
SeniorTilla #32396 üzenetére
Folyamatosan villog és nem adja be a képernyőt.
De aztán felpörög a vinyó és megy. -
Blackey
csendes tag
válasz
SeniorTilla #32392 üzenetére
HP Pavilion DV5 1150
Bekapcsolom,minden felvillag, de a caps és a scroll villog és a vinyót nem hallom, hogy felpörögne.
Mivel 40%-os a progi szerint, én erre gyanakszom, hogy kezdi megadni magát. :/
Amúgy most erről a gépről írok és műxik rendesen csak az indulás volt döcögős.
Már kinéztem az új vinyót is és addig nem is akarok rárakni semmit, mert félek, hogy elvesznének a munkáim (ki tudja mikor adja be az unalmast ugye). -
dragonfx
veterán
válasz
SeniorTilla #32389 üzenetére
már megrendeltem remélem mihamarabb megjönés jo elsz
-
Breeze
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32383 üzenetére
Sony az Sony....
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32384 üzenetére
vagyis lebeszélnél róla... jó igazából még nem kell, vagy majd kicserélem az egész vinyót, és reménykedem benne hogy tényleg egyszerű újra összerakni a windowst... win8at még nem telepítettem soha, előző wineket sokszor, több gépre stb, de nagyon nem vágyom rá...
lehet az ubuntut egy usb3-as pendriveal próbálom ki a gépen
És jó, akkor nagyon rosszúl éreztem az anyagot, pedig elég sokat dolgoztam aluminiummal... én és az érzékelés, persze az teljesen más mint egy laptop
Ezen nem próbálnám ki a marógépet
belegondolni is rossz.
De akkor a lényeg továbbra is osztom az álláspontod, hogy egy ilyen "konzumgép" fel tudja venni a versenyt egy üzleti modellel
kinézetre sem csicsás, vagy gagyi, ami az én szemem bántja az csupán a piros "b" betü a numpad felett...
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32380 üzenetére
mondjuk logikus, hogy nagyobb gépben több a hely, de nekem nem kellene egy 17es laptop... szerintem igazi hordozható eszközként a 13-14" lenne a legideálisabb...
könnyű megcsinálni ezt az ODD likvidálást? te csináltad már? mármint hogy száműzzük az optikai meghajtót és valami külsős keretet kap, a helyére meg bekerül egy szép nagy HDD....
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32379 üzenetére
Hello Tilla!Olvasd el mit írtam,nem egy gyártósoron!!!(gyártól függően 6-10 sor vagy több!!!)..én dolgoztam ilyen közegben,nem arra értem,hogy másik országban..érted?
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32373 üzenetére
..és a lényeg,az említett alaplapok még véletlenül sem gyártódnak egy gyártósoron vagy ugyan azon alkatrészekkel...
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32373 üzenetére
Biztos? én azt hittem, hogy ez egy "jobb" műanyag.... szálcsiszolás látszik rajta, totál fekete... manapság nehéz meghatározni mi fém mi műanyag, de ha aluminium akkor az mégjobb... Akkor főleg tegyük már le egy elitbook mellé, hogy lássuk azt a nagy különbséget anyagminőségben
nagyon kíváncsi vagyok... De neked van több ilyened is, nem?
De akkor meg főleg nem értem, hogy aluminium hogy képes ilyen foltokat szerezni...
Amúgy a kijelző tényleg durva, láttam már pár laptopot, házban is van, de mindegyik ugye az "olcsóbb" minőség és ... hát... durva különbség...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32371 üzenetére
na ne, egy probook azért elég jól össze van rakva, elég jó darab szerintem, de főleg egy elitebook, nekem az az alapgép minőséget nézve. (persze lehetne jobb is csak kérdés minek vagy hova..)
de most úgy látszik csak mi ketten beszélgetünk itt erről ,mert mindenki hawaii-n van.
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32364 üzenetére
Boccs, mostmár meg kell kérdeznem, hogy itt ebben az esetben mit értünk "konzumer" gépnek?
ugyan még csak pár hete használom ezt a gépet, de szerintem ez céges felhasználásnál is megállná a helyét... "gyors" (én sokkal kevesebbet vártam tőle) és sokáig bírja az aksija (nekem a 5-6 óra bőven elég)
Ami nme tetszik hogy foltokat gyűjt és még fogalmam sincs mivel álljak neki letisztítani, nedves ruha nem szedte le ezeket a foltokat, pedig bizisten ha leülök gépezni megmosom előtte a mancsom...
Még egy kérdés:
Mi ez a BIOSBA égetett win8 kulcs? ha feltennék egy új windowst nem is kérné a kulcsot ezekszerint?
Azért biztos ami biztos kimásolnám a kulcsot -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32362 üzenetére
az összeszerelés minősége lehet tényleg nem valami jó...
-
válasz
SeniorTilla #32353 üzenetére
Király, akkor végre már nem kell szenvedni a kulcsokkal...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32357 üzenetére
ez igaz lehet, de az is igaz, hogy nem mindegy milyen felhasználási területre szánnak és választanak egy laptopot.
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32354 üzenetére
miért ki fikázza az envyket? szerintem nagyon jó... nem rossz minőség, szép kijelző....
-
válasz
SeniorTilla #32315 üzenetére
Na igen, persze azt is meg kell nézni.
Különösen gyanús, ha az illető esetleg nem szándékozik adásvételi szerződést írni - az pedig alap! -
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32291 üzenetére
ott a pont
,csak én kicsit keményebben fogalmaztam volna,ezért is nem reagáltam.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32297 üzenetére
tényleg, ha már itt tartunk, szeretnék a közel jövőben egy laptopot venni és hp-t, mert eddig is azok voltak.
mikre kell figyelni, hogy nem-e lopott a gép? miket kell megnézni, ha úgy tetszik leellenőrizni? bármit...mik azok? -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32291 üzenetére
nem vagyok vele tisztában sajnos.
de leteszek róla inkább.
azt hittem laptopnál is van olyan lehetőség, mint desktop alaplapnál, hogy kipattintja és bepattintja az ember, de itt más, macerásabb, úgy hogy inkább nem is érdemes belekezdeni.
egyébként gondolom, olyan 10-15ezer a bios chip cseréje, ami elég sok egy elfelejtett illetve benne maradt jelszó miatt. -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32283 üzenetére
de kár, hogy laptopnál nem lehet úgy megcsinálni.
ez veszélyes is nem? felhevíteni ott a cuccot, a környező áramkörök nem sérülhetnek meg közben?
és ha véletlenül az az anyag amit felolvasztanak, majd rátesznek az ha elfolyik valahova az nem veszélyes? -
GEPESZ66
veterán
válasz
SeniorTilla #32284 üzenetére
Enter-t nyomtam, de lehet, hogy számot kellett volna?Megnézem ismét!
-
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32268 üzenetére
gondolom aksiról akar játszani nem? Mondjuk olyankor is mehet az erősebb vga
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32263 üzenetére
igen, valami mást tölthettem le, de már nem akartam lemezeket pazarolni, hogy hátha ez-meg az jó lesz.
-
retexis
tag
válasz
SeniorTilla #32259 üzenetére
Köszi, akkor úgy látszik sehogy sem tudom elkerülni mondjuk a sata driver integrálást stb.
Gondoltam, esetleg van ezeknek a bios-ában valami rejtett opció. -
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #32254 üzenetére
"vedd ki"
működés közben?
Más: mennyire feelinges a világító bill? ilyen feature nincs a mostani gépben, lehet bele olyan magyar billt kapni ami tudja ezt? és mennyibe fáj egy olyan? Vagy nem nagy dolog? (Kb vakon gépelek)
-
válasz
De lehet, hogy a gyári 4gb-hoz hozzádobtak 1-et...
(#32246) Prof01
Simán megéri, ha valóban addig tart a garija! -
albi31
aktív tag
válasz
Én már gondolom,hogy mit talált,de az 420Pound postával!
-
wmati
addikt
válasz
SeniorTilla #32243 üzenetére
Random idő közönként ki fagy pár másodpercre a gép mindegy éppen mit csinálok win többször újra húztam hdd cseréltem már és elméletileg a ram is rendben
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32220 üzenetére
akkor ha majd problémám lesz vele hozzád fordulok!
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #32218 üzenetére
mert pl volt probookom és a világnak sem tudtam működésre bírni a quickwebet, azt írta ki annó, hogy itthon vagy is nálunk nem működik.
van valaki aki használja ezt a funkciót pro vagy elitebookon? -
Breeze
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32180 üzenetére
Ez hülyeség
azért egy i3-s procival lehet dolgozni és netezni
sőt még játékra is jó...
-
Tenken
őstag
válasz
SeniorTilla #32175 üzenetére
Valahogy úgy tudnám leírni, hogy hirtelen felpörgött, majd leáll és ezt ilyen pár másodperces közökkel ismételte. Gondolom beindult volna, de valami gebasz volt és abba hagyta.
Most minden esetre jó... Remélem így marad. -
Tenken
őstag
válasz
SeniorTilla #32173 üzenetére
HD sentinel 100/97%-ot ad neki. Ennek még jónak kéne lennie egy darabig.
-
Fire_Vire
tag
válasz
SeniorTilla #32167 üzenetére
Hát azért hoztak már hozzám nem is egy olyan gépet ami nem indult el mert lemezolvasási hiba volt rajta. Aztán a telepítés mégis megoldotta
. Azért mert 1 - 1 szektor megsérül még nem kell kidobni
.
De ha nagy tényleg mértékű a hiba akkor valóban nem fog segíteni az újratelepítés. -
Tenken
őstag
válasz
SeniorTilla #32167 üzenetére
Igazából döntetlen lett. A végén már a BIOS teszt sem futott le rajta, elvittem gariba, ahol kivették, majd vissza helyezés után indul minden újra... Ezek után biztos, hogy fogok szerezni egy nagyobb lemezt, biztonsági mentéseknek. Mennyi élettartama lehet egy ilyen hdd-nek amúgy?
-
Monyos
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32161 üzenetére
Akkor ebből következik a másik kérdésem:
Hogyan tudnám életre kelteni a funkció billentyűket, mert a hozzá tartozó drivert/programot nem találtam meg én sem. -
Breeze
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32155 üzenetére
Üdv!MEgvolt...vissza raktam egy régebbit...eddig ugy néz ki(lekopogom) hogy jó...
-
bandi0000
nagyúr
válasz
SeniorTilla #32129 üzenetére
Áhh nem az enyém meg am is működik még szóval jó az
KöszönömUSB boot van csak usb cd olvasót ír meg usb merev lemezt asszem akkor penről is menne? Mert ha simán rádobom a pendrivra a fájlokat akkor nem ismeri fel lemezként, am windows 7
-
reflxx
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32114 üzenetére
Szia köszi a választ, semmi furcsa hangot nem ad csak a szokásos. De amikor ki kell kapcsolni (hosszan nyomom ki/bekapcs gombot akkor egyet "cincog"
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #32105 üzenetére
Ez az, hogy a végletekről beszélsz, miközben én csak annyit mondtam, hogy 1600x900-nál 15,6 és 17,3 között nincs akkora különbség, hogy megérje csak ezért a másik gépet venni. Szó sem volt kis kijelzőkről meg fullhdról
(amúgy van alkalmam naponta látni 15,6 fullhd kijelzőt, az egy betegség, használhatatlan).
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #32103 üzenetére
fentiek low-cost userekre nem vonatkoznak, ott úgyis mindegy mi, csak menjen és kis helyet foglaljon, ja és üzleti legyen
Az a baj, hogy te meg pont a másik véglet vagy, így aztán ugyanannyira túlzol, mint azok, csak a másik irányba
Az igazság meg a kettő között van.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #32098 üzenetére
Én nem vettem észre különbséget, 1 évig használtam a 17-est, utána váltottam 15,6-ra.
-
Sergoo
csendes tag
válasz
SeniorTilla #32087 üzenetére
szia
kérdeztem is hogy, ha esetleg lenne valami HP alternativa
-
Rx
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32042 üzenetére
Rendben!
Köszönöm a segítséget!
-
maxima
tag
válasz
SeniorTilla #32015 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válszt.
Sajnos az sp3-ban sincs benne a driver, és sajnos kénytelen vagyok
telepíteni egy win-t és csak xp-m van.
W7-et lopni (meg általában szoftvert) nem akarok, W7-et venni meg
pláne nem.
Linux-szal nincsenek ilyen gondok.Dell XPS:
> integrálnod kell a Sata illesztőt a telepítő médiába pl: nLite program segítségével.
Na ezt nekem újra kellene tanulni, baromi rég egyszer csináltam ilyet.
Üdv.
-
válasz
SeniorTilla #31995 üzenetére
De igen, a töltő...
Pedig nem is ittam...
-
KeptnKirk
csendes tag
válasz
SeniorTilla #31980 üzenetére
Azt tudom, de legalább megmozdítsa az adobe premiere és encodert, és SD-ben tudjak vele dolgozni (ne csak a deskropon),már megérné. :-)
-
válasz
SeniorTilla #31979 üzenetére
Nem az optikai meghajtó, hanem a HDD caddy szorult be, és ha jól tudom, ott nincs kioldó nyílás, vagy tévedek? Ha igen, akkor milyen kioldó nyílásra gondolsz?
-
buenavista
csendes tag
válasz
SeniorTilla #31811 üzenetére
Driver telepítés előtt mindkét kártya szabványos vga -nak van feltüntetve az eszközkezelőben. A hp-s driver pedig mindkét kártya illesztőjét tartalmazza. BIOS-ban nem lehet a kártyát tiltani. Meg nem is tudom hogy melyiket kellene. Ha jól értem először az egyiket és utána a másikat kellene telepíteni de hogyan? Tiltsam a kártyát az eszközkezelőben? A hp-s driver meg mind 2 vga illesztőjét tartalmazza....
-
buenavista
csendes tag
válasz
SeniorTilla #31811 üzenetére
Köszönöm a válaszod de kifejtenéd bővebben, ugyanis én letöltöttem és írta is hogy tartalmazza mindkét kártya drivertét + cat centert, + javításokat (kék halál) ..DE telepítés közben kék halál aztán csök. módban vga eltáv majd így tudom elindítani a vindowst 7 (64bit) vagy csak javítással. Leírnál pls egy folyamatot hogy Te hogy csinálnád? Köszönöm
-
Goatman
aktív tag
válasz
SeniorTilla #31800 üzenetére
Értem, köszi a választ. Idehaza én sem látok nagy különbségeket az árakban, elsősorban megbízhatónak tűnő európai eBayeseket, Amazonosokat néztem. 10-12k lenne átszámítva, csak hát számomra nem mondanak sokat az utángyártott brandek, hátha valakinek igen
-
mlkcy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #31781 üzenetére
Szia,
köszönöm szépen. valószínűleg ez lesz a megoldás...
üdv
-
johndeegwed
tag
válasz
SeniorTilla #31757 üzenetére
SeniorTilla____ Windows 7el vásároltam eredetileg vista volt rajt ezt onnan tudom h rajt van a gyári cimke és termék kód
Répapüré_____ Sajnos nincs lehetőségem sem 9-10 éve win felhasználó vagyok próbáltam a rendszeren bellül mindent amit lehet de nem találtam energia sémáknál és általad említett helyen sem (Win 8 és Win 7)
-
derapo
tag
válasz
SeniorTilla #31756 üzenetére
A ventit nem cseréltem,de az pörög mint a dreidel..
bios-t is cseréltem..mindet kipróbáltam.Most tanácstalan vagyok.
Pedig úgy szeretem ezt a gépet..
-
Daert
őstag
válasz
SeniorTilla #31732 üzenetére
Akkor inkább EZ
-
Daert
őstag
válasz
SeniorTilla #31730 üzenetére
Természetesen,azt tenném fel amit a géphez gyárilag kiküldött a HP support.
2db DVD lemez.
Akkor elég a 16-os is ha lemezenként teszem fel a pen-re,gondolom..... -
Daert
őstag
válasz
SeniorTilla #31727 üzenetére
Alternatív megoldást használtam.
Viszont az lehetséges hogy a recovery lemezeket teszem fel Pendrive-ra a fentebb említett progival?
Ha az SSD az optikai meghajtó helyén van és a HDD a gyárin akkor minden gond nélkül felismer a rendszer mindent. -
Daert
őstag
válasz
SeniorTilla #31725 üzenetére
Az a baj hogy akkor nem tudom a recovery lemezről a bootolást végezni.
Lehet olyat csinálni hogy veszek egy 16/32Gb-os pendrive-ot és arra teszem fel a gyári recovery lemezeket a Windows 7 USB DVD Tool progival,így kin tudom iktatnia lemezről bootolást. -
Daert
őstag
válasz
SeniorTilla #31723 üzenetére
Az a furi hogy eddig is az SSD-n volt a rendszer,de az Optikai meghajtó helyén,míg a gyári HDD a rendes helyen.SSD firmwaret hogy tudok frissíteni?
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #31707 üzenetére
Okés, akkor írjunk listát és engedjük egymásnak az embereket? Vagy ez így hogy? És decibelmérővel megnézzük melyik tábor röhög hangosabban?
Neked sem kell megértened honnan van tapasztalatom. Nekem is van ügyfelem, most meg már főleg. Plusz én egyedül dobozos kora óta használtam egy gépet annyi ideig, ameddig a kedves ügyfelek elég valószínűtlen. Úgy, hogy nekem van fogalmam másról is, a konzumer vásárlóknak meg hát ritkán. És akkor finom voltam. Dettó van szervizes ismi nekem is, az ő véleménye is ér valamit. Akkor egyezzünk ki döntetlenben.
Én is ezt mondom. Van itt egy olyan ember aki ült egy autóban 0km-es korától egészen 450.000km koráig, meg egy olyan, aki nem. Mindenki eldönti mit hisz.
Eszem ágában sincs sértést tolni Rád, vagy bárki másra. Csak az zavarja a csőrömet, mikor valaki megmagyarázza azt, ami megtörtént, létezik, láttam, átéltem, az valójában nem történt meg, nem létezik és biztosan álmodtam. Aki kíváncsi pedig hamar megöregszik, könnyű a billentyűzet mögül becsmérelni a másikat, hogy nethuszár, szintén. Hidd el, a tanszékvezetővel egyetemen ugyanolyan borzasztó modorban beszélgettem, mikor már láttam rajta, hogy itt bizony valakinek elgurult a gyógyszere és totál hülyére vesz. Pedig ő azért elég nagy ember és durván le tud szívatni.
Borzasztó tulajdonság, én is utálom magam ezért, de sajnos ha nem tudja valaki 1:1 cáfolni azt, amit én átéltem, akkor felőlem lehet a Jóisten is, nem fogok behajolni előtte, az hiteltelenné tenne, az meg nagyon szar dolog. Számomra legalábbis. Úgyhogy ne, ne légy kíváncsi rá milyen vagyok ilyenkor szemtől szemben sem, mert még rosszabb leszek.
Részemről pedig semmi gondom ezzel az egésszel, én továbbra is küldöm hozzád az ügyfelet, ha épp olyan géped van ami neki kell. Függetlenül mindettől. Mert nem Veled van bajom, csak egy állításoddal, vagyis inkább annak a körítésével.OFF vége, tényleg. Megbúbolnak minket.
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #31702 üzenetére
Aztaleboprultszivarvégitneki. Neked aztán lehet időd, ha több száz volt, akkor az életedből csak dv5 és dv6 előtt elöltöttél alsó hangon fél évet, de inkább többet. Tisztán, és gépenként 24 órát számoltam csak, ami ugye az én ~800 napos tartós tesztemhez képest simán mérvadó, sőt, többet ér. Jah
Hint: Jobb napokon ~ 50 gép nekem is átmegy a kezeim között, de eszembe nem jutna vauvauzni olyannal, akinek over 4 éve van olyanja, mert bizony ő tudni fog olyat amit én nem.Na ezután tényleg mindenki eldöntheti kinek hisz, hiszen ha ilyen kaliberű dolgokkal nyomulsz, akkor alsó hangon lehet 200 alteregód és 0-24-ben gépek előtt ülsz. Ami azért már valami.
Még egyszer elnézést, nem tudhattam, hogy rólad van szó, így már érthető. /cinizmus
Könyörögve kérlek, fejezzük be. Én tényleg tisztelem a munkásságod és minden mást is. Csak ne akarj már egy olyan tulajjal vitatkozni egy gépről, aki alsó hangon 10* annyit vert bele egy típusba, mint Te és álmában csavarra sorolja neked a gépet, és fordulatszámokra bontva tudja a ventivezérlést. Mert akkor azt kell feltételeznem direkt szórakozol.
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #31681 üzenetére
Hány régi és hány új dv5 vagy dv6-ossal volt dolgod saját kezűleg?
Úgy 20-30 körül, ebből a közvetlen környezetemben ment vagy 3-4, meg ugye a saját.
És ki a túrót érdekel az új DV5? Vagy bármi más? Miért terelsz vagy akarsz olyat belemagyarázni amiről szó sem volt? Volt bármi gondom az új dv5-el és egyebekkel? Nem. Továbbra is az van, hogy én használtam egy gépet nagyon sokáig, te nem. Én beleküldtem 2 év fölötti használati időt (olyan 800 nap körül), te nem. Nekem jóval több tapasztalatom van abból a típusból, mint neked, bár lehet erre is tudsz valamit. Ennek ellenére valamiért be akarod bizonyítani, hogy azok a hibák amik azokban voltak/vannak nincsenek, sőt.Miért fáj az neked, ha bárki bármi rosszat mond egy elcseszett gépről? Nesze itt az "új" elitebookom, a dvd drive fölött zéró merevítés, ropog mint állat. Új korában 600k lazán megvolt, érdekel? Az x200-akon meg szanaszét reped a palmrest. Mégis volt/van ilyen gépem. Mégsem kardoskodom, hogy fúúú, de ez egy állat gép, ennek ám semmi baja. Túróst.
Lépjünk tovább, mielőtt általánosítunk én is azt mondom. Ezért is írtam azt, hogy adott típus, nem pedig márka. Megértem a Sony és HP iránti érzelmi kötődésedet, de ami szar, az szar, és ennyi.
És befejeztem, tényleg. Elég.
-
bocsika
aktív tag
válasz
SeniorTilla #31682 üzenetére
Köszi.
Pont most találtam után-gyártottat 17$ ért free shippingel ámerikából(Ki a franc veszi meg így itthon 15ért
)
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #31670 üzenetére
Mi az a Sárkány, aminek szép képe van?
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #31669 üzenetére
Megint írom, hogy de, szinte mind. Menj el, kérdezd meg akkor a szervizesünket, hogy mennyire pörgött az alaplap ezekben a gépekben, utána menj el, nézd meg mennyi ilyen gép van bontáson és mennyi maradt meg. Szép állapotban főleg. Butaságot bárki tud, de például egyetlen cáfolatot sem láttam tőled arról, hogy igen, a jóféle 9600m gt-s gépek ne melegedtek volna mint a barom. Mert de melegedtek mint a huzat. És de a lakkfekete ránézéstől is karcolódik. Lehajtásnál meg karistolja az érintőpadot. A kijelző merevsége több, mint suta, support 2 év után olyan tempóban fogyott el, mint annak a rendje. És igen, az érintőpanel már dv6000 óta fosos mert egy idő után lehal meg hektikus. A hozzá adott szoftver összeakad mindennel. Most amúgy tényleg egy olyan emberrel kell vitáznom akinek volt max 1-2 hónapig, nekem meg sok évig és az utolsó csavarra fújom az egészet? Tényleg van annyi tapasztalatod ezzel a géppel, mint nekem? Kérlek, mesélj, iszom szavaid, holnap megyek és felmondok, mert úgy látom én nem értek ezekhez a masinákhoz. Elég vicces, hát na, de tudod mit, legyen. Hazudok, sőt, kitaláltam mindezt. Egy atom ultra brutáljó gép az összes, ajánlom mindenkinek.
Másik:
Nem, nem volt VGA hibás ebből, az a 8600m gt volt, puszi. Az még a repedős tokos 80nm-es dolog volt. Ha a 9600m-es elhalt, akkor az hűtés és pocsék forrasztás miatt volt.
1 embernek? Mit szívtál?Az a kemény, van egy másik barátom ex koliból, ő 1180-ast vett, neki is legjobb barátja a hűtőpad volt, szólok neki, hogy bakker, annak a gépnek semmi baja, hát most mondták. Meg szólj apróra is a 10 bontósnak, hogy rakják össze, nem is ment az szét, csak úgy tűnik.
Amúgy pont itt egy példa, hogy az istencsászárüberbrutál elitebook is el tud romlani... akkor most szar az összes elitebook?
Általános jellemző, hogy nincs rá support? Nem. Lakkos az egész? Nem. Lifeg minden mint az állat? Nem. Azonos konfiggal throttling körül van a hőmérséklet? Nem.
Ezekről beszéltem? Igen. Van értelme idekeverned és belehúznod olyat, amit nem írtam? Nem. A T60-nak is otthon olyan IPS kijelzője van, hogy kettévizeli a gépek 90%-át, és akkor mi van? Nem erről beszéltünk, ez nem árvíz, hogy tereljünk mindent.Köszi. És tényleg fejezzük be.
-
válasz
SeniorTilla #31670 üzenetére
akarom mondani 8740w, nem 8470...
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #31656 üzenetére
Ez a felület ilyen használat mellett semmi egy matt felületen.
Ha most tényleg azt kell bizonygatnom, hogy a világ legérzékenyebb felülete a lakkos fekete, akkor nincs miről beszélni
Itt a TP-m, ha te azt leműveled egy konzumerrel, amit én ezzel, és legalább ilyen jól bírja magát, fizetek 2 hétig napi szinten egy rekesz sört. Te sem gondoltad komolyan, hogy épeszű ember 1 lapra merne rakni egy jó üzletit egy kommersz géppel. Elég vicces is volna.Répapüré: Címezd nekem, ne az okos fiúnak a világban...
Igen, szarráment az összes, mert vagy lefőtt mint a kv, vagy alaplapos lett mint a huzat. Az a baj a hozzád hasonló "mókás fiúkkal", hogy van 1 működő gépe és attól mind az lesz. Az enyém ment, meg megy most is. Ettől függetlenül egy olyan elb@szott konstrukció volt az egész, ahogy van. Írhatsz mellé minden badarságot, menj el, kérdezd végig a tulajokat hogyan haltak meg sorban 3 éves korukban a gépek, főleg az AMD-s verziók, de az Intel is alkotott rendesen. Meg a csinos krómkeret körben mennyire érzékeny, és az érintőpad mennyire halt el egyik napról a másikra, és karcolta a lehajtásoknál a fedlap, mert a gumi nem tartott el. Vagy irányíthatlak a szervizes kollegához, de nyilván ő is hülye
Nem ahhoz kell a tökösség, hogy verje valaki a mellét, hogy fú, mekkora atomjó gépet vettem, hanem ahhoz, hogy bevalld, ha nem. Én bevallom, hogy 4-5 évvel ezelőtt úgy vágtam ki 200k-t egy csilivili fullműanyag eladommagam gépre, mint annak a rendje. Jó volt, szép volt, elég volt. Kíváncsiságból: milyen mennyiségben használsz gépeket és milyet, vagy hány száz megy át úgy a kezeid között hetente? Gyanítom, nem sok.
-
válasz
SeniorTilla #31658 üzenetére
Szó nem volt Pavilion-ról vagy HDX-ről.
Azért veszik főleg, mert ár/érték arányban jó, illetve rajta van egy nagy gyártó logója, ami egy átlagos usernek a minőséggel/megbízhatósággal egyenlő.
Újabban én sem tapasztaltam a P-kel nagy hibákat, bár itt-ott nyüszögött a zsanér egy-két tesztgépnél, pár éve még a hűtésükkel volt gond, azóta nem volt kezemben consumer HP, csak más gyártók consu hulladékai.
Nem direkt fikázom a consu gépeket (mint pár fórumban oly sokan), de sok rossz tapasztalatom van velük (még egyszer megemlítem, nem a Pavilionra gondolok, hanem főleg más gyártók belépő szintű termékeire), így én biztosan elköteleztem magam az üzleti notik mellett.
-
válasz
SeniorTilla #31656 üzenetére
Konkrétan, a felület egy dolog, persze hogy azt is lehet karcolni, de az anyagminőség, súly és összerakás (illesztési hézagok) már más tészta. Egy Pro- vagy EliteBook azért pár év után sem lötyögő zsanérokkal és nyiszogó műanyagokkal cserél sokadik gazdát, és azért ezeket aktívabb felhasználásra veszik, legtöbbnek adják rendesen. Sajnos elég gyakori hogy a 100-150k-s consumer gép (ha drágább, akkor erősebb hardvert takar, viszont a hűtése ugyan olyan sz@r) pár év után nyiszog, esetleg elreped a műanyag (töltő csatlakozónál előfordul, illetve a csuklótámasznál, talán a zsanérnál), tapipad már kopott, zsanérok lötyögnek, billentyűzetek kiesnek. Ez a nagy átlag, persze vannak kivételek, de mikor ismerősi/rokoni körben a consumerek halnak el 2-3 év átlagos használat után (net/office/film/zene/letöltések/ezeréves játékok), mert épp a hűtésük nem megfelelő, vagy épp azt hallom hogy hiába takarította ki, fél óra terhelés után lekapcsol, esetleg műanyag darabok törnek le a hőhatás miatt. Persze van kivétel, nekem pl. mindkét ProBookom új állapotú, de a világért nem adnám akármilyen consumer gépért.
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #31629 üzenetére
Mi? Nem. A töltő csatlakozónak eddig sem volt baja.
A töltőcsatlakozó az tökéletes. A gép és a dokk közötti csatlakozó tud néha erős mozgatásra USB-t ledobni.
-
vzotya80
csendes tag
válasz
SeniorTilla #31634 üzenetére
ok, köszi, akkor engem kevertek meg a dologban nem kicsit.
-
vzotya80
csendes tag
válasz
SeniorTilla #31632 üzenetére
pcie kártyát nem tudom kicserélni?
basszuskulcsusz, pedig meg voltam róla győződve. köszönöm a felhomályosítást.
-
FRENK1988
veterán
válasz
SeniorTilla #31619 üzenetére
Azt tudom vissza is állítottam, amugy a kép nem vibrál csak kib@szott hamar elfárad tőle a szemem
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #31622 üzenetére
Olyan mindegy, 5k-ért hagytam alfánál a 120-ast és 6k-ért hozom el 1 óra múlva a 135w-osat, és mindenki happy. Innentől meg 1000% tutira megyünk. Ha így sem jó akkor a dokk kukás.
-
válasz
SeniorTilla #31619 üzenetére
na most áttettem a Sárkányt 59Hz-ről 60Hz-re, és a képminőség megváltozott. Ne mmondanám hogy jobb vagy rosszabb lett, de más az biztos. Talán plasztikusabb lett, mint előtte.
Visszaraktam 59-re, de így már nem látok változást, érdekes...
-
Tikakukac
titán
válasz
SeniorTilla #31620 üzenetére
Sok mindent hallottam meg olvastam, a sima dokk az rendben is van, elviekben ez is megy 120-assal. Vagy nem. Mindegy 1.5k rádobás a sima töltőhöz képest és akkor ezer%, hogy szarráhajtva is bírja a tempót.
Nekem az a 0.5V böködi a csőröm amúgy, nem tudom milyen tervezés lett az áramkör és ennyivel is stabil maradna-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Delta Force (2024)
- Sorozatok
- Ingatlanos topic!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest