- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
pumukli23
senior tag
-
adnoctum18
senior tag
-
HaKo
aktív tag
-
-
fkenny
senior tag
válasz
koshmar #17762 üzenetére
Nem is arra kell, hanem mennyiség számít nekem jelenleg. Van mikor 3-4 virtual os-t használok, és minimum 1-1GB-t megesznek fejenként így lépnem kellett. Kövi lépés majd az ssd lesz, de az majd csak télen.
szerk:
A kis Szaros Eee pc 701-ben nekem 2GB ram van de még az is kevés..., de sajna nem fér bele több. -
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar #17762 üzenetére
Ha nem használod ki a 8 gigát, nem is fog
(Esetleg a dual channel miatt lehet kis gyorsulás, de annyit meg nem ér, mint amibe a ram kerül.. Persze ha kihasználod, akkor hasznos, minél kevesebbszer kell a vinyóhoz nyúlni az oprendszernek a virtuális memóriával, annál gyorsabb.) -
-
Z86
őstag
válasz
koshmar #17706 üzenetére
Ott írja, hogy:
"Utilizing Lenovo RapidBoot technology, Enhanced Experience 2.0 PCs have optimized system files, processes and hardware settings to achieve quicker boot and shutdown times compared with non-optimized PCs.
With optional Lenovo RapidDrive technology available on certain models, some of our PCs feature an SSD (solid state drive) instead of, or in addition to, a traditional hard drive. Combined with Lenovo RapidBoot technology, these models offer even faster boot and shutdown, along with dramatically improved application performance."
Ennyi -
Bobyjack
senior tag
válasz
koshmar #17616 üzenetére
Az, hogy világos színű az oldala is, számomra piszkosul rontja az összképet. Az összes illesztésihézag iszonyatosan látszik (nem úgy mint egy fekete oldalú gépen), egyszerűen baromi nagy a kontraszt az alumínium és a lyukakban található sötétség között. Ez a különbség a majmolt Apple-höz képest. Ott a DVD ajtaja nem nyílik ki, nincs mozgó alkatrész, csak beszívja a dvd-t. Az expresscard bemenetnél is ugyanilyen csúnya... Egy kivehető dolognál nem lehet tökéletesre gyártani semmit, mindig lesz egy illesztési hézag ott... Az első videóban 3:53-nál, az utolsó képkockánál figyeljétek a gép oldalát (expresscard, dvd olvasó, oldalt). Mi ez az ótvar összeszerelési minőség?? Ez a gép nem egy 10Ft-os kínai noname masina... Hihetetlen...
A túloldalán a jack-dugóknál is piszok csúnya... Mintha egy ukrán favágó tervezte volna és faragta volna baltával...
-
-
-
válasz
koshmar #17387 üzenetére
Sorry, nem voltam gép előtt pár napig. Ez a gép már nem mai darab, tehát régebbi design. A CQ61-eshez hasonlít a színvilága, pontosabban az hasonlít ehhez
T9300, 4GB, 500GB + 640GB HDD, GeForce 8800M GTS VGA, és kb. minden extra a világító billentyűzeten kívül, ami egy notebookban benne lehet.
-
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar #17540 üzenetére
Ha a szenzoroknál látod a venti fordulatszámát akkor kijelölöd a sort és begépeled hogy fancontrol. Egyből előugrik egy ablak.
Gondolom, ha nem szabályozható a venti, akkor nem hozza elő (és persze akkor sem, ha nem tudja mennyivel forog).
Régebbi 6735 compaq-n próbáltam, ott pl nem működött, elitebookon megy rendesen. Asztali gépen még nem próbáltam.szerk: 3.65ös hwinfo
-
t-bali3
senior tag
válasz
koshmar #17407 üzenetére
Acer és MSI laptopoknál is tapasztaltam már ezt a jelenséget (igaz ott inkább hibernálás után), azoknál a megoldás az volt, hogy visszahajtottam a fedelet, megvártam míg újra elalszik, akkor kinyitottam -> visszajött sleepből és újra lett kép.
Legközelebb próbáld meg hátha bejön.Szerintem nem laptop függő, inkább win7 sajátosság...
-
rekid
addikt
válasz
koshmar #17507 üzenetére
Az egy dolog hogy consumer vonalon elmennek a "divat" felé na de könyörgöm business vonalon miert? Volt egy egyertelmu jolfelepitett vonaluk amit bealdoznak a marketing oltaran.
Kivancsi leszek azert majd a felepitesere.Charlie: Azon tul hogy a régi billentyuzetuk etalon volt semmi.. hacsaknem hogy gyakorlatilag semmi elonye nincs a hagyomanyossal szemben kiveve hogy apléék találták ki és mindenki majmolja. Nem mellesleg a nagy szigetes van hely bőven stratégia mellett nezd meg a le fel nyilakkal mit csináltak... egy 15"-os laptopon mert hogy meg a netbookomon ilyen az egy dolog de az 10"...
-
adm
őstag
válasz
koshmar #17494 üzenetére
az régen rossz ha így számolod a teljesítményt.
saintnek meg igaza van, az órajel csak adott architektúrán belül ad támpontot. ráadásul egy ht-s intellel nem tud mit kezdeni az amd egyik szegmensben sem...a notit pedig utazás közben rendszeresen használom 135foknál nagyobb szögben, valószínűleg a méretei miatt is. vonaton, repülőn, vagy ahol kevés a hely nagyon jól tud jönni, hogy akár állítva is használható.
-
fkenny
senior tag
válasz
koshmar #17492 üzenetére
Nekem elég a 3x 1.8-as Phenom Am. meg ha nagyon akarom feltolom magonként 2.4-re ami csöcs
Az új dizájnja az én nézőpontomból nézve FOS, hamarabb látszódnak a karcok, meg a kopások mint a miénken az tuti. Nah igen sajnos nem 180fokban lehet kihajtani a kiejlzőt, de lássuk be ez mégis csak egy belépő kategória, csoda hogy van e-sata expcard, meg MATT kijelzőnk
szerk:
Am a speckó nem is rossz, csak mi nem fogjuk tudni megfizetni -
fkenny
senior tag
-
grex4
aktív tag
válasz
koshmar #17462 üzenetére
Nemrossz gép ez, nekem egyre jobban tetszik. Mediamarktba elmentem megtapizni akkor elment tőle a kedvem de lóvé hiányában és Hp-t akartam, igy ezt vásároltam meg.
dobozból mikor kiemeltem akkor már láttam hogy nem vmi recsegős gép lesz ez, jól összerakták, halk a hűtése (alapon persze), szép kép (bár fényes...), billentyűzete is bejön, tapipadot nem használom hogy utáljam, akksi is birja jól. Egyedül a vinyót utálom ugyanis a WD valamit nagyon elszúrt ezzel a szériával ugyanis hangokat ad ki... másik problémám is van de azt feltettem kérdésként párral lejjebb. Dehát tisztában voltam vele hogy belépőszinten, olcsón nem lesz problémamentes az élet.
-
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar #17425 üzenetére
Vistát nem használnék, mert a 7 szerintem jobb.
Egyébként mielőtt kijött volna a 7es, csináltak egy "vaktesztet", megkérdezték a felhasználókat egy teremben, hogy mi a véleményük a vistáról. Mindenki szidta.
Utána leültették őket egy "win 7es" géphez, hogy próbálják ki, mondják el a véleményüket.
Mindenki odáig volt meg vissza..
Valójában azokon a gépeken is vista futott. -
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar #17417 üzenetére
OSx.. Este összeállítassz egy prezentációt amit másnap bemutatnál, közben megjelenik egy új frissítés amit pl reggel telepítessz. Délután a meetingen indítanád a bemutatót, és szól a szoftver, hogy nana, nem fog futni, mert kompatibilitási hiba van. Ejnyeejnye, nem kellett volna frissítani, lehet downgradelni, mert a prezi szoftvere még nem támogatja az új frissítést..
Persze ez nem törvényszerű, de előfordul, hogy gyártón belül kompatibilitási problémák vannak. -
-
válasz
koshmar #17383 üzenetére
Hát, ez jó nagy darab. Itt a méret a lényeg, a 20,1" TFT. Nincs LED, meg ilyenek, de bármelyik ledes mellé odatenném, megverné.
Volt már itt mellette jópár, az Envy 17 FullHD Radiance az nagyon rendben volt képileg. Bizonyos paraméterekben megverte a Sárkányt, de összességében mint képminőség, nem. Fehérebb volt a fehér, erősebb volt a fényerő (az envy új volt, a sárkány 1,5 éves), de valahogy mégis a sárkány volt a jobb. Jók között is jobb volt.
A hangról nem is beszélve, ez valami brutális. Amióta megvan, nem kell külön hangfalszett. Pedig van egy elég jó Altec Lansing 2.1-es, olyan meg-lehet-vele-csinálni-a-házibulit fajta, tényleg. De nem kell, mert a sárkány hihetetlenül nagyot és jól szól. Anno jópárat a hangja miatt adtam el, mert aki meghallotta, kellett neki.
Amúgy itt van egy kép, és egy egy link a többihez.
-
válasz
koshmar #17379 üzenetére
A rendszeredet, mint egészt nézd, ne mint komponenseket. A használati értéke úgyis az egésznek van, nem csak a CPU sebesség-táblázatának.
Ha tetszik a géped, akkor jó neked, és nekünk is, akiknek szintén tetszik a miénk.
Nem véletlenül trónolok itt az őskövület Sárkányom mellett fullos dv7-esek, Envy17-esek, 8740w-k és stb-k helyett, amikre már le akartam cserélni, itt voltak többen is, megtehettem volna. Ez gyengébb és régebbi mint a legújabb csodák, mégis olyanokat tud, amiket azok nem. Itt jön be a teljes rendszer teljesítménye (mer' azér' az nem rossz
) és a használhatósági érték.
Jó a géped, hello! A HDD ugyanaz, csak 320-asban!
-
-
válasz
koshmar #17369 üzenetére
Sokkal hűvösebb volt, mint a Core i7-720qm. Persze ez egy nagyon meleg (45W TDP) CPU, de az AMD a középkategóriában és efelett szerintem nagyon jó mostanság (1-2 éve). Roh*dtul nem melegszenek, a régiek tényleg melegedtek, de ezek már nem!
A tesztekből általában kihagyják, hogy "ugyanabból a pénzből" mit hoz ki az AMD és mit az Intel. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy A vagy B a jobb. Mert pl. egy rendszer hőteljesítménye nem csak a CPU-tól függ.
Nekem pl. a 7200-as TOSHIBA HDD a legkomolyabb le nem hűtött hőtermelő a gépemben amióta benne van. Ez a komponens nincs lehűtve rendesen, mert ezt a gépet nem a 7200-as HDD-k hőleadására tervezték.
-
válasz
koshmar #17360 üzenetére
Nem csak az órajel, hanem a műveleti memória, azaz a cache is sokat számít. Ha nem többet. Ebben az AMD más úton jár, mint az Intel. Nem azt mondom, hogy rosszabb úton, de más úton. Az Intel CPU-k jóval drágábbak az AMD-nél. Ez általánosan igaz, de nem feltétlenül jelenti, hogy jobbak is. Sok múlik azon ,hogy mire használod, és melyik Intel vagy AMD CPU-t. Én a P520-szal nagyon elégedett voltam, az N620-as szériával is. Sőt, erre át is váltanék a T9300-ról, ha csak ezen múlna, és nem a gép összteljesítményén és használati értékén. Ezzel a CPU-val EZ a dv7-es (már nem árulom, nem reklám) akkorát virított ,hogy nekem is leesett az állam. Core i5 és Core i7-tel versenyzett, ATI HD5650-nel, és ez nyert!!!
Ettől függetlenül: sokan írták már a PH-n, hogy az i3 vagy az i5 ugyanolyan teljesítményű, pedig ez nem igaz. Az i5 jóval erősebb, ami a rendszer sebességén, illetve a játékoknál is észrevehető.
-
-
pumukli23
senior tag
válasz
koshmar #17343 üzenetére
Hwinfo-val lehet, persze csak akkor tudod szabályozni, ha látod a venti fordulatszámát.
Mikor kiváalsztod a szenzoroknál a ventit, írd be csak úgy a semmibe, hogy: fancontrol
előugrik egy ablak, itt tudod manuálisan szabályozni.
Csak saját felelősségre, mert kényelmesen megfőzheted a gépet (leszabályozásig), vagy megengedhetsz neki olyan meleg állapotot, amit hosszú távon nem fog meghálálni stb stb...
Játszani jó, de a gyártók nem véletlenül állították olyanra a venti szabályozását, amilyenre.ui.: Állítólag a még újabb hw-infonál már egy táblázatban meg tudod adni, hogy milyen celsius értékhez milyen RPM tartozzon, ezt még nem próbáltam. Persze itt se nagyon célszerű nagyon eltérni a gyári értékektől.
-
koshmar
veterán
válasz
koshmar #17306 üzenetére
Na elolvasgattam őket.
Hát figyelj, az SSD egy elektronikus cucc (mondjuk ilyen alapon a HDD is).
A röntgen is, így elképzelhető, hogy emiatt van.
Vagy esetleg interferencia?Neeem, az valami egész más.
Ilyet még az életben nem hallottam.
Ilyen alapon az telefonokat, Ipod-okat, meg minden ilyesmit is elb*szhatna a röntgen sugár.Mindenképpen egyedi esetnek tartom.
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
koshmar #17192 üzenetére
Tibii91
nem riogatásképpen, de ha valaha is utazol repülővel akkor felhívom a figyelmed erre mielőtt SSD-zel.
Olvasd el ezt a posztomat az SSD topickban.
[link]
meg az utána lévő válaszokat.Nem tudom mi lesz a vége, most gariztatom a Kingston-t és kíváncsi leszek majd a story végére
Hamarost megint utazom, ha akkor is elszáll a SSD ..
Nem mondhatom, hogy az átvilágítás okozta, de nincs más magyarázat.
Előző este még tökéletesen üzemelt a szerkezet.Mindenképpen kíváncsi vagyok valakinek van, volt-e hasonló jelensége, van-e infótok erről?
Üdv a HP-Csapatnak -
Brian_RL
aktív tag
válasz
koshmar #17280 üzenetére
Én először UFO-ra gyanakodtam, mondom itt repked egy az ablaknál, és kéken villog nekem. Aztán felültem és láttam hogy csak a laptop az
és egyből ki is kapcsolt. Biztos megijedt hogy felébredtem
Köszi az infókat, akkor megnyugodtam hogy nincs semmi baja. Én is ilyen feszültséges dologra gondoltam először, de félig se volt lemerülve reggel, szóval nemértem. Furi dolgokat tudnak csinálni ezek a gépek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest