- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcsi84
aktív tag
Nem akarom elkiabálni, de lehet megoldottam a problémát. Annyira felidegesítettem magamat, hogy keresgélni kezdtem a youtube-on. Találtam egy videót, ahol két műanyag elemmel rögzítik a gombot. Mondom mintha valami hasonló elven lenne ez is rögzítve, ahogy oldalról bele láttam.
Addig próbálgattam, ameddig úgy néz ki megszereltem.
Sajnos az akksi nincs nálam, hogy kipróbáljam de, maga a gomb eddig is működött lenyomásra, csak a fedél állt rosszul. Most csak a lenyomás érzésről tudok következtetni, de úgy működik mint az összes másik, érzésre.
Remélem rendben van és leszállhatok a körhintáról. -
sagit
veterán
Hát ja, elég nagy szívás. Ha megvenném a gyári nyákot akkor a caddy ~21k lenne ami borzalmasan sok. A gyári szuper bill volt 13. Szerintem irreálisan drága a caddy így. Még 9k is sok érte.
Na mind1, megrendeltem ezt: [link]
Csak be kell csavarozni. Pont passzol.
Más: TP topikban felvetettem már hogy a wifi kártyám jól átmelegíti a házat ( Intel 5100 )
Utazás közben a proci és ssd környékén csak langyos a ház ha nem terhelem a gépet túlságosan ( Net, office,film). Viszont a wifi kártya szépen fel tud melegedni, már-már zavaróan átmelegíti azt a takarót ami takarja.Tehát arra jutottam hogy veszek egy nano wifi-t és 1 USB-t beáldozok az 5-ből. Azt fogom használni és a gyárit kikapcsolom. Ha a jelerősség gyenge a nano wifin csak akkor kapcsolom be a gyári wifit.
Ki is néztem ezt a TP-Linket
Meg is rendeltem volna Pécsett de nem tudnak hozni abban a boltban ahol szeretném. Ezért kicsit gugliztam és kiderült hogy a Mercury is legyártja ugyan ezt saját néven (MW150US). Gondolom licenceli vagy mittudom én.
"The Mercury MW150US is a re-branded TP-Link TL-WN725N mini USB wireless-N adapter. They differ only in the style and color of the housing."
Meg is rendeltem ezt is a kínaiaktól: [link]
-
sagit
veterán
Első körben megvárom mit válaszolnak, utána majd kitaláljuk mi legyen
Minden fontos adatom folyamatosan szinkronizálva van, azzal nincs gondSanyabá :nem lesz ezzel baj működés ügyileg. Az hogy a műanyag bezel mennyire passzol csak akkor fog kiderülni ha ideért szerintem.
Haverom ilyet vett: [link]
Ez jó bóvli, pedig képen nem tűnt annak.
-
sagit
veterán
ebay-es legolcsóbb keret 4700
Haverom ilyet vett az ő gépébe. Hát borzalmasan gagyi, a furatokban nincs menet és kicsik. A műanyag bezel eláll a géptől ( hajlítgatni kellett) és a színe is elüt. Én is ilyet akartam de inkább 1 rendes. Már bánom hogy a 6k-s aprós darabokról lemaradtam.
az usb 3.0 amit szintén megrendeltem ~2k
remélem a napokban ez ideérFRENK1988: be, de mást már nem tudok venni a géphez úgyhogy többet nem költök rá
-
Z86
őstag
& Thusor
Köszi!
Nem olcsó mulatság.
Egyébként én is vártam már 6 hetet egy optikai meghajtó cserére, de szerencsére nem hagytam ott az egész gépet, azt meg lehetett oldani anélkül is.
Volt már máskor is hasonló eset itt, úgy emlékszem talán egy alaplapcserénél, szintén 8530-as volt talán. Többszöri csere, hibás alkatrészek.
Lehet, hogy ennek a típusnak ilyen vacak az alkatrész ellátottsága. -
qwertly
addikt
Szia!
Hát amikor vettem úgy gondoltam,jobban megéri mint valami intel atomos mini notiamit most is gondolok.De hát erre a hdd mizériára nem gondoltam.És legalább 120GB 1.8 ssd kellene bele,az meg jelentősen drágább mint a 2.5 ssd,Gondoltam arra,hogy a dvd meghajtó kiveszem és abba teszek egy 2,5 ssd igy talán olcsóbban kijövök mint az 1,8 ssd megoldással
.
-
sagit
veterán
akarod mondani uSata
qwertly: TheCif-nél láttam eddig a legnagyobb uSata 1,8"-as vinyót, 15k-ért 250-es az aprón
de ssd-vel jobban jársz valóban, én úgy oldottam meg hogy a DVD helyére raktam átalakítóval egy 2,5"-os normál noti vinyót, a gyári helyére meg megy egy ssd
dokkolót én kifogtam az aprón 4-ért, de figyelni kell
wwan modemet ebay-ről érdemes rendelni, 5k körül megoldhatóa magyar bill tényleg drága, én se cserélem le az enyémet
-
Tikakukac
titán
Ilyesmi tüneteket kaptam én is. A videó már szaggatott (gondolom megfogta a hővédelem), iszonyatosan meleg volt, és a venti a pofáját be nem fogta.
Pedig én felraktam a win7-et, meg a komplett driver és szoftvercsomagot, és oké, melegedett, de hát dolgoztattam is. Egy sima filmnek azért nem kéne Csernobilra olvasztania egy gépet, holnap minden kiderül, reméljük igazunk van.
Mindenesetre a WMP egy gány lejátszó, Pavilionon sincs már rajta, az egyik régebbi vlc támogatja a távirányítót, így repült a francba. -
Tikakukac
titán
Sajnos már alszik, de nyakamat rátenném, hogy WMP volt a lejátszó. Vagy ha nem akkor valami a háttérben bugzik.
Egy sima videónak nem szabadna hővédelemig veretni egy gépet, pláne mivel tényleg semmi humbug, egyszerű kis nonHD filmeket néznek.
Holnap remélem idekerül és akkor kap mindent, de amíg atomstabil nem marad stressz tesztek alatt, addig el nem viszik, az ziher. -
Gutenberger
tag
köszönöm! Egy lépéssel tovább jutottam. DE, a telepítés első része után, amikor újraindul a következő üzenet jön:
- disk error
- press any key to restartaztán
cd-romró, vagy dvd romról indításhoz nyomjon meg egy gombor....
nem tudom mi ez az egész, de már 6x próbálom?
Van ötletetek?
-
Pocok256
veterán
Én meg még SSD -ről is torrentezek
3 év gari van számolások szerint ilyen használat mellett olyan 10 év múlva dobja fel a bakancsot
Kérdem én akkor már hol akarom én még ezt az SSD-t használni
3 hónapos az eszköz most kb és 34 nap működési idő van benne és 1 terrabájt összes írt adatmennyiség. (120 gigás agility 3)
Az adatvesztéstől meg nem félek mert minden fontos infot felhőben tárolok
Az eszközt én is azért veszem, hogy használjam nem pedig azért, hogy vigyázzak rá -
-
sagit
veterán
és tényleg megjavította
a poén az hogy nagy farok vagyok, barátnőm 2510p-je egyáltalán nem látta a memóriakártyákat win7 alatt, a hp oldalán win7-hez meg nincs card reader driver, úgyhogy felrakram az xp-s driveot neki is és jó is lett (az is richon valami, talán ugyan az)
a poén az hogy 2530p-nél sincs a listában win7 64bit ultimate-nél
csak xp-nél és vista-nál ( ugyan az a driver)eszembe se jutott megnézni magamnak is, pedig asszony gépével ezért szívtam egy délutánt
na de a lényeg hogy most nekem is jó, köszi
(mondjuk nem egy gyors fajta ez az sd card reader)
egyébként a hp oldalán nem mindegyik driver up to date ( intel driverek )
majdnem mindenből van újabb, itt lehet csekkolni: [link] -
-
B-L-A-C-K
titán
Köszi, ezt már néztem én is, csak többet dobott ki rá amit én néztem...
De akkor ezek szerint ott nem egyből csinálják, amúgy ez volt az ami hozzám a legközelebb van, BP-n viszont az általad linkelt helyeken csak 4 ilyen hely van. Akkor oda viszem valahová.
Amúgy mit jelent ez az egyből megcsinálják? Pár óra vagy fél nap vagy hogy megy ez HPéknál...
-
Teemu
tag
Sziasztok.
Igen elolvastam,és vissza is olvastam itt a fórumon. Nekem úgy tűnt,h nem nagyon voltak gondok a renew gépekkel. A garanciális dolgok még kicsit ködösek,és a billentyűzetes téma ami nem tetszik. Nekem fontos a magyar billentyűzet. Nem szeretnék pavilont se,mert azokon nincs magyar bill, + nem is igazán ismerem őket.
Kinéztem egy ilyet erről milyen a véleményetek:
HPQ nx6310 (ES469)
business class
• 15"XGA (1024x768pixel) anti-glare TFT LCD • intel GMA-950 maximum 224MB video
• Core-Solo T1300 (1.67GHz/1MB/667) • 512MB DDR-2 • 60GB HDD • DVD+/-RW DLayer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Microsoft Windows XP Home Edition• renew • 1év nemzetközi HP garancia• akciós nettó ár: 83.300,-(Ez tényleg business class kategória?)
Amúgy a gépen netezni,photoshopozni, szöveget szerkeszteni, meg filmeket nézni szeretnék meg hurcolászni magammal,és ezt kéne szegénykének megúsznia ép bőrrel. Megússza? Gondolkodtam sokat thinkpad-en csak azok 2szer ennyibe kerülnek annyi pénzt meg sajnálnám kiadni,mert nekem tényleg nem létszükség egy notebook csak jó lenne vele netezgeni pl mikor Debrecenből utazok haza.
Jah,és igen az egyik fontos dolog. Ezeknek a renew gépeknek az aksaik ugye elvileg nem voltak használva,és ha nem voltak akkor kb mennyit képes működni akumlátorról? Az energiagazdálkodás se lenne nekem egy utolsó szempont egy hordozható gépnél. (Tudom ,h nincs odaírva ahhoz a gépet amit fent írtam,de hátha vki tudja,h milyen aksival lehet hozzájutni.) -
soccerfan
csendes tag
1680x1050
22" pixelméret: 0.282 mm
15,4" pixelméret: 0.197 mmÉn is nézegettem hasonlót, aztán végül nx6325 lett... (1400x1050) Nekem nem volt nehéz alkalmazkodni ehhez. Talán az volt furcsa egy kicsit, hogy a weblapok többsége elfér a kijelző bal felén
Példának: az nc8430 -as notit is szerelik ilyen (WSXGA) kijelzővel [link]
Ebben a cikkben talán ezt a felbontást fényképezték le: [link] -
Damage
senior tag
Ez nehéz kérdés. Az asztali gépem egy Thermaltke Xaser ház (4 venti), egy húzott Barton proci TT Xaser procihűtővel, ami elég brutál darab, képes 5000rpm-re is felmenni + egy húzott 6800-as nVidia VGA kártya, ami szintén felpörög néha 5000-es rpm-re. Ezek után hangtalannak tűnik a noti. Amikor az asztali gépen az összes venti alapjáraton van és a noti max fordulatszámon, olyankor is hangosabb az asztali gép.
Nálam nem tapasztalható, hogy a noti ventije állandóan járna, ahogy mások leírták (tudtommal Intel alapú gépeknél jelentkezik ez a probléma, de ez is orvosolható). A szobában ahol használom, mindig kellemes 26 fok körüli hőmérséklet van. Játéknál a legkisebb hang is elnyomja a hűtő "zaját". Leginkább asszerint nézem, hogy megy-e a venti, hogy a kimeneti nyíláshoz teszema kezem. Ha fújja a meleg leevgőt, akkor megy. Szerintem egyáltalán nem hangos, de ez szubjetív és sokszor olyan alacsony fordulaton pörög, hogy sötétben, csendben sem hallom NETezés közben. -
Damage
senior tag
RAM-ot cserélni? Esetleg bővíteni? Szerintem elég 2x1Gb 667-es RAM, bár nem tudom, hogy mire használnád a gépet.
A garibővítésre az első éven belül van időd. Vásárolhatsz + 1 vagy 2 évet, így összesen 2 vagy 3 év garancia lesz a gépre. Ezen belül is van többfajta. A legdrágább gari magába foglalja, hogy eljönnek a gépért és házhoz szállítják utána. Talán még cseregépet is adnak a javítás ideje alatt.
Tudtommal a RAm bővítés, csere garanciavesztéssel jár, mivel meg kell bontani hozzá a házat. -
Damage
senior tag
Igen, csak natív felbontásban használom (kivétel 3D játékok), 1680x1050-ben készült a kép.
Természetesen nem a notival van a gond Vista alatt. Sőt, tökéletes drivereket adott a HP minden egyes hardware elemhez. Ilyen problémám még nem volt. Nem is hinném, hogy lesz. Az első telepítésnél a Vista úgy állt fel, hogy mindent felismert. A Winchester 3 particióból áll, ebből az egyiken fent van a Vista és a szükséges driverek. Mivel minden egyes byte számít (még egy 160 Gb-os winchester mellett is), ezért felhívtam a HP Mo-t. Mondták, hogy semmi probléma! Megkérdezték, hogy hova küldhetik a két DVD-t. Az egyiken a jogtiszta magyar Vista Business, a másikon a laptophoz tartozó Vista-s driverek, Norton, Office2007 stb.
Nagyon korrektek voltak!A kért kép:
Párhuzamos doc 120% -
Damage
senior tag
Jó pár apró és idegesítő hiba. Sok játék,progi nem indul el (vagy csak elég körülményesen). Ráadásul XP SP2 alatt gyorsabbak. Ez-az néha "lefagy", leginkább az IE. Ilyenkor nem kékhalál, csak újraindul a progi. Néha csinál érdekes dolgokat, ilyenkor elég kilépni és vissza, minden helyreáll. Nálam az Xp stabilabban ment. Valahogy szimpatikusabb volt a csili-vili Vista-nál. Lehet, hogy csak hibajavítások és megszokás kérdése. Majd kiderül.
A kért kép:
Szerk: a játékok gyorsabbak XP alatt. Pl a PS CS3 gyorsabb Vista alatt a notebook-on, mint a PS CS2 XP alatt az asztali gépemen.
-
Damage
senior tag
Mi érdekelne pontosan? Én egy ilyen gépet használok augusztus eleje óta. A Vista-val nem vagyok teljesen kibékülve, de ezt leszámítva összességében pozitív tapasztalataim vannak a gépről.
Én leginkább NETezésre és fotószerkesztésre használom. Nagy ritkán filmek és játékra. A kijelző szerintem nagyon korrekt, de fényékpszerkesztésnél igénybe veszem a VGA kimenetet egy CRT monitorral, hogy CRT-re és TFT-re is optimalizált végeredményt kapjak. Nagyon jól jön néha a relatív hatalmas felbontás. NET-nél sem zavaró, de aki olvashatatlannak tartja, két gombnyomással felnagyíthatja szinte bármelyik webböngészővel.
Korrekt proci, sok RAM, nagyfelbontású kijelző, nagy winyó (160Gb), bluetooth, wifi, 4USB.
Kérdezz, és ha tudok, válaszolok! -
marsu
veterán
Szia wwhy!
Jobb nekem itthon.
Erről a gépszerkezetről mi a véleményed? HP Core2 2,2GHz noti][link]
Nagyon szeretnék valami ilyesmi gépet a mostani helyett ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged